Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Rykte: Nya TV-serien utspelar sig efter Star Trek VI: The Undiscovered Country

16-04-14 kl. 03:45 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Du kan vilja replikera en nypa salt eller två. Just nu rapporteras det vitt och brett att den nya Star Trek-TV-serien kommer att vara en säsongsantologi som utspelar sig i primäruniversumet och efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country. Men hur tillförlitliga är dessa uppgifter, egentligen?

 

Historien börjar borta på underhållningsnyhetssidan Birth. Movies. Death., där redaktören Devin Faraci rapporterar att "en pålitlig källa" har gett honom lite nya uppgifter om den kommande TV-serien. Enligt artikeln kommer serien att utspela sig efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country men innan Star Trek: The Next Generation. Handlingen kommer att ta plats i primäruniversumet, men inte ombord ett stjärnskepp som bär namnet Enterprise.

 

Både tiden och platsen kan dock komma att ändras, för enligt Faracis källa kommer den nya TV-serien att vara utformad som en säsongsantologi, vilket potentiellt skulle kunna innebära att olika säsonger utspelar sig ombord olika skepp och med olika karaktärer.

 

Ska man tro på de här uppgifterna? Devin Faraci har varit aktiv som kulturreporter i mer än tio år, och anses av många vara en tillförlitlig källa. Det här skulle inte vara första gången han gjorde ett stort avslöjande om en kommande film eller TV-serie som senare visade sig stämma ... men det vore inte första gången han har haft fel. Till exempel så skrev han år 2010 en artikel med titeln Scoop! No Khan in STAR TREK 2, och vi vet ju alla hur det gick med den saken.

 

Summa summarum? Det här är ett rykte. Det kan mycket väl stämma, men det är nog bäst att ha saltkvarnen nära till hands.


Nya Star Trek-seriens skrivargrupp har ett Twitter-konto

16-04-13 kl. 20:43 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

star_trek_7_twitter_160413.jpg

I år fyller Twitter 10 år, och under det årtiondet har tjänsten gått från att ses som en skrattretande hipsterfluga till en viktig kommunikationskanal för alla möjligt syften, från skådespelare och politiker till myndigheter och rebellrörelser.

 

Det är inte ovanligt för skrivargrupper för olika TV-program att ha Twitter-konton, till exempel @ArrowWritersRoom, @FlashTVWriters och @GothamTVWriters. Nu har Twitter verifierat kontot @StarTrekRoom, som manusförfattarna bakom den kommande Star Trek-serien kommer att kommunicera med allmänheten.

 

 

Än så länge har de inte kommit med några avslöjanden, men vi ser fram emot att få en närmare blick på år 2017:s mest efterlängtade TV-serie.


Här är första teaserpostern för nya Star Trek-serien

16-04-05 kl. 19:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

startrekposter_160405.jpg

Den första teaserpostern för nästa Star Trek-serie visades på MIP TV international television trade show.

CBS väljer dock att inte spoila någonting och postern utannonserar bara kort och gott att Star Trek återvänder till tv-rutan 2017, skriver Trekcore.com, som har tagit bilden.

 

Noterbart är dock att typsnittet som Star Trek är skrivet med är detsamma som användes i originalserien. Således kan det tyda på att det finns en koppling till den eran? 


SVT sänder den nya Star Trek-serien

16-04-01 kl. 00:40 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt: Aprilskämt

Ni läser just nu en artikel som var 2016 års aprilskämt på Star Trek Databas. 

 

Nästa Star Trek-serie sänds på SVT. Men bara de första fem avsnitten visas på SVT 1. Resterande avsnitt kommer att visas i bolagets nya betalsatsning SVT Play Pay. Det avslöjar Jan Helin, som tillträder som programdirektör på SVT den 18 april, i ett internt pm som sänts till Star Trek Databas.

 

Rykten har länge florerat att SVT behöver nya inkomstkällor bland annat på grund av domen som betydde att Radiotjänst inte fick ta ut avgifter för tv-tittande på datorer. Dessutom är årets Eurovision-tävling en annan orsak till bolagets prekära ekonomiska läge.

 

I pm:t skriver Jan Helin bland annat:

 

"Vi har med intresse följt hur bolag som CBS tar fram nya serier som Star Trek för att utveckla bolagets närvaro på nätet. Vi gjorde Aftonbladet lönsamt på nätet, och nu är det dags att göra samma sak med SVT. Vi kommer därför att börja att ta ut en avgift för delar av nuvarande SVT Play. Vi kan kalla det för SVT Play Pay. Här kommer vi sända flera stora egna satsningar, till exempel ska vi under hösten spela in en Rederiet-film. Vi vet att många undrar vad som hände efter Reidar gick bort. Det projektet går under namnet Rederiet: Den nästa generationen. Och i januari sänder vi den nya Star Trek-serien. Först fem veckor på SVT 1, och därefter kommer serien att visas på betaltjänsten. Vi gör detta för vi vet att science fiction-publiken är det marknadssegment som snabbast tar till sig nya tekniska förändringar."

 

Vad SVT Play Pay kommer att kosta är ännu okänt. Även svenskt premiärdatum för den än så länge namnlösa nya Star Trek-serien har inte avslöjats. 

 

(Tipstack till Henrik Bennetter.)


Rod Roddenberry hoppfull för den nya Star Trek-serien

16-03-24 kl. 14:13 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Rod Roddenberry säger till Trekzone att han är enormt hoppfull för den nya Star Trek-serien som har premiär 2017. Intervjun ses i videoklippet nedan:

Om manusförfattareteamet bakom den nya serien säger han följande:

 

"What I’m excited about is the team that’s been put together by CBS. They’ve brought of course Alex Kurtzman, Bryan fuller, and Heather Kadin together. And, I’ve had the opportunity to meet them. Bryan is of course a huge Star Trek fan. So, right there alone, I have confidence that he will do it justice from that point of view. Alex Kurtzman has the history with the movies and, despite what anyone has to say, I thought the movies were incredibly well done and paid a wonderful tribute to the whole Star Trek background. Heather I just met for the first time. She I believe works with Alex, and she’s got a long list of credits, and so I believe the entire team is incredibly capable. They understand the importance of Star Trek. They understand it’s the 50th anniversary. They’re not out to rewrite history, they’re not out to change anything, and they understand they need to do their best to keep people happy but also probably make it a little different. So, that’s really all I can say on this. The truth is I don’t know much more. I swear I don’t. I have tremendous hopes, and I’m really encouraged by the two meetings we’ve had.”


CBS: De läckta bilderna har ingenting med Star Trek att göra

16-03-23 kl. 01:00 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

la_cka_fa_rnekad_cbs_160323.jpg

"And you people, you're all astronauts on ... some kind of Star Trek unrelated CBS project."

 

För en knapp vecka sedan laddade en kameratekniker upp några foton på sin Facebook-sida, föreställandes en astronaut framför en greenscreen. Bilderna skulle enligt uppgift vara tagna på CBS Stage 33, och i en kommentar skrev kameraoperatöreteknikern att vi andra får vänta till januari 2017 innan vi får se slutresultatet.

 

Kombinationen av rymdresenärer, CBS och januari 2017 ledde genast allas tankar till den kommande Star Trek-serien, som ska ha premiär just januari 2017. Nu har CBS bekräftat via TrekCore.com att bilderna är äkta, men de har ingenting med Star Trek att göra, utan hör till ett annat pågående projekt.

 

Vi får nog vänta ett bra tag till innan vi får se riktiga bilder från den nya TV-serien, men för att se det på den ljusa sidan så har vi nu ytterligare en anledning att se fram emot 2017.


Är detta de första bilderna från den nya Star Trek-serien?

16-03-17 kl. 20:55 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

test2_160317.jpg

En bild på en astronaut framför en green screen samt en bild på sand framför samma green screen. Detta kan vara de första bilderna från den nya Star Trek-serien, skriver Treknews.net.

 

Bilderna hävdas komma från en testfilmning från stage 33 i Burbank, Kalifornien för nästa Star Trek-serie.

De postades av en fotograferna på dennes Facebook-sida, skriver Treknews.net.

"De såg riktigt bra ut på skärmen. Bara att väntat tills januari 2017", kommenterade fotografen bilderna.

 

 

star-trek-all-access-test-photo-001_160317.jpg


Rod Roddenberry och Trevor Roth blir verkställande producenter för nya TV-serien

16-03-03 kl. 22:47 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Kollage av två bilder: http://scifanatic.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/05/StarTrekIntoDarkness023.jpg och  https://www.flickr.com/photos/trekradio/16250924566

Kurtzman, Kadin, Fuller, Meyer... Kändisnamnen duggar allt tätare inför den nya TV-serien som ska ha premiär nästa år, och idag fick vi veta att även denna iteration av Star Trek kommer att ha en Roddenberry i spetsen.

 

Det första av de två nya namnen kommer många trekkies att känna igen: Det är Rod Roddenberry, son till Star Trek-skaparen Gene Roddenberry.

 

Det andra är kanske lite minde bekant. Trevor Roth är operativ chef för Roddenberry Entertainment, en organisation som producerar underhållning i Gene Roddenberrys anda. Till deras mest kända verk hör kortfilmen White Room: 02B3 och Star Trek-dokumentären Trek Nation.

 

Båda männen kommer att vara involverade i den nya TV-serien som verkställande producenter. Exakt vad det innebär vet vi inte i nuläget, men enligt Rod Roddenberry själv är deras uppdrag att se till att Gene Roddenberrys optimistiska framtidsvision lever vidare, och att TV-serien genomsyras av komplexa karaktärer, etiska frågeställningar och aktuella samhällsfrågor.

 

I ett pressmeddelande skriver Bryan Fuller följande:

 

"Gene Roddenberry, galaxens stora fågel, lämnade ett fullfjädrat näste åt alla oss som älskar Star Trek. Så det är inte mer än lämpligt att Rod Roddenberry och Roddenberry Entertainment kommer att följa med oss på Star Treks nästa äventyr, och se till att hans fars budskap om fred, framtidstro och oändlig mångfald i oändliga kombinationer lever kvar i våra berättelser."

 

Om du vill veta mer om Rod Roddenberry och hans relation till Star Trek så kan du spana in den här intervjum i det webbsända programmet Anecdote:

 

 

Roddenberry Entertainment firar just nu Star Treks 50-årsjubileum med The 366 Project. Varje dag lägger de upp en bild eller ett dokument från sitt Star Trek-arkiv på sin Facebook-sida. På senare dagar har vi till exempel fått läsa flera utdrag ur en brevväxling mellan Gene Roddenberry och sci-fi-författaren Isaac Asimov.


Moonves: "60 procent av produktionskostnaden för nya Star Trek täcks av den internationella marknaden"

16-03-01 kl. 14:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Den internationella marknaden täcker ungefär sextio procent av produktionskostnaden för den nya Star Trek-serien, som har premiär 2017. Det sa Les Moonves, vd för CBS, i ett samtal med investerare igår, skriver Trekcore.com.

 

Moonves sa vidare att den internationella marknaden har exploderat de senaste åren, inte bara i Europa utan även i länder som Kina. Dock nämnde han inget var och hur vi icke-amerikaner kommer att kunna se serien, då CBS All Access där serien skall sändas i USA bara är tillgänglig där. 

 

Moonves berättade också att Netflix, Amazon och Hulu alla velat betala mycket pengar för att få sända nya Star Trek.

-De ville verkligen ha serien...men vi sa till världen, ni vet vad? CBS är verkligen seriösa med detta. Vi har tagit vår kronjuvel och placerat den på en kanal där vi vet att många miljoner Star Trek-fans finns. CBS kommer därför att betala för serien själva.


Meyer: "Star Trek VI är en startpunkt för nästa Star Trek-serie"

16-03-01 kl. 11:00 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 06 Undiscovered Country, TNG, TOS

Star Trek VI: The Undiscovered Country är en startpunkt för inriktningen av nästa Star Trek-serie. Det säger Nicholas Meyer, som nyligen presenterades som manusförfattare för serien som har premiär 2017, skriver Denofgeekus.com.

 

Meyer:

Jag kan berätta att The Undiscovered Country—enligt Bryan [Fuller]— är en verklig startpunkt eller ett slags kriterium hur jag tror att han tänker på hur inriktningen på nästa serie ska vara. Jag vill inte bli felciterad eller felcitera honom, men han gillar filmen.

 

Huruvida Fuller menar att serien skall utspelas efter den sjätte filmen, det vill säga mellan originalserien och The Next Generation, eller att serien skall vara i samma anda som filmen framgår inte ur intervjun.

Meyer berättar dock att serien kommer att vara annorlunda mot tidigare Star Trek.

 

-Jag tror att det kommer att vara en annorlunda Star Trek. Det kommer att ha en annan inriktning. Och det tror jag är förmodligen bra. Därför det som gör mig orolig när det gäller Star Trek är rädslan av att det kanske går i samma hjulspår. När jag påverkade Star Trek så gjorde vi galna saker. Och om du inte gör galna saker, så blir det stelt. Bryan Fuller —som är en mycket smart kille—har idéer som är innovativa och annorlunda. Att det är annorlunda är vad som fick mig intresserad.

 

Några detaljer om serien vill han emellertid inte dela med sig av.

-Om jag berättade skulle jag behöva döda er.

 

Han vet inte heller hur hans roll i produktionen av serien ännu ser ut.

- Om jag har tur får jag skriva avsnitt. Om jag har mindre tur sitter jag med de andra smarta mansuförfattarna och ger råd.


Star Trek 2017: Nicholas Meyer utsedd till konsulterande producent och skrivare

16-02-26 kl. 23:34 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

meyer_kirk_wrath_of_khan_160226.png

Det var inte länge sedan som Star Trek-fans jublade över Bryan Fullers medverkan i den nya Star Trek-serien. Nu får vi ytterligare ett bekant namn att glädjas åt, nämligen filmveteranen Nicholas Meyer.

 

Året 1981 och Star Trek stod för dödens port. Star Trek: The Motion Picture hade blivit en finansiell besvikelse, och det fanns svalt intresse för en uppföljare. Paramount bestämde ändå att det fanns utrymme att ge Enterprise-besättningen ett sista tjut, om än med kraftigt reducerad budget.

 

De tog in regissören och manusförfattaren Nicholas Meyer och lät honom läsa igenom filmens manus, men liksom många andra som sett det fann Meyer manuset väldigt bristfälligt. Bara 12 dagar senare presenterade han en förbättrad version för producenterna, och resten är historia: Star Trek II: The Wrath of Khan blev en kritikerrosad storsäljare, och mer än 30 år senare bereder vi oss på både en ny film och en ny TV-serie.

 

meyer_star_trek_2017_160226.jpg

 

Nicholas Meyer var även med och skrev manuset till Star Trek IV: The Voyage Home och Star Trek VI: The Undiscovered Country, varav han även regisserade den senare. Han kommer att medverka i den nya TV-serien som en konsulterande producent och skrivare, enligt ett inlägg av Bryan Buller på Twitter.


Tony Todd: "Jag är förhandstippad för en roll i nya TV-serien"

16-02-23 kl. 20:25 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-alumnen Tony Todd var en av gästerna på skräckfilmsmässan Days of the Dead i Atlanta för ett par veckor sedan, där han bland annat intervjuades av podcastprogrammet MORTIS. Diskussionen handlade framför allt om hans koppling till skräckgenren, men intervjuaren David Ward passade även på att ställa en fråga om hans inblandning i fanproduktionen Axanar, som ligger på is sedan CBS kallat produktionslaget inför domstol för upphovsrättsbrott.

 

Skådespelaren lämnade produktionen redan innan CBS blev involverade, men ville inte säga så mycket mer än att han kände att någonsting inte stod rätt till bakom kulisserna; en känsla som bara förstärktes när regissören Christian Gossett lämnade produktionen. Todd har tidigare uttalat sig väldigt negativt om Axanar Productions och huvudmannen Alec Peters, men i den här intervjun önskade han dem väl.

 

Samtidigt överraskade han med avslöjandet att han var med på "kortlistan" för en roll i den nya Star Trek-serien som ska ha premiär nästa år. Han avslöjar inte vilka han har pratat och säger själv att det lär ta mer än ett halvår innan alla roller är tillsatta, så det kan vara värt att ta den här nyheten med en nypa salt. Många fans har dock redan yttrat sin entusiasm inför att se en av Star Treks mest populära gästskådespelare i en mer regelbunden roll.


Star Trek 2017: Bryan Fuller utsedd till medskapare för nya TV-serien

16-02-09 kl. 22:31 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

bryan_fuller_star_trek_2017_160209.jpg

Det var många som hoppades på en teaser för den nya Star Trek-serien under Super Bowl-helgen, men än så länge har det varit märkvärdigt tyst. Idag offentligjorde CBS namnet på en av TV-seriens medskapare: Voyager-veteranen Bryan Fuller

 

Bryan Fuller växte upp med Star Trek, men hans första minnen av serien kommer inte från TV-serierna i sig, utan från när hans bror brukade springa igenom barndomshemmet med en modell av en klingonska D7-kryssare.

 

"Star Trek-universumet har gett liv åt min fantasi sedan innan jag fick se en enda klipp," uppger Fuller. "Utan överdrift kan jag säga att det är en dröm som går i uppfyllelse, att jag ska få vara med och skapa en ny inkarnation av Star Trek tillsammans med Alex Kurtzman, och djärvt ta serien dit ingen Star Trek-serie fört oss förr."

 

 

År 1997 rivstartade Fuller sin karriär som manusförfattare med de populära Deep Space Nine-avsnitten The Darkness and the Light och Empok Nor, och sedan dess har han också skrivit tjugo avsnitt av Star Trek: Voyager. Han uppger dock själv att originalserien fortfarande är hans favorit, och har i flera år propagerat för att återvända Star Trek till TV.

 

"Att återföra Star Trek till TV är att återgå till dess rötter, och i många år har de rötterna blomstrat under Bryans hängivna vårdnad," säger Alex Kurtzman. "Hans encyklopediska kunskap om Star Trek-kanon överträffas enbart av hans kärlek till Gene Roddenberrys optimistiska framtidvision, som fortsätter att vägleda oss medan vi utforskar främmande, nya världar."

 

Utöver sin kärlek till Star Trek medför Bryan Fuller en gedigen erfarenhet från moderna TV-produktioner, såsom Heroes, Pushing Daisies och Hannibal.


Star Trek lämnar streamingtjänster

16-02-03 kl. 20:23 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), DS9, TAS, TNG, TOS, VOY

Star Trek-serierna har plockats bort eller håller på att försvinna från en rad streamingtjänster som Netflix och Amazon Prime.

Orsaken är att CBS, som äger rättigheterna, samlar alla seriena på sin egen tjänst CBS All Access, skriver Cinemablend.com.

 

CBS storsatsar på Star Trek i år dels på grund av att fenomenet fyller 50 år, dels därför kanalen lanserar en ny Star Trek-serie 2017, som skall sändas via CBS All Access.

 

Vad detta innebär för svenska trekkers och möjligheten att se Star Trek är ännu okänt, då CBS All Access bara finns i USA.


Gameradar: "10 saker vi vill se i den nya Star Trek-serien"

15-11-22 kl. 14:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Mindre action, nya skrämmande fiender och inget teknobabbel. Det är tre av tio saker som sajten Gameradar.com vill se i den nya Star Trek-serien som har premiär 2017.

 

Ytterligare sju saker som sajten anser vara nödvändiga för nya Star Trek läser du här.


Dorn: "Nästa serie handlar inte om Worf"

15-11-08 kl. 19:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), Övrigt: Personer

2017 är det premiär för nästa Star Trek-serie. Handlingen är än så länge okänd. Men en sak kan vi utesluta: Kapten Worf kommer inte att vara huvudfigur. Det berättade Michael Dorn på Rhode Island Comic Con i lördags, skriver Treknews.com.

 

Michael Dorn har sedan 2012 arbetat med att skapa en ny Star Trek-serie med Worf. Men CBS har valt en annan väg.

-Jag kan bekräfta det just nu. CBS/Paramount släpper en ny tv-serie 2017 och från vad jag har läst, så kommer den utspelas i JJ Abrams universum. Så det är en annan tidslinje och vi är inte med i den, säger Dorn.

 

CBS har inte bekräftat att serien kommer att utspelas i den alternativa tidslinjen som först dök upp i Star Trek-filmen från 2009.


Nya Star Trek-serien ska lyfta CBS' lidande online-kanal

15-11-04 kl. 17:35 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

cbs_all_access_2_151104.jpg

CBS har sett bättre dagar. Det senaste halvåret har företagets aktier sjunkit i värde med 23%, som en del av en industritäckande nedgång på grund av konkurrens av strömningstjänster såsom Netflix och Hulu. Men företagets VD ser en ljus framtid för bolaget, både på TV och på nätet, och en av anledningarna är Star Trek.

 

"[Den nya TV-serien] är en produktion i världsklass och kommer att göra Star Trek-fans väldigt stolta," sade Moonves igår till en grupp journalister. "Vi tror att miljontals av dem kommer att börja prenumerera på All Access."

 

Play-kanalen har haft svårt att mäta sig med konkurrenterna, som erbjuder ett bredare utbud fritt från reklam, och beslutet att göra den nya Star Trek-serien exklusiv för CBS All Access har fått en hel del kritik; Forbes går så långt som att likna det vid ett gisslandrama. Star Trek har varit ett av tjänstens trumfkort, och franchisen är även otroligt populär på Hulu och Netflix, många av vars amerikanska användare nu är rädda att CBS kommer att göra även de klassiska serierna exklusiva för den egna strömningstjänsten.

 

Moonves uppger att CBS planerar att förblir en nära samarbetspartner med både Netflix och Hulu, men att "Star Trek är en dyrbar familjeklenod, och en viktig del av vår verksamhet framöver. [...] Vi vill erbjuda nya program via All Access och stärka den platformen. Netflix är både en vän och en konkurrent, som konkurrerar med Showtime [ett dotterbolag till CBS]. All Access kommer att erbjuda originellt innehåll och med tanke på Star Treks lojala fanbas så tror vi att det här kommer att stärka tjänsten. [...] Det finns sisådär en miljard kanaler där ute, och tack vare Star Trek kommer nya människor att få upp ögonen för All Access."

 

CBS All Access är dock endast tillgängligt i USA, och i övriga världen kommer programmet att distribueras av CBS Studios International. Enligt Moonves är den internationella marknaden en viktig del av Star Treks framgång.

 

"Star Trek är en gigantisk internationell franchise. Vår kille som jobbar med internationell distribution kan knappt bärga sig; han är otålig att ge sig ut på marknaden och sälja serien. Redan nu ser vi att den internationella marknaden kan täcka hälften av kostnaderna för serien. Risken är liten att döma av franchisens historik."

 

Det är ännu oklart hur serien kommer att sändas i Sverige, där CBS Studios International har ett flerårigt avtal med FOX, som även sänder repriser av Star Trek: Enterprise. Samtidigt finns flera program - från klassiska Star Trek och Twin Peaks till nyare Person of Interest och Elementary - att se via bland annat Netflix, TV4 och Kanal5, och jag hör själv till de som fick sin introduktion till Star Trek via TNG-repriser på TV6.

 

I en Facebook-kommentar skriver en representant för FOX Sverige att de inte har någonting att berätta för närvarande, men att de kommer att hålla ögonen öppna.


Ny Star Trek-serie har premiär i januari 2017

15-11-02 kl. 18:04 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

star_trek_new_series_151102.png

Det har sagts om och om igen: Nya filmer förnöjer, men Star Trek görs bäst på TV. Nu har fansens vädjan till slut fått gehör, och efter nästan tolv års väntan kommer Star Trek tillbaka till TV i januari 2017.

 

Än så länge vet vi väldigt lite om den nya serien, som kommer att distribueras i USA via play-kanalen CBS All Access, och i övriga världen av CBS Studios International. För oss i Sverige kan detta innebära att serien kommer att gå att se på FOX Sverige, som sedan tidigare visar Star Trek: Enterprise och även har ett flerårigt avtal med CBS Studios International om rättigheterna till de pågående TV-serierna Madam Secretary och Scorpion.

 

På tal om Scorpion så har den något annat gemensamt med den nya Star Trek-serien, nämligen de verkställande producentenerna Alex Kurtzman (som även arbetade på såväl Star Trek XI som Star Trek Into Darkness) och Heather Kadin (som förutom Scorpion även är känd för sitt arbete med Limitless och Sleepy Hollow).

 

Än så länge är det okänt om den nya TV-serien - som i nuläget bara kallas för Star Trek - kommer att utspela sig i det primära universumet, i det alternativa universumet, eller i ett helt nytt universum. Däremot har TV-serien ingen direkt relation till den kommande filmen Star Trek Beyond och kommer att kretsa kring helt nya karaktärer, enligt tillkännagivandet på StarTrek.com.


Paramount bjuder in Star Trek-fan att presentera förslag för ny Star Trek-serie

15-06-22 kl. 22:41 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Trekkern Michael Gummelt kommer inom kort att presentera sitt förslag för en ny Star Trek-serie för Paramounts chefer, skriver Trekmovie.com. Seriekonceptet heter Star Trek Uncharted och tar oss med ombord på USS Enterprise på uppdrag i Andromedagalaxen.

 

Star Trek Uncharteds figurer är helt nya och skapade för serien. Gummelt, som skrev manuset till datorspelet Star Trek Voyager: Elite Force, har arbetat med konceptet under tjugo år.

 

-Det har gått igenom många olika inkarnationer under de senaste tjugo åren sedan jag först började arbeta med det. Men som jag ser det nu så skall det först och främst vara en serie som kan stå på sina egna ben. Den bör inte vara beroende av någon djup, intim kunskap av varje föregående serie eller film. Det vore väldigt lockande att placera alla sorters referenser och trivia som bara fans som jag skulle förstå. Men för Trek att återvända till teve efter så länge så behöver det återuppfinnas för en ny generation. Inte en reboot, det har man redan gjort i filmerna. Vad jag vill se i denna serien är att den ska kännas modern och futuristisk relativt vår egen tid. Så Star Trek Uncharted utspelas någon gång i framtiden, så långt borta att det inte spelar någon roll vilket universum den utspelas i. 

 

​Anledningen till att han får presentera idén för Paramount tror han beror på att konceptet förut hette Star Trek Beyond, och uppmärksamades när den trettonde Star Trek-filmen också döptes till det namnet. 

 

Serien skall bestå av tretton avsnitt per säsong och ha en övergripande handling á la Game of Thrones.

 

Mer om Star Trek Uncharted läser du här på projektets hemsida


Dorn avslöjar vilka figurer han vill skall komma tillbaka i en Worf-serie

15-06-17 kl. 17:40 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

I en intervju med Cinema Source avslöjar Michael Dorn (Worf) vilka figurer som kommer tillbaka om han får sin vilja igenom och en Worf-serie börjar spelas in. Svaren ser du i intervjun nedan. Serien skulle vara i fem säsonger med tolv till tretton avsnitt per säsong.

 


Senast i forumet

Bokutgivningar

Mars 2017:
April 2017:
Maj 2017:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter