Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Första Star Trek: Discovery-romanen är ute nu

17-09-27 kl. 13:39 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017), Quarks: Litteratur

image_170927.jpegStar Trek: Discovery har äntligen landat, och nu går vi ivrigt och väntar på det tredje avsnittet. Om man har svårt att få dagarna dagarna att gå så kan man nu dämpa sin Discovery-törst på bokform, tack vare den första Star Trek-romanen i den nya serien: Star Trek: Discovery: Desperate Hours.

 

Boken berättar historien om ett av Michael Burnhams första uppdrag som försteofficer, och lovar att utforska både hennes uppväxt på Vulcan och hennes förhållande till kommendör Philippa Georgiou.

 

Boken är i dagsläget svår att finna i Sverige, men finns att beställa på nätet via bland annat Amazon och Bokus.

 

Har du funnit boken i en fysisk bokhandel i Sverige? Berätta gärna var på vårt forum!


After Trek visas på Netflix

17-09-26 kl. 11:53 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Varje vecka kommer CBS att sända programmet After Trek, där man diskuterar och analyserar det senaste Discovery-avsnittet med gäster. Programmet kommer att läggas upp på tisdagar på Netflix här i Sverige, skriver Trekmovie.com.


Förhandstitt på tredje avsnittet av Star Trek: Discovery

17-09-26 kl. 11:02 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Spoilernivå: Hög / Låg - Trailern visar flera viktiga händelser ut Star Trek: Discoverys första två avsnitt, och rekommenderas inte om du inte har sett dem än. Vi får också en inblick i grova drag i hur huvudkaraktären hanterar en svår situation som inleddes i de avsnitten.

 

De första två avsnitten har äntligen anlänt, och man kan knappast hävda att de saknade intriger! Pilotavsnitten har fått strålande recensioner, och även om alla tittar inte är riktigt sålda på serien än så verkar de flesta vara väldigt nyfikna på vad som ska ske härnäst.

 

Om du är en av de som knappt kan bärga sig tills de får se nästa avsnitt så kan du kanske släcka törsten en liten stund med den här förhandstitten på det tredje avsnittet, Context is For Kings.

 

Denna trailer visar upp flera kritiska ögonblick från avsnitt 1 och 2, och rekommenderas därför inte för dig som inte har sett dem än. Den visar också upp lite av vad som händer med Michael Burnham efter det andra avsnittets minst sagt dramatiska avslutning; det är inte riktigt spoilers, men du får själv avgöra hur mycket du vill veta i förväg.


Discovery får utmärkta recensioner

17-09-25 kl. 23:16 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

En stor majoritet av amerikanska tv-kritiker gillar Star Trek Discovery. Serien har just nu 88 procent positiva recensioner på Rottentomatoes.

 

Serien verkar dock inte ha fallit tittarna lika mycket i smaken och just nu står betyget på 65 procent.

Imdb har serien 7,1 av 10, vilket är det sämsta betyget för någon Star Trek-serie så här långt. Viktigt är dock att notera att det är betydligt färre som har röstat på Discovery ännu än på övriga serier.


Drygt 8 miljoner såg Discoverys premiäravsnitt

17-09-25 kl. 20:49 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), TNG

8,2 miljoner tittare såg Star Trek Discoverys premiäravsnitt i USA på CBS, skriver Tvbythenumbers. Tittarsiffrorna beskrivs som "hyfsade" av sajten.

 

Discovery var igår söndag det femte mest sedda programmet som sändes på kvällen mellan 19.00-23.00. Serien slog bland annat The Simpsons, som hade knappa två miljoner tittare. Framför sig hade Star Trek tre olika sportsändningar från NFL-ligan samt nyhetsprogrammet CBS 60 Minutes. Detta var dock det enda programmet i Discovery som kommer att sändas på CBS. Övriga avsnitt sänds på företagets streamingtjänst CBS All Access.

 

Star Trek The Next Generation hade totalt 15,7 miljoner tittare när serien hade premiär den 26 september 1987 på en rad lokala tv-kanaler runtom i USA.

 

Uppdatering:

Enligt EW.com var tittarsiffrorna högre och hamnade på 9,6 miljoner tittare. Sajten skriver också att CBS förväntar sig att 15 miljoner tittare kommer att ha sett premiären när man räknar in tittare som ser det med så kallad time delay under den kommande veckan.


Discovery slår rekord för CBS All Access

17-09-25 kl. 19:47 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek Discovery, som hade premiär på amerikanska CBS igår söndag, lockade många nya prenumeranter till kanalens streamingtjänst CBS All Access. Enligt Superherohype.com slogs rekordet för antalet prenumeranter som har beställt tjänsten under en och samma dag igår.

 

Det förra rekordet hade Grammygalan 2017.


De första två avsnitten av Star Trek: Discovery har släppts

17-09-25 kl. 09:00 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

discovery-warp_170925.jpg

Väntan är över! Efter tolv år är Star Trek tillbaka på den lilla skärmen, och nu är det yttersta gränslandet bara några klick bort!

 

De första två avsnitten av Star Trek: Discovery har nu lagts upp på Netflix, och nu kan vi se fram emot nya avsnitt varje måndag i sex veckor innan serien tar vinteruppehåll.

 

 

Vi vill uppmana er att besöka våra avsnittssidor och lämna ett betyg eller en recension, och besök gärna även den officiella diskussionstråden för att prata av dig med andra Star Trek-fans!

 

Vi på Star Trek Databas vill önska er alla en glad premiärdag, och vi ser fram emot att påbörja en ny upptäcktsfärd tillsammans!


Mashable: Star Trek: Discovery är sci-fi för tänkande personer

17-09-24 kl. 23:12 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

uss-discovery-skarm_170924.jpg

Nu är det knappt 10 timmar kvar tills Star Trek: Discovery landar på Netflix, och vi kan knappt bärga oss! Efter en lång och tidvis brokig produktionscykel bör man kanske vara försiktig med sina förväntningar, men enligt onlinemagasinet Mashable finns goda anledningar att se fram emot morgondagen.

 

Det har gått tolv år sedan det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise sändes, och därmed avslutades en 18 år lång period med Star Trek på TV. De sista två säsongerna hade fått ett varmt mottagande av de som fortfarande följde serien, men dessa var tyvärr väldigt få till antalet; allmänheten hade tröttnat på Star Trek, och även många inbitna fans hade börjat förlora sin entusiasm för serien.

 

År 2009 fick Star Trek ett välbehövligt tillskott av energi när Star Trek XI hade premiär. Många var skeptiska till den nya inriktningen - allt från beslutet att utspela filmerna i ett parallellt universum till JJ Abrams' ljussättningssmak - men på det stora hela har filmserien fått ett varmt mottagande och visat att Star Trek fortfarande kan locka både gamla och nya fans.

 

Hur som helst menar dock många att Star Trek gör sig bäst i TV-serieformat. Filmer är massiva produktioner, och förlitar sig ofta på spänning och spektakel för att få in så många som möjligt i biosalongerna och täcka sina enorma utgifter. Dessutom kan de ofta ta flera år att producera, vilket minskar möjligheten för varierade berättelser och gör det svårare att ta risker. Ett episodiskt format ger möjligheten att visa någonting nytt varje vecka, och därmed leva upp till Star Treks ikoniska uppdragsbeskrivning: "Att utforska främmande nya världar. Att finna nytt liv och nya civilisationer. Att djärvt färdas dit ingen färdats förr."

 

Därför kan det tyckas lite kontraintuitivt att Star Trek: Discovery kommer att eftersträva en mer cinematiskt atmosfär än tidigare Star Trek-serier, eller att producenten Ted Sullivan beskriver serien som "en 15 timmar lång film". Även positiva nyheter såsom seriens höga avsnittsbudget och de oerhört snygga kulisserna och specialeffekterna har gjort vissa fans nervösa, då de ser det som ett tecken på att serien kanske kommer att vara mer ytligt fixerad än sina föregångare, och det faktum att serien utspelar sig i krigstid har fått folk att undra om det kommer att finnas tid över till den utforskningsanda som har gett serien sitt namn.

 

discovery-explosion_170924.jpg

Discovery ser ut att bli den snyggaste Star Trek-serien hittills, och den mest actionfyllda.

 

Tiden får utvisa om Star Trek: Discovery blir den serie vi har väntat så ivrigt på, men det verkar som att alla farhågor om att serien skulle vara för ytlig har varit i onödan, i alla fall om man ska tro mediahemsidan Mashable. Vi får vänta ett tag till innan vi får läsa deras officiella recension, då CBS' recensionsembargo fortfarande står kvar i några timmar till, men däremot har de fått tillstånd att publicera en sammanfattning av hur serien känns efter att de har sett de första tre avsnitten.

 

Hela artikeln finns att läsa här, men här följer några av huvudpunkterna:

 

"Jag vet inte om fans kommer att flocka till CBS All Access, men efter att ha sett de tre första avsnitten kan jag yttra mig om produktionens kvalité.

 

Detta är science-fiction-TV av en kaliber som jag inte har sett sedan Battlestar Galactica-rebooten på 2000-talet, och du behöver inte vara en trekkie för att uppskatta det.

 

Jag förstår behovet att ta vara på sekretessen och bevara 'wow'-faktorn, men publiken måste åtminstone veta att vi har en slingrig väg framför oss; man kan inte döma serien efter det första avsnittet. Själv kände jag mig inte helt såld på serien förrän jag hade sett det tredje avsnittet.

 

Kortfattat sagt så är detta science-fiction för tänkande personer - en handling som tar sig fram långsamt, som inte tänker förolämpa ditt intellekt och som kommer att ta sin tid att komma på plats. Det ser vackert ut och färdas djärvt dit ingen Star Trek har färdats förr."

 

Artikelförfattaren Chris Taylor skriver att seriens största nackdel är att den än så länge har varit väldigt seriös, med ganska få komiska scener. Samtidigt skriver han att den seriösa framtoningen passar seriens huvudkaraktär väldigt väl, och frågan är väl om handlingen - liksom karaktären i fråga - kommer att eftersträva en balans mellan hjärna och hjärta över seriens gång.

 

sarek-discovery_170924.jpg

 

De första två avsnitten kommer att ha sverigepremiär imorgon kl. 9.00 på Netflix. Frågan är om det kommer att bli kärlek vid första ögonkastet, eller om vi liksom skribenten kommer att få vänta och se vart serien för oss. Minns att en klok man en gång sade: "Du måste sätta dina förutfattade meningar på prov; annars kommer de att sätta dig på prov."


UPPDATERAT: Pilotavsnittet av Star Trek: Discovery väntas kl. 9.00 på måndag

17-09-22 kl. 16:55 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

netflix-discovery-framsida_170922.jpg

"Mitt nyhetsflöde är teknologiskt anpassat för ett enda syfte: Att känna på sig när ny Star Trek nalkas. Jag känner att det nalkas nu."

 

Ja, riktigt så är det väl inte Saru säger i den första trailerfilmen för Star Trek: Discovery, men det är så många trekkies går och känner just nu!

 

Vi vet redan att de första två avsnitten av Star Trek: Discovery ska dyka upp på svenska Netflix den 25 september, men det har länge varit oklart vilken tid på dagen vi kommer att kunna börja titta. Tidigt i morse lade dock Netflix upp ett inlägg via det officiella Twitter-kontor @StarTrekNetflix som tycks besvara den frågan:

 

 

Det är värt att påpeka att de sannolikt menar 8.00 CEST, inte CET, eftersom de flesta länder som använder CET under vinterhalvåret (inklusive Sverige) just nu ligger på sommartid (även om det kan vara svårt att tro det av vädret att döma). 7.00 brittisk tid är hur som helst 8.00 svensk tid, så förutsatt att avsnittet visas samtidigt i bägge länderna kan vi vänta oss avsnittet då.

 

Nu är frågan: Hinner man klämma in ett avsnitt innan jobbet, eller kommer veckans första arbetsdag att kännas ännu längre än vanligt?

 

UPPDATERING: Ny tid för premiär - kl. 9.00

 

Netflix har lagt upp en rättelse på Twitter där de skriver att pilotavsnittet kommer att läggas upp först en timme senare än vad de tidigare hade angivit, det vill säga kl. 9.00 svensk tid.

 


Bilder från Discovery-premiären

17-09-21 kl. 21:28 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek Discoverys världspremiär i Los Angeles i onsdags gästades av både nya och gamla Star Trek-stjärnor. Ett par bilder från eventet ser du nedan.

 

shatneruhura_170921.jpgkapten_170921.jpg


Första recensionerna för Discovery är positiva

17-09-21 kl. 10:27 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Igår hölls världspremiären för Star Trek Discovery i Los Angeles. De lyckliga som såg pilotavsnittet ger det överväldigande positiva omdömen, skriver Radiotimes.com.

 

Några kommentarer ur Twitter-flödet efter visningen:

 

OK just got out of #StarTrekDiscovery and can't say much but... It's good. Really good.

#StarTrekDiscovery's first ep is so good, everyone. @SonequaMGkills it. Acknowledging the old while embracing the new. Can't wait for more.

 

Några personer med Star Trek-anknytning fanns även i publiken, bland annat Nicole De Boer (Dax). Hon uppmanar alla "att skaffa CBS All Access och den största teven du kan få tag på".

 

Adam Nimoy, Leonards son, skrev följande:

 

Phenomenal visuals, outstanding cast, Sonequa rocks! Well worth the wait.


Trailerfilmen "Discovering Star Trek: Discovery" tar oss bakom kulisserna

17-09-19 kl. 23:10 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Spoiler-nivå: Låg - Trailerfilmen visar upp karaktärer, arter och skepp från den kommande serien, men ingenting som inte har visats eller anspelats på i tidigare trailers.

 

Om några timmar samlas en särskilt utvald publik inuti Hollywoods berömda Cinerama Dome för att se pilotavsnittet av Star Trek: Discovery, men här i Sverige har vi fortfarande fyra dygn och en natt kvar att vänta innan den nya TV-serien strålas in i våra hem.

 

Som tur är är PR-kampanjen i full rullning, så det kommer att finnas gott om Discovery-relaterat material som förhoppningsvis kan få väntan att kännas lite kortare. Bland annat så har CBS TV Studios gett ut en ny trailer via Twitter, där skådespelare och andra inblandade pratar om produktionen.


Frakes avslöjar spoiler för Discovery

17-09-18 kl. 12:10 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Jonathan Frakes (Riker) avslöjade i helgen att ett avsnittskoncept vi har sett i flera Star Trek-serier återvänder i Discovery, skriver Trekmovie.com.

 

Konceptet är kanske inte helt oväntat spegeluniversumet, där Federationen och figurerna är onda i motsats till hjältar som vi är vana att se dem. Spegeluniversumet har varit med i TOS, DS9 och Enterprise tidigare.


Namnet på pilotavsnittet är avslöjat

17-09-17 kl. 07:50 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Med bara 7 dagar kvar till den amerikanska premiären av Star Trek: Discovery, den första Star Trek-seriepremiären på 16 år, var det bara en tidsfråga innan de första TV-tablåerna började avslöja vad namnet på pilotavsnittet blir. Trekcore har nu sett att namnet blir en lite lockande titel, vilket direkt för tankarna till de affischer vi sett, där huvudkaraktären Michael Burnham gör den vulkanska hälsningen. Titeln blev således:

 

1.1 The vulcan hello

 

Netflix har samtidigt skrivit en kort synopsis för serien, denna hittar ni om ni söker er till vår sida för serien.


Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter