Jump to content

Discovery får Star Treks första reguljära trans- och ickebinära roller


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Spoilervarning: Inlägget innehåller information om kommande karaktärer i Discovery, dock utan att avslöja den möjliga handlingen. Följer ni länkarna kan mer information avslöjas.

 

Vi har tidigare sett båda androgyna (könlösa) personer och transpersoner i Star Trek, antingen som nämns i en passus eller något man får se i mycket korta sammanhang. Aldrig har en huvudkaraktär eller på annat sätt reguljär karaktär varit ickebinär eller transperson, men nu kommer detta att ändras. 

 

adira_200905.png
Adira sedd i säsong 3-trailern

I säsong 3 av Star Trek: Discovery, med premiär den 15 oktober i USA och troligen den 16 oktober i Sverige, får vi redan i avsnitt 1 möta Gray, en transperson och trill som har ett huvudmål i livet, vilket är att bli förenad med en symbiont. Gray spelas av Ian Alexander som själv är transperson och som vi tidigare sett i TV-serien OA

 

I det tredje avsnittet kommer ännu en ny karaktär till skeppet och bildar sig ett hem där, och det är Adira, en ickebinär som har ett mycket högt intellekt och ett starkt självförtroende. På skeppet får hen en stark relation till särskilt några i besättningen. Adira spelas av Blu del Barrio.

 

Representation gör skillnad. Star Trek står för diversitet och mångfald och det är hög tid att transpersoner och ickebinära syns på ett naturligt sätt i Star Trek. 

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...