Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Om jorden översvämmas, hur bygger vi då?

Jo, man kan t.ex. vända en skyskrapa upp-och-ned och placera den ute till havs. Så tänkte arkitekten Sarly Adre bin Sarkum från Malaysia, och vann med detta originella förslag 1:a priset i eVolo Magazine:s tävling om framtidens skyskrapor (påminner den inte till en del om vissa av Star Trek:s rymdstationer?).

Den upp-och-nedvända skyskrapan, kallad hO2+skrapan, skall generera sin egen elektricitet och sin egen mat, ha plats för tusentals människor och sträcka sig hundratals meter ned under vattenytan (endast några få våningar blir placerade ovanför vattenytan). Eftersom byggnaden skall vara en helt självförsörjande arkologi (se ordförklaringar) används vind-, sol- och vågkraft för att leverera energi; hydrokultur (se ordförklaringar) och grönområden överst på byggnaden skall ge mat och syre. De stora tentaklerna som syns på bilden är till för att stabilisera byggnaden och ge elektricitet genom sina rörelser med havströmmarna i vattnet.

Den globala uppvärmningen kan i det värsta scenariot förvandla jorden till något som närmast liknar en vattenvärld, så det gäller ju att inte bara stå och klia sig i huvudet och säga huh? om vi nu hamnar där. :-)

[Klicka på bilden för förstoring]

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter