Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Vad visas av Star Trek på nordisk TV och streaming? (aktuell lista)

Idag har vi många streamingtjänster där vi hittar Star Trek, med allt från reklamfinansierade Pluto till Paramounts betaltjänst SkyShowtime. Fortfarande är Netflix den dominerande tjänsten för serier utgivna från 1960-talet fram till 00-talet. Här är en lista på var ni hittar Star Trek på den svenska och nordiska marknaden. 

 

Utöver dessa vägar finns det självklart möjlighet att köpa eller hyra samtliga Star Trek-filmer på tjänster såsom Rakuten TV, SF Anytime, Google Play och Apple TV, men listan här nedanför visar bara på möjligheterna att streama genom abonnemang av en streamingtjänst eller att titta direkt på TV.   

Från Originalserien fram till Enterprise (60-tal till 00-tal)

Dessa serier finns samtliga på Netflix. De har funnits på den populära streamingplattformen sedan april 2015. 

 

En serie som redan börjat synas på en annan tjänst är The Next Generation som från och med september 2022 finns på både Netflix och SkyShowtime. 

 

Originalserien (TOS)

Netflix (från april 2015) och Pluto2)  (från november 2022).

 

Den animerade serien (TAS)

Netflix (från april 2015).

 

The Next Generation (TNG)

Netflix (från april 2015), SkyShowtime1)  (från september 2022) och Tele2 Play (från september 2022). 

 

Deep Space Nine (DS9)

Netflix (från april 2015) och Pluto (från november 2022).

 

Voyager

Netflix (från april 2015) och Pluto (från november 2022).

 

Enterprise

Netflix (från april 2015).

 

Star Trek 2.0 (2017-pågående)

Discovery (2017-2024)

Tele2Play.

 

Picard (2019-2023) 

Prime Video.

 

Lower Decks (2020-...)

Prime Video.  

 

Strange New Worlds (2022-...)

Skyshowtime och Tele2 Play

 

Prodigy (2021-...)

Skyshowtime och Tele2 Play. Sänds även på Nickelodeon

 

Filmerna

Filmerna går ofta även att hyra eller köpa på olika tjänster, såsom Apple TV, YouTube Movies, Google Play eller Viaplay. Nedan kallade för hyrsajter. 

 1. The Motion Picture: SkyShowtime1) .
 2. The Wrath of Khan: Skyshowtime och olika hyrsajter.
 3. The Search for Spock: Skyshowtime, Pluto2)  och olika hyrsajter.
 4. The Voyage Home: Skyshowtime, Pluto och olika hyrsajter.
 5. The Final Frontier: Skyshowtime och olika hyrsajter. 
 6. The Undiscovered CountrySkyShowtime och olika hyrsajter. 
 7. Generations: Skyshowtime och olika hyrsajter.
 8. First Contact: Skyshowtime och olika hyrsajter. 
 9. Insurrection: Skyshowtime och olika hyrsajter. 
 10. Nemesis: Skyshowtime och olika hyrsajter.
 11. Star Trek (2009): Skyshowtime och olika hyrsajter.
 12. Into Darkness: Skyshowtime och olika hyrsajter.
 13. Beyond: Skyshowtime, Netflix och olika hyrsajter.

Andra filmer:

 • For The Love of Spock: Netflix och olika hyrsajter. 

 

Anmärkningar

1) SkyShowtime ingår i december 2022 i Tele2 Play och Allente, vid sidan om att vara en egen tjänst. 

2) Pluto är en gratistjänst som är reklamfinansierad. 


Stacey Abrams spelade Förenade Jordens president

22-03-20 kl. 12:32 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, Övrigt: Personer

stacy_220320.jpg

Den demokratiske politikern och trekkern Stacey Abrams från Georgia i USA dök oväntat upp i slutet av det sista avsnittet av den fjärde säsongen i Discovery. Här spelade hon den Förenade Jordens president, skriver Foxnews.com.

 

Rollen var en välbevarad hemlighet och skapade debatt under helgen, då Abrams ställer upp i guvernörsvalet i Georgia senare under 2022. Hon är en av favoriterna att vinna detta val. Under presidentvalet 2020 var hon dessutom en av de personer som nämndes vara aktuell som en vice-presidentkandidat för president Joe Biden.

 

I en video på Twitter har Abrams uttryckt att hon älskar Star Trek Discovery och att hon skulle ta vilken roll som helst i serien. När hon väl blev erbjuden rollen som president för Jorden under 2021, så ska hon ha bett att inte få veta något annat om berättelsen som drev den fjärde säsongen.

 

Abrams är dock inte den ende aktive politikern som älskar Star Trek i USA. Bland annat har den republikanske Texas-senatorn Ted Cruz vid flera tillfällen sagt att han är en trekker. En annan trekker är den demokratiske senatorn Cory Booker som representerar New Jersey i senaten.


Bjo Trimble har vårdats på sjukhus för covid

22-01-01 kl. 19:12 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TAS, TOS, Övrigt: Personer

Trekkernas trekker Bjo Trimble, 88, är sjuk i covid och lunginflammation. Hon har vårdats på sjukhus, skriver Facebook-sidan John & Bjo Trimble. Igår fick hon dock återvända till det äldreboende där hon bor sedan i höstas.

 

Bjo är, tillsammans med maken John, mest känd för att ha legat bakom brevkampanjen för att rädda Star Trek från nedläggning inför säsong tre på 1960-talet. Hon har även skrivit memoaren On the Good Ship Enterprise: My 15 Years with Star Trek samt det första uppslagsverket om TOS och TAS: Star Trek: Concordance.


William Shatner kommer att bli äldste människan i rymden

21-09-26 kl. 20:00 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

Kapten Kirk har färdats runt hela galaxen. Nu är det dags för William Shatner, 90, att åka upp i rymden. I oktober skjuts han upp i omloppsbana tillsammans med Amazons ägare Jeff Bezos. Han blir därmed den äldste människan i rymden hittills, skriver The Jerusalem Post.

 

Just nu innehas rekordet av testpiloten Wally Funk, 82, som besökte rymden tillsammans med Bezos i juli.


Schemat för nattens firande av Star Trek Day

21-09-08 kl. 21:49 av Pjotr'k
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

star-trek-day_210908.pngHär har ni schemat för nattens event (i svenska tider):
02.30: Introduction
02.45: PRO
03.03: DS9
03.08: DIS/DSC
03.25: ENT
03.30: SNW
03.50: VOY
03.55: LDS
04.25: TOS
04.30: Roddenberry
04.50: TNG
04.55: PIC

 

Vi vet inte om det kommer att kunna ses i efterhand, men då många av samtalen är relativt korta (på under 10 minuter) så får vi hoppas att de lägger upp det antingen på StarTrek.com/Day eller på YouTube. 


Fira Star Trek Day

21-09-08 kl. 19:19 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks: Spel, TOS

I dag, den åttonde september, är det Star Trek Day. Samma datum 1966 sändes det första avsnittet, The Man Trap, av Star Trek på NBC i USA. Det finns flera sätt att fira dagen.

 

I natt vid 2.30 svensk tid kommer Startrek.com att ha en direktsänd panel som leds av Wil Wheaton och Mica Burton. Den beskrivs beskrivs så här:

Join hosts Wil Wheaton and Mica Burton for over two hours of free live-streamed panels and programming that will reunite iconic cast members and creative minds from 10 Star Trek television series, as they gather in person to celebrate 55 years of Star Trek.

 

Men om man inte orkar vara uppe hela natten så kanske ett datorspel passar bättre? Dagen till ära har Activision och Gog nylanserat sex Star Trek-spel från åren 1999-2002. Dessa är: Elite Force 1, Elite Force 2, Hidden Evil, Away Team, Star Fleet Command III och Bridge Commander. Alla kostar 101,70 kronor vardera och presenteras här.


NASA hyllade Gene Roddenberrys 100-årsdag

21-09-01 kl. 20:51 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Den 19 augusti hade Star Treks upphovsman Gene Roddenberry fyllt 100 år, vilket Star Trek Databas rapporterade om då. Även NASA hyllade honom med drygt 40 minuter lång film. Du ser den nedan.

 


Eddie Paskey har avlidit

21-08-25 kl. 17:16 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS

paskey02_210907.jpg

Originalseriens meste gästskådespelare Eddie Paskey är död, skriver Dailystartreknews.com. Paskey var med i 58 av seriens 79 avsnitt och spelade ofta Mr Leslie och ibland en rad icke-namngivna besättningsmedlemmar. Detta är oftare än Sulu eller Chekov medverkade.

 

Paskey var även stand-in för William Shatner och James Doohan i vissa scener. I andra avsnitt avled figuren han spelade, men Paskey dök upp som en ny besättningsmedlem några avsnitt senare. Totalt hade han repliker i fyra avsnitt. Trots det stora antalet avsnitt han medverkade i stod han bara med i eftertexterna två gånger.

 

Paskey blev 82 och avled den 17 augusti.


Paramount+ blir SkyShowtime 2022

21-08-19 kl. 17:07 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

Under nästa år kommer den nyligen lanserade streamingtjänsten Paramount+ att bli SkyShowtime i Europa, skriver Moviezine.se.

 

SkyShowtime kommer att innehålla filmer och tv-serier utgivna av SHOWTIME, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, NBCUniversal, Universal Pictures och Peacock. Dessutom får alla nya långfilmer från Paramount och Universal streamingpremiär på tjänsten.

 

Paramount+ i USA som sänder all Star Trek där, kommer dock inte att beröras av ändringarna. Frågan är dock om SkyShowtime blir hem för Star Trek i Sverige så småningom?


Helgens diskussion: Säsongsavslutningar

21-06-12 kl. 16:16 av Pjotr'k
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
Bild ur säsongsavslutningen för Discovery, säsong 2

Nu i dagarna är det sommarlovsstart för de flesta barn och ungdomar, och även Vuxenstuderande på exempelvis Komvux och högskolor går in i en studiefri tid.

 

Detta får oss att tänka på säsongsavslutningar i Star Trek. Vilken av alla 35 (är det verkligen så många?) säsongsavslutningar tycker ni har varit allra bäst - och vilken var ett totalt misslyckande?

 

Självklart beror detta på vad ni själva anser att en säsongsavslutning skall innehålla - skall den sammanfatta det som gått, måste det kanske vara en ordentlig cliffhanger eller skall den bara spana framåt i tiden?

 

Detta är en helgdiskussion i samarbete mellan Star Trek Databas och Star Trek Universe (Nordics) - så diskutera här eller på Star Trek Databas.


West Coast Trekkers vinner Star Trek Databas Award 2021

wct_210405.png

Star Trek-föreningen West Coast Trekkers (WCT) är årets mottagare av Suecia Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award. I en jämn omröstning stod WCT som segrare tätt följd av den svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir.

 

West Coast Trekkers bildades för snart 25 år sedan, i november 1996, i Göteborg i samband med att det svenska Star Trek-intresset tog fart i mitten av 90-talet. Föreningen har sedan dess hållit 87 visningar, så kallade treffar, där Star Trek-avsnitt och filmer visas på biodukar runt om i Göteborg och Mölndal.

 

En av de mest minnesvärda treffarna var Star Treff 97, som hölls våren 1997, där alla åtta då utgivna Star Trek-filmer visades på biograf Draken i Göteborg inför entusiastiska trekkers. Visningen som pågick under en helg innebar svensk biopremiär för First Contact, Generations samt Star Trek III, V och VI. WCT har senare även ordnat förhandsvisningar av Insurrection, Nemesis samt Beyond.

 

Star Trek Databas gratulerar föreningen till segern i årets upplaga av Star Trek Databas Awards och dess första 25 år.

 

Övriga nominerade var Roger Wilson och Claes Svahn.


William Shatner i rubrikerna 4 april 2021

 • Willam Shatner avslöjade nyligen att han aldrig har sett på Star Trek. Det finns även filmer som han inte har sett. "Det är många avsnitt som jag inte känner till. Och det finns vissa filmer med."  Han säger att det är smärtsamt att se sig själv. "Jag gillar varken hur jag ser ut eller vad jag gör".  Shatner var dock tvungen att se Star Trek V, eftersom han var regissör. (+)
 • William Shatner är nu aktuell i filmen Senior Moment som bland annat visas på Amazon Prime (+).
 • Den sjätte april väljs Shatner in i fribrottningsförbundet WWE:s Hall of fame. Redan 1995 var han med i WWE Raw och hade en fejd med brottaren Jerry "The King" Lawler. 2007 var han tillbaka när Lawler valdes in i Hall of fame.  Tre år senare, 2010, återvände Shatner till ringen och läste låttexterna till brottarnas entrémusik på ett dramatiskt Shatnervis (+).

 


Rösta fram vinnaren till Star Trek Databas Award 2021

21-03-26 kl. 16:17 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Prisutdelningar (SAEP)

Nu kan du vara med och avgöra vem som får blir årets vinnare i Star Trek Databas Award.

 

Dessa fyra kandidater kan du rösta på:

 

1. West Coast Trekkers: Sveriges första och största Star Trek-förening som fyller 25 år i november i år.

 

2. Roger Wilson: Sveriges meste Star Trek-bloggare som sedan 2016 har recenserat nästan all Star Trek på Startrekathon.com.

 

3. Jessica Meir: Sveriges förste kvinnlige astronaut som är uttagen till NASA:s månprogram Artemis.

 

4. Claes Svahn: Sveriges kanske mest kände UFO-jägare som bloggar här.

 

Du röstar antingen via den populära Star Trek-gruppen Star Trek Universe, eller här i tråden som forummedlem.

Omröstningen avslutas den 4 april och vinnaren tillkännages den 5 april, det vill säga First Contact Day.


William Shatner fyller 90 år

21-03-22 kl. 20:18 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

I dag den 22 mars firar Willam Shatner 90 år, skriver Forbes.com. Hans mest kända roll är förstås som kapten James T. Kirk i originalserien och sju långfilmer.

 

Samtidigt har han gjort en rad andra kända roller som polisen T.J. Hooker i serien med samma namn, och som advokaten Denny Crane i Boston Legal. Shatner föddes 1931 och vi hoppas att vi firar 100 år 2031!


Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter