Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Fan uppdaterar The Star Trek Encyclopedia

10-09-11 kl. 05:14 av Aike
Kategori(er): ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Litteratur, VOY
Det stora tryckta uppslagsverket The Star Trek Encyclopedia har inte officiellt uppdaterats sedan 1999. Men nu har en trekker, medlemmen Cronos6939 på Trekbbs, lagt till information om Voyagers två sista säsonger, Enterprise, Nemesis samt filmen Star Trek. Smakprov går att se här.

Arbetet har tagit fem år och är nu 98 procent färdigt, skriver han på Trekbbs. Frågan är dock huruvida uppdateringen kommer att se dagens ljus i sin helhet, då medförfattaren till encyclopedian, Michael Okuda, ryktas börja arbeta med en egen nyutgåva snart.

Shatner ska intervjuva de övriga Star Trek-kaptenerna

William Shatner producerar just nu en ny dokumentär som heter The Captains. I den kommer intervjuer med de övriga Trek-kaptenerna Patrick Stewart, Avery Brooks, Kate Mulgrew, Scott Bakula samt Chris Pine finnas med, skriver Vancouver Sun.

 

Redan igår träffade han Scott Bakula (Archer) i Los Angeles, uppger Trekmovie.

-Jag hoppas att upptäcka saker om dem som de själva inte känner till, och under den processen lära mig mer om mig själv.

 

Shatner säger också till Vancouver Sun att det delvis var hans förtjänst att Star Trek blev en tv-serie över huvud taget. Han såg den första piloten The Cage, men tyckte att den var "dödligt seriös".

 

-Så jag föreslog [för NBC] en mer humoristisk ton. De höll med, och den var såld.

 

Shatner själv befinner sig i Vancouver för att vara gäst på ett konvent tillsammans med Leonard Nimoy.


Fem år sedan Enterprise slutade

10-05-12 kl. 21:36 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, ENT
I dag är det fem år sedan sista Enterpriseavsnittet These Are The Voyages sändes i USA. Det var också det senast sända och kanske sista Star Trek-avsnittet på tv.

Enterprise fick ett blandat mottagande när serien började sändas 2001, och även om tittarsiffrorna för den första säsongen var högre än de sista av Voyager, så stod det snart klart att serien inte var lika populär som tidigare Trek. Våren 2005 blev det klart att säsong fyra var den sista, och att det inte blev sju säsonger som Paramount hade tänkt från början. Vad tycker du om Enterprise så här fem år senare? Diskutera nedan.

Bild på Enterprise NX-01 från dess femte säsong

10-01-06 kl. 19:44 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, Quarks: Litteratur
Doug Drexler börjar bli klar med en tecknad bild på Enterprise NX-01 från Star Trek: Enterprises femte säsong. Vadå, femte säsongen, undrar ni? Det är ju självfallet en bild av hur skeppet skulle se ut efter den planerade uppgraderingen år 2155. Bilden skall vara med i kalendern Ships of the Line 2011 och är inte helt färdig än. Det som återstår är Mike Okudas grafik. Det blir därför också första gången som Mike Okuda deltar i den mycket populära kalenderserien och dessutom även första gången som grafik i kalenderserien görs av en som faktiskt haft sin grafik upp till rymden - Okuda är ju ansvarig för de senare årens emblem för ISS-expeditionerna.

(Tack till Mikael)

Se Enterprise NX:s öde här

09-10-25 kl. 02:53 av Aike
Kategori(er): ENT
Enterprise las ner redan 2005, men slutet för skeppet Enterprise NX-01 dröjde till november 2006. Se dess slutgiltiga öde här (scrolla ner förbi bilderna på George Lucas och stormtrupperna).

John Billingsley showar och dansar på Czechtrek

09-10-17 kl. 04:01 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, ENT, Övrigt: Personer
John Billingsley, som spelade Phlox i Enterprise, besökte i slutet av september konventet Czechtrek i Prag, Tjeckien. Nu finns hela hans framträdande på nätet. Se det här.

Billingsley delar scenen med sin fru skådespelerskan Bonita Friedericy. De skojar, showar och dansar. Bland annat får vi först se Billingsley dansa Charlston och senare diskodans med en tjeckisk trekker utklädd till Seven of Nine.

Om Enterprise nedläggning säger han att det var ett mirakel att serien sändes i fyra år eftersom Paramount redan efter den andra säsongen visste att serien var olönsam.

John Billingsley är i november aktuell i katastroffilmen 2012.

Art directors guild hyllar Star Trek-designers

The Art Directors Guild kommer att hylla dem som designat hur framtiden ser ut i Star Trek under 45 år den 27 september. På plats kommer bland annat TNG-veteranen Herman Zimmerman och Star Trek-filmens Scott Chambliss att vara.
Evenemanget hålls i Los Angeles och är öppet för allmänheten. En biljett kostar tio dollar.

Det här skulle varit med i säsong fem av Enterprise

09-08-11 kl. 18:31 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, ENT
Mer avsnitt om spegeluniversumet, Shran skulle ha blivit en del av besättningen och skurken från framtiden skulle ha varit en romulan.
Det avslöjade manusförfattarna och producenterna Manny Coto och Brannon Braga på Las Vegas-konventet i helgen fanns bland planerna inför säsong fem av Enterprise.


Här följer några av deras huvudidéer för säsong fem.

 • Coto ville se fyra eller fem avsnitt om spegeluniversumet spridda genom säsongen som en "miniserie inuti en serie".
 • Huvudtemat för säsongen skulle vara att knyta samman uppkomsten av Federationen och begynnelsen av kriget mot romulanerna.
 • Ingen annan större skurk än romulanerna skulle förekomma även om mindre, nya skulle vara med i några avsnitt.
 • Braga (och Rick Berman) trodde att mannen från framtiden troligen var en romulan.
 • De ville att Jeffery Combs rollfigur, andorianen Shran, skulle bli besättningsman ombord på Enterprises brygga och därmed vara med i alla avsnitt.

Upprop om en miniserie med Star Trek: Enterprise

09-06-16 kl. 17:38 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT
Fans till TV-serien Star Trek: Enterprise har startat en namninsamling på Petition Online om att CBS skulle göra ett värdigare avslut för TV-serien. Miniserien skulle då grunda sig på händelserna i boken The Good That Men Do. Examiner konstaterar att det hittills inte ens uppnått 200 underskrifter, så CBS bör nog ha lite mer än så för att bli övertygade. Just nu går det inte att nå Petition Online, så jag kan därför inte se hur många det är just nu.

Vad säger ni? Skulle detta vara ett värdigare avslut? Ni som har läst boken och ni som inte har läst den - ge gärna era synpunkter i forat.

090617: Petitiononline fungerar nu igen efter att ha legat nere ett tag, kl: 08:35 fanns det totalt 187 underskrifter.

Enterprise på svensk TV igen!

09-03-22 kl. 15:43 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT
En glad nyhet för alla oss som blev upprörda över SVT:s nedläggning av Star Trek: Enterprise efter avsnitt 25 i säsong två. Från den 1 april kommer TV4 science fiction att börja visa säsong 1 av serien efter att Star Trek: Voyager når sitt slut. Star Trek Enterprise kommer att visas varje dag med repris nästa dag på Voyagers tider. Det verkar inte som att Voyager-serien kommer att repriseras för tillfället som Star Trek: Deep Space Nine gör, men detta kan ändras med tiden. Stort tack til TV4 science fiction!

(Tack till Homy)

Star Trek i rubrikerna - 8 mars 2009

 • Brannon Braga inser att avslutningen av Star Trek: Enterprise, med avsnittet These are the voyages..., inte blev så bra som han trodde när avsnittet gjordes. "Jag tror att intentionerna med avsnittet var att skicka en hjärtlig hälsning till alla Star Trek-serier, för vi visste att Star Trek skulle vara borta från TV för en lång, lång tid". Han fortsätter: "Jag vet inte vad jag skulle ha gjort, för då tyckte jag att den var riktigt cool, det först när den kom ut som jag insåg 'det här fungerar inte'.". Om han skulle ha gjort det på ett annat sätt skulle han troligtvis bara ha avslutat serien. (+)
 • Terry Farrell (Dax i Star Trek: Deep Space Nine) har under februari medverkat i en teaterpjäs tillsammans med sin man Brian Baker och det är deras första gemensamma arbete. Pjäsen är A R Gurneys Love Letters från 1988. (+)
 • Willie Rivera, den skomakare som gjorde skorna till samtliga skådespelare i de första Star Trek-filmerna, är nu 91 år och fortsätter att leverera skor till kända och mindre kända. Riveras skomakeri har nu sålts vidare till en yngre förmåga, men Rivera är fortfarande med i arbetet, och till den elfte Star Trek-filmen finns de med på ett hörn även där. Vill man köpa skor som är identiska med skorna i den första Star Trek-filmen kostar dessa 800 USD per par, vilket enligt skomakarna själva är ett kap då materialet och arbetstiden är dyrbar. (+)
 • 5 nya skärmbilder från Star Trek: Online har dykt upp på zam.com (+)
 • Anthony Montgomery (Travis Mayweather i Star Trek: Enterprise) berättar i en intervju för Trekweb.com om sitt nya hip hop-album A.T. Montgomery har haft ett par gästroller i Navy: CIS (marinsoldat) och House (socialarbetare), han har börjat på en barnbok och har skapat en tecknad TV-serie. Han såg aldrig det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise och vill inte diskutera vad han kände med det avsnittet. Det finns mer som sägs i intervjun, för er som är intresserade. (+)

Star Trek i rubrikerna - 5 januari 2009

09-01-05 kl. 14:05 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Litteratur, Övrigt: SF
 • TV-serien Quark från 1977-1978 var en satir på i första hand Star Trek men även Star Wars och hade ett mycket kort liv på åtta avsnitt på TV-kanalen NBC. Denna alltför kortlivade TV-serie får nu sin renässans på DVD, region 1, på skivan "Quark: The Complete Series". Det är okänt om den dyker upp även på region 2, men fansen i USA är i varje fall glada. (+)
 • Aprilutgåvan av Star Trek Magazine kommer att omges av de två av de främsta filmposters inför Star Trek-filmen. Tidningen kommer dessutom att innehålla en mängd av material omkring den nya filmen. Tidningen kommer ut i slutet av mars eller i början av april för den europeiska marknaden och i USA några veckor tidigare. Det är obegripligt att de inte kan ge ut tidningarna simultant, då det är exakt samma innehåll varje gång. (+)
 • 1 april kommer en omfattande faktabok om alla (ja, även de svenska, om man skall tro reklamen) Star Trek-serier som getts ut till och med år 2008. Läs mer om boken i vår litteraturdatabas. (+)
 • Månadens Star Trek-böcker som ges ut är bl.a. efterföljaren till Destiny-serien, A singular destiny som täcker av det politiska och civila arbetet efter borgattacken mot Federation och dess grannar. Dessutom ser vi den tredje antologin om spegeluniversat i boken Shards and shadows. (+)
 • Vi närmar oss slutet på TV-kanalen TV4 science fictions visningar av Star Trek: Deep Space Nine (de visar även Star Trek: Voyager) och även om de tidigare sagt att de äger rättigheterna till Star Trek: Enterprise vet vi ännu inte om de tänker sända dessa snart. Är det någon som hör något - låt oss veta så att vi kan gå ut med en nyhet om det.

Bilder från HL2-modifikationen Star Trek: Enterprise

07-05-04 kl. 08:27 av Pjotr'k
Kategori(er): ENT, Quarks
Half Life 2 ger nu ut en modifikation med innehållet Star Trek: Enterprise - Temporal Cold War, rapporterar FZ. Det är ett tydligt varumärkesintrång hos Paramounts äganderätt, men materialet är oerhört bra gjort. Att döma av bilderna så har de gjort ett mycket gott arbete med exempelvis animeringen av T'Pol. Risken är stor att de får skrota hela projektet (trots den relativt nära förestående utgivningen), alternativt betala stora avgifter till Paramount.

Fler bilder:


Rick Berman blir författare

07-04-21 kl. 10:14 av Pjotr'k
Kategori(er): DS9, ENT, Quarks: Litteratur, TNG, VOY
Rick Berman, den tidigare Star Trek-producenten, har beslutat sig för att skriva en bok om många av de spännande händelser som ägt rum vid inspelningen av de senaste Star Trek-serierna. Han arbetade med Star Trek i 22 år och som producent i 18 år, allt från det att Gene Roddenberry bjöd in honom 1986.

Det lilla som vi vet om boken än så länge finns i vår litteraturdatabas.

Senast i forumet

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 21:a oktober -19
  Star Trek: Picard Movie & TV Collection
 • 21:a oktober -19
  Star Trek - Picard Movie & TV Collection
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
DVD Region 2:
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
Blu-ray:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)
DVD Region 2:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter