Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek-nyheter från Comic Con

I helgen hölls San Diego Comic Con för fyrtionde året i rad. Här är några Star Trek-relaterade nyheter från mässan.

 

Serietidningen Star Trek innehåller mer material än filmen

IDW Publishing som ska ge ut serieversionen av Star Trek-filmen berättade att serietidningen kommer att innehålla material som inte fanns i filmen. Man kommer inte bara att titta i det slutgiltiga manuset utan också kanske hämta material från tidigare utkast.+

 

Brannon Braga är säker på att Star Trek blir tv-serie igen

I en paneldiskussion fick medskaparen till Enterprise, Brannon Braga, frågan om han tror att Star Trek blir tv-serie på nytt. Han svarade:

 

-In my opinion well ABSOLUTELY see Star Trek on Tv again.+

 

Cho, Nimoy, Spiner, Saldana och Quinto med flera var där

Flera skådespelare från den senaste filmen och andra Trekserier besökte mässan.

Trekmovie har samlat bilder och filmsnuttar på dem på sin hemsida.+


Bryan Fullers förhoppningar fortgår om en ny serie

09-03-24 kl. 18:51 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS

Bryan Fuller, en manusförfattare i Hollywood som tidigare arbetat med Star Trek, arbetar fortsatt på planerna för en ny Star Trek-serie. Detta rapporterade Star Trek Databas om i september 2008 och Aftonbladet skriver idag att Fuller håller på att skriva manus till den första säsongen av en ny Star Trek-serie som kommer att utspela sig efter den nya filmen som har premiär i maj. Författaren vill återvända till originalseriens själ, men vill att handlingen utspelar sig på ett annat skepp och i ett annat äventyr. Han har pratat med Abrams team om funderingarna men i artikeln nämns inget om att situationen faktiskt skulle vara närmare en sjunde serie i nuläget.

 

(Tack till Göran "Thalaxian")


Räkna inte med någon ny Star Trek-serie på ett bra tag

09-03-22 kl. 19:50 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS
James Hibberd på Hollywood Reporter har gjort en omfattande studie över frågan om det finns en chans till en ny Star Trek-serie den närmaste tiden, och responsen från berörda parter (CBS i huvudsak) är bedövande stum. Även om flera är intresserade så blir PR-folket irriterade över sådana frågor. De verkar första vilja veta om den kommande filmen blir bra för att kunna bestämma om fortsatt TV-produktion. Sedan är det förvirring över olika licenser där CBS Paramount Television har licensen för Star Trek i sin helhet (där TV-serierna ingår) och Paramount Pictures (som inte har något att göra med CBS Paramount, namnet till trots) äger rättigheterna till filmerna. Samtidigt är Paramount Pictures de som historiskt sett gjort det mesta inom Star Trek, med undantag för de numera insomnade produktionsföretagen Desilu och Norway Productions från 1960- och 1970-talen.

Bryan Fuller vill ha en ny TOS-serie

08-09-24 kl. 09:13 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS
Bryan Fuller, som skrivit avsnitt för TV-serier som Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager och Heroes och som var hjärnan bakom bl.a. Dead like me, anser att det vore dags för en modern version av Star Trek: Originalserien.
Jag skulle gärna göra en annan Star Trek-serie, en där du kan gå tillbaka till känslan och färgen i det urprungliga Star Trek, för på något sätt blev [genren] kall allt som åren gick. Jag älskar Next Generation, men den är lugnare än den från 60-talet, som var så dynamisk och pasionerad. Star Trek måste återskapa sig själv. I annat fall så kommer karaktärerna att börja kännas som upprepande och likadana. Du har alltid en kommendör, en läkare och en säkerhetsofficer och har alltid samma argument baserat på dessa perspektiv. Det börjar kännas igen, så alla dessa paradigmer om hur saker och ting sker på ett rymdskepp måste skakas om.

Intervju med Karl Urban

08-08-05 kl. 13:08 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, Filmer: 11 Star Trek
I en intervju för SFX Magazine berättar Karl Urban (som spelar doktor Leonard McCoy i Star Trek) om hur avundsjuk han var på Zachary Quinto för dennes möjlighet att träffa originalskådespelaren för sin karaktär, när originalskådespelaren till Leonard McCoys karaktär, DeForest Kelley, avled 1999. Även om han hade sett alla avsnitt tidigare tittade han genom allt igen, för at fördjupa sin kunskap om den karaktär som han skulle spela och han upplever att det nu är den bästa tiden för att komma tillbaka till det första rymdskeppet och få en bättre bakgrund till varför allt blev som det senare blev.

Urban berättare vidare att han är oerhört intresserad av att få fortsätta inneha rollen som Leonard McCoy i fortsatta filmer, alternativt en ny TV-serie och tror att filmen ger goda förutsättningar för det.

Shatners idé förverkligas som bokserie

05-03-28 kl. 18:56 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, Quarks: Litteratur
William Shatner (Kirk) lämnade in en idé till Paramount förra året om att det skulle skapas en ny TV-serie grundad på Kirks, Spocks, och McCoys år på stjärnflotteakademin. Denna idé blir nu en ny bokserie i stället, vilket Shatner tillsammans med författarna Judith och Garfield Reeves-Stevens, författare som arbetet nära med William Shatner tidigare. Serien, inledningsvis kallad The Academy, kommer omfatta två böcker och beräknas ges ut under 2006.

George Takei fortsätter kritisera

05-01-01 kl. 13:58 av Pjotr'k
Kategori(er): DIS, ENT
Att George Takei (Sulu i TOS) är kritisk mot Star Trek: Enterprise kommer kanske inte som en total överraskning, och nu fortsätter han att kritisera serien som han tycker har förlorat på så många punkter. Han framhäver idogt sitt förslag att skapa en serie med U.S.S. Excelsior och dess kapten Hikaru Sulu, även om detta torde vara tämligen överspelat vid det här laget.

Glöm inte att hjälpa de drabbade i Asien - läs mer!

Darren till London, Takei önskar Excelsior-serie, recensioner av böcker

04-12-09 kl. 11:13 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter, Allmänt om Star Trek, DIS, ENT, Quarks: Litteratur, TOS
James Darren (Vic Fontaine i DS9) kommer till Creation Entertainments Star Trek-konvent i London kommande April. Han är den tredje annonserade gästen där Colm Meaney (Miles O'Brien i TNG & DS9) och Jonathan Frakes (Riker i TNG) tidigare har annonserats.

George Takei (+) (Sulu i TOS) tror inte att Gene Roddenberry skulle vara så nöjd med hur Enterprise är i dag. Han föreslår därför att en ny serie skapas, grundad på Excelsior-besättningen där han var kaptenen. Läs mer på GM TV där han för några dagar sedan var med i en videotjatt.

Böcker: After the Fall, The Lives of Dax
After the Fall recenseras på TrekNation av Jacqueline Bundy som menar att Peter David är mycket bra på att skapa oanade vändningar i storyn, men att skrivarstilen är fullständigt förväntad. Boken tar sig i framtiden, vilket ännu inte har gjorts i bokserien New Frontier.

The Lives of Dax har här recenserats av Jakob Törneke. Tack för bidraget!

Senast i forumet

Bokutgivningar

Oktober 2020:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 6:e oktober -20
    Star Trek: Picard, season 1
DVD Region 1:
  • 6:e oktober -20
    Star Trek: Picard, season 1

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter