Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Introt till Strange New Worlds har både bekanta toner och nyskapande musik

Av Pjotr'k , skriven 1 maj 2022 kl. 13:22
Kategori(er): SNW - Strange New Worlds

2022-05-01-(2)_220501.pngParamount har släppt introt till Strange New WorldsYoutube - både bekanta tongångar från originalserien och en pampig, mer modern, fortsättning. Och så får vi höra Christopher Pike (Anson Mount) läsa de ikoniska orden "Space, the final frontier...". 

 

Undertecknad redaktör är helt såld - vad säger ni?

 

Star Trek: Strange New Worlds har premiär i USA på torsdag och här i Nordeuropa på fredag - Paramount+ är det som streamar denna serie. 

Släkten Soong

Av Pjotr'k , skriven 12 april 2022 kl. 07:31
Kategori(er): ENT, PIC, TNG

De med anknytning till släkten Soong i Star Trek börjar till antalet bli rätt så många nu. Och då har vi inte räknat alla Coppelius-androider som kan räknas som skapade barn till Altan Inigo Soong. Vi beslöt oss därför för att göra en sammanställning av vad vi idag vet om släkten Soong. Vilka uppgifter saknas, ser ni något? Skriv då direkt i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

 

Missa heller inte den kortfilm som släpptes i natt om Brent Spiner och alla hans karaktärer i Star Trek. De börjar ju bli en hel del... Och klicka gärna på bilden nedan för en i större storlek!

 

Nya posters för Strange New Worlds släpptes idag

Av Pjotr'k , skriven 5 april 2022 kl. 22:13
Kategori(er): SNW - Strange New Worlds

Som vanan är på First Contact Day har en del ändå hänt även i år. Det senaste är att Paramount släppt nio affischer, s.k. posters, inför Strange New Worlds som har premiär i USA den 5 maj och i Nordeuropa den 6 maj. Klicka på bilderna nedan för större versioner. 

 

tumme_strange-new-worlds-poster-(pike)_220405.jpg

tumme_strange-new-worlds-poster-(spock)_220405.jpg tumme_strange-new-worlds-poster-(una-chin-riley)_220405.jpg

 

strange-new-worlds-poster-(christine-chapel)---250px-hog_220405.jpg tumme_strange-new-worlds-poster-(erica-ortegas)_220405.jpg tumme_strange-new-worlds-poster-(hemmer)_220405.jpg

tumme_strange-new-worlds-poster-(la-an-noonien-singh)_220405.jpg tumme_strange-new-worlds-poster-(m-benga)_220405.jpg

tumme_strange-new-worlds-poster-(nyota-uhura)_220405.jpg

Trailer för Picard, säsong 3

Av Pjotr'k , skriven 5 april 2022 kl. 19:23
Kategori(er): PIC

En trailer för Picards tredje säsong har släppts för bara någon timme sedan. Den avslöjar inte något särskilt, mer än vilka skådespelare som kommer vara med i denna sista säsong av serien. Se trailern på StarTrek.com samt lite här och var i sociala medier.

 

pic--trailer-for-sasong-3--2022-04-05-(4)_220405.png

Så i princip alla från Star Trek: The Next Generation kommer tillbaka - som sig bör i detta sista kapitel i TNG-eran. 

 

Säsong 3 av Star Trek: Picard har premiär 2023. Just nu kan vi streama säsong 2 på Prime Video. 

Kortfilmer om huvudkaraktärerna i Strange New Worlds

Av Pjotr'k , skriven 1 april 2022 kl. 11:03
Kategori(er): SNW - Strange New Worlds

star-trek-strange-new-worlds-logo_220401.jpgFlera kortfilmer har släppts om huvudkaraktärerna i Star Trek: Strange New Worlds, klipp som gör att suget efter att få se serien bara ökar. Den 6 maj släpps serien här i Sverige, på streamingtjänsten Paramount+. De enda vi inte får se egna filmer om är Pike, Spock och Una - men de har vi ju redan sett i Discovery

 

Tillägg 2022-04-04: Även Pike, Spock och Una finns nu listade här nedanför!

 

Klipp om Lea Thompson som regissör för Picard

Av Pjotr'k , skriven 28 mars 2022 kl. 08:18
Kategori(er): PIC, Övrigt: Personer

Att Lea Thompson regisserade de senaste två avsnitten av Picard, nämligen Assimilated och Watcher, var en glad överraskning för många - en uppskattad regissör och en uppskattad skådespelare, var många av de positiva reaktionerna på hennes närvaro. 

 

Och så även på plats, om vi skall tro skådespelarna i Picard. I denna film berättar de mer om hur känslan var vid inspelningarna av dessa avsnitt. Observera att det är spoilervarning, om du ännu inte sett avsnitten från säsong 2. 

Stacey Abrams spelade Förenade Jordens president

Av Aike , skriven 20 mars 2022 kl. 12:32
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, Övrigt: Personer

stacy_220320.jpg

Den demokratiske politikern och trekkern Stacey Abrams från Georgia i USA dök oväntat upp i slutet av det sista avsnittet av den fjärde säsongen i Discovery. Här spelade hon den Förenade Jordens president, skriver Foxnews.com.

 

Rollen var en välbevarad hemlighet och skapade debatt under helgen, då Abrams ställer upp i guvernörsvalet i Georgia senare under 2022. Hon är en av favoriterna att vinna detta val. Under presidentvalet 2020 var hon dessutom en av de personer som nämndes vara aktuell som en vice-presidentkandidat för president Joe Biden.

 

I en video på Twitter har Abrams uttryckt att hon älskar Star Trek Discovery och att hon skulle ta vilken roll som helst i serien. När hon väl blev erbjuden rollen som president för Jorden under 2021, så ska hon ha bett att inte få veta något annat om berättelsen som drev den fjärde säsongen.

 

Abrams är dock inte den ende aktive politikern som älskar Star Trek i USA. Bland annat har den republikanske Texas-senatorn Ted Cruz vid flera tillfällen sagt att han är en trekker. En annan trekker är den demokratiske senatorn Cory Booker som representerar New Jersey i senaten.

Discoverys sista avsnitt för säsongen är släppt i förtid!

Av Pjotr'k , skriven 17 mars 2022 kl. 20:08
Kategori(er): DIS
ten-c_220317.jpg
Ett möte mellan Federationen och arten 10-C på vad som nästan ser ut som en helvetesplanet. 

Redan tidigare idag, en dag före planerat släpp, släpptes det sista avsnittet för Discoverys fjärde säsong, Homecoming, på den nordiska marknaden. Vi vet inte om det var ett misstag, men en dag tidigare kan ju aldrig bli fel...

 

Ur vår beskrivning av avsnittet saxar vi detta:

DMA:n närmar sig planeterna Jorden och Ni'Var och stora evakueringar av planeterna är redan igång.

 

Samtidigt, utanför galaxens yttersta gräns, försöker Burnham och hennes besättning ombord USS Discovery hitta vägar att kommunicera och knyta an till en art som är mycket annorlunda mot dem själva. Allt detta innan tiden för Jorden och Ni'Var tar slut. 

 

Reaktionerna på avsnittet har varit blandade runtom i världen, och slutet lämnar många frågor, men är det inte så en säsongsavslutning ändå skall vara?

 

Diskutera avsnittet i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

Reklam för Picard runtom i Sverige

Av Pjotr'k , skriven 14 mars 2022 kl. 21:43
Kategori(er): PIC
picard-reklam_220314.jpg
Foto av CJ Moody, publicerad med tillstånd

Runtom i Sverige, på tunnelbanor och köpcentrum, har folk börjat se Amazon Prime Videos reklam för säsong 2 av Star Trek: Picard. Vi är inte så vana vid att se reklam för Star Trek här i Sverige, så mer än en trekker har höjt på ögonbrynen. 

 

Med passande symboler står det som varningstexter: 

 

"Never remove helmet when space walking. It doesn't end well".

 

"When entering a wormhole, hold on for dear life".

 

"Strap into your own seat. Not on the captains".

 

"If spaceship is breached, good luck".

 

Möjligen kunde texterna ha varit bättre anpassade, men jag tycker ändå att engagemanget och intresset att skapa en annons som väcker nyfikenhet och kanske en del skratt, ändå är värt några poäng. 

Trailer för avsnitt 2.3 av Picard (låg spoilervarning)

Av Pjotr'k , skriven 13 mars 2022 kl. 15:04
Kategori(er): PIC

Observera att det är spoilervarning på avsnitt som ännu inte visats på streamingtjänsterna här i Norden, men att spoilervarningen för just detta inlägg är lågt, då inget allvarligt om avsnittet verkar ha avslöjats av trailern. 

 

5_220313.pngPå Instagram och Facebook har nu trailern för nästa fredags avsnitt av Star Trek: Picard, Assimilated, släppts. Ni kan se den knappa minuten långa trailern här

 

Små saker som vi kan notera är att besättningens plan att undkomma konfederationens styrkor som väntat verkar stöta på patrull, men att borgdrottningens uppkoppling till skeppet ändå verkar ge rätt hjälp för att få skeppet La Sirena tillbaka till år 2024. 

 

Vi ser även Raffi Musiker gråta över någon person som fallit och möjligen även dött. Vi ser även att doktor Agnes Jurati gråter, men över vad går inte att säga. 

 

Men vad tror ni kommer hända år 2024? Ni som kan er Star Trek-historia vet att de s.k. Bell Riots, kända från dubbelavsnittet Past Tense, ägde rum under detta år, efter att arbetslösa, utstötta och mentalt sjuka personer stängdes in i stora läger runtom på den nordamerikanska kontinenten. Så tiden de kommer till är en väldigt mörk sådan. Så tanken går ju snart till att något kring Benjamin Siskos inblandning i Bell Riots kanske kommer förändras? Kommer vi till och med att få se hans karaktär på nytt?

 

Annat att notera är att Lea Thompson anges på IMDB som regissör av avsnittet. För oss i Sverige är hon troligen mest känd som Lorraine Baines - Martys mamma i filmserien Tillbaka till framtiden. 

Star Trek i rubrikerna - 10 mars 2022

Av Pjotr'k , skriven 10 mars 2022 kl. 07:34
Kategori(er): DIS, PIC, SNW - Strange New Worlds
snw-teaser_220310.jpg
Bild från en annorlunda ny värld, hämtad från teasertrailern.

Strange New Worlds - första trailern är här!

På Facebook och Instagram släpptes i natt den första trailern för Star Trek: Strange New Worlds. Andra kanske skulle kalla den för en teasertrailer, och det skulle de haft rätt i, för den säger egentligen inte så mycket än. Inte mer än att spänningen inför den nya TV-serien ökar allt mer.

 

TV-serien kan ses som en reboot av den allra första piloten av Star Trek: Originalserien, alltså pilotavsnittet The Cage från 1964 som skrotades av NBC efter några första screeningar med utvalda personer. Den är samtidigt en spinoff från Star Trek: Discovery, där huvudpersonerna i Strange New Worlds syntes under hela säsong 2. 

 

Strange New Worlds har premiär den 25 maj. Se teasertrailern här.

 

202-picard-q-01_220310.jpg
Q och Picard i avsnittet Penance

Nya avsnitt anländer i USA idag, och till Sverige imorgon!

Både Star Trek: Picard och Star Trek: Discovery har nya avsnitt denna veckan, med premiär imorgon vid ungefär klockan 11:00. Vi laddar precis upp ett par bilder från avsnitten på deras respektive artiklar här på Star Trek Databas, så kika gärna på dem. Om du sett avsnitten innan dessa avsnitt är det ingen spoilervarning på det som står där, för allt är bara en teaser om vad som ligger framför, precis som de texter som brukar annonseras innan ett avsnitt. I skrivande stund står faktiskt ännu inget innehåll, då det som sagts inför avsnittet hittills har varit ytterst luddigt. 

 

Avsnitten heter Species Ten-C (Discovery) och Penance (Picard).

 

Star Trek: Picard har avslutat inspelningen av den tredje säsongen

Produktionsbolaget har precis avslutat inspelningen av Picards tredje säsong, en säsong som blir den sista. Först under 2023 kommer denna säsong att visas, men nu påbörjar det mödosamma arbetet med att klippa ihop och presentera serien på det allra bästa sättet. (Källa

Laurel Goodwin har avlidit

Av Pjotr'k , skriven 8 mars 2022 kl. 15:37
Kategori(er): RIP, SHT, TOS, Övrigt: Personer
laurel-goodwin_220308.jpg
Laurel Goodwin som J.M. Colt

Laurel Goodwin, en av Star Treks allra första skådespelare, har avlidit den 25 februari i en ålder av 79 år. Hon hade rollen som J.M. Colt i det allra första Star Trek-avsnittet, The Cage

 

En av hennes främsta roller var när hon år 1962 spelade mot Elvis Presley i filmen Girls! Girls! Girls!

 

I en intervju för 6 år sedan sade hon: "Du är verkligen allt som du har gjort i ditt liv. Även om du stökar till det ordentligt i slutet, eller om du gör det redan i början, om du blandar upp alltihop och om du då har gjort en del bra saker i mitten av livet, så är det ett bra liv. Jag har varit med om äventyr och ett underbart liv,på så många sätt, som andra skulle ha gjort allt för att få."

TNG lämnar Netflix i USA

Av Pjotr'k , skriven 8 mars 2022 kl. 15:10
Kategori(er): TNG

Den 1 april lämnar Star Trek: The Next Generation det amerikanska Netflix. Det här är bara en i raden av flyttar som gjorts från den populära streamingtjänsten och från och med april månad finns därför bara Deep Space Nine för amerikanska trekkers att se där. Flytten sker såklart till Paramount+, dit Paramount/Viacom vill att allt material skall samlas. 

 

Här i Sverige har vi fortfarande möjlighet att se både originalserien, den animerade serien, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager och Enterprise, men det är väl bara en tidsfråga innan serierna börjar droppa av även där. 

Mobilspel baserat på Star Trek: Lower Decks kommer under 2022

Av Pjotr'k , skriven 1 mars 2022 kl. 11:05
Kategori(er): LOW / LDS - Lower Decks, Quarks: Spel

Minns ni Badgey från Lower Decks, den lille hjälpsamme holodäckskaraktären som blev ond och ville ta över hela universum? Han kommer nu till både android och iOS som ett mobilspel!

 

Vi mötte Badgey första gången i avsnittet Terminal Provocations och han kom tillbaka fyra avsnitt senare i No Small Parts. I förra veckan annonserade företaget East Side Games att de under 2022 kommer lansera spelet Star Trek: Lower Decks - The Badgey Directive för båda android- och iOS-mobiler. Först kommer den till Oceanien (med Australisen i spetsen) och därefter till Nordamerika och Storbritannien. Först därefter överväger de övriga världen som marknad, så även om den lanseras under 2022, kommer vi troligen inte få se den här förrän framåt 2023. 

 

I spelet får du göra sällskap med besättningen i Lower Decks i deras kamp mot en artificiell intelligens (alltså Badgey) som vill ta över universum. 

 

Bilder från spelet:

tbd-screenshots_220301.jpg

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter