Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek 2017: Nicholas Meyer utsedd till konsulterande producent och skrivare

16-02-26 kl. 23:34 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

meyer_kirk_wrath_of_khan_160226.png

Det var inte länge sedan som Star Trek-fans jublade över Bryan Fullers medverkan i den nya Star Trek-serien. Nu får vi ytterligare ett bekant namn att glädjas åt, nämligen filmveteranen Nicholas Meyer.

 

Året 1981 och Star Trek stod för dödens port. Star Trek: The Motion Picture hade blivit en finansiell besvikelse, och det fanns svalt intresse för en uppföljare. Paramount bestämde ändå att det fanns utrymme att ge Enterprise-besättningen ett sista tjut, om än med kraftigt reducerad budget.

 

De tog in regissören och manusförfattaren Nicholas Meyer och lät honom läsa igenom filmens manus, men liksom många andra som sett det fann Meyer manuset väldigt bristfälligt. Bara 12 dagar senare presenterade han en förbättrad version för producenterna, och resten är historia: Star Trek II: The Wrath of Khan blev en kritikerrosad storsäljare, och mer än 30 år senare bereder vi oss på både en ny film och en ny TV-serie.

 

meyer_star_trek_2017_160226.jpg

 

Nicholas Meyer var även med och skrev manuset till Star Trek IV: The Voyage Home och Star Trek VI: The Undiscovered Country, varav han även regisserade den senare. Han kommer att medverka i den nya TV-serien som en konsulterande producent och skrivare, enligt ett inlägg av Bryan Buller på Twitter.


Tony Todd: "Jag är förhandstippad för en roll i nya TV-serien"

16-02-23 kl. 20:25 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-alumnen Tony Todd var en av gästerna på skräckfilmsmässan Days of the Dead i Atlanta för ett par veckor sedan, där han bland annat intervjuades av podcastprogrammet MORTIS. Diskussionen handlade framför allt om hans koppling till skräckgenren, men intervjuaren David Ward passade även på att ställa en fråga om hans inblandning i fanproduktionen Axanar, som ligger på is sedan CBS kallat produktionslaget inför domstol för upphovsrättsbrott.

 

Skådespelaren lämnade produktionen redan innan CBS blev involverade, men ville inte säga så mycket mer än att han kände att någonsting inte stod rätt till bakom kulisserna; en känsla som bara förstärktes när regissören Christian Gossett lämnade produktionen. Todd har tidigare uttalat sig väldigt negativt om Axanar Productions och huvudmannen Alec Peters, men i den här intervjun önskade han dem väl.

 

Samtidigt överraskade han med avslöjandet att han var med på "kortlistan" för en roll i den nya Star Trek-serien som ska ha premiär nästa år. Han avslöjar inte vilka han har pratat och säger själv att det lär ta mer än ett halvår innan alla roller är tillsatta, så det kan vara värt att ta den här nyheten med en nypa salt. Många fans har dock redan yttrat sin entusiasm inför att se en av Star Treks mest populära gästskådespelare i en mer regelbunden roll.


Star Trek 2017: Bryan Fuller utsedd till medskapare för nya TV-serien

16-02-09 kl. 22:31 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

bryan_fuller_star_trek_2017_160209.jpg

Det var många som hoppades på en teaser för den nya Star Trek-serien under Super Bowl-helgen, men än så länge har det varit märkvärdigt tyst. Idag offentligjorde CBS namnet på en av TV-seriens medskapare: Voyager-veteranen Bryan Fuller

 

Bryan Fuller växte upp med Star Trek, men hans första minnen av serien kommer inte från TV-serierna i sig, utan från när hans bror brukade springa igenom barndomshemmet med en modell av en klingonska D7-kryssare.

 

"Star Trek-universumet har gett liv åt min fantasi sedan innan jag fick se en enda klipp," uppger Fuller. "Utan överdrift kan jag säga att det är en dröm som går i uppfyllelse, att jag ska få vara med och skapa en ny inkarnation av Star Trek tillsammans med Alex Kurtzman, och djärvt ta serien dit ingen Star Trek-serie fört oss förr."

 

 

År 1997 rivstartade Fuller sin karriär som manusförfattare med de populära Deep Space Nine-avsnitten The Darkness and the Light och Empok Nor, och sedan dess har han också skrivit tjugo avsnitt av Star Trek: Voyager. Han uppger dock själv att originalserien fortfarande är hans favorit, och har i flera år propagerat för att återvända Star Trek till TV.

 

"Att återföra Star Trek till TV är att återgå till dess rötter, och i många år har de rötterna blomstrat under Bryans hängivna vårdnad," säger Alex Kurtzman. "Hans encyklopediska kunskap om Star Trek-kanon överträffas enbart av hans kärlek till Gene Roddenberrys optimistiska framtidvision, som fortsätter att vägleda oss medan vi utforskar främmande, nya världar."

 

Utöver sin kärlek till Star Trek medför Bryan Fuller en gedigen erfarenhet från moderna TV-produktioner, såsom Heroes, Pushing Daisies och Hannibal.


Star Trek lämnar streamingtjänster

16-02-03 kl. 20:23 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), DS9, TAS, TNG, TOS, VOY

Star Trek-serierna har plockats bort eller håller på att försvinna från en rad streamingtjänster som Netflix och Amazon Prime.

Orsaken är att CBS, som äger rättigheterna, samlar alla seriena på sin egen tjänst CBS All Access, skriver Cinemablend.com.

 

CBS storsatsar på Star Trek i år dels på grund av att fenomenet fyller 50 år, dels därför kanalen lanserar en ny Star Trek-serie 2017, som skall sändas via CBS All Access.

 

Vad detta innebär för svenska trekkers och möjligheten att se Star Trek är ännu okänt, då CBS All Access bara finns i USA.


Gameradar: "10 saker vi vill se i den nya Star Trek-serien"

15-11-22 kl. 14:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Mindre action, nya skrämmande fiender och inget teknobabbel. Det är tre av tio saker som sajten Gameradar.com vill se i den nya Star Trek-serien som har premiär 2017.

 

Ytterligare sju saker som sajten anser vara nödvändiga för nya Star Trek läser du här.


Dorn: "Nästa serie handlar inte om Worf"

15-11-08 kl. 19:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), Övrigt: Personer

2017 är det premiär för nästa Star Trek-serie. Handlingen är än så länge okänd. Men en sak kan vi utesluta: Kapten Worf kommer inte att vara huvudfigur. Det berättade Michael Dorn på Rhode Island Comic Con i lördags, skriver Treknews.com.

 

Michael Dorn har sedan 2012 arbetat med att skapa en ny Star Trek-serie med Worf. Men CBS har valt en annan väg.

-Jag kan bekräfta det just nu. CBS/Paramount släpper en ny tv-serie 2017 och från vad jag har läst, så kommer den utspelas i JJ Abrams universum. Så det är en annan tidslinje och vi är inte med i den, säger Dorn.

 

CBS har inte bekräftat att serien kommer att utspelas i den alternativa tidslinjen som först dök upp i Star Trek-filmen från 2009.


Nya Star Trek-serien ska lyfta CBS' lidande online-kanal

15-11-04 kl. 17:35 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

cbs_all_access_2_151104.jpg

CBS har sett bättre dagar. Det senaste halvåret har företagets aktier sjunkit i värde med 23%, som en del av en industritäckande nedgång på grund av konkurrens av strömningstjänster såsom Netflix och Hulu. Men företagets VD ser en ljus framtid för bolaget, både på TV och på nätet, och en av anledningarna är Star Trek.

 

"[Den nya TV-serien] är en produktion i världsklass och kommer att göra Star Trek-fans väldigt stolta," sade Moonves igår till en grupp journalister. "Vi tror att miljontals av dem kommer att börja prenumerera på All Access."

 

Play-kanalen har haft svårt att mäta sig med konkurrenterna, som erbjuder ett bredare utbud fritt från reklam, och beslutet att göra den nya Star Trek-serien exklusiv för CBS All Access har fått en hel del kritik; Forbes går så långt som att likna det vid ett gisslandrama. Star Trek har varit ett av tjänstens trumfkort, och franchisen är även otroligt populär på Hulu och Netflix, många av vars amerikanska användare nu är rädda att CBS kommer att göra även de klassiska serierna exklusiva för den egna strömningstjänsten.

 

Moonves uppger att CBS planerar att förblir en nära samarbetspartner med både Netflix och Hulu, men att "Star Trek är en dyrbar familjeklenod, och en viktig del av vår verksamhet framöver. [...] Vi vill erbjuda nya program via All Access och stärka den platformen. Netflix är både en vän och en konkurrent, som konkurrerar med Showtime [ett dotterbolag till CBS]. All Access kommer att erbjuda originellt innehåll och med tanke på Star Treks lojala fanbas så tror vi att det här kommer att stärka tjänsten. [...] Det finns sisådär en miljard kanaler där ute, och tack vare Star Trek kommer nya människor att få upp ögonen för All Access."

 

CBS All Access är dock endast tillgängligt i USA, och i övriga världen kommer programmet att distribueras av CBS Studios International. Enligt Moonves är den internationella marknaden en viktig del av Star Treks framgång.

 

"Star Trek är en gigantisk internationell franchise. Vår kille som jobbar med internationell distribution kan knappt bärga sig; han är otålig att ge sig ut på marknaden och sälja serien. Redan nu ser vi att den internationella marknaden kan täcka hälften av kostnaderna för serien. Risken är liten att döma av franchisens historik."

 

Det är ännu oklart hur serien kommer att sändas i Sverige, där CBS Studios International har ett flerårigt avtal med FOX, som även sänder repriser av Star Trek: Enterprise. Samtidigt finns flera program - från klassiska Star Trek och Twin Peaks till nyare Person of Interest och Elementary - att se via bland annat Netflix, TV4 och Kanal5, och jag hör själv till de som fick sin introduktion till Star Trek via TNG-repriser på TV6.

 

I en Facebook-kommentar skriver en representant för FOX Sverige att de inte har någonting att berätta för närvarande, men att de kommer att hålla ögonen öppna.


Ny Star Trek-serie har premiär i januari 2017

15-11-02 kl. 18:04 av loghaD
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

star_trek_new_series_151102.png

Det har sagts om och om igen: Nya filmer förnöjer, men Star Trek görs bäst på TV. Nu har fansens vädjan till slut fått gehör, och efter nästan tolv års väntan kommer Star Trek tillbaka till TV i januari 2017.

 

Än så länge vet vi väldigt lite om den nya serien, som kommer att distribueras i USA via play-kanalen CBS All Access, och i övriga världen av CBS Studios International. För oss i Sverige kan detta innebära att serien kommer att gå att se på FOX Sverige, som sedan tidigare visar Star Trek: Enterprise och även har ett flerårigt avtal med CBS Studios International om rättigheterna till de pågående TV-serierna Madam Secretary och Scorpion.

 

På tal om Scorpion så har den något annat gemensamt med den nya Star Trek-serien, nämligen de verkställande producentenerna Alex Kurtzman (som även arbetade på såväl Star Trek XI som Star Trek Into Darkness) och Heather Kadin (som förutom Scorpion även är känd för sitt arbete med Limitless och Sleepy Hollow).

 

Än så länge är det okänt om den nya TV-serien - som i nuläget bara kallas för Star Trek - kommer att utspela sig i det primära universumet, i det alternativa universumet, eller i ett helt nytt universum. Däremot har TV-serien ingen direkt relation till den kommande filmen Star Trek Beyond och kommer att kretsa kring helt nya karaktärer, enligt tillkännagivandet på StarTrek.com.


Paramount bjuder in Star Trek-fan att presentera förslag för ny Star Trek-serie

15-06-22 kl. 22:41 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Trekkern Michael Gummelt kommer inom kort att presentera sitt förslag för en ny Star Trek-serie för Paramounts chefer, skriver Trekmovie.com. Seriekonceptet heter Star Trek Uncharted och tar oss med ombord på USS Enterprise på uppdrag i Andromedagalaxen.

 

Star Trek Uncharteds figurer är helt nya och skapade för serien. Gummelt, som skrev manuset till datorspelet Star Trek Voyager: Elite Force, har arbetat med konceptet under tjugo år.

 

-Det har gått igenom många olika inkarnationer under de senaste tjugo åren sedan jag först började arbeta med det. Men som jag ser det nu så skall det först och främst vara en serie som kan stå på sina egna ben. Den bör inte vara beroende av någon djup, intim kunskap av varje föregående serie eller film. Det vore väldigt lockande att placera alla sorters referenser och trivia som bara fans som jag skulle förstå. Men för Trek att återvända till teve efter så länge så behöver det återuppfinnas för en ny generation. Inte en reboot, det har man redan gjort i filmerna. Vad jag vill se i denna serien är att den ska kännas modern och futuristisk relativt vår egen tid. Så Star Trek Uncharted utspelas någon gång i framtiden, så långt borta att det inte spelar någon roll vilket universum den utspelas i. 

 

​Anledningen till att han får presentera idén för Paramount tror han beror på att konceptet förut hette Star Trek Beyond, och uppmärksamades när den trettonde Star Trek-filmen också döptes till det namnet. 

 

Serien skall bestå av tretton avsnitt per säsong och ha en övergripande handling á la Game of Thrones.

 

Mer om Star Trek Uncharted läser du här på projektets hemsida


Dorn avslöjar vilka figurer han vill skall komma tillbaka i en Worf-serie

15-06-17 kl. 17:40 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

I en intervju med Cinema Source avslöjar Michael Dorn (Worf) vilka figurer som kommer tillbaka om han får sin vilja igenom och en Worf-serie börjar spelas in. Svaren ser du i intervjun nedan. Serien skulle vara i fem säsonger med tolv till tretton avsnitt per säsong.

 


Frakes pessimistisk angående ny Star Trek-serie

15-04-28 kl. 23:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 10 Nemesis, TNG

CBS har inget intresse av att göra en ny Star Trek-serie för tv just nu. Det hävdar Jonathan Frakes vid Fan Expo Regina, skriver Leader Post.

 

Han berättade att han hade föreslagit en ny serie för tv-bolaget, men tyvärr verkar det som om CBS saknar intresse.

-Det spelar ens ingen roll om den som föreslår det är kommendör Riker, säger Frakes.

 

Orsaken är att CBS anser att Star Trek-varumärket blev urvattnat under 90-talet och det tidiga 00-talet, vilket kulminerade med Star Trek Nemesis, som var långt ifrån en ekonomisk framgång. Och nu när de nya filmerna är framgångsrika vill CBS inte röra varumärket, eftersom de vill att det skall vara fokuserat på bioäventyren, menar Frakes.


Orci och Dorn om nya Star Trek-serier

13-10-12 kl. 23:17 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Både Roberto Orci och Michael Dorn är intresserade av att producera en sjunde tv-serie baserad på Star Trek.

 

Orcis intresse blev uppmärksammat häromdagen när Sky News Joe Michaelczuk twittrade om att Orci hade träffat CBS för att diskutera en ny serie, skriver Collider.

 

Roberto Orci kommenterade dock artikeln med följande:

 

"i THINK MY COMMENT HAS BEEN BLOWN OUT OF PROPORTION. Someone asked about Star Trek TV, and I said we had inquired about the rights. Doesn't mean a show is imminent nor do we assume CBS would want us to do that at this time. I refer you to the Roddenberry podcast for context"

 

Michael Dorn, som spelade Worf, berättar att under 2012 fanns det faktiskt en möjlighet att Worf skulle ha fått sin egen tv-serie, skriver Trekmovie.com som har lyssnat på en podcast med Transporter 3, där Dorn intervjuas.

Var serien skulle ha sänts är oklart. Lite mer information om handlingen finns dock. Worf har ett eget skepp och hans försteofficer är också hans flickvän. Manuset finns nu Dorns händer och han satsar på att få det producerat.

 

I have the script! I think that if theres enough interest with the fans, with the news media, with writers, its never dead. The script is done; Ive already written it. Im getting ready to send it out and kind of inundate the business with it to see if anybodys interested. So well see, but its never dead.


Fuller: "Jag har aldrig pitchat en ny Star Trek-serie"

13-10-06 kl. 13:34 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller som uttryckte intresse att skapa en ny Star Trek-serie för tv för några år sedan har inte gjort mer än bara just visat intresse.

-Jag har inte pitchat det, jag skulle bara älska att göra en Star Trek-serie. Det var Deep Space Nine och Voyager som var mina första jobb i Hollywood som manusförfattare, säger Fuller till Craveonline.com.

 

Men fick han möjlighet att skapa en ny serie skulle han gärna göra det i JJ Abrams alternativa tidslinje.

-Det finns något mycket spännande kring den nya tidslinjen. Hur skulle till exempel The Next Generation utvecklas från den? Hur skulle den vara? Var skulle man färdas?

 

Han har dock en hemlig idé som han bara berättar kortfattat om.

-Star Trek är ett så stort universum och det finns många platser att utforska. Jag har en specifik idé som jag skulle älska att göra. Vi får se om jag får den möjligheten.


Bob Orci kritiserar trekkers igen

13-09-06 kl. 12:20 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Manusförfattaren Roberto Orci går åter igen till attack mot de trekkers om ogillade Into Darkness och Star Trek (2009). I en artikel på Trekmovie.com med rubriken "Star Trek Is Broken" kallar han artikelförfattaren Jospeh Dickerson för "ett småbarn" i kommentatorsfältet.

 

Artikeln hävdar att Into Darkness bara var en marginell framgång och att Star Trek måste återvända till tv igen samt fokusera mer på utforskande för att nå till forna höjder.

 

Så här skriver Bob Orci som svar:

 

"I think the article above is akin to a child acting out against his parents. Makes it tough for some to listen, but since I am a loving parent, I read these comments without anger or resentment, no matter how misguided.

Having said that, two biggest Star Treks in a row with best reviews is hardly a description of broken. And frankly, your tone and attidude make it hard for me to listen to what might otherwise be decent notions to pursue in the future. As I love to say, there is a reason why I get to write the movies, and you dont."

 


JJ Abrams har haft planer på en ny Star Trek-serie

13-05-17 kl. 19:50 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

JJ Abrams har velat skapa en ny Star Trek tv-serie baserad på den alternativa tidslinjen, skriver Thewrap. Men planerna fallerade på grund av stridigheter inom Viacomkoncernen vilket dotterbolag som ska ha rätt till att producera kringprodukter.

 

Abrams vision var att skapa en multiplattform kring långfilmerna som innehöll tv, spinoff-filmer, serietidningar och digitala produkter när han tog över Star Trek. Men han stötte snart på patrull på grund av en rättighetstvist.

 

Star Trek-rättigheterna finns nämligen i två bolag inom Viacom: Paramount och CBS. CBS dotterbolag CBS Consumer Products äger rättigheterna till alla produkter som bygger på TOS, och har fortsatt att ge ut saker under det klassiska varumärket. Det var något Abrams och hans produktionsbolag Bad Robot var emot. I stället ville de lägga allt fokus på det nya Star Trek. Orsaken var att konsumenterna blev förvirrade, visade marknadsundersökningar.

 

Men förhandlingarna strandade på grund av pengar. CBS Consumer Products omsätter ungefär 20 miljoner dollar och ville inte se de lukrativa Star Trek-rättigheterna försvinna. Bad Robots svarade med att i stället enbart satsa på långfilmerna. En eventuell tv-serie blev därför aldrig gjord.

 

Nu verkar det dock som om Abrams multiplattformsstrategi kommer att förverkligas, men inte hos Paramount, utan i stället hos Disney. Star Wars kommer att hårdlanseras med mycket mer än enbart nya filmer när de återvänder till bioduken om några år.


Paramount ska åter producera tv-serier

13-03-06 kl. 18:18 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt

Paramount kommer för första gången sedan 2009 att producera tv-serier, skriver Deadline.com.

Filmbolagets första projekt kommer att vara "mycket litet" och "baseras på ett av företagets filmserier", berättade Philippe Dauman, vd för Viacom som äger Paramount.

 

Dauman sa inte vilken filmserie det handlade om. Han är dock mycket positiv inför Star Trek Into Darkness biopremiär senare i vår. Den senaste tv-serien Paramount producerade var Everybody Hates Chris.

 

Kan vi hoppas att det är en ny Star Trek serie? Vad tror du?


Två manus till Star Trek Final Frontier finns nu på nätet

12-11-17 kl. 16:07 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Upphovsmännen till den aldrig producerade animerade Star Trek-serien Final Frontier har nu lagt upp två manus ur serien på nätet. Det är "The Empty Eye del ett och två" som nu finns på projektets hemsida. Läs dem här.


Star Trek i rubrikerna 9 november 2012

12-11-09 kl. 20:45 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), TOS, Webbserier, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars
  • JJ Abrams kan regissera den sjunde Star Wars-filmen. Han och andra regissörer som Brad Bird och Steven Spielberg kommer snart att få ta del av ett femtio sidor långt utkast om handlingen i filmen. Författare till detta är Michael Arndt, som bland annat skrivit Toy Story 3, The Hunger Games och Little Miss Sunshine. Källor säger också att Luke Skywalker, Leia, och Han Solo kommer att återvända. Både Mark Hamill (Luke) och Harrison Ford (Han) har uttryckt intresse för att vara med, rapporterar Vulture.
  • Det finns ingen chans att den tecknade Star Trek-serien Final Frontier som utspelar sig efter Voyager, och som presenterades för några år sedan blir verklighet. Inte ens som fanprojekt. Producenten Doug Mirabello säger följande till Trekweb: "Att göra den som en oberoende webbserie skulle vara för dyrt. Plus för att slippa bli stämda skulle ingen kunna ta betalt för den. Det var kul att skriva, men tyvärr betalar det inte räkningarna. Sedan när det gäller att det skulle bli en verklig tv-serie eller en riktig webbserie så finns det ingen chans att regimen som styr Trek skulle låta oss göra det någonsin. Star Trek är i nya händer nu och Paramount gör rätt som fokuserar på de nya filmerna."
  • Den förste mannen på månen Neil Armstrong, som avled tidigare i år, hade velat vara med i fanfilmsprojektet Star Trek: Of Gods and Men och spelat en amiral, berättar producenten Sky Conway för Trekweb. "Han var dock inte i USA och kunde inte passa in det i sitt upptagna schema." Nu kommer i stället nästa stora fanfilmsprojekt Star Trek: Renegades att dedikeras till Neil Armstrong. 
  • Originalseriens uniformer släpps som pyjamas. Se dem här.

James Masters kunde ha spelat Shinzon

12-10-28 kl. 16:57 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 10 Nemesis

James Masters, som spelade Spike i Buffy och Angel, kunde ha spelat Shinzon i Nemesis.

-De tittade på om jag skulle spela Patrick Stewarts klon i en Star Trek-film och jag var på audition. Jag tyckte inte jag gjorde dåligt ifrån mig, men det var inte tillräckligt bra. Men jag önskar jag hade fått rollen, jag skulle ha varit stolt över att ha spelat Stewarts klon, säger Masters enligt Themarysue.com till Australian Associated Press.

 

Att vara med i just Star Trek är en av hans stora ambitioner, och det är något han inte har gett upp än.

-Jag har en idé för en Star Trek-serie, men jag har inte försökt sälja den ännu.

 

Tom Hardy spelade Shinzon i Nemesis.

 


Braga om Shatner, Seven of Nine och saknaden av Star Trek

12-09-17 kl. 21:06 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), ENT, Filmer: 10 Nemesis, Quarks: Litteratur, TNG, VOY

William Shatner kunde ha varit med i Enterprise. Seven of Nine återvänder till borgkollektivet. Och Brannon Braga saknar Star Trek enormt mycket.

 

I en intervju med Comic Book Resource berättar manusförfattaren Brannon Braga att det vara nära att Shatner kunde ha gästspelat i ett dubbelavsnitt i Enterprise. Men man lyckades aldrig komma överens om den ekonomiska ersättningen så idéen rann ut i sanden.

 

Han säger också att han skriver en serietidning tillsammans med IDW med TNG-besättningen tre år efter Nemesis. Han berättar bland annat att Seven of Nine dyker upp i tidningen, men att hon har återvänt till borgkollektivet eftersom hon inte klarade av att leva som människa.

 

Braga saknar också Star Trek mycket.

- Varje dag som passerar så saknar jag universumet och saknar berättelserna man kan göra i en serie som Star Trek.

 

Han utesluter inte att han skulle kunna skriva för en ny Star Trek-serie om en sådan blir aktuell.

 

(Tack till Admiral Picard för nyhetstipset.)


Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter