Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Första Star Trek Beyond-trailern släpps 17 december

15-12-07 kl. 22:22 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Star Wars

Om bara tio dagar är väntan över. Nej, det är inte premiären för Star Wars: The Force Awakens vi talar om utan den första trailern för Star Trek Beyond. Den 17 december kommer miljoner trekkers sitta hugade framför sina datorer för att se de första klippen ur filmen, skriver Trekmovie.com.

 

Trailern kommer i USA även att visas före Star Wars: The Force Awakens på bio. Huruvida det blir så även i Sverige återstår att se.


Star Wars-fans mordhotar journalist på Twitter

15-12-04 kl. 15:12 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

National Reviews reporter Katherine Timpf mordhotades på Twitter i samband med att den tredje och sista Star Wars-trailern släpptes i slutet av november, skriver EW.com.

 

Hon sa följande om hoten och Star Wars på Fox News, där hon är panelmedlem i satirprogrammet Red Eye: 

 

“I have never had any interest in watching space nerds poke each other with their little space nerd sticks, and I’m not going to start now,”  “You people are crazy. You Star Wars people are crazy. Yesterday I tweeted something, and all I said was that I wasn’t familiar with Star Wars because I’ve been too busy liking cool things and being attractive — people threatened my life. You’re not really branding yourself in a way that makes me want to join your life-threatening club.”

 

Hela Star Wars-segmentet i Red Eye ser du nedan:

 

I kommentarerna till ovanstående klipp uppmanade Youtubemedlemmar till hon bland annat skulle våldtas, få syra kastat i ansiktet och bli överkörd av en bil.

 

Timph försvarade senare sina tweets och uttalanden i National Review:

 

"Bottom line: If you are telling me that I should die and/or apologize for making a joke about a movie you like, then you are too sensitive. You have the problem, not me.  I’m sick of oversensitive mobs in our overly sensitive society bullying people into saying that they’re sorry over jokes — even if the subject of the joke is something as serious as Star Wars. So, for that reason, I will not apologize." 


#ForceForDaniel - Döende Star Wars-älskare fick privat visning av "The Force Awakens"

15-11-06 kl. 21:20 av loghaD
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

forcefordaniel_151106.jpg

Det är rent ut sagt smärtsamt att läsa historiken på makarna Fleetwoods GoFundMe-sida. För två år sedan diagnostiserades Daniel Fleetwood med sländcellssarkom; en aggressiv form av cancer som förvränger kroppens celler och är svårt att upptäcka innan det börjat sprida sig genom kroppen.

 

På GoFundMe-sidan kan man läsa om hur de har gått igenom flera olika behandlingar, och flera gånger blivit besvikna. Man kan läsa om deras ekonomiska bekymmer, och om sorgen att inte kunna få barn på naturlig väg. I juli fick de det värsta besked som man kan tänka sig: Daniel hade bara två månader kvar att leva.

 

Det tycks omöjligt att avsluta den här artikeln lyckligt, men kanske går det ändå. För Daniel hade en särskild önskan: Han ville se Star Wars: Episode VII - The Force Awakens innan han dog, men han har redan dragit över läkarnas prognos och filmen har inte premiär förrän i december. Men vi vet väl alla att Kraften omringar oss, och kopplar oss till varandra. En vän till Daniels fru lade upp ett Facebook-inlägg där hon berättade Daniels önskan och frågade om någon hade några kontakter som kunde hjälpa honom att uppfylla den. Facebook-inlägget länkades på Reddit-communityt /r/starwars, och snart översvämmades Twitter och Instagram med inlägg med hashtaggen #ForceForDaniel. Daniels vädjan hördes överallt, från lokala nyhetskanaler till CNN och BuzzFeed, och kampanjen fick stöd av kända Star Wars-skådespelare såsom Mark Hamill och Peter Mayhew, och likväl från de nya hjältarna Daisy Ridley och John Boyega.

 

 

I onsdags gick Daniels dröm i uppfyllelse när ingen mindre än J.J. Abrams ringde hem till honom, och igår fick anordnades en privat visning i makarna Fleetwoods hem. Hans fru Ashley tog till Facebook för att tacka alla som hade varit med och "på typiskt Disney-manér" fått en människas dröm att bli till sanning.

 

 

Detta är inte första gången ett projekt i J.J. Abrams' regi har varit med och förgyllt en människa sista tid på jorden. För snart två år sedan fick trekkern och filmentusiasten Daniel Craft se Star Trek Into Darkness bara några dagar innan han avled, och några år innan dess hade den cancersjuke professorn Randy Pausch fått en av de första replikerna i Star Trek XI.

 

Må deras själar leva länge och frodas, och må Kraften vara med Daniel ett tag till.


Liftarens parlör till galaxen släpps i november

I Liftarens parlör till galaxen berättas historierna bakom 101 konstgjorda språk som finns inom populärkulturen. Författare är svenske klingonisten Yens Wahlgren. Boken släpps i slutet av november, skriver HD.se.

 

– Hängivenheten fascinerar mig. Att man lägger så mycket tid och vikt på att göra något som bara ska vara en mening. Jag gillar nörderiet som är inne i dagens samhälle, säger Yens Wahlgen.

 

Bland språken som boken behandlar finns bland annat klingonskan och språken i Stjärnornas Krig. Själv är dock Wahlgren ingen hejare på språken han skriver om.

- För att vara så intresserad är jag ganska dålig på språken, men jag brukar säga att jag talar köksklingonska, säger Yens Wahlgren.

 

I nedanstående klipp från Aktuellt på 90-talet ses Wahlgren studera klingonska.

 


Tredje Star Wars-trailern ute nu

15-10-21 kl. 21:01 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Den tredje och sista Star Wars-trailern inför den nya The Force Awakens finns nu ute. Du ser den nedan.

 


Biljetterna till nya Star Wars släpptes idag

15-10-19 kl. 20:30 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Sf började i dag sälja biljetterna till nya Star Wars till premiärdagen den 16 december. Fortfarande finns det ganska gott om platser i Stockholm och Göteborg, mycket på grund av att filmen går upp i ett otal salonger. Samma sak verkar gälla i mindre städer som undertecknad har tittat på. Biljetter bokas på Sf:s hemsida.


Svenskar ratar sci-fi på bio, medan amerikaner älskar genren

15-10-10 kl. 18:19 av Aike
Kategori(er): Övrigt, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF, Övrigt: Star Wars

De första fyra Stjärnornas krig-filmerna finns alla med på listan över de tjugofem mest sedda filmerna på bio i USA. Flest besökare har A New Hope på andra platsen bakom Borta med vinden. Men på den svenska listan finns ingen Stjärnornas krig-film med alls, visar Nöjesbladets sammanställning från fredagen den 9 oktober.

 

Faktum är att science fiction inte har lockat svenskar till biograferna över huvud taget som i USA. Bara en film på den svenska listan jämfört med sju på den amerikanska kan klassas som sf. Och den enda sf-filmen på den svenska listan, Avatar, hamnar först på sista plats med knappa 1,5 miljoner besökare. 

 

Vad gillar då svensken att se på bio som inte amerikanen uppskattar i lika hög grad?

Tolkien, Astrid Lindgren, Stig-Helmer, James Bond och Disney är det korta svaret.

Alla tre Sagan om ringen-filmerna finns med liksom tre filmer baserade på Astrid Lindgrens verk (noterbart dock inte Pippi Långstrump). Lasse Åbergs första Sällskapsresefilm hamnar på fjärde plats och tre Bond-filmer lyckas ta sig in på listan.

 

Men mest sedd i Sverige? Jo, det är ingen mindre än Djungelboken. Hela 4,9 miljoner biljetter har filmen sålt på bio.

Stjärnornas krig då? Den första filmen sågs 1977-78 av 609 000 besökare, vilket är nästan en miljon för få biljetter för att nå listan. Således har den nya Stjärnornas krig-filmen som kommer i december något att bita i...


Anakin nu bland de 1000 mest populära namnen i USA för nyfödda

15-08-24 kl. 11:46 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Anakin är inte bara Darth Vaders riktiga namn, utan nu också ett av de 1000 mest populära namnen för nyfödda i USA, skriver Screencrush.

 

218 barn i USA döptes till Anakin 2014. Vi får förmoda att alla hade Star Wars-fans som föräldrar...


Kommer nya Star Wars att inledas med dessa ord? *Spoilers*

15-08-21 kl. 23:50 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

The Crawl. Så kallas textremsan som inleder Star Wars-filmer för. Nu kan Screencrunch redan ha kommit över texten för Star Wars: The Force Awakens början.

 

På baksidan av kartongen för spelet X-wing Miniatures Game står följande:

 

"It’s a time of uncertainty. Unrest grips the galaxy as the influence of
the First Order spreads, but a glimmer of hope remains in the heroic
forces of the Resistance. As they struggle against the dark might of
the enemy, these brave heroes may yet awaken the skill and strength
needed to forge a new future…"

 

Bilder från spelkartongens baksida ser du här.

 

Att the First Order är fienden i nya Star Wars bekräftades av JJ Abrams i en längre intervju i Entertainment Weekly tidigare i somras. En sammanfattning av den artikeln, som innehåller ännu mera spoilers, finns här.


Se JJ Abrams och Star Wars-skådisarna på E23

15-08-16 kl. 20:33 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

JJ Abrams och flera skådespelare ur nya Star Wars äntrade scenen på E23 på Disneyland nyligen för att presentera filmen.

Bland annat får vi se en ny filmposter.

 


Officiella hemsidan för nya Star Wars lanseras nu

15-07-01 kl. 18:25 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Star Wars

Nu finns det en hemsida för Star Wars The Force Awakens, som släpps i december. Du ser den här. Sidan följer trenden för filmsidor med enkel och avskalad design samt ett ganska tunt innehåll. Allt var minsann inte bättre förr, men Star Trek-filmen från 2009 hade en betydligt mer spännande och genomarbetad hemsida.


Se alla sex Star Wars-filmerna på en gång

15-06-18 kl. 17:22 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Nu kan du se alla Star Wars-filmerna samtidigt under enbart två timmar och tjugotvå minuter.

Hur är det möjligt? Kolla på klippet nedan så får du svaret.

 


Den nya Star Wars-trailern har satt världsrekord

15-06-17 kl. 17:30 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Den andra trailern för Star Wars: The Force Awaken är nu världsrekordshållare. Trailern är den mest sedda filmtrailern på Youtube under de första 24 timmarna efter släpp, skriver Guinnessworldrecords.com.

 

Klippet hade 30,65 miljoner visningar det första dygnet. I dag den 17 juni har trailern 54 miljoner visningar.

Om du mot förmodan missat den så ser du den nedan:

 


Tim Russ förklarar Star Wars Day

"May The Fourth Be With You!"

 

Du kanske har hört detta uttryck idag utan att förstå någonting? Du kanske också undrar vad The Star Wars är för något? Lugn, allas våran Tuvok/Tim Russ förklarar allt i en Youtube-video:

 


Senast i forumet

Bokutgivningar

Januari 2020:
Februari 2020:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter