Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Paramount ger sig in i realitybranschen och söker deltagare

09-04-01 kl. 12:24 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
OBS! Detta var ett aprilskämt!

För att ytterliggare trissa upp stämningen runt nya filmen och Star Trek i allmänhet har JJ Abrams team och Paramount beslutat sig för att lansera ett s.k. realityformat där hugade rymdfarar aspiranter får bege sig in i framtiden och känna på hur Stjärnflotteakademin utbildar sina besättningar. Allt kommer att bygga på de krav och de övningar som NASA har för sina astronauter men med användandet av den teknik som finns tillgänglig i framtiden (vid den tid som Star Trek utspelar sig i). Som grande finale på äventyret utlovas ett mycket spännande uppdrag ombord på USS Enterprise med självaste kapten Kirk vid spakarna!

Krav som ställs på alla aspiranter är att man ska vara vältränad, ej över 50 och under 18 år och vid full hälsa. Se även sponsringsföretaget Esurances sida om evenemanget (klicka på "Explore new worlds" efter introduktionen).

OBS! Detta var ett aprilskämt!

Svensk förhandsvisning av filmen

09-04-01 kl. 07:49 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
OBS! Detta var ett aprilskämt!

Som vi rapporterat tidigare kommer flera städer i Europa och Oceanien ha förhandsvisningar av Star Trek-filmen, i god tid före världspremiären den 7-8 maj. Vi kan nu med glädje konstatera att även en nordeuropeisk ort kommer att få denna möjlighet. Det blir biosalongen Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm som får ta emot förhandsvisningen två dagar efter Londonpremiären, alltså onsdagen den 22 april kl 19:00. Cosmonova har bara 262 platser så dessa lär gå åt som smör i solsken när dessa släpps under veckan som kommer. Det intressanta är dock att den mycket exklusiva IMAX-versionen är möjlig att visa på just Cosmonova.

Förhandsvisningen har kommit till ett stånd genom ett samarbete mellan UIP och Star Trek Databas och även om förhoppningarna var att vi skulle få en större biograf i ett möjligt samarbete med SF Bio (det var tyvärr svårt att få genom detta hos SF Bio) så känns det oerhört spännande att få se IMAX-versionen på en av Sveriges mycket få IMAX-biografer. Vi på Star Trek Databas har 10 biljetter som vi lottar ut bland de som hör av sig i forumdiskussionen innan klockan 18:00 ikväll onsdag. De som inte lyckas få någon av dessa platser har möjligheten att köpa biljetterna själva genom Cosmonova (gå till den 22 april och klicka på 19:00-visningen) från kl 18:00 ikväll till ett pris av 350 kronor per biljett och då ingår inträde till muséet innan. En buffé kommer att serveras till en hittills okänd extrakostnad.

OBS! Detta var ett aprilskämt!

NASA överraskar med att välja Enterprise som namn på Nod 3!

09-04-01 kl. 00:19 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
OBS! Detta var ett aprilskämt!

Nod 3 är en avancerad modul där så gott som allt avfall kommer att kunna återvinnas, t.ex. till vatten och syre. Den innehåller kraft-, data- och kommandostationer och ska kopplas till den europeiska modulen Cupola.

Före uppskjutningen utlyste NASA en tävling om bästa namnet på modulen (Nod 3 är bara ett arbetsnamn).

Av de fyra förslag som ingick i NASAs egen lista fanns bl.a. Enterprise. Nästan 1,2 miljoner människor över hela världen röstade, och flest röster gavs på Colbert som föreslagits av TV-mannen Stephen Colbert. Enterprise kom som nummer tre, c:a 60 000 röster efter Colbert, och var det förslag från NASA som fick flest röster. Nu visar det sig alltså, och till stor glädje för alla Star Trek-fans, att NASA har valt det egna förslaget som fick flest röster, dvs.: Enterprise! (se bilden)

OBS! Detta var ett aprilskämt!

Uppseendeväckande struktur funnen på månen Enceladus!

08-04-01 kl. 00:00 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Uppdaterat 080402: Läs kategoriseringen av nyheten.


NASAs rymdfarkost Cassini som bl.a. kartlägger några av Saturnus månar, har gjort en märklig upptäckt på månen Enceladus. På förstoringen kan man se en rektangulär struktur med fyra upphöjningar (kupoler?) på var sin sida om något som tycks likna en start- och landningsbana. Upphöjningarna förefaller vila på ett fundament. Forskarna är mycket förbryllade, och funderar på om det t.ex. kan vara ett optiskt fenomen eller någon felfunktion från utrustningen ombord på rymdfarkosten. Det skulle också kunna vara små berg, där ljuset får dem att se ut som byggnader. "Bergens" utseende och geometriskt exakta placering bryter dock klart mot topografin i övrigt.

Ny semesterlagstiftning problem för trekkerföreningar?

07-04-01 kl. 11:23 av Supreme Comander JAF
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Dagens Nyheter rapporterar idag att EU planerar att införa en ny semesterlagstiftning som innebär att de flesta svenskar kommer att tvingas ta ut sina semesterdagar under september månad, detta enligt nya hemliga direktiv från Bryssel. EU kommer att införa en ny semestermyndighet som får ansvaret att fördela medborgarnas semetrar. Anledningarna till detta är dels att EU ska få en ökad tillväxt genom att inte hela området stänger under juli och augusti och dels för att minska de miljöpåfrestningar som uppstår genom att alla reser mycket under semestern.

Detta kommer naturligtvis att få inverkningar hos svenska trekkerföreningar som hittills haft semesteruppehåll under juli och augusti.

Det kommer dock inte vara helt omöjligt för de som vill ha semester under juli och augusti att få det. Men man måste ansöka om det genom denna hemsida.
Dock meddelas att det är sista dagen för ansökningar idag.

Sverige möjlig inspelningsplats för Star Trek XI?

07-04-01 kl. 02:56 av Jocke
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Nu börjar det läcka ut nyheter om den kommande Star Trek-filmen, Star Trek XI. Bland de rykten som sipprat ut ifrån Paramount finns ett där Sverige nämns som inspelningsplats för en del scener. Enligt källor på Paramount talas det även om platser i Baltikum som då skulle vara billigare, men det förhållandevis stora Star Trek-intresset i Sverige skall just nu vara en stor anledning till att Sverige ligger högt upp på önskelistan över inspelningsplatser.

Produktionsassistenten för filmen, Roberto Orci, kommer att "anställa" ett okänt antal statister. Lönen skall enligt e-brev från honom i går endast innefatta mat (och så självklart äran då...) och intresseanmälan till detta kan lämnas här. Det är ännu inte klart när i tiden det kommer att bli av, men räkna med någon gång under hösten.

Star Trek Databas tar en paus

06-04-01 kl. 09:26 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Star Trek Databas tar från och med denna månad säsongsuppehåll och återkommer igen i höst på grund av idetorka. Med alla nedskärningar inom Star Trek har allt färre engagerat sig för databasen och arbetet har därför blivit alltför tungt för den nuvarande redaktionen. Forumet kommer att vara öppet under sommaren, så att alla skall få en möjlighet att fylla på med ideer och förslag hur vi skall fortsätta.

Ett stort tack för alla era bidrag under de gångna åren.

Vi hörs i höst,

Jocke och övriga redaktionen.

April, april! Observera att detta var ett aprilskämt!

Aprilskämt från hela världen

04-04-03 kl. 09:09 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Trektoday rapporterar om en mängd aprilskämt inom Star Trek-världen på torsdagen. StarTrek.com hade den mest omfattande med hela förstasidan fylld med aprilskämt, bl.a. lanseringen av en ny TV-serie, v'ab5 - Klingon Eye for the Human Guy där de bland annat skrev:
Five Klingon men, out to make over the world — one p'tak at a time.

The Great Link och The Daily Trekker hade detaljerade "spoilers" inför kommande säsonger av Enterprise och om en ny film spelad i besättningsman Daniels tidsepok. De sistnämnda hävdade också att William Shatner skulle få en röstroll i Enterprise.

Trektoday rapporterar också om rapporter om romulaner och sexscener i kommande Enterprise-avsnitt som förekom på Star Trek Databas hemsida. Kul att bli citerade där!

Berman pratar om sex och romulaner!

04-04-01 kl. 07:10 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Aprilskämt
Som vi tidigare har rapporterat om har Enterprise och Star Trek: Nemesis dragits med låga tittarsiffror vilket har lett till rykten om nedläggning av Enterprise-serien. En sådan nedläggning skulle samtidigt kunna bli dödsstöten för hela Star Trek-genren enligt vissa rykten. Envisa rykten, som nu dessutom delvis har bekräftats från officiellt håll, säger att Enterprise i fortsättningen kommer att innehålla mer av nakenhet än de halvnakna scener som tidigare har funnits. T’Pols och Trips kärlekshistoria, som tillsammans med T'Pols sexigare utstyrsel är ett led att öka tittarsiffrorna, kommer att utvecklas till ett verkligt förhållande och enligt det som Berman berättar i en intervju hos TrekTaoday verkar det som att det redan inom denna säsong kommer att vara en ”sängkammarscen” mellan dessa (alltså mer än det oskyldiga som redan har varit…) och man kommer att få se nakna kroppar, inte bara dolt under täcket.

Berman & Braga kommer dessutom att plocka in synliga romulaner i serien, alltså hundra år innan federationen får se dessa. Vi har ju redan tidigare sett romulanska skepp men några överträdelser mot kontinuiteten har tidigare inte ägt rum på detta område. Berman berättar vidare i intervjun:
One of [the last four episodes] is going to be a fascinating Romulan encounter where we actually will see the romulans face to face. Which is interesting in that Starfleet had never seen the Romulans before Kirk. So we have managed to deal with that in what I feel is a very interesting fashion.

Hur de skall kunna lösa detta dilemma med att föra in romulanerna ännu tydligare in i serien är oklart, men Berman & Braga har ju tidigare argumenterat omkring borger på samma sätt, en sak som de löste på ett för trekkers inte helt okej sätt.

Vi får väl se om dessa försök till uppryckning räddar Enterprise undan för tidig nedläggning. Helt klart är att sådana grepp bara kan ses som ren desperation och de trekkers som varit Star Trek trogna genom både upp- och nedgångar är mäkta irriterade på dessa planer.

StarTrek.com skall i dag gå ut med ett viktigt pressmeddelande - vi får se vad de kommer att säga.

Tidigare nyheter:
030223: Framtid för Enterprise samt för filmerna?
030815: Enterprise Project - kämpar för år 4-7
030912: UPN sätter ”Star Trek” framför Enterprise
031210: Flyttas Enterprise till fredagar i USA?
040201: Rykten om Bermans avgång
040315: Enterprise har en osäker framtid


Men framför allt dessa nyheter:
030406: Första aprilskämten samlade!
040403: Aprilskämt världen över

Senast i forumet

Bokutgivningar

December 2019:
Januari 2020:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter