Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Gamla Star Trek-skådespelare marknadsför den nya serien på Comic Con

16-07-07 kl. 12:27 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), Filmer: 13 Beyond

Den nya seriens medskapare Bryan Fuller kommer tillsammans med flera stora Star Trek-skådespelare ha en paneldiskussion på Comic Con i San Diego den 23 juli. Målet är att skapa intresse för den kommande serien, skriver Variety.

 

Panelens stjärna är William Shatner som deltar tillsammans med Michael Dorn, Brent Spiner, Jeri Ryan och Scott Bakula.

 

Eventet är bara ett av många som är Star Trek-relaterade på Comic Con. Andra paneldiskussioner är:

  • “Trek Talks: Science, the Smithsonian and ‘Star Trek'”
  • “‘Star Trek’: The Rodenberry Vault”
  • “‘Star Trek’: Five Decades of Comics”
  • “‘Star Trek’ the Official Starships Collection: Designing and Filming Starships”
  • “Trek Talks: ‘Star Trek’ and NASA Boldly Go”

 

Dessutom kommer det hållas en Star Trek-konstutställning med namnet “50 Artists. 50 Years”.

 

Till sist kan även trekkers njuta av Star Trek Beyonds världspremiär just på Comic Con i San Diego.


Bryan Fuller: Antologiserieryktena är falska

16-06-29 kl. 16:05 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Det är mindre än en månad kvar till Comic-Con San Diego, då vi förhoppningsvis kommer att få mer konkret information om den nya TV-serien. Under den långa väntan har många rykten florerat, men nu förklarar Bryan Fuller att två av de mest populära ryktena är falska.

 

Det har gått mer än tio år sedan Star Trek: Enterprise lämnade TV-tablån, och därmed markerade slutet för 18 oavbrutna år med Star Trek på TV. Den nya TV-serien har plockat medverkande från franchisens alla hörn, från Alex Kurtzman till Nick Meyer. Just Nick Meyer har nämnt att Star Trek VI: The Undiscovered Country är "en startpunkt för nästa serie", vilket många har tolkat som att serien kommer att utspela sig efter den filmen men innan Star Trek: The Next Generation, alltså någon gång mellan 2293 och 2364. I en intervju med Moviefone avslöjar dock medskaparen Bryan Fuller att sådant inte är fallet, och han passar samtidigt på att avblåsa ryktet om att den nya serien skulle vara en säsongsantologi.

 

"Det är rätt skojigt. Jag har läst att serien skulle utspela sig före The Next Genration men efter The Undiscovered Country, vilket är falskt. Jag har läst att det skulle vara en antologiserie, vilket inte stämmer. Så det är intressant att se de där påståendena, och se sanningen ihopblandad med myter. Man tänker, "Åh, just den där biten fick de rätt." Men det är som sanningsmätaren på PolitiFacts; det är en del som är delvis sant, och annat som är "pants on fire"-falskt."

 

Fuller säger även att han har pratat med Mae Jemison, som var den första svarta kvinnan i rymden, och som listar Nichelle Nichols' roll i originalserien som en av sina viktigaste inspirationskällor. Han säger att han vill fortsätta att skildra en inklusiv framtid med plats för alla, vilket han säger kommer att märkas både i seriens rolltillsättning och i dess karaktärsskildringar. På frågan om serien kommer att involvera några redan etablerade karaktärer svarade han "Tids nog. Tids nog."


Bryan Fuller: Nya Star Trek-serien kommer att vara progressiv

16-06-23 kl. 22:14 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

bryan_fuller_collider_2016-06-23_liten_160623.jpg

Idag tilldelades Nichelle Nichols ett Lifetime Achievement Award på Saturn Awards för sina bidrag både till science-fiction och till verklig vetenskap och rymdutforskning. Många Star Trek-legendarer var på plats, och en av dem var Bryan Fuller, som avslöjade lite information om den kommande Star Trek-serien.

 

Det har varit ganska tyst om den nya Star Trek-serien som har premiär 2017, men det kan snart vara slut på det. I en intervju med Collider berättar Bryan Fuller att vi kanske kommer att få mer konkret information om seriens tidslinje och tidsålder på Comic-Con. Han specificerade inte vilken Comic-Con, men han syftade sannolikt på Comic-Con International: San Diego, som går av stapeln den 21 juli, och där Star Trek Beyond kommer att ha en av sina världspremiärer.

 

Han berättade även att den första säsongen av den nya TV-serien kommer att bestå av 13 avsnitt med en övergripande handling. Avsnitten kommer att vara uppemot en timme långa, men eftersom serien streamas via nätet kan avsnitten komma att ha en varierande längd, eftersom den inte begränsas av TV-kanalers sändningsscheman.

 

Fuller säger att de har planerat de första sex avsnitten och börjat intervjua skådespelare. Han säger att den nya TV-serien kommer att fortsätta Star Treks tradition som en socialt progressiv TV-serie, och som en del av detta försöker de vara både färgblinda och könsblinda i rollsättningen.

 

Inspelningar för den nya TV-serien kommer att börja i september och kommer troligtvis att fortsätta fram till i mars.

 

Hela intervjun finns att se och läsa på Collider.com.


Joe Menosky klar som manusförfattare för nästa Star Trek-serie

16-06-08 kl. 11:30 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-veteranen Joe Menosky skriver manus till nästa Star Trek-serie. Det avslöjade Larry Nemecek på Comic Con i Phoenix, rapporterar Screencrush.

 

Menosky har skrivit totalt 56 avsnitt för The Next Generation, Deep Space Nine och Voyager. Bland avsnitten som han har skrivit finns Darmok, Time´s Arrow, The Chase, Year of Hell och Scorpion. Menosky är också upphovsmannen till de ständigt återkommande 47:orna i TNG-erans Star Trek-serier.

 

Nemecek berättade också att Aron Coleite, som har skrivit manus för Heroes, också blir manusförfattare till serien.


Nathan Fillion som kommendör i den nya TV-serien?

16-05-23 kl. 14:33 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Nu börjar det att gå rykten om rolltillsättning för den nya Star Trek-serien, vilken skall ha premiär i januari 2017. SOm vanligt kan vi väl inte räkna med att det blir som ryktena säger, men vi kommer under sommaren säkert fånga upp flera möjliga personer som kan komma att ta plats i den efterlängtade TV-serien. 

 

tumme_nathan_fillion_160523.jpgFörst ut har vi Nathan Fillion, mest känd som Richard Castle i TV-serien Castle. Det som ligger till grund för detta rykte är att han nu vid Castles avslut har fria händer att se sig om efter nya projekt. Men om vi ser på de roller som han tidigare har haft, har flera varit med science fiction-anknytning, såsom Green Lantern (en röstroll), Guardians of the galaxyLost, Firefly och Serenity. Han har även synts i Big Bang Theory, något som tydliggör hans engagemang i allehanda nördigheter, bland annat science fiction. Han har ofta roller som har ett stort engagemang, även om hans rollprestationer samtidigt ofta har haft fokus på det humoristiska. Det finns självfallet undantag, såsom hans roll i Much ado about nothing

 

Ryktet säger att han kan fån kommendörsrollen i den nya TV-serien, vilket med hans bakgrund i Firefly väl skulle passa bra. Men vad säger ni trekkers - finns det en risk att den nya TV-serien blir en mer humorbetonad serie med Fillion vid rodret? Skulle det vara okej, eller vill vi ha det något mer seriöst? Skulle Fillion klara av en mer seriös utmaning?


Variety: Nya Star Trek-serien kommer inte bara att heta "Star Trek"

16-05-20 kl. 00:59 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt: Fantasy

När någon säger "Star Trek" är det inte alltid lätt att veta om de menar originalserien eller franchisen som helhet, eller kanske den elfte Star Trek-filmen. Nu är det många som undrar om den nya TV-serien också kommer att heta "Star Trek", men enligt uppgifter som nöjestidskriften Variety har tagit del av kommer serien att ha "en mer specifik titel som kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle".

 

Det lär dröja ett tag innan vi få veta mer om den nya TV-serien. CBS vill sannolikt inte konkurrera om rampljuset med Star Trek Beyond, vars marknadsföringskampanj kommer att gå in i högvarv från och med imorgon, då bland annat en ny trailer kommer att visas på ett fanevent i Los Angeles. CBS VD och ordförande Les Moonves har även sagt att det är för tidigt för att offentliggöra rollistan.

 

Många fans har dock kollat noggrant på den nya teasern som släpptes igår, i hopp om att finna ledtrådar. Somliga menar att den gröna planeten som ser ut att vara Romulus precis innan planeten slukas av Hobus-supernovan, vilket skulle tyda på att TV-serien utspelar sig efter Star Trek: Nemesis. Andra menar att man ser både stjärnan Amargosa och spillrorna av Praxis i trailern, vilket skulle kunna tyda på att serien utspelar sig efter Star Trek VI: The Undiscovered Country men innan Star Trek: Generations, vilket skulle stämma väl överens med ett rykte som har florerat på senare tid.


Se första teasern för nya Star Trek-serien

16-05-19 kl. 00:32 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

I januari är det äntligen dags: En ny besättning (eller flera?) tar sina första steg på det yttersta gränslandet, för att finna nya världar, nya livsformer och nya civilisationer...

 

...men tills vidare får vi nöja oss med en ny logga och ett nytt typsnitt! För en dryg timme sedan släpptes den första teasern för den kommande Star Trek-serien, och internets invånare är redan i färd med att diskutera varje minsta detalj. Vad är det för blå himlakropp? Varför är det där ordet pluraliserat? Varför är det nya typsnittet så spetsigt?

 

 

Vad tror du själv? Har du hittat några "easter eggs"? Hojta till på vårt forum!

 

Uppdatering: CBS har även lanserat en ny hemsida för TV-serien, där man kan anmäla sig för att få uppdateringar via epost.


Nya TV-serien visas veckovis

16-05-05 kl. 15:22 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Den nya Star Trek-serien kommer att visas med ett nytt avsnitt varje vecka, avslöjade CBS' VD Les Moonves på en presskonferens i tisdags. Detta är kanske inte vidare överraskande, men samtidigt ingenting som kan tas för givet. Många nätsända TV-serier släpps som hela säsonger åt gången, till exempel Marvel-serien Daredevil, medan andra följer ett mer traditionellt sändningsschema, såsom Marvel-serien Agent Carter.

 

Genom att dela upp serien på det här sättet kan CBS bygga upp spänning och diskussion mellan avsnitt på samma sätt som Star Trek ofta har gjort förr. Dessutom innebär det att alla som vill se avsnitten så fort de kommer ut kommer att behöva prenumerera på CBS All Access utan avbrott under hela säsonger.

 

Den nya Star Trek-serien har premiär i januari 2017. I USA kommer det första avsnittet att sändas i TV på kanalen CBS, medan resten av TV-serien kommer att sändas via deras streaming-tjänst CBS All Access. Det är ännu okänt hur serien kommer att distribueras i Sverige.


Nya Star Trek-serien spelas in i Toronto

16-04-23 kl. 02:09 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Nästa Star Trek-serie blir den första Trek-serien som inte spelas in på Paramount Studios nuvarande område i Los Angeles.

I stället strålar nästa serie ner i Toronto, Kanada, skriver Popgoesthenews.com.

 

Den nya Star Trek-serien börjar spelas in i september och har premiär i januari 2017.


Fem tänkbara idéer för nästa Star Trek-serie

16-04-23 kl. 00:10 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Vad nästa Star Trek-serie handlar om är än så länge okänt. Men det stoppar inte sajten med det kanske coolaste namnet, Redshirtsalwaysdie.com, från att spekulera och presenterna fem förslag.

 

Dessa är förslagen:

 

1. Stjärnflotteakademin

Med andra ord en serie om kadetter under utbildning.

 

2. Det totala kriget

En serie som helt enkelt handlar om att Federationen utkämpar ett krig mot t ex romulanerna eller orionsyndikatet.

 

3. En ny serie ombord en rymdstation

Det vill säga Deep Space Nine 2.0.

 

4. Rymdpoliser

Hur arbetar polisen om några hundra år? Det skulle vi få svar om i en sådan serie.

 

5. AI-revolutionen

Robotorna gör uppror och Star Trek-hjältarna får kämpa mot framtidens terminator.

 

Undertecknad tror inte någon av serierna är särskilt sannolik med tanke på de rykten om att serien ska hamna tidsmässigt efter den sjätte Star Trek-filmen. Vad tror ni? Och vilken idé skulle ni helst se?


Rykte: Nya TV-serien utspelar sig efter Star Trek VI: The Undiscovered Country

16-04-14 kl. 03:45 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Du kan vilja replikera en nypa salt eller två. Just nu rapporteras det vitt och brett att den nya Star Trek-TV-serien kommer att vara en säsongsantologi som utspelar sig i primäruniversumet och efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country. Men hur tillförlitliga är dessa uppgifter, egentligen?

 

Historien börjar borta på underhållningsnyhetssidan Birth. Movies. Death., där redaktören Devin Faraci rapporterar att "en pålitlig källa" har gett honom lite nya uppgifter om den kommande TV-serien. Enligt artikeln kommer serien att utspela sig efter händelserna i Star Trek VI: The Undiscovered Country men innan Star Trek: The Next Generation. Handlingen kommer att ta plats i primäruniversumet, men inte ombord ett stjärnskepp som bär namnet Enterprise.

 

Både tiden och platsen kan dock komma att ändras, för enligt Faracis källa kommer den nya TV-serien att vara utformad som en säsongsantologi, vilket potentiellt skulle kunna innebära att olika säsonger utspelar sig ombord olika skepp och med olika karaktärer.

 

Ska man tro på de här uppgifterna? Devin Faraci har varit aktiv som kulturreporter i mer än tio år, och anses av många vara en tillförlitlig källa. Det här skulle inte vara första gången han gjorde ett stort avslöjande om en kommande film eller TV-serie som senare visade sig stämma ... men det vore inte första gången han har haft fel. Till exempel så skrev han år 2010 en artikel med titeln Scoop! No Khan in STAR TREK 2, och vi vet ju alla hur det gick med den saken.

 

Summa summarum? Det här är ett rykte. Det kan mycket väl stämma, men det är nog bäst att ha saltkvarnen nära till hands.


Nya Star Trek-seriens skrivargrupp har ett Twitter-konto

16-04-13 kl. 20:43 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

star_trek_7_twitter_160413.jpg

I år fyller Twitter 10 år, och under det årtiondet har tjänsten gått från att ses som en skrattretande hipsterfluga till en viktig kommunikationskanal för alla möjligt syften, från skådespelare och politiker till myndigheter och rebellrörelser.

 

Det är inte ovanligt för skrivargrupper för olika TV-program att ha Twitter-konton, till exempel @ArrowWritersRoom, @FlashTVWriters och @GothamTVWriters. Nu har Twitter verifierat kontot @StarTrekRoom, som manusförfattarna bakom den kommande Star Trek-serien kommer att kommunicera med allmänheten.

 

 

Än så länge har de inte kommit med några avslöjanden, men vi ser fram emot att få en närmare blick på år 2017:s mest efterlängtade TV-serie.


Här är första teaserpostern för nya Star Trek-serien

16-04-05 kl. 19:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

startrekposter_160405.jpg

Den första teaserpostern för nästa Star Trek-serie visades på MIP TV international television trade show.

CBS väljer dock att inte spoila någonting och postern utannonserar bara kort och gott att Star Trek återvänder till tv-rutan 2017, skriver Trekcore.com, som har tagit bilden.

 

Noterbart är dock att typsnittet som Star Trek är skrivet med är detsamma som användes i originalserien. Således kan det tyda på att det finns en koppling till den eran? 


SVT sänder den nya Star Trek-serien

16-04-01 kl. 00:40 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt: Aprilskämt

Ni läser just nu en artikel som var 2016 års aprilskämt på Star Trek Databas. 

 

Nästa Star Trek-serie sänds på SVT. Men bara de första fem avsnitten visas på SVT 1. Resterande avsnitt kommer att visas i bolagets nya betalsatsning SVT Play Pay. Det avslöjar Jan Helin, som tillträder som programdirektör på SVT den 18 april, i ett internt pm som sänts till Star Trek Databas.

 

Rykten har länge florerat att SVT behöver nya inkomstkällor bland annat på grund av domen som betydde att Radiotjänst inte fick ta ut avgifter för tv-tittande på datorer. Dessutom är årets Eurovision-tävling en annan orsak till bolagets prekära ekonomiska läge.

 

I pm:t skriver Jan Helin bland annat:

 

"Vi har med intresse följt hur bolag som CBS tar fram nya serier som Star Trek för att utveckla bolagets närvaro på nätet. Vi gjorde Aftonbladet lönsamt på nätet, och nu är det dags att göra samma sak med SVT. Vi kommer därför att börja att ta ut en avgift för delar av nuvarande SVT Play. Vi kan kalla det för SVT Play Pay. Här kommer vi sända flera stora egna satsningar, till exempel ska vi under hösten spela in en Rederiet-film. Vi vet att många undrar vad som hände efter Reidar gick bort. Det projektet går under namnet Rederiet: Den nästa generationen. Och i januari sänder vi den nya Star Trek-serien. Först fem veckor på SVT 1, och därefter kommer serien att visas på betaltjänsten. Vi gör detta för vi vet att science fiction-publiken är det marknadssegment som snabbast tar till sig nya tekniska förändringar."

 

Vad SVT Play Pay kommer att kosta är ännu okänt. Även svenskt premiärdatum för den än så länge namnlösa nya Star Trek-serien har inte avslöjats. 

 

(Tipstack till Henrik Bennetter.)


Rod Roddenberry hoppfull för den nya Star Trek-serien

16-03-24 kl. 14:13 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Rod Roddenberry säger till Trekzone att han är enormt hoppfull för den nya Star Trek-serien som har premiär 2017. Intervjun ses i videoklippet nedan:

Om manusförfattareteamet bakom den nya serien säger han följande:

 

"What I’m excited about is the team that’s been put together by CBS. They’ve brought of course Alex Kurtzman, Bryan fuller, and Heather Kadin together. And, I’ve had the opportunity to meet them. Bryan is of course a huge Star Trek fan. So, right there alone, I have confidence that he will do it justice from that point of view. Alex Kurtzman has the history with the movies and, despite what anyone has to say, I thought the movies were incredibly well done and paid a wonderful tribute to the whole Star Trek background. Heather I just met for the first time. She I believe works with Alex, and she’s got a long list of credits, and so I believe the entire team is incredibly capable. They understand the importance of Star Trek. They understand it’s the 50th anniversary. They’re not out to rewrite history, they’re not out to change anything, and they understand they need to do their best to keep people happy but also probably make it a little different. So, that’s really all I can say on this. The truth is I don’t know much more. I swear I don’t. I have tremendous hopes, and I’m really encouraged by the two meetings we’ve had.”


CBS: De läckta bilderna har ingenting med Star Trek att göra

16-03-23 kl. 01:00 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

la_cka_fa_rnekad_cbs_160323.jpg

"And you people, you're all astronauts on ... some kind of Star Trek unrelated CBS project."

 

För en knapp vecka sedan laddade en kameratekniker upp några foton på sin Facebook-sida, föreställandes en astronaut framför en greenscreen. Bilderna skulle enligt uppgift vara tagna på CBS Stage 33, och i en kommentar skrev kameraoperatöreteknikern att vi andra får vänta till januari 2017 innan vi får se slutresultatet.

 

Kombinationen av rymdresenärer, CBS och januari 2017 ledde genast allas tankar till den kommande Star Trek-serien, som ska ha premiär just januari 2017. Nu har CBS bekräftat via TrekCore.com att bilderna är äkta, men de har ingenting med Star Trek att göra, utan hör till ett annat pågående projekt.

 

Vi får nog vänta ett bra tag till innan vi får se riktiga bilder från den nya TV-serien, men för att se det på den ljusa sidan så har vi nu ytterligare en anledning att se fram emot 2017.


Är detta de första bilderna från den nya Star Trek-serien?

16-03-17 kl. 20:55 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

test2_160317.jpg

En bild på en astronaut framför en green screen samt en bild på sand framför samma green screen. Detta kan vara de första bilderna från den nya Star Trek-serien, skriver Treknews.net.

 

Bilderna hävdas komma från en testfilmning från stage 33 i Burbank, Kalifornien för nästa Star Trek-serie.

De postades av en fotograferna på dennes Facebook-sida, skriver Treknews.net.

"De såg riktigt bra ut på skärmen. Bara att väntat tills januari 2017", kommenterade fotografen bilderna.

 

 

star-trek-all-access-test-photo-001_160317.jpg


Rod Roddenberry och Trevor Roth blir verkställande producenter för nya TV-serien

16-03-03 kl. 22:47 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Kollage av två bilder: http://scifanatic.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/05/StarTrekIntoDarkness023.jpg och  https://www.flickr.com/photos/trekradio/16250924566

Kurtzman, Kadin, Fuller, Meyer... Kändisnamnen duggar allt tätare inför den nya TV-serien som ska ha premiär nästa år, och idag fick vi veta att även denna iteration av Star Trek kommer att ha en Roddenberry i spetsen.

 

Det första av de två nya namnen kommer många trekkies att känna igen: Det är Rod Roddenberry, son till Star Trek-skaparen Gene Roddenberry.

 

Det andra är kanske lite minde bekant. Trevor Roth är operativ chef för Roddenberry Entertainment, en organisation som producerar underhållning i Gene Roddenberrys anda. Till deras mest kända verk hör kortfilmen White Room: 02B3 och Star Trek-dokumentären Trek Nation.

 

Båda männen kommer att vara involverade i den nya TV-serien som verkställande producenter. Exakt vad det innebär vet vi inte i nuläget, men enligt Rod Roddenberry själv är deras uppdrag att se till att Gene Roddenberrys optimistiska framtidsvision lever vidare, och att TV-serien genomsyras av komplexa karaktärer, etiska frågeställningar och aktuella samhällsfrågor.

 

I ett pressmeddelande skriver Bryan Fuller följande:

 

"Gene Roddenberry, galaxens stora fågel, lämnade ett fullfjädrat näste åt alla oss som älskar Star Trek. Så det är inte mer än lämpligt att Rod Roddenberry och Roddenberry Entertainment kommer att följa med oss på Star Treks nästa äventyr, och se till att hans fars budskap om fred, framtidstro och oändlig mångfald i oändliga kombinationer lever kvar i våra berättelser."

 

Om du vill veta mer om Rod Roddenberry och hans relation till Star Trek så kan du spana in den här intervjum i det webbsända programmet Anecdote:

 

 

Roddenberry Entertainment firar just nu Star Treks 50-årsjubileum med The 366 Project. Varje dag lägger de upp en bild eller ett dokument från sitt Star Trek-arkiv på sin Facebook-sida. På senare dagar har vi till exempel fått läsa flera utdrag ur en brevväxling mellan Gene Roddenberry och sci-fi-författaren Isaac Asimov.


Moonves: "60 procent av produktionskostnaden för nya Star Trek täcks av den internationella marknaden"

16-03-01 kl. 14:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Den internationella marknaden täcker ungefär sextio procent av produktionskostnaden för den nya Star Trek-serien, som har premiär 2017. Det sa Les Moonves, vd för CBS, i ett samtal med investerare igår, skriver Trekcore.com.

 

Moonves sa vidare att den internationella marknaden har exploderat de senaste åren, inte bara i Europa utan även i länder som Kina. Dock nämnde han inget var och hur vi icke-amerikaner kommer att kunna se serien, då CBS All Access där serien skall sändas i USA bara är tillgänglig där. 

 

Moonves berättade också att Netflix, Amazon och Hulu alla velat betala mycket pengar för att få sända nya Star Trek.

-De ville verkligen ha serien...men vi sa till världen, ni vet vad? CBS är verkligen seriösa med detta. Vi har tagit vår kronjuvel och placerat den på en kanal där vi vet att många miljoner Star Trek-fans finns. CBS kommer därför att betala för serien själva.


Meyer: "Star Trek VI är en startpunkt för nästa Star Trek-serie"

16-03-01 kl. 11:00 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 06 Undiscovered Country, TNG, TOS

Star Trek VI: The Undiscovered Country är en startpunkt för inriktningen av nästa Star Trek-serie. Det säger Nicholas Meyer, som nyligen presenterades som manusförfattare för serien som har premiär 2017, skriver Denofgeekus.com.

 

Meyer:

Jag kan berätta att The Undiscovered Country—enligt Bryan [Fuller]— är en verklig startpunkt eller ett slags kriterium hur jag tror att han tänker på hur inriktningen på nästa serie ska vara. Jag vill inte bli felciterad eller felcitera honom, men han gillar filmen.

 

Huruvida Fuller menar att serien skall utspelas efter den sjätte filmen, det vill säga mellan originalserien och The Next Generation, eller att serien skall vara i samma anda som filmen framgår inte ur intervjun.

Meyer berättar dock att serien kommer att vara annorlunda mot tidigare Star Trek.

 

-Jag tror att det kommer att vara en annorlunda Star Trek. Det kommer att ha en annan inriktning. Och det tror jag är förmodligen bra. Därför det som gör mig orolig när det gäller Star Trek är rädslan av att det kanske går i samma hjulspår. När jag påverkade Star Trek så gjorde vi galna saker. Och om du inte gör galna saker, så blir det stelt. Bryan Fuller —som är en mycket smart kille—har idéer som är innovativa och annorlunda. Att det är annorlunda är vad som fick mig intresserad.

 

Några detaljer om serien vill han emellertid inte dela med sig av.

-Om jag berättade skulle jag behöva döda er.

 

Han vet inte heller hur hans roll i produktionen av serien ännu ser ut.

- Om jag har tur får jag skriva avsnitt. Om jag har mindre tur sitter jag med de andra smarta mansuförfattarna och ger råd.


Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter