Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Tim Russ förklarar Star Wars Day

"May The Fourth Be With You!"

 

Du kanske har hört detta uttryck idag utan att förstå någonting? Du kanske också undrar vad The Star Wars är för något? Lugn, allas våran Tuvok/Tim Russ förklarar allt i en Youtube-video:

 


Livestream i Stockholm från Star Wars Celebration

15-04-10 kl. 19:31 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Övrigt: Star Wars

headerswcelebration15_150410.jpg

På torsdag den 16 april kl 18.00 har SF och Biograf Rigoletto i Stockholm en exklusiv livestream från årets Star Wars Celebration i Anaheim, Kalifornien. Regissören J.J. Abrams, som också är den som ligger bakom de senaste två Star Trek-filmerna, och producenten Kathleen Kennedy deltar i en paneldiskussion om Star Wars: The Force Awakens och svarar på frågor från Star Wars-fans från hela världen.

 

Biljetterna är gratis men det är först till kvarn som gäller. Man måste även vara Bioklubbsmedlem i SF (vilket är gratis, även det!) och så vara beredd på tisdag den 14 april kl. 17.00 - på valfri SF Bio-biograf i landet kan du införskaffa maximalt 4 biljetter per person så länge som lagret räcker - glöm inte ditt Bioklubbskort!

 

När? Torsdagen den 16 april. Insläpp från kl. 18.00, sändningen startar kl. 19.00
Var? Biograf Rigoletto i Stockholm
Hur? Biljetterna släpps tisdag den 14 april kl. 17.00 och du kan hämta dina biljetter på valfri SF Bio-biograf i landet

 

May The Force Be With You!


Den första fristående Star Wars-filmen har fått en titel

15-03-12 kl. 20:05 av loghaD
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

felicity_jones_150312.jpg

Året är 2015, men det är nästan så att man tror att det är 1983. I år ska en efterlängtad ny Star Wars-film släppas, samtidigt som det tisslas och tasslas om nästa års stora sci-fi-rulle, i folkmun kallad "Star Trek 3". Men det visar sig att Kapten Kirk med besättning kommer att få en del konkurrens om den titeln...

 

...och på tal om sci-fi-titlar så heter huvudkonkurrenten Star Wars: Rogue One. Titeln för tankarna till den legendariska rebellskvadronen Rogue Squadron, och beteckningen "Rogue One" har även använts för att titulera berömda stridspiloter såsom Wedge Antilles och självaste Luke Skywalker.

 

Det är inte bara filmen vars namn har offentliggjorts, utan även en av huvudskådespelarna. Den hedern tillfaller Felicity Jones, en prisbelönt engelsk skådespelerska som nyligen har utmärkt sig genom sin gestaltning av Jane Wilde Hawking i dokudramafilmen The Theory of Everything, för vilken hon blev nominerad till en Oscar, en Golden Globe och en BAFTA Award för bästa skådespelerska.

Än vet vi ingenting om hennes rollfigur, men en kul detalj om skådespelerskan själv är att hon föddes just 1983, samma år som Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi hade premiär.

 

Filmen beräknas ha premiär den 16 december, 2016. Sedan behöver vi bara vänta ett knappt halvår på nästa Star Wars-film, Star Wars: Episode VIII, som ska ha premiär den 26 maj, 2017.


J.J. Abrams om Simon Pegg, Star Wars och "Star Trek: Adventures in Space"

15-02-10 kl. 21:24 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Star Wars

abrams_collider_150210.jpg

I förra veckan gick prisceremonin Visual Effects Society Awards av stapeln, och då var det kanske inte helt oväntat att se allas vår J.J. Abrams på plats. Faktum är att han var där för att ta emot det prestigefyllda VES Visionary Award, som presenterades av ingen mindre än Zoe Saldana. Medan han var där passade Collider.com på att ställa honom några frågor om ljussablar, IMAX, Simon Pegg och annat som rör Star Wars och Star Trek.

 

Nuförtiden får Abrams ständigt frågor om den nya ljussabeln som syns i trailern till Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, och han berättar om alla de extremt detaljerade redogörelser han fått ta del av både för och mot den nya designen. Han säger dock även att de har haft precis lika långa diskussioner om ljussabeln under produktionens gång, och säger att det har varit intressant att se "samma diskussioner som vi hade ... fast baklänges".

 

J.J. Abrams är som bekant ett stort fan av IMAX-formatet, och då känns det ju lämpligt att Sverige kommer att få sin första ordentliga IMAX-biograf lagom till att den nya Star Wars-filmen har premiär. Abrams tydliggjorde dock att inte hela filmen kommer att vara inspelad i IMAX-format, utan att det framförallt handlar om en enskild filmsekvens, som han dock lovar kommer att vara något i hästväg (eller kanske något i ... falkväg?).

 

abrams_ves_visionary_award_small_150210.jpg

Hur kul är det att ta emot VES Visionary Award? SÅ HÄR KUL!

 

När han fick frågan om vad som händer med Star Trek 3 så svarade han att de jobbar med den just nu, fast att den nog inte kommer att heta just "Star Trek 3". Intervjuaren föreslog då "Star Trek: Adventures in Space", som Abrams tyckte var en fenomenalt bra titel.

 

Abrams pratade även en del om Simon Pegg, som förutom att spela Scotty också är med och skriver manus till den nya filmen. "Han och jag hade pratat en hel del om handlingen och han har en hel del fantastiska idéer, så det kändes på något sätt ganska uppenbart att han skulle vara en utmärkt person att låta arbeta med storyn, så... Han arbetar med den!"

 

I övriga nyheter så har Star Trek varit med i rubrikerna en del på senare tid sedan ett rykte spreds om att Bryan Cranston var tilltänkt för att spela huvudskurken i Star Trek XIII ... jag menar, Star Trek: Adventures in Space.

Enligt samma källa ska filmen även ha minst tre nya kvinnliga roller: Doktor McCoys före detta fru, en kvinnlig stjärnskeppskapten och sist men inte minst Federationens nya president. Det skulle nog inte kunna skada, med tanke på att Star Trek Into Darkness fick en del kritik för sin representation av kvinnor, och liksom många Star Trek-filmer klarade den inte Bechdel-testet.

 

De här uppgifterna har spridits via ett antal stora nyhetskällor (bland annat IGN, Entertainment Weekly, Vulture och ComicBookMovie.com), men alla beskriver det som ett rykte och alla tycks leda tillbaka till en och samma källa: Den tämligen okända hemsidan FilmDivider.com. Vi råder därför våra läsare att ta dessa uppgifter med några nypor salt, men uppmuntrar er att diskutera saken vidare på vårt forum!


Lucas: "De använde inga av mina idéer för nästa Star Wars-film"

15-01-23 kl. 10:15 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

George Lucas sålde Lucasfilm och rättigheterna till Star Wars för fyra miljarder dollar till Disney 2012. I affären ingick idéer och manus för en ny Star Wars-trilogi. Men Lucas originalidéer för den nya Star Wars-filmen har lagts på hyllan.

-De vill inte använda de idéerna och hittade på sina egna, så det är inte det jag skrev ursprungligen, säger Lucas till Cinema Blend.

 

Lucas berättar också i en intervju med USA Today att anledningen till att han sålde Lucasfilm var för att han ville ägna mer tid åt sin familj och göra andra typer av filmer.


Star Trek Databas årskrönika 2014, del 2

vader_150118.jpg

Nu avslutar vi tillbakablicken på 2014 med Star Trek Databas årskrönika del 2. Och det hände mycket mer än det vi hann med i årskrönikans första delAstronauten Christer Fuglesang blev förra årets vinnare av Star Trek Databas-priset. Nya jordliknande planeter upptäcktes, William Shatner fick Nasas finaste pris och mannen som skapade klingonernas språk kom till Stockholm. Och från en galax långt, långt borta kom den första trailern för nästa Star Wars-film. Mer jordnära så försökte Darth Vader bli president i Ukraina, och här hemma släpptes den omtalade fanfilmen Star Wars: Threads of Destiny. Dessutom innehåller krönikan den årliga besöksstatistiken för Databasen, som tyvärr pekar nedåt.

 

Klicka här för att komma till del 2 av vår årskrönika.


Första officiella trailern för Star Wars VII

14-11-28 kl. 18:20 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Nu har den första officiella trailern för Star Wars VII - The force awakens kommit. Med premiär vid jul 2015 är det alltså bara ett drygt år kvar och den första trailern säger kanske inte så mycket, men lockar mycket. 


Ukrainas Darth Vader demaskerad

14-10-19 kl. 23:38 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Darth Vader ställer upp i det Ukrainska parlamentsvalet den 26 oktober. Men det är inte Anakin Skywalker bakom masken. I stället är det en 27-årig programmerare från Kiev, avslöjar Ukraine Today.

 

Vaders vallöften är fri wifi för alla medborgare samt massor av salo, vilket är en populär korv i Ukraina. Om det räcker för att den mörka kraften skall segra återstår att se...

 


Se Darth Vaders reklamfilm inför det ukrainska parlamentsvalet

14-10-12 kl. 10:51 av Aike
Kategori(er): Övrigt, Övrigt: Star Wars

Darth Vader och Ukrainas Internetparti satsar på att vinna platser i det ukrainska parlamentsvalet den 26 oktober. I det krigs- och krisdrabbade landet finns billboards för kampanjen i huvudstaden Kiev och nu visas även tevereklam. 

 

I en av reklamfilmerna spelar Vader ett traditionellt ukrainskt stränginstrument, medan Stormtroopers, kejsarens personliga garde samt Chewbacca kramar kossackstatyer. 

 

 

Vaders vallöften är att slåss mot korruption samt för fred. På valsedeln finns, utöver Darth Vader, även Yoda, Chewbacca, Padmae Amidala och Palpatine, skriver Rt.comSamtidigt kommer inte bara en Darth Vader ställa upp i valet, utan sexton (!) stycken är anmälda. Alla ställer dock inte upp för Ukrainas Internetparti, skriver Rt.com via BBC.

 

Den minnesgode Star Trek Databas-läsaren kommer ihåg att Vader försökte ställa upp i Ukrainas nyinsatta presidentval i maj i våras. Hur gick det då där för den mörka sidan? Inte så bra. Darth Vaders kandidatur ogillades, eftersom den ansågs dra löjets skimmer över valet.


Regissör klar för Star Wars: Episode VIII och IX.

14-06-21 kl. 19:23 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Star Trek-regissören JJ Abrams filmar för närvarande nästa Star Wars-film (Star Wars: Episode VII), men det verkar inte som att han kommer att ta sig an de därefter följande två episoderna i den tredelade uppföljaren till tidigare Star Wars-filmer. Från flera håll rapporteras att Looper-regissören Rian Johnson kommer att regissera både Star Wars: Episode VIII och Star Wars: Episode IX.

 

Enligt inskaffad information från Disney kommer Episode VII att ha premiär den 18:e december 2015 (inspelningarna är redan påbörjade) och Episode VIII under 2017.


Stöd UNICEF och vinn en statistroll i Star Wars: Episode VII

14-05-21 kl. 20:35 av loghaD
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

 

Idag släpptes den första videon från inspelningen av Star Wars: Episode VII, som av allt att döma visar allas vår J.J. Abrams på plats på Tatooine. Är det familjen Skywalkers röda Volvo som går att skymta i bakgrunden, månne?

 

Som om detta inte vore spännande nog för Star Wars-fans har Disney även utlyst en insamling i samarbete med UNICEF, med belöningar som sträcker sig från signerade vykort av J.J. Abrams ($40) till inbjudningar till förhandsvisningar ($25,000-$50,000).

För var tionde dollar man skänker får man även en lott i en tävling där man kan vinna en statistroll i den nya Star Wars-filmen, inklusive en resa för två till London.

De insamlade pengarna går till Förenta Nationernas barnfond, UNICEF, och projekt såsom portabla, soldrivna utbildningskit för barn i utvecklingsländer och nya informationssystem för familjer till sjuka barn i Zambia.


Låter det som någonting du vill vara en del av? Spana då in insamlingens hemsida, och ge din gåva senast den 18 juli!

 

För att delta måste du vara minst 18 år gammal och bosatt i något av de länder som täcks av tävlingsreglerna (Sverige finns med på listan, men det är oklart vad som gäller för våra nordiska grannländer).

Enligt ett inlägg på Twitter når 90% av varje gåva UNICEF. De övriga tio procenten går till administration och dylikt.


Max von Sydow och flera gamla figurer med i nästa Star Wars-film

14-04-29 kl. 19:54 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Nu har rollbesättningen för Star Wars: Episode VII presenterats. I en av rollerna ser vi ingen mindre än svenske storstjärnan Max von Sydow, som får sällskap av klassiska namn som Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Anthony Baker, skriver Star Wars officiella Facebook-sida nu ikväll.

 

Frågan är emellertid huruvida någon av dem spelar de verkliga huvudrollerna. Övriga skådespelare är lite mindre kända namn, som dock säkerligen har betydligt större roller. Dessa är John Bovega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson och Andy Serkis (Gollum i Bilbo- och Sagan om ringen-filmerna).


Hör Vaders tal till den ukrainska nationen

14-03-29 kl. 20:14 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Darth Vader talade tidigare under lördagseftermiddagen inför entusiastiska anhängare i Ukraina inför presidentvalet i maj där han nu är en av kandidaterna. Tyvärr finns det ingen engelsk text eller speaker, men underhållande är det i vilket fall!

 


Darth Vader ställer upp i Ukrainas presidentval

14-03-29 kl. 17:54 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

dv_140329.jpg

Darth Vader kan bli Ukrainas nästa president. Att Star Wars-skurken kandiderar i valet den 25 maj stod klart i dag i Kiev när Darth Vader och en grupp stormtroopers tillkännagav hans kandidatur, skriver Russiatoday.

 

Vader är ordförande i Ukrainas internetparti och har skickat in alla ansökningsblanketter samt 227 000 dollar till den ukrainska valmyndigheten, som nu ska godkänna hans ansökan. Vader sa i dag till sina partikamrater följande:

 

"Jag är beredd att ta ansvar för landets öde, om våra medborgare ger mig detta förtroende. Endast jag kan skapa ett imperium av en republik, återställa gamla tiders ära, återfå förlorade landområden och återskapa landets stolthet."

 

I parlamentsvalet 2012 fick Darth Vader tre procent av rösterna, skriver Russiatoday, men de räknades inte eftersom han inte var en registrerad kandidat. Orsaken till att han lägger sig i Ukrainas politik är helt enkelt "därför att kraften är stark i Ukraina".

 

Vader och hans partimedlemmar har även ägnat sig åt aktivism, bland annat stormade man Odessas stadshus 2012 och i november 2013 försökte man ta sig in i Ukrainas justitiedepartement i Kiev. Videon nedan visar hur det såg ut då.

 

 

Så frågan huruvida kraften är tillräckligt stark för Darth Vader att vinna presidentvalet, där chokladfabrikören Poroshenko är storfavorit, återstår att se...

 


Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter