Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Det fjärde avsnittet av Star Trek: Discovery har släppts

Av loghaD , skriven 9 oktober 2017 kl. 09:02
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery-avsnitt-4-bild-2_171009.jpg

Det är en ny vecka, och det innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery!

 

Det fjärde avsnittet har nu lagts upp på Netflix, så nu har du ytterligare en anledning att se fram emot arbetsdagens slut. Imorgon får vi även se nästa avsnitt av After Trek, som då gästas av de verkställande producenterna Gretchen J. Berg och Aaron Harberts samt skådespelarna Jason Isaacs och Doug Jones.

 

Vi vill uppmana er att besöka avsnittets databassida och lämna ett betyg eller en recension, och besök gärna även den officiella diskussionstråden för att prata av dig med andra Star Trek-fans!

2 stora Star Trek-konvent i Tyskland till våren

Av Pjotr'k , skriven 8 oktober 2017 kl. 19:11
Kategori(er): Aktiviteter, Aktiviteter: FedCon

Som vanligt är Fedcon tillbaka till Bonn i maj, där flera kända skådespelare väntas. Men detta stora konvent får konkurrens av Destination Star Trek, som intar Dortmund tre veckor före. 

 

Destination Star Trek i Dortmund, 27-29 april 2018

Bekräftade gäster hittills: William Shatner, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Robert Duncan McNeill, Terry Farrell, Walter Koenig, James Darren, Vaughn Armstrong, Jeffrey Combs, Casey Biggs, Cirroc Lofton, Nicole de Boer, Ira Steven Behr, Camille Saviola, Max Grodenchik, Aron Eisenberg, David Zappone och Adam Nimoy

Priser från 175€-2999€ för hela helgen. Hotellboende får man ordna själv utan särskilda rabatter. Det stora paketet innehåller bland annat frukost med Star Trek-skådespelarna, men paketet kostar då 30.000 kronor...

 

Fedcon i Bonn, 18-21 maj 2018

Bekräftade Star Trek-gäster hittills: Rekha Sharma, Karl Urban, Brent Spiner och Jonathan Frakes, vid sidan om flertalet Star Wars-, Battlestar Galactica- och andra scifi-skådespelare. 

Priser från 135€-1599€ för hela helgen. Hotellboende i närheten från 95€-139€ per natt.

 

Skall någon av er läsare åka till någon av dessa konvent? Diskutera gärna i vårt forum!

Ändringar i sändningsschemat: Avsnitt 9 flyttas från januari till november

Av loghaD , skriven 5 oktober 2017 kl. 23:25
Kategori(er): Discovery (2017)

I maj fick vi den glädjande nyheten att den första säsongen av Star Trek: Discovery skulle förlängas med två avsnitt. När sändningsschemat släpptes månaden därpå fick vi veta att de 15 avsnitten skulle delas upp i ett höstkapitel och ett vårkapitel, motsvarande 8 respektive 7 avsnitt.

 

Nu har dock CBS gått ut med ett pressmeddelande där de berättar att avsnitt 9 kommer att flyttas från vårkapitlet till höstkapitlet. Således kan vi nu se fram emot ny Star Trek varje måndag fram till och med den 13 november, men med baksidan att vi bara får sex avsnitt att se fram emot till våren, med start i januari.

 

När vårkapitlet väl är över får vi vänta ett tag innan vi får mer Star Trek; i en intervju med The Hollywood Reporter uppger verkställande producent Alex Kurtzman att om det blir en andra säsong - peppar, peppar, ta i trä - så kommer den först år 2019.

Det tredje avsnittet av Star Trek: Discovery har släppts

Av loghaD , skriven 2 oktober 2017 kl. 09:32
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery-ep3-forhandstitt_171002.jpg

Äntligen måndag! Veckans första arbetsdag må inte vara så populär bland den allmänna befolkningen, men under de kommande fem veckorna kommer den att vara ständigt efterlängtad bland trekkies och trekkers i de 188 länder där Netflix sänder Star Trek: Discovery.

 

Det tredje avsnittet, Context is For Kings, ligger nu uppe, så nu får vi äntligen veta vad som blir av Michael Burnham efter förra veckans minst sagt dramatiska händelser. Imorgon får vi även se det andra avsnittet av After Trek, det officiella eftersnacksprogrammet för Star Trek: Discovery, där vi bland annat får träffa verkställande producent Aaron Harberts, skådespelerskan Mary Wiseman och mykologen Paul Stamets.

 

Vi vill uppmana er att besöka avsnittets databassida och lämna ett betyg eller en recension, och besök gärna även den officiella diskussionstråden för att prata av dig med andra Star Trek-fans!

Ytterligare en bekant karaktär figurerar i Star Trek: Discovery

Av loghaD , skriven 1 oktober 2017 kl. 04:10
Kategori(er): Discovery (2017)

amanda-grayson-nyhet-2_171001.jpg

Spoiler-nivå: Medel - Den här karaktären har nämnts i PR-material, men det har inte framgått tidigare om hen faktiskt skulle synas i Star Trek: Discovery. Andra fansidor har publicerat den här nyheten utan spoiler-varningar.

 

Vi har nu fått se de första två avsnitten av Star Trek: Discovery, och av den introduktionen att döma så verkar det som att Sarek att spela en viktig roll i den nya serien. Många undrar om detta innebär att även Sareks söner, Spock och Sybok, kommer att vara med på ett hörn, men än så länge har seriens producenter vägrat att svara på den frågan. I en nyligen släppt intervju med TrekMovie avslöjar dock den verkställande producenten Aaron Harberts att vi kommer att få träffa en annan medlem av den familjen, nämligen Amanda Grayson.

 

 

Amanda Grayson är Spocks mor, och står för den mänskliga halvan av hans genuppsättning. Vi träffade henne för första gången i TOS-avsnittet Journey to Babel, där hon spelades av Jane Wyatt. Sedan dess har karaktären även varit med i TAS-avsnittet Yesterday (med röst spelad av Majel Barrett) och i Star Trek V: The Final Frontier (spelad av Cynthia Blaise). I Star Trek XI fick vi träffa hennes motpart i Kelvin-tidslinjen, spelad av Winona Ryder.

 

I Star Trek: Discovery kommer Amanda Grayson att spelas av Mia Kirshner, en kanadensisk skådespelerska som bland annat är känd som Jenny Schechter i dramaserien The L Word och Mandy i kriminalthrillerserien 24. Vi får se om hon bryter trenden och blir den första skådespelaren som får spela Amanda Grayson i mer än ett avsnitt!

I dag fyller The Next Generation trettio år

Av Aike , skriven 28 september 2017 kl. 14:16
Kategori(er): TNG

Den 28 september 1987 susade Enterprise-D fram till tonerna av Jerry Goldsmiths ledmotiv för allra första gången på amerikanska tv-apparater.  Nu fyller alltså Star Trek: The Next Generation trettio år. Star Trek Databas önskar serien stort grattis!

 

TNG var en succé från första början och premiäravsnittet Encounter at Farpoint sågs av 27 miljoner amerikaner, uppger Wikipedia. Genom åren fortsatte tittarna att älska serien, och den är i USA den Star Trek-serie som har lockat flest tittare i genomsnitt medan den sändes. Här i Sverige dröjde det några år in på 90-talet innan TV4 och senare nuvarande Kanal 5 sände serien. Men många svenska trekkers kunde dock se serien via köp- och hyrvideo, eller på brittiska Sky One redan innan dess.

 

TNG sändes under sju år och vann 19 emmmys. Nedan ser du en trailer för serien som sändes på amerikansk tv 1987.

 

Första Star Trek: Discovery-romanen är ute nu

Av loghaD , skriven 27 september 2017 kl. 13:39
Kategori(er): Discovery (2017), Quarks: Litteratur

image_170927.jpegStar Trek: Discovery har äntligen landat, och nu går vi ivrigt och väntar på det tredje avsnittet. Om man har svårt att få dagarna dagarna att gå så kan man nu dämpa sin Discovery-törst på bokform, tack vare den första Star Trek-romanen i den nya serien: Star Trek: Discovery: Desperate Hours.

 

Boken berättar historien om ett av Michael Burnhams första uppdrag som försteofficer, och lovar att utforska både hennes uppväxt på Vulcan och hennes förhållande till kommendör Philippa Georgiou.

 

Boken är i dagsläget svår att finna i Sverige, men finns att beställa på nätet via bland annat Amazon och Bokus.

 

Har du funnit boken i en fysisk bokhandel i Sverige? Berätta gärna var på vårt forum!

After Trek visas på Netflix

Av Aike , skriven 26 september 2017 kl. 11:53
Kategori(er): Discovery (2017)

Varje vecka kommer CBS att sända programmet After Trek, där man diskuterar och analyserar det senaste Discovery-avsnittet med gäster. Programmet kommer att läggas upp på tisdagar på Netflix här i Sverige, skriver Trekmovie.com.

Förhandstitt på tredje avsnittet av Star Trek: Discovery

Av loghaD , skriven 26 september 2017 kl. 11:02
Kategori(er): Discovery (2017)

Spoilernivå: Hög / Låg - Trailern visar flera viktiga händelser ut Star Trek: Discoverys första två avsnitt, och rekommenderas inte om du inte har sett dem än. Vi får också en inblick i grova drag i hur huvudkaraktären hanterar en svår situation som inleddes i de avsnitten.

 

De första två avsnitten har äntligen anlänt, och man kan knappast hävda att de saknade intriger! Pilotavsnitten har fått strålande recensioner, och även om alla tittar inte är riktigt sålda på serien än så verkar de flesta vara väldigt nyfikna på vad som ska ske härnäst.

 

Om du är en av de som knappt kan bärga sig tills de får se nästa avsnitt så kan du kanske släcka törsten en liten stund med den här förhandstitten på det tredje avsnittet, Context is For Kings.

 

Denna trailer visar upp flera kritiska ögonblick från avsnitt 1 och 2, och rekommenderas därför inte för dig som inte har sett dem än. Den visar också upp lite av vad som händer med Michael Burnham efter det andra avsnittets minst sagt dramatiska avslutning; det är inte riktigt spoilers, men du får själv avgöra hur mycket du vill veta i förväg.

Discovery får utmärkta recensioner

Av Aike , skriven 25 september 2017 kl. 23:16
Kategori(er): Discovery (2017)

En stor majoritet av amerikanska tv-kritiker gillar Star Trek Discovery. Serien har just nu 88 procent positiva recensioner på Rottentomatoes.

 

Serien verkar dock inte ha fallit tittarna lika mycket i smaken och just nu står betyget på 65 procent.

Imdb har serien 7,1 av 10, vilket är det sämsta betyget för någon Star Trek-serie så här långt. Viktigt är dock att notera att det är betydligt färre som har röstat på Discovery ännu än på övriga serier.

Drygt 8 miljoner såg Discoverys premiäravsnitt

Av Aike , skriven 25 september 2017 kl. 20:49
Kategori(er): Discovery (2017), TNG

8,2 miljoner tittare såg Star Trek Discoverys premiäravsnitt i USA på CBS, skriver Tvbythenumbers. Tittarsiffrorna beskrivs som "hyfsade" av sajten.

 

Discovery var igår söndag det femte mest sedda programmet som sändes på kvällen mellan 19.00-23.00. Serien slog bland annat The Simpsons, som hade knappa två miljoner tittare. Framför sig hade Star Trek tre olika sportsändningar från NFL-ligan samt nyhetsprogrammet CBS 60 Minutes. Detta var dock det enda programmet i Discovery som kommer att sändas på CBS. Övriga avsnitt sänds på företagets streamingtjänst CBS All Access.

 

Star Trek The Next Generation hade totalt 15,7 miljoner tittare när serien hade premiär den 26 september 1987 på en rad lokala tv-kanaler runtom i USA.

 

Uppdatering:

Enligt EW.com var tittarsiffrorna högre och hamnade på 9,6 miljoner tittare. Sajten skriver också att CBS förväntar sig att 15 miljoner tittare kommer att ha sett premiären när man räknar in tittare som ser det med så kallad time delay under den kommande veckan.

Discovery slår rekord för CBS All Access

Av Aike , skriven 25 september 2017 kl. 19:47
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek Discovery, som hade premiär på amerikanska CBS igår söndag, lockade många nya prenumeranter till kanalens streamingtjänst CBS All Access. Enligt Superherohype.com slogs rekordet för antalet prenumeranter som har beställt tjänsten under en och samma dag igår.

 

Det förra rekordet hade Grammygalan 2017.

De första två avsnitten av Star Trek: Discovery har släppts

Av loghaD , skriven 25 september 2017 kl. 09:00
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery-warp_170925.jpg

Väntan är över! Efter tolv år är Star Trek tillbaka på den lilla skärmen, och nu är det yttersta gränslandet bara några klick bort!

 

De första två avsnitten av Star Trek: Discovery har nu lagts upp på Netflix, och nu kan vi se fram emot nya avsnitt varje måndag i sex veckor innan serien tar vinteruppehåll.

 

 

Vi vill uppmana er att besöka våra avsnittssidor och lämna ett betyg eller en recension, och besök gärna även den officiella diskussionstråden för att prata av dig med andra Star Trek-fans!

 

Vi på Star Trek Databas vill önska er alla en glad premiärdag, och vi ser fram emot att påbörja en ny upptäcktsfärd tillsammans!

Mashable: Star Trek: Discovery är sci-fi för tänkande personer

Av loghaD , skriven 24 september 2017 kl. 23:12
Kategori(er): Discovery (2017)

uss-discovery-skarm_170924.jpg

Nu är det knappt 10 timmar kvar tills Star Trek: Discovery landar på Netflix, och vi kan knappt bärga oss! Efter en lång och tidvis brokig produktionscykel bör man kanske vara försiktig med sina förväntningar, men enligt onlinemagasinet Mashable finns goda anledningar att se fram emot morgondagen.

 

Det har gått tolv år sedan det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise sändes, och därmed avslutades en 18 år lång period med Star Trek på TV. De sista två säsongerna hade fått ett varmt mottagande av de som fortfarande följde serien, men dessa var tyvärr väldigt få till antalet; allmänheten hade tröttnat på Star Trek, och även många inbitna fans hade börjat förlora sin entusiasm för serien.

 

År 2009 fick Star Trek ett välbehövligt tillskott av energi när Star Trek XI hade premiär. Många var skeptiska till den nya inriktningen - allt från beslutet att utspela filmerna i ett parallellt universum till JJ Abrams' ljussättningssmak - men på det stora hela har filmserien fått ett varmt mottagande och visat att Star Trek fortfarande kan locka både gamla och nya fans.

 

Hur som helst menar dock många att Star Trek gör sig bäst i TV-serieformat. Filmer är massiva produktioner, och förlitar sig ofta på spänning och spektakel för att få in så många som möjligt i biosalongerna och täcka sina enorma utgifter. Dessutom kan de ofta ta flera år att producera, vilket minskar möjligheten för varierade berättelser och gör det svårare att ta risker. Ett episodiskt format ger möjligheten att visa någonting nytt varje vecka, och därmed leva upp till Star Treks ikoniska uppdragsbeskrivning: "Att utforska främmande nya världar. Att finna nytt liv och nya civilisationer. Att djärvt färdas dit ingen färdats förr."

 

Därför kan det tyckas lite kontraintuitivt att Star Trek: Discovery kommer att eftersträva en mer cinematiskt atmosfär än tidigare Star Trek-serier, eller att producenten Ted Sullivan beskriver serien som "en 15 timmar lång film". Även positiva nyheter såsom seriens höga avsnittsbudget och de oerhört snygga kulisserna och specialeffekterna har gjort vissa fans nervösa, då de ser det som ett tecken på att serien kanske kommer att vara mer ytligt fixerad än sina föregångare, och det faktum att serien utspelar sig i krigstid har fått folk att undra om det kommer att finnas tid över till den utforskningsanda som har gett serien sitt namn.

 

discovery-explosion_170924.jpg

Discovery ser ut att bli den snyggaste Star Trek-serien hittills, och den mest actionfyllda.

 

Tiden får utvisa om Star Trek: Discovery blir den serie vi har väntat så ivrigt på, men det verkar som att alla farhågor om att serien skulle vara för ytlig har varit i onödan, i alla fall om man ska tro mediahemsidan Mashable. Vi får vänta ett tag till innan vi får läsa deras officiella recension, då CBS' recensionsembargo fortfarande står kvar i några timmar till, men däremot har de fått tillstånd att publicera en sammanfattning av hur serien känns efter att de har sett de första tre avsnitten.

 

Hela artikeln finns att läsa här, men här följer några av huvudpunkterna:

 

"Jag vet inte om fans kommer att flocka till CBS All Access, men efter att ha sett de tre första avsnitten kan jag yttra mig om produktionens kvalité.

 

Detta är science-fiction-TV av en kaliber som jag inte har sett sedan Battlestar Galactica-rebooten på 2000-talet, och du behöver inte vara en trekkie för att uppskatta det.

 

Jag förstår behovet att ta vara på sekretessen och bevara 'wow'-faktorn, men publiken måste åtminstone veta att vi har en slingrig väg framför oss; man kan inte döma serien efter det första avsnittet. Själv kände jag mig inte helt såld på serien förrän jag hade sett det tredje avsnittet.

 

Kortfattat sagt så är detta science-fiction för tänkande personer - en handling som tar sig fram långsamt, som inte tänker förolämpa ditt intellekt och som kommer att ta sin tid att komma på plats. Det ser vackert ut och färdas djärvt dit ingen Star Trek har färdats förr."

 

Artikelförfattaren Chris Taylor skriver att seriens största nackdel är att den än så länge har varit väldigt seriös, med ganska få komiska scener. Samtidigt skriver han att den seriösa framtoningen passar seriens huvudkaraktär väldigt väl, och frågan är väl om handlingen - liksom karaktären i fråga - kommer att eftersträva en balans mellan hjärna och hjärta över seriens gång.

 

sarek-discovery_170924.jpg

 

De första två avsnitten kommer att ha sverigepremiär imorgon kl. 9.00 på Netflix. Frågan är om det kommer att bli kärlek vid första ögonkastet, eller om vi liksom skribenten kommer att få vänta och se vart serien för oss. Minns att en klok man en gång sade: "Du måste sätta dina förutfattade meningar på prov; annars kommer de att sätta dig på prov."

Senast i forumet

Bokutgivningar

Januari 2018:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter