Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Se Star Wars: Threads of Destiny nu

14-02-23 kl. 01:44 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Svenska fanfilmen Star Wars: Threads of Destiny finns nu uppladdad på nätet. Du ser den antingen nedan via Youtube eller så laddar du ner den högupplösta versionen här.

 


SVT uppmärksammar Star Wars: Threads of Destiny *Uppdaterad*

14-02-20 kl. 22:58 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

På söndag har Star Wars: Threads of Destinys världspremiär och under torsdagsmorgonen intervjuades filmens regissör Rasmus Tirzits och skådespelerskan Sabinije Von Gaffke i Svt:s morgonsoffa. Se klippet här.

 

Star Wars: Threads of Destiny är en svensk fanfilm som har tagit nio mödosamma år att färdigställa.

 

*Uppdatering*

Även Svt:s Kulturnyheterna hade under gårdagen ett längre reportage om filmen. Du läser det här.


Snart premiär för Star Wars: Threads of Destiny

14-02-17 kl. 17:11 av Aike
Kategori(er): Filmer, Övrigt: SF, Övrigt: Star Wars

Den 23 februari premiärvisas den kanske mest ambitiösa svenska fanfilmen hittills Star Wars: Threads of Destiny på nätet. Kvällen innan hålls en specialvisning på Filmhuset i Stockholm. Arbetet med filmen har pågått sedan 2005 och i ena huvudrollen ser vi den prisbelönta journalisten Carolina Neurath.

 

Neutrath, som till vardags är ekonomijournalist för Svenska Dagbladet och har vunnit Stora journalistpriset, spelar prinsessan Arianna Ad´lah. Filmen utspelar sig hundra år efter Jedins återkomst när kejsardömet har fallit och republiken har återuppstått. Star Wars: Threads of Destiny är 110 minuter lång och filmens imponerande trailer ser ni nedan:

 

 

Regissör är Rasmus Tirzitis.


Comixpodden intervjuar Peter Söderlund

På senaste Sci-fi-mässan i Stockholm träffade Comixpodden Stockholms Trekkers ordförande Peter Söderlund. I intervjun diskuteras bland annat skillnaden mellan Star Trek och Star Wars, de nya filmerna och vilken som är Söderlunds favoritserie.

Intervjun startar efter 5.50 minuter.

 


The 501st Legion samlar in pengar till tyfonoffren

13-11-15 kl. 21:41 av loghaD
Kategori(er): Aktiviteter, Övrigt: Star Wars

Bild via sfbok.seHar du följt nyheterna den senaste veckan känner du säkert till tyfonen Haiyan, som man befarar har skördat fler än tiotusen människors liv. Bland de överlevande är det miljontals som har blivit av med sina hem och sina arbeten, och som är i stort behov av mat, sjukvård och andra nödvändigheter som vi ofta tar för givet.

 

Imorgon (lördag, 16 november) kommer Star Wars-fangrupperna The 501st Legion och The Rebel Legion att drabbas samman på tre fronter, då de intar Science-Fiction-bokhandeln i Stockholm, Malmö och Göteborg. De kommer att finnas på plats från klockan 11.00 till klockan 16.00 för att samla in pengar till katastrofoffren.


Star Wars: Episode VII får biopremiär den 18 december 2015

13-11-08 kl. 20:24 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Med förproduktionen i full gång har Walt Disney Studios satt premiärdatumet till 2015-12-18 för Lucasfilms efterlängtade fortsättning på Star Wars-sagan.

 

Star Wars: Episode VII regisseras av J J Abrams, manuskriptet skrivs av Abrams och Lawrence Kasdan. Lucasfilms VD Kathleen Kennedy, J J Abrams och Bryan Burk producerar. Tommy Harper och Jason McGatlin är exekutiva producenter. Kompositören John Williams skriver på nytt filmmusiken.

 

Filminspelningen börjar våren 2014 vid Pinewood Studios.


Shatner tar tillbaka sin grisattack mot Abrams

13-10-27 kl. 13:41 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

William Shatner kallade tidigare i höstas JJ Abrams för "en gris" för att han valde att regissera den nya Star Wars-filmen.

-Han har tagit över de två stora varumärkena och håller dem hårt. Han är förmodligen vår tids mest talangfulle regissör, men den här gången har han gått för långt, sa han då till Access Hollywood, enligt Tgdaily.com.

 

Men nyligen ändrade sig Shatner angående grisattacken och uttalade sig mer diplomatiskt på Howard Sterns radioshow:

-Jag använde fel ord. Orsaken att han får göra både Star Wars och Star Trek är för att han är en suverän regissör. Men varumärkena är konkurrenter. Så han är universums centrum nu. Det är toppen. JJ är en underbar person och jag älskar honom. Samtidigt är det självklart att konkurrens hade varit positivt.


Forskare har lyckats skapa Star Wars ljussablar

13-09-26 kl. 19:52 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Star Wars, Övrigt: Teknik och vetenskap

Forskare vid MIT och Harvard har utmanat gängse uppfattningar om ljus, och det utan att behöva färdas till en galax, långt, långt borta.

 

Professorerna Mikhail Lukin och Vladan Vuletic har lyckats samla ihop fotoner och fått dem att bilda molekyler, s.k. fotoniska molekyler - ett tillstånd som tills helt nyligen bara kunnat beskrivas teoretiskt.

 

Lukin säger, "Vad vi har gjort är att ha skapat ett speciellt typ av medium där fotonerna interagerar så kraftigt med varandra att de börjar bete sig som om de hade massa, och de binds ihop för att bilda molekyler."

 

"Lasersabeln" fungerar genom att man först pumpar ut rubidiumatomer från "handtaget" så att de bildar en gasstråle, och sedan sänder ut en laserstråle genom gasen. Fotonernas energi får atomerna att excitera, vilket sänker fotonernas hastighet avsevärt. Innan de lämnar gasen strävar de efter att bilda molekyler, vilket alltså är den revolutionerande upptäckten.


Karl Urban om Star Trek, Star Wars, Almost Human

13-08-04 kl. 22:15 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Star Wars

urban_130804.jpgHan har varit med i The Lord of the Rings, Xena: Warrior Princess or inte minst Star Trek, men du skulle vilja se Karl Urban i nästa Star Wars-film?

 

Nu vet vi alla fall en som inte vill det, och det är Karl Urban själv:

 

– Jag älskar det universumet men - med det sagt - jag har ingen önskan att bli en del av det. Jag tycker inte att man ska blanda Star Trek och Star Wars. Jag har anslutit mig själv till Star Trek, och det kommer jag att stå för. Det skulle inte kännas rätt i min mening.

 

Han är förstås medveten om att Star Trek och Star Wars redan har en rejäl gemensam nämnare i och med JJ Abrams inblandning i de bägge, men han menar att det finns en skillnad mellan att vara med bakom kameran och att vara med framför den.

 

– När jag går och ser en Star Wars-film vill jag vara helt uppslukad. Jag vill inte plötsligt tappa känslan genom att tänka "Oj, där är Scotty. Vad gör han i en Star Wars-film?"

 

Karl Urban var ett fan av Star Trek redan långt innan han fick en roll i Star Trek XI, och han verkar mycket benägen att ta vara på sin roll. Just nu är han aktuell som huvudrollsinnehavare i den kommande serien Almost Human, men i hans avtal finns en särskild klausul som gör det möjligt för honom att ta ett uppehåll från den serien för att vara med i nästa Star Trek-film.

 

Vad gäller Star Treks framtid säger Urban att han liksom många andra tror att Paramount kommer att vilja släppa en ny film lagom till Star Treks 50-årsjubileum år 2016.

 

– Det jag verkligen tycker vi borde göra är att sträva efter originalitet. För i Star Trek Into Darkness tog vi en av Enterprise-besättningens mest vördade och omtyckta antagonister och slängde in en massa härliga allusioner till äldre filmer och avsnitt. Sträva efter att göra någonting nytt och annorlunda. Jag menar, vi får inte glömma att Star Trek är menat att handla om rymdutforskning. Och det vore riktigt fantastiskt om vi kunde ta vara på den andan och ingjuta den i nästa film, så att det blir någonting annorlunda från en hämndbaserad film.


Gatekeeper-teamet crowdfundar via Indiegogo

Gatekeeper

 

Oj, det var inte många gammelsvenska ord i den titeln! Men det kanske bara är passande, för även om fanproduktionen Gatekeeper spelas in i svenska Botkyrka (och har sina rötter i det forna svenska kungadömet Norge), så har det blivit ett internationellt projekt med medverkande från 48 olika länder: En prisbelönad norsk konceptdesigner, en svensk astronaut, en finsk rymdkejsare, en tysk klingonsklärare ... och ej att förglömma är de amerikanska Star Trek-veteranerna Denise Crosby och Mark Allen Shepherd, som båda har roller i den kommande Trek/Wars-crossvern.

 

Det är dock långt ifrån gratis att bedriva ett sådant stort projekt, och nu ber de sina fans om hjälp med finansieringen. Detta gör de med en kampanj på crowdfunding-sidan Indiegogo, och ger man tillräckligt mycket kan man bland annat få med sitt namn i eftertexterna, eller en talroll i en scen tillsammans med en etablerad skådespelare ur Star Trek eller Star Wars. Gräver man riktigt djupt ner i sina fickor kan man till och med få en plats i producentgruppen!

 

Dessutom låter de hälsa via Facebook att om de når sitt mål på $5000 (~35 000 kr) så kommer de snart att kunna ge oss ett smakprov i form av filmens vinjett och inledninsscen.

 

Låter det intressant? Läs mer på projektets Indiegogo-sida!


Nimoy är gärna med i Star Wars

13-06-05 kl. 11:00 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Leonard Nimoy skulle älska att vara med i den nya Star Wars-filmerna som JJ Abrams regisserar.

-Oj, oj, skulle inte det vara roligt? Jag tror att det skulle fungera fantastiskt bra. Det är en suverän idé och någon borde berätta det för honom, säger han till Startrek.com.

 

Om han har spelat Spock för sista gången är han dock osäker kring.

-Det är omöjligt att svara på. Jag vet inte. Jag vet inte vad JJ ska göra. Jag ser honom som en mycket god vän. Jag tycker att han har gjort ett utmärkt jobb med Star Trek. Jag är tacksam till honom. Vi är alla skyldiga honom mycket. När någon kommer som han har gjort och får något att bli bra igen, så ska vi vara tacksamma. Så när JJ ringer mig, så kommer jag att svara.


Cumberbatch blev blåst under inspelningen av Into Darkness

13-06-05 kl. 11:00 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Benedict Cumberbatch fick utstå ett pracitical joke under inspelningen av Star Trek Into Darkness. Alla, från elektriker till de andra skådespelarna, övertygade honom att han behövde använda så kallad neutronkräm för att skydda sig från farliga laserstrålar, när de filmade i National Ignition Facility i Kalifornien. Anläggningen används för att utveckla nya energikällor.

 

-Jag blev totalt blåst, eftersom: a) jag var tvungen att smörja in mig med små klickar över hela mitt ansikte, och b) att jag skulle hoppa upp och ner för att stoppa hotet från laserstrålarna. Jag gjorde allt detta och insåg att jag blivit lurad när alla skrattade och applåderade.


Polis tillkallades efter bråk mellan Warsies och Dr Who-fans

13-05-17 kl. 02:33 av Aike
Kategori(er): Övrigt: SF: Doctor Who, Övrigt: Star Wars

Det hade hettat till och någon hade blivit nedslagen på sf-konventet. Det var dessa uppgifter som fick Norwich-polisen att rycka ut för att stoppa en fejd mellan warsies och Doctor Who-fans. Men när de kom dit så insåg de snart att det inte var en strid mellan ljussablar och skruvmejslar, skriver BBC.

 

Händelsen inträffade på det fjärde Norwich Sci-Fi and Film Convention vid University of East Anglia i England. Arrangören Norwich Star Wars Club hade bjudit in Doctor Who-skådisarna Graham Cole och Jeremy Bulloch. Men någon ur Star Wars-föreningen ogillade att två medlemmar ur stadens andra stora sf-förening Norwich Sci-Fi club kom för att få autografer. Kanske han blev arg för att den ene var utklädd till den femte Doctor Who, eller så var det provocerande att den andre bar den konkurrerande föreningens symbol. I vilket fall fick de bägge utstå verbalt hån. De svarade med att ringa till polisen. Men någonstans på vägen blev det fel och polisen trodde att det rörde sig om ett våldsamt bråk mellan två rivaliserande sf-klubbar. Och att någon hade blivit misshandlad.

 

När de väl anlände lyckades de med hjälp av vittnen och lokalens övervakningskamera få reda på sanningen.

 

Nu ska de bägge föreningarna träffas och tala ut om bråket och rivaliteten dem i emellan, som grundar sig att bägge arrangerar sf-konvent i Norwich.


JJ Abrams gästar The Daily Show

13-05-15 kl. 14:14 av Aike
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Star Wars

Nu ökar marknadsföringen för Star Trek Into Darkness kraftigt i USA inför premiären imorgon. Bland annat har regissören JJ Abrams gästat The Daily Show med Jon Stewart, där de diskuterar filmen samt även Star Wars. Du ser intervjun här och den andra delen här.

 

(Tack till Kalle Kuckel.)


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter