Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek i rubrikerna 27 april 2011

11-04-27 kl. 19:39 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), TNG, VOY, Övrigt: Personer
  • Patrick Stewart berättar för BBC att hans höjdpunkt i sin skådespelarkarriär var rollen som Picard i The Next Generation 1987-1994. Han menar att den rollen förändrade allt för honom. "Utan Picard hade jag aldrig blivit känd utanför The Royal Shakespeare Company". Han säger också eftersom han förlorade sitt hår som ung trodde han att han aldrig skulle bli en skådespelare som hade huvudroller. Dessutom får vi veta att han drömmer om att vara en konsertpianist, men att han inte kan spela något instrument. Se hela intervjun här.
  • Chris Pine är en av USAs 25 mest vältränade män. Detta enligt Mens Fitness där Pine säger att han gillar att träna på gym, spela basket och boxas, rapporterar Starpulse.
  • Voyager kunde ha fått en ny medlem i rollbesättningen redan under säsong tre. Sarah Silverman, som spelade astronomen Rain Robinson, i dubbelavsnittet Future´s End från 1996 var aktuell för en fast roll, skriver Trekmovie.com. Enligt Voyagers producent Bryan Fuller ville producenten Brannon Braga att Silvermans rollfigur som levde på 1990-talet skulle följa med besättningen tillbaka till 2300-talet.
  • Till sist kan vi berätta att Jonathan Frakes förslag för en ny Star Trek-serie aldrig presenterades för CBS/Paramount. Enligt Frakes var det ett missförstånd och hans uttalanden misstolkades i en intervju med UGO, skriver Afterelton.com.

Tio saker som skulle få en ny Star Trek-serie att fungera

11-04-23 kl. 15:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Ignorera JJ Abrams-film, låt det handla om USS Enterprise och inse att mörkare handling inte är detsamma som bra. Det är några förslag Simon Gallagher vid Obsessedwithfilms.com har för att göra en ny Star Trek-serie till en framgång.

 

Han listar följande tio saker som väsentliga:

 

1. Gör inte en reboot, dvs. fortsätt i den gamla tidslinjen

2. Sluta med att låta människor vara oövervinnerliga och låt huvudfigurer dö

3. Ta tillbaka Q

4. Låt oss få se fler utomjordingar som inte är humanoider

5. Ignorera den senaste filmen

6. Välj ett bra ledmotiv för serien, undvik att göra som i Enterprise

7. Rollbesätt serien på ett intelligent sätt och undvik skådespelare från andra sf-serier

8. Inse att mörka berättelser inte är detsamma som bra

9. Gör det inte till en berättelse om ett skepp som är isolerat

10. Låt det handla om USS Enterprise

 

Hela texten kan du läsa här.


Mer om Singers Star Trek-serie

11-04-17 kl. 12:08 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Nu finns det mer detaljerad information om Bryan Singers påtänkta Star Trek-serie. Bland annat skulle serien vara en följetong och huvudpersonen heta Alexander Kirk. Detta skriver Trekmovie.com.

 

Serien som gick under namnet Star Trek: Federation byggde på att göra Star Trek konkurrenskraftigt igen. Därför skulle den likna formatet i The West Wing, Lost, The X-Files, Desperate Housewives och Battlestar Galactica. Med andra ord skulle serien ha en grundhistoria och vara en följetong i stället för enskilda avsnitt med fem akter, vilket blivit mindre och mindre populärt under 90-talet och inledningen av 00-talet. Dessutom skulle Star Trek: Federations berättelser bygga på aktuella händelser från vår värld snarare än att handla om Star Trek-världen i sig.

 

Andra förändringar skulle vara att mänskligheten hade blivit latare och mindre intresserade av upptäcktsresor. I stället skulle vi fokusera mer på att rättfärdiga vår egen kultursyn. Dessutom skulle en ny okänd fiende vid namn "The Scourge" ha dykt upp och hotat Federationen. Dessa två saker skulle ha fått många mindre medlemmar i Federationen att lämna den, bland annat Vulcan, Betazed och Bajor med flera. Federationen skulle därför bara bestå av tjugo planeter omgivna av klingons, ferengis och cardassians.

 

Singer tänkte sig som huvudfigur ingen mindre än en sentida ättling till Kirk som hette Alexander. Hans uppdrag var att återupprätta och rädda Federationen genom att hitta sanningen om den nya fienden "The Scourge".  Till sitt förfogande hade han det första skeppet på trehundra år som burit namnet Enterprise.

 

Seriekonceptet togs fram 2006 och enligt Trekmovie.com fick aldrig CBS, som äger Star Trek, se det, eftersom Paramount skrev kontrakt med JJ Abrams att göra Star Trek (2009) samma år. Mycket mer om konceptet går att läsa här.


Så här ville Bryan Singer att Star Trek skulle fortsätta

11-04-12 kl. 22:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

X-menregissören och trekfantasten Bryan Singer ville skapa en ny Star Trek-serie för några år sedan. CBS sa nej, men nu kan vi avslöja vad Singer hade för planer för Star Trek-världen.

 

Enligt Aintitcool.com skulle serien utspela sig bortom 2900-talet och fortsätta i den klassiska tidslinjen. Vilket i och för sig inte var så konstigt, eftersom utkastet till serien skrevs före JJ Abrams omstart och nya tidslinje i Star Trek (2009). I serien skulle klingonerna vara mindre krigiska och mer politiska. En annan förändring var att romulanerna och vulcans skulle ha återförenats.

 

Dessutom skulle Federationen ha vuxit så mycket i Vintergatan att det skulle ta år att sända meddelanden till gränsen från Stjärnflottans huvudkontor på jorden. Skepp som sänds till dessa regioner av rymden är därför nästan helt ensamma och måste möta och lösa de hinder de ställs inför på egen hand. Det var ett sådant skepp som serien skulle handla om, skriver Aintitcool.com. Däremot avslöjar sidan inget om vilka huvudfigurerna skulle ha varit i serien.

 

Vad tycker ni: låter det som en bra eller dålig idé?


Frakes har försökt sälja ny Star Trek-serie till CBS

11-04-09 kl. 17:38 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Jonthan Frakes (Riker) avslöjade i torsdags att han har försökt sälja in en ny Star Trek-serie till CBS.

-Vi fick veta att de hade sagt nej till Bryan Singers Star Trek-idé och William Shatners förslag tidigare, säger Frakes till IGO.

 

Orsaken var att CBS inte vill urvattna varumärket genom att producera filmer och en tv-serie samtidigt.

-Det var det som hände med Nemeis, och det är därför jag inte tror att Enterprise sändes så länge som de planerade. Det var klassisk girighet som fick dem att tänka att "vi har något bra, så låt oss fortsätta att mjölka det", och vi mjölkade det så mycket att fansen saknade intresse för filmen.

 

Frakes berättar också att han var "imponerad" av den senaste filmen och tyckte att den var lojal till Roddenberrys filosofi. Han menar dock att det finns vissa inom "Star Trek-familjen" som ogillade vad Abrams har gjort med Star Trek. Vilka dessa är nämner han dock inte.


Russ: "Jag vill göra en Star Trek-film i en parallell tidslinje"

10-11-28 kl. 14:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), DS9, Filmer: 12 Into darkness, TNG, VOY, Övrigt: Personer

Om Tim Russ (Tuvok) var regissör och producent för Star Trek skulle han göra en film i en parallell tidslinje. Huvudrollsinnehavarna skulle komma från The Next Generation, Voyager och Deep Space Nine. Det berättar han för IndyStar.com.

 

-Jag skulle vilja göra en parallell tidslinje-film, gå framåt, inte bakåt. Jag skulle ta med ett antal figurer från varje serie. Det skulle jag föredra framför en prequel. På det sättet skulle man kunna ha med figurer från Next Generation som Patrick Stewart och Kate Mulgrew från Voyager. Sedan skulle jag ha med andra figurer från Voyager och Deep Space Nine. Vilken som helst av figurerna från serierna skulle fansen älska. De har alla sina favoriter. Det har jag verkligen lärt mig.

 

ÿEnligt Russ finns det också folk i Hollywood som försöker sälja in en ny Star Trek-serie och andra Star Trek-relaterade projekt. En av dem är en före detta Star Trek-skådespelare, men vem det är ville Russ inte avslöja. Om det blir en ny serie skulle han kunna tänka sig att vara med i den.

-Det beror på vilken sorts roll det är. Det är säkert möjligt att om jag erbjöds en roll att jag skulle tänka på det med tanke på att det är ett jobb...jag har inga stora projekt just nu.


Varumärkesexperter vill se Star Trek som TV-serie igen

10-09-24 kl. 16:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

Globala varumärkexperter vill att Star Trek återvänder till rutan. I en enkät med 450 deltagare i ville 24 procent att det ska bli en ny serie. Orsaken är att de anser att serien erbjuder goda möjligheter för att skapa licensierade produkter och tjänster. Det skriver Trekmovie.com.

 

Star Trek var dock inte den mest populära serien att återuppväcka, utan den äran tillföll Mupparna, som fick 35 procent av rösterna.

Experterna deltar på The Brand Licensing Europe Conference som startar i helgen i London.


Namnunderskrifter sökes även för en Star Trek: Titan-miniserie

10-06-09 kl. 19:38 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), TNG

Ett sant fan av Star Trek: The Next Generation hoppas på att CBS/Paramount skall göra en miniserie grundad på konceptet Star Trek: Titan, där Jonathan Frakes och Marina Sirtis naturligt skulle få huvudrollerna. Initiativtagaren har pratat med Jonathan Frakes och fick höra orden "I wish" säkert 7 gånger!

 

Klicka på "Källa" nedan och om ni väljer att skriva under så får ni direkt upp en sida där man önskar få en donation till den gratistjänst som tillhandahåller servicen, men om ni väljer att inte gå vidare med en betalning kommer ändå ert namn med i listan.


Orci tror att Star Trek kan fungera som tv-serie igen

09-11-24 kl. 08:47 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-filmens ene manusförfattare Roberto Orci är positiv till en ny Star Trek-serie.

- Bra berättelser är bra berättelser och några av berättelserna i Treks kassavalv är några av det bästa över huvud taget. Det är bara en fråga om energin och sammanhanget för att få det att fungera, säger han till Trekmovie.

 

Han är intresserad av att producera och skapa en ny serie, men vill inte sköta det dagliga arbetet. I stället tycker han att Enterpriseproducenten Manny Coto vore ett bra val för det.


JJ Abrams är öppen för ny Star Trek-serie

09-10-25 kl. 02:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-producenten JJ Abrams har inget emot en ny Star Trek-serie.

- Det har pratats om det, men ingen idé har varit min. Jag är dock öppen för allt. Nyckeln för att göra ytterligare en tv-serie är att den är värdig sin publik. Finns det en bra idé så är det fantastiskt, säger han till MTV Movie Blogs.

 

Abrams anser att en tv- och filmserie definitivt kan samexistera, och att de kan utforska olika saker i Star Trek-världen.

-Det är uppenbart att vad du kan göra i film [effektmässigt] kan du inte göra i en tv-serie. Fördelen med en serie -- när du tittar på något som är såpass bra som till exempel Battlestar Galactica är att det kan finnas karaktärsdrama och personliga relationer som som aldrig kan inträffa i en film.

 

Han har dock inte fått någon förfrågan från CBS/Paramount om att producera en ny serie och är osäker på om de skulle fråga honom.


Star Trek-nyheter från Comic Con

I helgen hölls San Diego Comic Con för fyrtionde året i rad. Här är några Star Trek-relaterade nyheter från mässan.

 

Serietidningen Star Trek innehåller mer material än filmen

IDW Publishing som ska ge ut serieversionen av Star Trek-filmen berättade att serietidningen kommer att innehålla material som inte fanns i filmen. Man kommer inte bara att titta i det slutgiltiga manuset utan också kanske hämta material från tidigare utkast.+

 

Brannon Braga är säker på att Star Trek blir tv-serie igen

I en paneldiskussion fick medskaparen till Enterprise, Brannon Braga, frågan om han tror att Star Trek blir tv-serie på nytt. Han svarade:

 

-In my opinion well ABSOLUTELY see Star Trek on Tv again.+

 

Cho, Nimoy, Spiner, Saldana och Quinto med flera var där

Flera skådespelare från den senaste filmen och andra Trekserier besökte mässan.

Trekmovie har samlat bilder och filmsnuttar på dem på sin hemsida.+


Bryan Fullers förhoppningar fortgår om en ny serie

09-03-24 kl. 18:51 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller, en manusförfattare i Hollywood som tidigare arbetat med Star Trek, arbetar fortsatt på planerna för en ny Star Trek-serie. Detta rapporterade Star Trek Databas om i september 2008 och Aftonbladet skriver idag att Fuller håller på att skriva manus till den första säsongen av en ny Star Trek-serie som kommer att utspela sig efter den nya filmen som har premiär i maj. Författaren vill återvända till originalseriens själ, men vill att handlingen utspelar sig på ett annat skepp och i ett annat äventyr. Han har pratat med Abrams team om funderingarna men i artikeln nämns inget om att situationen faktiskt skulle vara närmare en sjunde serie i nuläget.

 

(Tack till Göran "Thalaxian")


Räkna inte med någon ny Star Trek-serie på ett bra tag

09-03-22 kl. 19:50 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)
James Hibberd på Hollywood Reporter har gjort en omfattande studie över frågan om det finns en chans till en ny Star Trek-serie den närmaste tiden, och responsen från berörda parter (CBS i huvudsak) är bedövande stum. Även om flera är intresserade så blir PR-folket irriterade över sådana frågor. De verkar första vilja veta om den kommande filmen blir bra för att kunna bestämma om fortsatt TV-produktion. Sedan är det förvirring över olika licenser där CBS Paramount Television har licensen för Star Trek i sin helhet (där TV-serierna ingår) och Paramount Pictures (som inte har något att göra med CBS Paramount, namnet till trots) äger rättigheterna till filmerna. Samtidigt är Paramount Pictures de som historiskt sett gjort det mesta inom Star Trek, med undantag för de numera insomnade produktionsföretagen Desilu och Norway Productions från 1960- och 1970-talen.

Bryan Fuller vill ha en ny TOS-serie

08-09-24 kl. 09:13 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)
Bryan Fuller, som skrivit avsnitt för TV-serier som Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager och Heroes och som var hjärnan bakom bl.a. Dead like me, anser att det vore dags för en modern version av Star Trek: Originalserien.
Jag skulle gärna göra en annan Star Trek-serie, en där du kan gå tillbaka till känslan och färgen i det urprungliga Star Trek, för på något sätt blev [genren] kall allt som åren gick. Jag älskar Next Generation, men den är lugnare än den från 60-talet, som var så dynamisk och pasionerad. Star Trek måste återskapa sig själv. I annat fall så kommer karaktärerna att börja kännas som upprepande och likadana. Du har alltid en kommendör, en läkare och en säkerhetsofficer och har alltid samma argument baserat på dessa perspektiv. Det börjar kännas igen, så alla dessa paradigmer om hur saker och ting sker på ett rymdskepp måste skakas om.

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter