Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek börjar lämna amerikanska Netflix

Av Pjotr'k , skriven 4 september 2021 kl. 11:53
Kategori(er): ENT, TOS, VOY

På Netflix har man kunnat streama alla de klassiska Star Trek-serierna, men med tanke på att Paramount Plus börjar ta tillbaka sina egna produktioner allt mer, börjar vi nu se att detta inte kommer att vara så längre. 

 

På den nordamerikanska marknaden tar nu Netflix bort, enligt sajten What's On Netflix, tre Star Trek-serier. Det rör Voyager, originalserien och Enterprise. Med detta beslut, vilket kommer att få effekt på Netflix USA i oktober, finns bara Deep Space Nine och The Next Generation kvar, av de klassiska stora serierna. Inget sägs om TAS, men gissningsvis försvinner den nu i oktober tillsammans med TOS. 

 

Vilken effekt har detta på den nordiska marknaden? Ingen direkt effekt, troligen, men det som händer i USA brukar så småningom sippra ner även till oss. Då Paramount Plus har en betydligt större del av den nordamerikanska marknaden i jämförelse med här i Norden, lär de som bestämmer på Paramount vänta något med att göra några större förändringar.

 

Men allt beror säkert fortfarande på när avtalen mellan Paramount och Netflix går ut på vår marknad. När dessa skall skrivas om är allt helt öppet igen. 

Borgerna återvänder i Star Trek: Picard

Av Aike , skriven 3 september 2021 kl. 00:22
Kategori(er): PIC

annie-wersching-picard-2_210907.jpg

Annie Wersching kommer att medverka i säsong två av Star Trek Picard som borgdrottningen, skriver Deadline.com.

Mycket tyder på att det blir en återkommande roll under säsongen som släpps nästa år.


Wersching har tidigare varit med i bland annat Star Trek: Enterprise Bosch, Runaways, Dallas, Timeless, 24 och the Vampire diaries. Borgdrottningen har förut spelats av Alice Krige och Susanna Thompson.

Trailer för avsnitt 2.4 av Lower Decks

Av Pjotr'k , skriven 2 september 2021 kl. 17:20
Kategori(er): LOW / LDS - Lower Decks

Normalt sett brukar produktionen bakom Lower Decks skicka ut förhandsbilder till veckans avsnitt. Så gjorde de inte denna vecka utan det blev istället en trailer, vilket självklart är bättre och mer levande. Det för även tankarna tillbaka till "VOY"-tiden (som Brad Boimler säger) när de för den amerikanska marknaden producerade trailers för många avsnitt. 

 

Trailern ser ni i länken här nedanför. 

Introt på Star Trek: Prodigy har släppts

Av Pjotr'k , skriven 2 september 2021 kl. 06:36
Kategori(er): PRO - Prodigy

Nu kan vi alla få höra på musiken till Star Trek: Prodigy, och inte nog med det: hela titelsekvensen utan texter har även släppts. Om jag tillåts recensera något, så är musiken inte så trekkig som vi är vana vid. Serien skall ju riktas mot barn så det får väl anses vara vettigt att satsa på något helt nytt. Men de sista plingande tonerna i introt kändes ändå bekant. Jag är själv inte helt övertygad om musikens förträfflighet utan tycker att den går lite för snabbt. Men den stora frågan är väl egentligen vad ni tycker där ute?

 

Star Trek: Prodigy kommer ha premiär senare i höst. Det är en animerad serie som antingen kommer sändas på Nickelodeon eller Paramount Plus först. Vi lär få veta mer om premiärdatum och annat om mindre än en vecka, natten mellan 8:e och 9:e september när det är Star Trek Day

NASA hyllade Gene Roddenberrys 100-årsdag

Av Aike , skriven 1 september 2021 kl. 20:51
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer

Den 19 augusti hade Star Treks upphovsman Gene Roddenberry fyllt 100 år, vilket Star Trek Databas rapporterade om då. Även NASA hyllade honom med drygt 40 minuter lång film. Du ser den nedan.

 

Eddie Paskey har avlidit

Av Aike , skriven 25 augusti 2021 kl. 17:16
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS

paskey02_210907.jpg

Originalseriens meste gästskådespelare Eddie Paskey är död, skriver Dailystartreknews.com. Paskey var med i 58 av seriens 79 avsnitt och spelade ofta Mr Leslie och ibland en rad icke-namngivna besättningsmedlemmar. Detta är oftare än Sulu eller Chekov medverkade.

 

Paskey var även stand-in för William Shatner och James Doohan i vissa scener. I andra avsnitt avled figuren han spelade, men Paskey dök upp som en ny besättningsmedlem några avsnitt senare. Totalt hade han repliker i fyra avsnitt. Trots det stora antalet avsnitt han medverkade i stod han bara med i eftertexterna två gånger.

 

Paskey blev 82 och avled den 17 augusti.

Ny trailer för den nya Stiftelseserien släppt

Av Aike , skriven 21 augusti 2021 kl. 20:06
Kategori(er): Övrigt: SF

Nu har en ny trailer för tv-serien Foundation baserad på Isaac Asimovs sf-böcker om Stiftelsen släppts.  Serien sänds på Apple+ med start den 24 september i år.

 

Se trailern nedan:

Paramount+ blir SkyShowtime 2022

Av Aike , skriven 19 augusti 2021 kl. 17:07
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

Under nästa år kommer den nyligen lanserade streamingtjänsten Paramount+ att bli SkyShowtime i Europa, skriver Moviezine.se.

 

SkyShowtime kommer att innehålla filmer och tv-serier utgivna av SHOWTIME, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, NBCUniversal, Universal Pictures och Peacock. Dessutom får alla nya långfilmer från Paramount och Universal streamingpremiär på tjänsten.

 

Paramount+ i USA som sänder all Star Trek där, kommer dock inte att beröras av ändringarna. Frågan är dock om SkyShowtime blir hem för Star Trek i Sverige så småningom?

Gene Roddenberrys 100-årsdag

Av Pjotr'k , skriven 19 augusti 2021 kl. 07:03
Kategori(er): Övrigt: Personer

gene-roddenberry-1-s_210818.jpgIdag skulle Gene Roddenberry, skaparen av Star Trek, make till Majel Barrett Roddenberry och allmänt känd som galaxens store fågel (eng. The Great Bird of the Galaxy), ha fyllt 100 år. 

 

Han föddes den 19 augusti 1921 som Eugene Wesley Roddenberry, son till en polisman. Han började sin yrkeskarriär inom det militära och sedermera som trafikpolis i Los Angeles. Det var först långt senare, på 1950-talet, som han började skriva för film och TV-produktioner. Där kunde vi se hans namn nämnas som författare och huvudförfattare i TV-serier som The West Point Story, Harbourmaster, Have Gun - Will Travel och The Lieutenant, för att nämna några.

 

Han försökte i många år att sälja in idéer om nya TV-serier, men de köptes antingen inte upp av något produktionsbolag eller kom inte förbi pilotstadiet. Men den 11 mars 1964 lämnade han in ett förslag på 16 sidor, med en berättelse baserad på ett skepp och dess besättning, med en besättning med vitt skilda bakgrunder och hudfärger och med en stark karaktär i huvudrollen. Han hämtade dessa idéer från alla hans tidigare idéer och beslöt sig nu för att skriva allt som science fiction. Han kallade sin idé till en TV-serie för Star Trek, och det var alltså här som grunden lades till det som vi alla gillar.

 

Originalserien

Vi känner väl alla till hur den första Star Trek-serien riskerade att bli nedstängd, men att intensiva brevkampanjer, marscher och en flitig konversation mellan Gene Roddenberry och science fiction-ikonen Isaac Asimov lyckades få serien förnyad i hela tre säsonger. Utan dessa fans omättliga beundran och engagemang för Star Trek hade inte Star Trek varit där vi är idag, och det var Gene Roddenberry väldigt klar med. Som Roddenberry själv sade: 

"My other thought at this moment brings a pleased smile. It turns out that the Trekkies have been right all along -- and on nearly everything they have tried to tell us."

Efter originalserien

gene-ent-1-s_210818.jpg
Gene Roddenberry på Enterprise-D

När Star Trek slutligen blev nedlagd fortsatte Gene Roddenberry med nya projekt, inga lika starka som Star Trek, men när Star Wars-filmerna kom med mycket gott mottagande kände han att det var dags att föra ut Star Trek på bioduken. Första filmen blev väl kanske inte så väl mottagen som han själv önskat men den ledde oavsett till fler filmer och framför allt starten av The Next Generation och till hans godkännande av produktionen av Deep Space Nine. 

 

Komplex person

Många vittnar att Gene Roddenberry var en komplex person: försvarare av minoriteters rättigheter, hade extremt kontrollbehov, kunde köra över andra för att få produktionen dit han ville, envis som tusan, älskad far men samtidigt även en man som hade älskarinna vid sidan om äktenskapet (även om man får säga att just det förhållandet med Majel sedan höll livet ut). Men hans färgstarka karaktär var kanske något som krävdes för att Star Trek skulle kunna bli så stort som det sedermera blev. 

 

Firandet av 100-årsdagen

Trekkers i hela världen uppmärksammar Gene Roddenberrys 100-årsdag, på varierande sätt. SJälva väljer vi här i Sverige att ha på oss röda tröjor/skjortor för att hedra hans flitigt återkommande "redshirts" som hade i originalserien hade en tendens att dö på de mest hemska sätt, med en betydligt högre risk än andra. Och kanske att vi även tar på oss Gene's, förlåt Jeans, menar jag, till hans ära.

 

En liten uppmärksamhet som inte skapar några rubriker, såklart, men ändå.

 

Tack för allt, Gene, du galaxens store fågel! 

Star Trek Live in Concert kommer till Stockholm i december

Den 26 december kommer Star Trek Live In Concert att äga rum på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Biljetterna kostar mellan 495-795 kronor och kan köpas via Tickster.com här.

 

Enligt Ticksters information kommer man att spela musikstycken ur filmerna med TOS-besättningen samtidigt som delar av filmerna visas på en storbildsskärm. Det här tycks därmed skilja sig från tidigare konserter med samma namn från 2014, då man spelade musik från Star Trek (2009) och Into Darkness.

Nästa Star Trek-film regisseras av Matt Shakman

Av Pjotr'k , skriven 14 juli 2021 kl. 14:53
Kategori(er): Filmer: 14
matt-shakman_210714.jpg
Matt Shakman

Matt Shakman, just nu mest känd för sin regi av den mer humoristiskt inriktade Marvels-serien WandaVision, har fått uppdraget att regissera nästa Star Trek-film, berättar Deadline idag. 

 

Den fjortonde Star Trek-filmens manus kommer Lindsey Beer och Geneva Robertson-Dworet att stå för och man kan således konstatera att detta är första gången som en Star Trek-film skrivs av kvinnliga manusförfattare. Enligt Deadlines källor är produktionen tänkt att starta våren 2022. Filmen kommer att vara en uppföljare till den förra Star Trek-filmen (Star Trek Beyondmen det finns inget sagt om skådespelarna från den filmen kommer att vara kvar i sina roller. Gissningen är att de får casta nytt, för att skådespelarna nu kräver för mycket i lön.  

 

Det här är ju inte första gången som vi hör något om en ny film, där både Quentin Tarantino och Noah Hawley har nämnts, men det här är första gången på länge som något mer konkret dyker upp, så förhoppningarna är därför stora!

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter