Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Dayton Ward: Kanon eller inte kanon - det är en ickefråga

Författaren Dayton Ward, dagsaktuell med boken That which divides som utspelar sig i TOS-eran, berättar i en intervju med Christopher Jones på Trek.fm om hur han ser på det här med skillnaden mellan kanon i tv-serier och filmer respektive ej kanon i romanerna. Detta är ett ämne som brukar vara uppe till debatt bland trekkers och även vi på Star Trek Databas särskiljer sådan faktatext som är av icke-kanonisk karaktär. Dayton Wards syn på saken är rätt så avslappnad, för han säger bl.a. att man som läsare inte bör bry sig om huruvida ett visst uttryckssätt är godkänt eller inte, för alla berättelser om karaktärerna fördjupar bara synen på dem och deras samtid, och är därför bara av godo. Egentligen är det bara CBS och Pocket books som ägnar tid åt att bry sig om skillnaden, men inga andra behöver tänka på det, säger Dayton Ward.

 

Dayton Ward berättar om ett möte han hade med en trekker som kände sig tvungen att hela tiden försöka jämna ut skillnaderna som med självklarhet uppstår när det är olika författare till TV-avsnitt, böcker och filmer, i ett försök att få allt att bli "kanon". Ward förklarar för honom:

Allt du har sett på TV-serier och filmer - det är vad som verkligen hände. Allt annat som du läser i en roman eller i en serietidning - det är en persons stiliserade tolkning av en eller flera karaktärers riktiga liv.

 

Själv har jag igår lagt en beställning på That which divides och gillar hans Typhon pact-böcker. Har ni läst något av honom?

Senast i forumet

Bokutgivningar

Februari 2022:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter