Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek: Enterprise, Voyager och den animerade serien nu på Netflix

Av Mr Trek , skriven 30 december 2016 kl. 15:46
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, ENT, TAS, VOY, Webbplatser och tidningar

När Netflix i våras köpte rättigheterna till Star Trek: Discovery i nästan hela världen ingick på samma gång alla de tidigare serierna. Av dessa var originalserien först att uppenbara sig på svenska Netflix, sedan lades också Deep Space Nine till. De senaste dagarna har Enterprise, Voyager och den animerade serien dessutom dykt upp. Nu är det alltså bara The Next Generation som saknas bland Star Trek-serierna i Netflix utbud. Netflix har dessutom för närvarande tio stycken av långfilmerna. Det är endast de två senaste, samt First Contact, som saknas.

Är drottning Elisabeth en trekker?

Av Aike , skriven 28 december 2016 kl. 13:23
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Drottning Elisabeth höll traditionsenligt sitt årliga jultal på juldagen. Men i år har eftersnacket handlat om huruvida den brittiska drottningen är en trekker, skriver Radiotimes.com. Orsaken till varför spekulationerna har startat ser ni i videon nedan.

Star Wars-stjärnan Carrie Fisher är död

Av loghaD , skriven 27 december 2016 kl. 23:35
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

leia_star_wars_161227.jpg

Carrie Fisher har gått ur tiden. Skådespelerskan är känd bland sci-fi-fans världen över som prinsessan Leia Organa, som hon spelade i Star Wars-episoderna IV, V, VI och VII, samt i den ännu osläppta Episod VIII.

 

Carrie Fisher föddes i Beverly Hills i Kalifornien den 21 oktober år 1956. Hennes föräldrar, Debbie Reynolds och Eddie Fisher, var båda kända framträdare, och som barn upplevde Carrie ofta att hon hindrades från att vara med dem, dels på grund av deras karriärer och på grund av deras problem med substansmissbruk. Carrie Fisher har beskrivit hur hon "gömde sig i böcker".

 

År 1973, när Fisher var 16 år gammal, gjorde hennes mor Broadway-debut med den titulära huvudrollen i musikalen Irene. Även Fisher själv gjorde Broadway-debut som sångare och skådespelare i samma pjäs, där hon lämpligt nog spelade just en debutant, fast i bemärkelsen av en ung flicka från en överklassfamilj som anses mogen nog att introduceras till societeten. Detta blev början på en mycket framgångsrik skådespelarkarriär, men det kom även i vägen för den tonåriga Fishers studier, och hon avlade aldrig high school-examen (det vill säga den amerikanska motsvarigheten till svenska "studenten").

 

Redan samma år blev hon dock antagen till Central School for Speech and Drama, en prestigefylld dramaskola i London. Året därpå fick hon sin första filmroll som Lorna Karpf i den oscarsbelönta komedifilmen Shampoo, som hade premiär den 11 februari 1975.

 

År 1975 gick hon på sin livs viktigaste provspelning, nämligen för rollen som prinsessan Leia Organa i sci-fi-filmen Star Wars, där hon konkurrerade mot flera blivande filmstjärnor, bland annat Amy Irving, Karen Allen och Cindy Williams. Rollen hade ursprungligen gått till den redan väletablerade skådespelerskan Jodie Foster, som dock behövde tacka nej till rollen på grund av en schemaläggningskonflikt. Rollen gick då istället till Fisher, med kriteriet att hon gick ner 5 kg innan inspelningarna började, vilket hon gjorde.

 

Carrie Fishers provspelning för rollen som prinsessan Leia, tillsammans med Harrison Ford.

 

Med risk för att säga det uppenbara så blev filmen (numera känd som Star Wars: Episode IV - Ett nytt hopp) en enorm succé, och tillsammans med de kommande två episoderna blev detta det riktiga startskottet till strålande karriär i film och TV, med fler än 90 framträdanden i film och TV. Bland annat har hon synts som April i komedidramafilmen Hannah and Her Sisters, Marie Fisher i nyårsklassikern When Harry Met Sally... och Carol Peterson i komediskräckfilmen The 'Burbs. Hon nominerades även för en Primetime Emmy Award för bästa kvinnliga gästskådespelare för sin roll som Rosemary Howard i ett avsnitt av 30 Rock, och är känd bland Family Guy-tittare som rösten till Peter Griffins chef Angela.

 

I fjol återvände Fisher till rollen som Leia Organa i filmen Star Wars: Episod VII - The Force Awakens. I den filmen var Leia en general i motståndsrörelsen, som tillsammans med resten av staben planerade en attack mot Starkiller Base.

 

leia_the_force_awakens_161228.jpg

Carrie Fisher som general Leia Organa i Star Wars: Episod VII - The Force Awakens.

 

Under en stor del av sitt liv kämpade Fisher med mental ohälsa och substansmissbruk. Hon hade börjat använda marijuana redan vid 13 års ålder, och slutade använda det först som 20-åring, under hennes arbete med den första Star Wars-filmen, då hon upplevde att drogen började ta upp en större och större del av hennes liv och hindrade henne från att prestera under inspelningarna. Under många år präglades hennes liv av perioder av nykterhet avbrutna av återfall till substansmissbruk, som bland annat inkluderade alkohol, LSD, kokain och receptbelagda läkemedel.

 

Det var först vid 29 års ålder som Carrie Fisher diagnostiserades med bipolär sjukdom (även känd som manodepressiv sjukdom), vilket gav henne ett nytt perspektiv på hennes relation med alkohol och droger. I en intervju med Psychology Today beskriver hon sitt substansmissbruk som en form av självmedicinering för de maniska episoder som bipolär sjukdom kan ge upphov till: "Droger fick mig att känna mig normal. De tyglade mig."

 

Fisher har själv skildrat sitt missbruk i semisjälvbiografiska verk, bland annat romanen Postcards from the Edge, som utgavs år 1987. Hon omvandlade även boken till ett filmmanus, vilket ledde till en film med samma titel, som hade premiär år 1990 med Meryl Streep, Shirley MacLaine och Dennis Quaid i huvudrollerna. Filmen blev rosad av kritiker och ledde till en oscarsnominering för bästa kvinnliga huvudrollsinnehavare till Meryl Streep, samt en oscarsnominering för bästa sång till Shel Silverstein, som skrev filmens avslutande sångnummer I'm Checkin' Out. Fisher själv nominerades för en BAFTA Award för bästa manus efter förlaga. När hon fick frågan om varför hon gav huvudrollen som Suzanne till Meryl Streep istället för att spela den själv så svarade hon helt enkelt: "Jag har redan spelat Suzanne."

 

 

År 2008 började Fisher turnera med sin självbiografiska enpersonsföreställning Wishful Drinking, som bland annat hade en lyckad uppsättning på Broadway. I föreställningen driver Fisher hänsynslöst med sig själv och med sin familj, med resonemanget att "om mitt liv inte vore skrattretande så skulle det bara vara sant, och det är fullkomligt oacceptabelt." År 2010 sände HBO en inspelning av föreställningen, vilket resulterade i Fishers andra Emmy-nominering.

 

I våras delade Harvard College-föreningen The Humanist Hub ut sitt tioende årliga pris för enastående livsverk inom kulturell humanism till Fisher. I motiveringen nämns dels hennes skådespelar, men även att "hennes uppriktiga aktivism och frispråkighet om beroende, mental sjukdom och agnosticism har främjat offentlig diskussion om dessa ämnen med kreativitet och empati".

 

I fredags drabbades Fisher av en hjärtinfarkt under en flygresa från London till Los Angeles. Hon avled i morse, blott 60 år gammal, på UCLA Medical Center i Los Angeles, där hon hade fått behandling sedan i fredags. Enligt People.com bekräftade Fishers dotter Billie Lourd moderns död i ett pressmeddelande via familjens talesman Simon Halls:

 

"Det är med en mycket djup sorg som Billie Lour bekräftar att hennes älskade mor Carrie Fisher gick bort kl. 8.55 i morse. Hon var älskad av många och kommer att saknas oerhört. Hela vår familj tackar för era tankar och böner."

 

Carrie Fisher sörjs även av sin mor, underhållaren Debbie Reynolds. I ett inlägg på Facebook skriver Reynolds:

 

"Tack till alla som har tagit till sig av min älskade och fantastiska dotters begåvningar. Jag är tacksam för era böner som nu ledsagar henne till nästa hållplats. Från Carries mor, med kärlek"

 

Förutom mor och dotter efterlämnar Carrie Fisher en bror, Todd Fisher, och två halvsystrar, Joely Fisher och Tricia Leigh Fisher.

 

 

 

Ja, och så hennes hund, Gary. Vi kan förstås inte veta exakt vad som pågår i hans huvud, men många har berörts av en bild som lades upp på Fishers hunds officiella Twitter-konto på julafton, där den franska bulldoggen syns väntandes på att matte ska komma hem.

 

 

Även många av Fishers medarbetare har uttryckt sin sorg över hennes bortgång. Här följer några av reaktionerna från Twitter:

 

 

 

 

JJ Abrams, som regisserade The Force Awakens, hyllade Fisher på sedvanligt vis, i en handskriven lapp delad via Bad Robots Twitter-konto:

 

fisher_jj_abrams_bad_robot_161228.jpg

 

Även William Shatner, som har haft en lång (men till synes mestadels vänskaplig) fejd med Fisher om vilken franchise som är bäst, uttryckte sina kondoleanser:

 

 

Det har även hållits en minnesstund för skådespelerskan i onlinespelet Star Wars: The Old Republic.

 

 

Star Wars-fans väntas få en sista chans att se Carrie Fisher i rollen som Leia Organa i Star Wars: Episod VIII, som ska ha planeras ha premiär i december nästa år. Filmen är just nu i postproduktionsstadiet, och enligt Deadline uppger källor nära produktionen att Leias roll i Episod VIII är större än den hon hade i Episod VII. Det var även planerat att Fisher skulle återvända i den rollen i Star Wars: Episod IX, men det är än så länge oklart hur hennes bortgång kommer att påverka hennes rollfigurs utveckling i de filmerna.

 

Uppdatering 29-12-2016

Just nu rapporterar flera källor, bland annat Variety och LA Times, att Carrie Fishers mor Debbie Reynolds har avlidit på sjukhuset Cedars-Sinai i Los Angeles efter ett slaganfall (även kallat stroke), bara ett drygt dygn efter Fishers död. Detta bekräftas även till synes av källor nära familjen, såsom Reynolds' dotter och Fishers halvsyster Joely Fisher.

 

 

Det är oklart vem det är som ansvarar för Carrie Fishers hunds konto, @Gary_TheDog, men även där bekräftas nyheten.

 

 

 

Debbie Reynolds blev 84 år gammal.

Star Trek-skådespelare går ihop mot mobbning

Av loghaD , skriven 21 december 2016 kl. 00:30
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

pchc_be_kind_161220.jpg

Från vänster: Max Grodénchik (Rom), Casey Biggs (Damar), Terry Farrell (Jadzia Dax), Chase Masterson (Leeta), Hana Hatae (främre raden; Molly O'Brien), Nana Visitor (Kira Nerys), Jeff Combs (Weyoun, m.fl.), Armin Shimerman (Quark)

 

Det har gått tre år sedan Chase Masterson startade organisationen Pop Culture Hero Coalition, som har för vision att sätta stopp för mobbning. Nästa år lanserar PCHP sitt största projekt hittills, och nu tar Masterson hjälp av sina Star Trek-kollegor för att sprida budskapet.

 

Det kan vara svårt att tänka sig att Chase Masterson nästan inte fick någon roll i Star Trek: Deep Space Nine. År 1994 ansökte den tämligen nykläckta skådespelaren om rollen som Jake Siskos flickvän Mardah i tredjesäsongsavsnittet The Abandoned, men man gjorde bedömningen att trots hennes unga utseende så var hon lite för gammal för att spela ett trovärdigt kärleksintresse till den sextonårige Jake. Producenterna var dock så imponerade av Mastersons provspelning att de valde att skapa karaktären Leeta åt henne, och efter ett kort framträdande i avsnittet Explorers så valde man att göra den bajoranska dabo-flickan till en återkommande karaktär, vars roll i den utvecklande handlingen blev större och större för varje säsong.

 

Sedan dess har Masterson varit med i några dussin olika film- och TV-produktioner, framför allt inom sci-fi-genren. Samtidigt så volontärarbetade hon som mentor i organisationen Homeboy Industries, som erbjuder arbetsutbildning och vägledning till tidigare brottsdömda som försöker få sina liv på rätt bana igen. I konversationer med tidigare gängmedlemmar så märkte hon att en väldigt stor andel tidigare hade varit utsatta för mobbning, vilket också var en viktig komponent av gängkulturen på många håll. När hon år 2010 fick höra historien om den 7-årige Katie, som utsattes för mobbning i skolan på grund av sitt intresse för Star Wars, såg Masterson möjligheten att använda sin synlighet och sitt inflytande som skådespelerska för att göra skillnad.

 

Masterson öppnade en dialog med Katies mor, Carrie Goldman, och år 2013 bildade de Pop Culture Anti-Bullying Coalition, en ideell förening som verkar mot mobbning, rasism, misogyni, trakasserier mot HBTQ-personer och näthat. I detta syfte tar de hjälp av personer kända för sitt arbete med populärkultur, såsom skådespelare och serietecknare, dels för att inspirera barn och ungdomar som utsatts för mobbning eller trakasserier, men även för att samla in pengar till antimobbningsprogram i underfinansierade skolor som inte själva har råd med sådana. År 2014 bytte organisationen namn till Pop Culture Hero Coalition, och utbildaren Matt Langdon tillkom som medgrundare.

 

Under 2017 kommer PCHC att lansera sin officiella läroplan, som innefattar 30 lektioner riktade till barn och ungdomar, och tar inspiration från populärkultur för att utforska bland annat implicita fördomar, måltavlor, hur man blir en allierad, empatibyggande, självmedkänsla, identitet, psykologisk resiliens och reparativ rättvisa. Läroplanen beskrivs som forskningsbaserad och sätts ihop av medgrundarna Goldman och Langdon tillsammans med ett arbetslag av tre kliniska psykologer: Dr. Andrea Letamendi, Dr. Janina Scarlet och Dr. Ali Mattu.

 

Som en del av marknadsföringen av det här pilotprojektet har Masterson tagit hjälp av flera av sina medskådespelare från Star Trek: Deep Space Nine, som i titelbilden syns iförda tröjor från insamlingskampanjen #BeKind. Även William Shatner har visat sitt stöd för kampanjen på Twitter, och lingvisten Marc Okrand hjälpte organisationen att översätta sitt budskap till klingonska.

 

phcp_shatner_och_klingonska_800px_161221.jpg

Till vänster: William Shatner visar sitt stöd för kampanjen #BeKind.

Till höger: Marc Okrand översatte ett meddelande till klingonska åt organisationen. En detaljerad genomgång av översättningen finns att läsa på Klingon Language Wiki.

 

Om du vill veta mer om Pop Culture Hero Coalitions arbete och hur du kan bidra så kan du besöka deras hemsida. Om du är intresserad av arbete mot mobbning här i Sverige så kan du bland annat kolla in information från friends, Rädda Barnen och Barnens Rätt i Samhället (BRIS).

 

Har du själv några tips på vad vi inom fandomen kan göra för att motverka mobbning? Hojta till på vårt forum!

Dokumentären For The Love of Spock finns på Netflix

Av Aike , skriven 15 december 2016 kl. 01:31
Kategori(er): Övrigt: Personer

Adam Nimoys dokumentär For The Love of Spock om fadern Leonard går nu att se på Netflix. Filmen är hela 1 timme och 51 minuter lång, så för den som vill avnjuta Star Trek till helgen så finns det något rejält här!

Walking Dead-skådis får huvudrollen i Discovery

Av Aike , skriven 15 december 2016 kl. 01:01
Kategori(er): Discovery (2017)

sonequa-martin_0_161215.jpg

Nu vet vi vem som kommer att spela huvudrollen i Star Trek Discovery. Det är ingen mindre än en Walking Dead-stjärna, avslöjar Entertainment Weekly.

 

Huvudrollen, går enligt källor tidningen har talat med, till Sonequa Martin-Green. Hon blir i sådant fall den första afro-amerikanska kvinnan som har huvudrollen i en Star Trek-serie. 

 

Martin-Green spelar Sasha Williams i Walking Dead sedan säsong tre. Enligt Entertainment Weekly kommer hon att kombinera rollerna som Williams med Star Trek-rollen. CBS har dock valt att inte kommentera uppgifterna.

Star Trek: Discovery avslöjar tre nya skådespelare - och en bekant civilisation

Av loghaD , skriven 13 december 2016 kl. 08:04
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery_klingoner_161213.jpg

Det har gått ganska exakt två veckor sedan vi fick veta de första tre namnen ur Star Trek: Discoverys rollista, och nu vet vi ytterligare tre skådespelare som kommer att strålas in i Star Trek-universumet.

 

Spoiler-nivå: Låg - Namn på skådespelare och lite information om en klassisk Star Trek-civilisation som kommer att spela en stor roll i Star Trek: Discovery.

 

Den första av dessa tre skådespelare är Chris Obi, en brittisk skådespelare som bland annat har gjort gästframträdanden i sci-fi-serierna Atlantis och Doctor Who. I år har han bland annat gått att se som Kintango i miniserien Roots, en remake av TV-serien med samma namn från 1977. 2017 ser ut att bli ett stort år i Obis karriär, då han förutom Star Trek: Discovery också har en framträdande roll i storfilmen Ghost in the Shell samt en återkommande roll i American Gods (som produceras av Bryan Fuller).

 

I Star Trek: Discovery kommer Obi att spela T'Kuvma, en klingonsk ledare som vill ena de klingonska dynastierna, som tydligen är i konflikt med varandra när Star Trek: Discovery utspelar sig.

 

 

Sedan har vi ytterligare en brittisk skådespelare, Shazad Latif. Latif gjorde sin TV-debut år i kriminalserien Spooks, där han spelade IT-snillet Tariq Masood under seriens sista tre säsonger. Sedan dess har Latif varit en vanlig syn i brittisk TV, och på senare år har man bland annat kunnat se honom som Clem Fandango i komediserien Toast of London, samt den ikoniska karaktären Dr. Henry Jekyll i skräckserien Penny Dreadful.

 

I Star Trek: Discovery kommer Latif att spela en klingonsk befälhavare vid namn Kol, som beskrivs som T'Kuvmas protegé.

 

 

Sist men inte minst har vi Mary Chieffo, en amerikansk skådespelerska som brukar skämta om att hon fick sin filmdebut redan som treåring, då hon spelade en sovande flicka i kortfilmen Making Sandwiches. Hon är dock framför allt är känd för sitt arbete inom teater, särskilt i nytolkningar av Shakespeares pjäser, och hon har nyligen tagit ut en Bachelor of Fine Arts-examen från den prestigefyllda musikskolan Juilliard.

 

Vi får väl se om hon får tillfälle att citera Shakespeare på originalspråket i sin roll som L'Rell, som beskrivs som chef för stridsbryggan ombord ett klingonskt skepp.

 

 

Just klingonska användes också i en bild som publicerades tillsammans med originalartikeln på StarTrek.com. Typsnittet är nytt, men skrivsystemet är det bekanta pIqaD-alfabetet, som har varit i användning bland klingonister sedan 90-talet och som på senare år även har använts på officiella Star Trek-produkter. Den första raden av meddelandet lyder ghetwI' luwIvlu'ta', vilket betyder "Skådespelarna har valts".

 

discovery_klingon_piqad_161213.jpg

 

Den andra raden är dock betydligt mer kryptisk: qul yIchu', vilket ungefär betyder "Tänd elden!" Det finns dock vissa ledtrådar som tyder på att den här meningen har en dold betydelse. Just vilka dessa ledtrådar är och vad den dolda betydelsen skulle kunna vara är dock kanske något utav en spoiler - om än en ytterst spekulativ sådan - så jag har startat upp en diskussionstråd för den som vill diskutera denna fråga vidare.

 

Bilder på de tre skådespelarna finns att se på StarTrek.com

Har Pegg börjat skriva manus till Star Trek 14?

Av Aike , skriven 10 december 2016 kl. 12:21
Kategori(er): Filmer: 14

pegg_161210.jpg

Simon Pegg tweetade för ett par dagar sedan en bild där han och hans manusförfattarpartner Doug Jung sitter framför två macdatorer och verkar skriva på ett manus på Bad Robots kontor.


Spekulationerna är redan igång att duon har börjat att skriva ett manus till nästa Star Trek-film, vilken skulle vara den fjortonde i ordningen. Movieweb.com tror i alla fall att så är fallet. Den som lever får se...

 

(Tack till Brian Mattocks)

Trailern för nya Spindelmannen släppt

Av Aike , skriven 10 december 2016 kl. 12:14
Kategori(er): Övrigt: Fantasy

För tredje gången på 2000-talet kommer vi att få se en ny Spindelman. Nästa sommar är det premiär och nu har den första trailern släppts.

 

David Mack: "Jag börjar arbeta med den första Discovery-romanen!"

Av Pjotr'k , skriven 8 december 2016 kl. 16:50
Kategori(er): Discovery (2017), Quarks: Litteratur

David Mack, författare till 37 Star Trek-böcker, har precis lämnat in manuset till nästa Titan-roman, Fortune of War, som kommer ut i slutet av 2017. När han berättade detta tidigare idag avslöjade han även att hans nästa projekt är en roman som utspelar sig under Star Trek: Discovery och som därför blir den första boken att gestalta denna serie. 

 

Han har självklart fått veta en hel del om karaktärer, Discoverys berättelse och mycket annat, och av det han har sett är han väldigt tydlig med att TV-serien kommer att bli en riktigt bra Star Trek-berättelse. 

 

Det är ännu oklart om när romanen finns att köpa, men med den normala takten får man väl ändå gissa på våren 2018. 

Stockholm Trekkers har sitt försenade årsmöte nu i december

Av Pjotr'k , skriven 8 december 2016 kl. 16:34
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar

Den 17 december är det så äntligen dags för Stockholm Trekkers årsmöte. Den skulle ha ägt rum tidigt i våras, men som vi rapporterat om tidigare har det funnits svårigheter att hålla samman och skapa en ny styrelse. Årsmötet har även skjutits upp då det saknats en ekonomisk redovisning, detta trots att allt tyder på att ekonomin är i mycket gott skick. 

 

Men nu kan vi så konstatera att årsmötet äntligen går i hamn och det är då i sista sekund, då året alldeles snart är till ända. Den 17 december möts Stockholm Trekkers, i Täby denna gång. Det är riktig julkänsla, för medlemmar går in gratis på visningen denna gång! :)

Så tycker Lucas om Rogue One

Av Aike , skriven 6 december 2016 kl. 12:06
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

George Lucas har nu sett Star Wars Rogue One, skriver Eastcoastmovieguys.com. Och han tyckte om den.

 

Filmens regissör Gareth Edwards ordnade en specialvisning för Star Wars-skaparen, och berättar följande:

 

-Jag kan säga att jag kan dö som en lycklig man nu. Han gillade verkligen filmen. Det betyder mycket. För att vara ärlig så var det den mest viktiga recensionen för mig. Ni andra är viktiga också, men han är nästan Gud. Hans åsikter betyder allt för mig.

Discovery börjar spelas in i januari

Av Aike , skriven 4 december 2016 kl. 11:22
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek Discoverys scenbyggen kommer att stå färdiga i januari och direkt därefter kommer serien att börja filmas, uppger Treknews.com.

Bryan Fuller: Jag är inte längre involverad i Star Trek: Discovery

Av loghaD , skriven 2 december 2016 kl. 21:17
Kategori(er): Discovery (2017)

bryan_fuller_star_trek_2017_160209.jpg

I oktober fick vi veta att Bryan Fuller hade lämnat ifrån sig rollen som huvudansvarig för Star Trek: Discovery, men planerade ändå att stanna kvar och arbeta som manusförfattare. Nu har han berättat att han även kommer att lämna ifrån sig det ansvaret, på grund av ett överfullt arbetsschema.

 

Bryan Fuller började arbeta med Star Trek för snart nästan exakt 20 år sedan, då han skrev manus till Star Trek: Deep Space Nine-avsnittet The Darkness and the Light, vilket han sedan följde upp med avsnittet Empok Nor. Sedan gick han över till Star Trek: Voyager, där han skrev manus till 20 avsnitt, däribland The Raven, The Bride of Chatotica! och Course: Oblivion.

 

Under perioden som följde Star Trek: Enterprise var Fuller en ivrig förespråkare av att skapa en ny TV-serie, då han ansåg att Star Trek gör sig bättre på TV än i film. År 2008 föreslog han att det kanske var läge för en moderniserad version av Star Trek: Originalserien, men han har även talat om en serie i originalseriens anda fast ombord ett nytt skepp, och han har även påpekat att Star Trek-universumet är både stort och långlivat nog för att gestalta många olika möjligheter.

 

Därför var det många som gladdes av nyheten att Fuller skulle vara huvudansvarig för den nya TV-serien, som vi nu vet heter Star Trek: Discovery och utspelar sig ca. 10 år innan originalserien. Dessvärre kom den populära producentens arbetsschema i vägen för de planerna, och i oktober fick vi veta att han hade lämnat ifrån sig arbetet som huvudansvarig till Gretchen Berg och Anton Harberts.

 

Fuller planerade dock att stanna kvar som manusförfattare och verkställande producent, men i en ny intervju med Newsweek avslöjar han att inte heller det kommer att vara möjligt.

 

"Jag är inte involverad i produktionen, eller i postproduktionen, så jag kan bara ge dem det material jag redan har gett dem och hoppas att de finner det hjälpsamt. Jag ser fram emot att se vad de gör med."

 

Fuller kommer sannolikt fortfarande att kännas av i serien på grund av sitt tidigare arbete med manus till de första två avsnitten, som han säger är genomsyrade av originalseriens anda och Gene Roddenberrys hoppfulla framtidsvision. Framöver kommer Fuller att ha fullt upp med andra projekt, såsom den kommande sci-fi-serien American Gods, som han var med och skapade och nu arbetar med som manusförfattare och verkställande producent, men han öppnar ändå upp för möjligheten att återvända till Discovery om serien får en andra säsong.

 

"De har mitt nummer, och om de behöver mig så kommer jag absolut att finnas till för dem."

Nu vet vi namnen på tre av skådespelarna i Star Trek: Discovery

Av loghaD , skriven 29 november 2016 kl. 20:23
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery_ska_despelare_161129.jpg

Länge har vi väntat, och nu är ögonblicket äntligen här! Idag har CBS gått ut med namnen på tre av de skådespelare som vi kommer att se i Star Trek: Discovery.

 

Spoiler-varning: Låg - Namn på skådespelare och deras rollfigurer.

 

Först ut har vi Michelle Yeoh, en kinesisk-malaysisk skådespelerska som blev världskänd för sin roll i Bond-filmen Tomorrow Never Dies. Mest känd är hon nog dock för sitt BAFTA-nominerade framträdande som Yu Shu Lien i kampsportsfilmen Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Yeoh kommer att spela kommendör Georgiou, befälhavare ombord stjärnskeppet USS Shenzhou.

 

Sedan har vi Doug Jones, en amerikansk skådespelare och tidigare kontorsionist. Jones har varit deltagit i flera kända science-fiction-filmer, såsom Hellboy, Pan's Labyrinth och Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, men även inbitna sci-fi-fantaster kanske ändå inte kommer att känna igen honom, då han i flera av hans mest kända roller har framträtt med smink och ansiktsproteser.

Tiden får utvisa om det även kommer att bli fallet i Star Trek: Discovery, där han spelar kapten Saru, en vetenskapsofficer som tillhör en utomjordisk art som vi aldrig har sett förut.

 

Sist ut har vi Anthony Rapp, en amerikansk skådespelare som framför allt är känd för sina prisbelönta teaterframträdanden, bland annat i huvudrollen som Mark Cohen i den ursprungliga Broadway-uppsättningen av musikalen Rent.

Rapp kommer att spela kapten Stamets, en astromykolog som kommer att tjäna som vetenskapsofficer och svampexpert ombord stjärnskeppet USS Discovery.

Firefly-skådespelaren Ron Glass är död

Av loghaD , skriven 27 november 2016 kl. 19:46
Kategori(er): Övrigt: SF

ron_glass_161127.jpg

Ron Glass har gått ur tiden. Den Emmy-nominerade skådespelaren har varit med i TV och film sedan 1972, och är känd för sina gästframträdanden i dussintals TV-serier. Han har bland annat synts i Hawaii Five-O och The Twilight Zone, och år 2000 var han även med i Star Trek: Voyager, nämligen som den kraylorska skeppsläkaren Loken i avsnittet Nightingale.

 

Bland science-fiction-entusiaster är han dock allra mest för sin roll i den kortlivade kultserien Firefly, där han spelade pastor Derrial Book, en kristen "herde" med ett dunkelt förflutet. Flera av Glass' medskådespelare från den serien har tagit till sociala medier under helgen för att hedra sin kollega, och seriens skapare Joss Whedon uppmanar fans att stödja Al Wooten Jr. Heritage Center, en välgörenhetsorganisation som Ron Glass satt som ordförande för under tolv års tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ron Glass avled i andningssvikt i fredags, den 25 november. Han blev 71 år gammal.

The Voyage Home fyller trettio år

Av Aike , skriven 26 november 2016 kl. 19:11
Kategori(er): Filmer: 04 Voyage Home

nimoy-hicks-shatner1_161126.jpg

Star Trek IV: The Voyage Home är en trekkerfavorit. I dag är det 30 år sedan filmen hade biopremiär.

 

Startrek.com har satt samman trettio fakta för att fira dagen. Bland annat att Paramounts storstjärna på 1980-talet Eddie Murphy var tänkt att spela en av huvudrollerna. Du läser alla här.

 

Och nedan ser du en av filmens bästa scener där Scotty försöker tala med dåtidens datorer i stället för att använda musen.

 

Mer om Yeohs eventuella roll i Discovery

Av Aike , skriven 24 november 2016 kl. 15:55
Kategori(er): Discovery (2017)

Michelle Yeoh ryktades igår vara klar för Star Trek Discovery. Nu kommer mer information om hennes roll.

 

Enligt Deadline spelar Yeoh kapten Han Bo ombord på USS Shenzhou. CBS vill dock varken bekräfta eller förneka uppgifterna. Mycket tyder dock på att de är sanna då Netflix, som distribuerar serien i 188 länder, vill nå den asiatiska marknaden.

 

Yeoh säger själv så här:

 

“Well, I think CBS will make their own announcement. But we all grew up with the Star Trek generation, so of course I’m a big fan.”

 

Vad som är klart är emellertid att Yeoh inte spelar Discoverys huvudfigur.

Huvudfiguren, en kvinnlig officer, är inte ännu utsedd. Seriens producenter håller nu på att välja mellan flera olika kandidater, skriver Variety.

Rykte: Michelle Yeoh är med i Discovery

Av Aike , skriven 23 november 2016 kl. 13:24
Kategori(er): Discovery (2017)

michelleyeoh_161123.jpg

Michelle Yeoh, mest känd från filmen Crouching Tiger, Hidden Dragon, kan spela en av huvudrollerna i Star Trek Discovery. Det skriver Comingsoon.net.

 

Uppgifterna kommer från ingen mindre än Nicholas Meyer, som kommer att skriva manus till serien. Vilken roll Michelle Yeoh skulle spela är dock oklart. Sedan tidigare är det klart att seriens huvudfigur kommer att vara en kvinna, men om Yeoh spelar denna rollen är alltså okänt.

First Contact fyller tjugo år

Av Aike , skriven 22 november 2016 kl. 18:17
Kategori(er): Filmer: 08 First Contact

star_trek-_first_contact_still_0_161122.jpg

Den 22 november 1996 var det amerikansk biopremiär för Star Trek: First Contact. I dag fyller TNG-besättningens mest populära film tjugo år.

 

Jubileumet uppmärksammas i en stor och läsvärd artikel i The Hollywood Reporter. Här är några citat:

 

Ron Moore, manusförfattare: Opening weekend, we rented a limo and Brannon [Braga] and I, we drove around and went theater to theater, stood in the back, watched various crowds watching the different sections of the movie, then we'd drive off to the next theater. It was really fun and it was just a great night. You could just feel the energy in the house, when you were there and they were watching the sequences. Cheers and laughter and gasps and you just knew it was working.

 

Brannon Braga, manusförfattare: When First Contact was released and did as well as it did, both critically and financially, I really felt — at least from my personal perspective — I never reached that height again. I would have great experiences on Voyager and became showrunner it and all that stuff, but there was just something about going out on Friday night to go pop into audiences and see that theaters were packed and people were cheering.It was a fun time.

 

Jonathan Frakes, regissör: Opening weekend, my wife and I went to stay in friends with Berkshires in Western Massachusetts and we stayed in a barn and I put my head down and one of my fondest memories from the entire weekend was I got a phone call from [original series star] Deforest Kelley, who I had only met briefly at Rick Berman's house. He was a neighbor of Rick's. And I guess he had seen the movie and he contacted Rick and asked Rick how to get in touch with me. And he called to congratulate me on how wonderful the movie is and on the success. And I carry that with me to this day.

 

Hela artikeln läser du här.

 

Den of Geek har listat åtta fantastiska saker med filmen här.

 

First Contact har en speciell plats i svenska trekkers hjärtan eftersom våra Star Trek-föreningar genom en gemensam kampanj lyckades övertyga filmens distributör UIP att låta filmen ha en biopremiär i Sverige. Något ingen Star Trek-film sedan tvåan hade haft. Vi fick dock vänta ända till maj 1997. West Coast Trekkers höll dock en smygpremiär redan i april på Star Treff 97 som samlade nästan 500 trekkers på biograf Draken i Göteborg.

 

Nedan ser du filmens kanske mest kända scen.

 

Star Trek Databas gratulerar First Contact och alla inblandade. 

 

Vad är ditt bästa minne från filmen?

Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter