Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Frakes pessimistisk angående ny Star Trek-serie

15-04-28 kl. 23:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 10 Nemesis, TNG

CBS har inget intresse av att göra en ny Star Trek-serie för tv just nu. Det hävdar Jonathan Frakes vid Fan Expo Regina, skriver Leader Post.

 

Han berättade att han hade föreslagit en ny serie för tv-bolaget, men tyvärr verkar det som om CBS saknar intresse.

-Det spelar ens ingen roll om den som föreslår det är kommendör Riker, säger Frakes.

 

Orsaken är att CBS anser att Star Trek-varumärket blev urvattnat under 90-talet och det tidiga 00-talet, vilket kulminerade med Star Trek Nemesis, som var långt ifrån en ekonomisk framgång. Och nu när de nya filmerna är framgångsrika vill CBS inte röra varumärket, eftersom de vill att det skall vara fokuserat på bioäventyren, menar Frakes.


Orci och Dorn om nya Star Trek-serier

13-10-12 kl. 23:17 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Både Roberto Orci och Michael Dorn är intresserade av att producera en sjunde tv-serie baserad på Star Trek.

 

Orcis intresse blev uppmärksammat häromdagen när Sky News Joe Michaelczuk twittrade om att Orci hade träffat CBS för att diskutera en ny serie, skriver Collider.

 

Roberto Orci kommenterade dock artikeln med följande:

 

"i THINK MY COMMENT HAS BEEN BLOWN OUT OF PROPORTION. Someone asked about Star Trek TV, and I said we had inquired about the rights. Doesn't mean a show is imminent nor do we assume CBS would want us to do that at this time. I refer you to the Roddenberry podcast for context"

 

Michael Dorn, som spelade Worf, berättar att under 2012 fanns det faktiskt en möjlighet att Worf skulle ha fått sin egen tv-serie, skriver Trekmovie.com som har lyssnat på en podcast med Transporter 3, där Dorn intervjuas.

Var serien skulle ha sänts är oklart. Lite mer information om handlingen finns dock. Worf har ett eget skepp och hans försteofficer är också hans flickvän. Manuset finns nu Dorns händer och han satsar på att få det producerat.

 

I have the script! I think that if theres enough interest with the fans, with the news media, with writers, its never dead. The script is done; Ive already written it. Im getting ready to send it out and kind of inundate the business with it to see if anybodys interested. So well see, but its never dead.


Fuller: "Jag har aldrig pitchat en ny Star Trek-serie"

13-10-06 kl. 13:34 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller som uttryckte intresse att skapa en ny Star Trek-serie för tv för några år sedan har inte gjort mer än bara just visat intresse.

-Jag har inte pitchat det, jag skulle bara älska att göra en Star Trek-serie. Det var Deep Space Nine och Voyager som var mina första jobb i Hollywood som manusförfattare, säger Fuller till Craveonline.com.

 

Men fick han möjlighet att skapa en ny serie skulle han gärna göra det i JJ Abrams alternativa tidslinje.

-Det finns något mycket spännande kring den nya tidslinjen. Hur skulle till exempel The Next Generation utvecklas från den? Hur skulle den vara? Var skulle man färdas?

 

Han har dock en hemlig idé som han bara berättar kortfattat om.

-Star Trek är ett så stort universum och det finns många platser att utforska. Jag har en specifik idé som jag skulle älska att göra. Vi får se om jag får den möjligheten.


Bob Orci kritiserar trekkers igen

13-09-06 kl. 12:20 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Manusförfattaren Roberto Orci går åter igen till attack mot de trekkers om ogillade Into Darkness och Star Trek (2009). I en artikel på Trekmovie.com med rubriken "Star Trek Is Broken" kallar han artikelförfattaren Jospeh Dickerson för "ett småbarn" i kommentatorsfältet.

 

Artikeln hävdar att Into Darkness bara var en marginell framgång och att Star Trek måste återvända till tv igen samt fokusera mer på utforskande för att nå till forna höjder.

 

Så här skriver Bob Orci som svar:

 

"I think the article above is akin to a child acting out against his parents. Makes it tough for some to listen, but since I am a loving parent, I read these comments without anger or resentment, no matter how misguided.

Having said that, two biggest Star Treks in a row with best reviews is hardly a description of broken. And frankly, your tone and attidude make it hard for me to listen to what might otherwise be decent notions to pursue in the future. As I love to say, there is a reason why I get to write the movies, and you dont."

 


JJ Abrams har haft planer på en ny Star Trek-serie

13-05-17 kl. 19:50 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

JJ Abrams har velat skapa en ny Star Trek tv-serie baserad på den alternativa tidslinjen, skriver Thewrap. Men planerna fallerade på grund av stridigheter inom Viacomkoncernen vilket dotterbolag som ska ha rätt till att producera kringprodukter.

 

Abrams vision var att skapa en multiplattform kring långfilmerna som innehöll tv, spinoff-filmer, serietidningar och digitala produkter när han tog över Star Trek. Men han stötte snart på patrull på grund av en rättighetstvist.

 

Star Trek-rättigheterna finns nämligen i två bolag inom Viacom: Paramount och CBS. CBS dotterbolag CBS Consumer Products äger rättigheterna till alla produkter som bygger på TOS, och har fortsatt att ge ut saker under det klassiska varumärket. Det var något Abrams och hans produktionsbolag Bad Robot var emot. I stället ville de lägga allt fokus på det nya Star Trek. Orsaken var att konsumenterna blev förvirrade, visade marknadsundersökningar.

 

Men förhandlingarna strandade på grund av pengar. CBS Consumer Products omsätter ungefär 20 miljoner dollar och ville inte se de lukrativa Star Trek-rättigheterna försvinna. Bad Robots svarade med att i stället enbart satsa på långfilmerna. En eventuell tv-serie blev därför aldrig gjord.

 

Nu verkar det dock som om Abrams multiplattformsstrategi kommer att förverkligas, men inte hos Paramount, utan i stället hos Disney. Star Wars kommer att hårdlanseras med mycket mer än enbart nya filmer när de återvänder till bioduken om några år.


Paramount ska åter producera tv-serier

13-03-06 kl. 18:18 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt

Paramount kommer för första gången sedan 2009 att producera tv-serier, skriver Deadline.com.

Filmbolagets första projekt kommer att vara "mycket litet" och "baseras på ett av företagets filmserier", berättade Philippe Dauman, vd för Viacom som äger Paramount.

 

Dauman sa inte vilken filmserie det handlade om. Han är dock mycket positiv inför Star Trek Into Darkness biopremiär senare i vår. Den senaste tv-serien Paramount producerade var Everybody Hates Chris.

 

Kan vi hoppas att det är en ny Star Trek serie? Vad tror du?


Två manus till Star Trek Final Frontier finns nu på nätet

12-11-17 kl. 16:07 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Upphovsmännen till den aldrig producerade animerade Star Trek-serien Final Frontier har nu lagt upp två manus ur serien på nätet. Det är "The Empty Eye del ett och två" som nu finns på projektets hemsida. Läs dem här.


Star Trek i rubrikerna 9 november 2012

12-11-09 kl. 20:45 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), TOS, Webbserier, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars
 • JJ Abrams kan regissera den sjunde Star Wars-filmen. Han och andra regissörer som Brad Bird och Steven Spielberg kommer snart att få ta del av ett femtio sidor långt utkast om handlingen i filmen. Författare till detta är Michael Arndt, som bland annat skrivit Toy Story 3, The Hunger Games och Little Miss Sunshine. Källor säger också att Luke Skywalker, Leia, och Han Solo kommer att återvända. Både Mark Hamill (Luke) och Harrison Ford (Han) har uttryckt intresse för att vara med, rapporterar Vulture.
 • Det finns ingen chans att den tecknade Star Trek-serien Final Frontier som utspelar sig efter Voyager, och som presenterades för några år sedan blir verklighet. Inte ens som fanprojekt. Producenten Doug Mirabello säger följande till Trekweb: "Att göra den som en oberoende webbserie skulle vara för dyrt. Plus för att slippa bli stämda skulle ingen kunna ta betalt för den. Det var kul att skriva, men tyvärr betalar det inte räkningarna. Sedan när det gäller att det skulle bli en verklig tv-serie eller en riktig webbserie så finns det ingen chans att regimen som styr Trek skulle låta oss göra det någonsin. Star Trek är i nya händer nu och Paramount gör rätt som fokuserar på de nya filmerna."
 • Den förste mannen på månen Neil Armstrong, som avled tidigare i år, hade velat vara med i fanfilmsprojektet Star Trek: Of Gods and Men och spelat en amiral, berättar producenten Sky Conway för Trekweb. "Han var dock inte i USA och kunde inte passa in det i sitt upptagna schema." Nu kommer i stället nästa stora fanfilmsprojekt Star Trek: Renegades att dedikeras till Neil Armstrong. 
 • Originalseriens uniformer släpps som pyjamas. Se dem här.

James Masters kunde ha spelat Shinzon

12-10-28 kl. 16:57 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 10 Nemesis

James Masters, som spelade Spike i Buffy och Angel, kunde ha spelat Shinzon i Nemesis.

-De tittade på om jag skulle spela Patrick Stewarts klon i en Star Trek-film och jag var på audition. Jag tyckte inte jag gjorde dåligt ifrån mig, men det var inte tillräckligt bra. Men jag önskar jag hade fått rollen, jag skulle ha varit stolt över att ha spelat Stewarts klon, säger Masters enligt Themarysue.com till Australian Associated Press.

 

Att vara med i just Star Trek är en av hans stora ambitioner, och det är något han inte har gett upp än.

-Jag har en idé för en Star Trek-serie, men jag har inte försökt sälja den ännu.

 

Tom Hardy spelade Shinzon i Nemesis.

 


Braga om Shatner, Seven of Nine och saknaden av Star Trek

12-09-17 kl. 21:06 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), ENT, Filmer: 10 Nemesis, Quarks: Litteratur, TNG, VOY

William Shatner kunde ha varit med i Enterprise. Seven of Nine återvänder till borgkollektivet. Och Brannon Braga saknar Star Trek enormt mycket.

 

I en intervju med Comic Book Resource berättar manusförfattaren Brannon Braga att det vara nära att Shatner kunde ha gästspelat i ett dubbelavsnitt i Enterprise. Men man lyckades aldrig komma överens om den ekonomiska ersättningen så idéen rann ut i sanden.

 

Han säger också att han skriver en serietidning tillsammans med IDW med TNG-besättningen tre år efter Nemesis. Han berättar bland annat att Seven of Nine dyker upp i tidningen, men att hon har återvänt till borgkollektivet eftersom hon inte klarade av att leva som människa.

 

Braga saknar också Star Trek mycket.

- Varje dag som passerar så saknar jag universumet och saknar berättelserna man kan göra i en serie som Star Trek.

 

Han utesluter inte att han skulle kunna skriva för en ny Star Trek-serie om en sådan blir aktuell.

 

(Tack till Admiral Picard för nyhetstipset.)


Orci: "Vi har ingen titel för nästa film ännu" *Liten spoiler*

12-06-04 kl. 17:30 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Star Trek 12 har inget namn ännu.

"Vi debatterar fortfarande vad den ska heta", skriver manusförfattaren Roberto Orci till läsare på Trekmovie.com.

 

Orci, som frekvent skriver i kommentatorsfältet på nämnda sida, skrev häromdagen en rad saker om nästa film:

 

 • Klingonerna är kanske med i nästa film, och om de är med så kommer de ha samma pannor som de hade i de bortklippta scenerna i Star Trek (2009)
 • Han hoppas på att en teasertrailer är klar mycket snart
 • Star Trek 12 var svårare att skriva än Star Trek (2009) på grund av högre förväntningar
 • Idéen att skapa en animerad Star Trek-serie för tv lever fortfarande
 • En hel del om nästa film har avslöjats i serietidningarna om den nya TOS-besättningen, det vill säga Star Trek: Ongoing-serierna där gamla avsnitt nytolkas
 • Harry Mudd är inte skurken i nästa film
 • Han ville inte kommentera om Nimoy som Spock Prime är med i filmen
 • Han såg om hela TOS och alla sex filmerna för att förbereda sig för uppföljaren
 • Tom Hanks, som är en stor trekker, kommer inte vara med i filmen
 • Han är inte på något sätt inblandad i Paramounts nya nöjespark i Spanien där en del är Star Trek-inspirerad, men skriver att han arbetar med något som är mycket likt och avslöjas snart
 • Scotty kommer att ha mer att göra i nästa film, och det är därför Pegg ser glad ut på alla bilder
 • Han är intresserad av att producera en ny Star Trek-serie för tv
 • Han tycker det är svårt att säga om nästa film är mörkare precis som Rymdimperiet slår tillbaka var jämfört med Stjärnornas krig. Detta för att man i Star Trek (2009) sprängde Vulcan och att Spocks mor omkom
 • Han tror inte att vetenskapen i nästa film kommer att ifrågasättas, eftersom det inte finns några tidsresor med i filmen
 • Det finns inga idéer för Star Trek 12 ännu
 • Man kommer att känna som att Enterprise är filmens mittpunkt och besättningens hem, mycket beroende på att scenbygget är mer påkostat denna gång
 • Han prisar Cumberbatchs insats:"Han får oss att framstå som briljanta manusförfattare"

Bryan Fuller hoppas på ny Star Trek-serie efter nästa film

12-04-21 kl. 15:45 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 12 Into darkness

Voyagermanusförfattaren Bryan Fuller hoppas att han och regissören Bryan Singer kan börja arbeta med JJ Abrams efter Star Trek 12 har haft premiär nästa år. För att tillsammans skapa en ny Star Trek-serie.

-Bryan och jag är stora trekkers och har diskuterat vad vi skulle göra, och vi skulle älska att få göra det. Men inget kommer att hända officiellt förrän efter nästa film släpps. Och jag är säker på att JJ Abrams kommer att vara inblandad. Han är Star Treks väktare just nu, säger Fuller till EW.com.

 

Bryan Fuller har tidigare talat om att han vill göra en ny serie i originalseriens anda, medan Singer har varit inblandad i idéer för en serie som skulle utspelas efter Nemesis, men med en Federation som fallit samman.


Fuller och Singer kan komma att arbeta med ny Star Trek-serie

12-02-07 kl. 13:54 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Brian Fuller (Voyager och DS9) och Bryan Singer (X-Men) har bägge försökt skapa nya Star Trek-serier efter Enterprise las ner. Nu säger Fuller att han vill samarbeta med Singer, skriver Aintitcool.com.

 

Inget är klart men de har diskuterat att slå samman sina resurser för att skapa ett nytt förslag för en serie.


Forbesmedarbetare vill se tre nya Star Trek-serier på samma gång

11-11-27 kl. 23:54 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Mellan 1993-1999 sändes alltid två Star Trek-serier samtidigt. Först TNG och DS9. Sedan DS9 och Voyager. Men nu vill Alex Knapp, skribent vid tidskriften Forbes, att det ska sändas tre på samma gång. Syftet är att utforska olika delar av Federationens arbete.

 

Han vill se totalt 32 avsnitt per säsong, men att de ska fördelas på följande tre serier:

 

1. Star Trek: To Boldly Go (12 avsnitt)

Denna serie ska utspelas ombord på Enterprise under TNG-eran. Men det ska vara en ny kapten, medan Picard numera är amiral. Avsnitten ska vara fristående och fokusera på utforskning. Men den ska undvika den så kallade resetknappen, där allting som har hänt figuererna glöms bort till nästa gång.

 

2. Star Trek: Office of the president (10 avsnitt)

Här står Federationens president i fokus och Knapp tänker sig att serien ska vara som the West Wing (Vita huset) The Next Generation. Handlingen ska ta upp saker som frågor som hur man löser problem i en ekonomi utan pengar, kulturella tvister mellan de 150 medlemsvärldarna och hur det politiska systemet fungerar.

 

3. Star Trek: Section 31 (10 avsnitt)

Serien ska som namnet antyder handla om den hemliga polisen inom Federationen: Section 31. Huvudpersonen i serien ska vara en ung för detta Stjärnflotteofficer, Wu Zhuangzi, som har rekryterats in i Section 31. Men börjar arbeta för att förstöra gruppen inifrån.

 

Knapp anser en fördel med sin idé är att det finns möjligheter till crossovers mellan serierna. Inte nödvändighetsvis att skådisarna i en serie dyker upp i en annan, utan att till exempel vad som händer Enterprise i en serie påverkar presidenten i en annan.


Star Trek i rubrikerna 22 oktober 2011

11-10-22 kl. 14:46 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), DS9, VOY, Övrigt: Personer
 • Som Star Trek Databas berättat tidigare i veckan, fast då i form som ett obekräftat rykte, kom Zachary Quinto ut som homosexuell i tidningen New York Magazine. Nyheten uppmärksammades även här i Sverige och Aftonbladet satte följande rubrik: "Spock: Jag är gay". (+)
 • Seth MacFarlane, upphovsman till den animerade komediserien Family Guy, vill producera en ny Star Trek-serie för tv. Han är dock osäker om det finns ett intresse så länge som filmerna producerade av JJ Abrams görs. Men han säger att han skulle älska att se Star Trek som det var på 90-talet igen. (+)
 • Manusförfattaren Lisa Klink berättar om sin osannolika väg till att skriva manus till både Deep Space Nine och Voyager i en längre intervju med Startrek.com. (+)

David Foster har utarbetat ett förslag för en ny Star Trek-serie

11-08-25 kl. 12:01 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Produktionsbolaget 1947 Entertainment med producenten David Foster i spetsen håller nu på att ta fram ett nytt förslag för en ny Star Trek-serie, säger han till Trekweb.com.

Serien ska utspelas efter Voyager med en betydligt yngre besättning än vi sett tidigare och innehålla klassiska arter som klingoner, ferengier, andorians, vulcans, trills med flera.

 

Till skillnad från de flesta andra förslag för en ny serie som har lagts fram har Foster och hans team skrivit betydligt mer detaljerat om serien. De har tagit fram en plan för en serie som omfattar 5-7 år, de har ett pilotmanus, idéer för seriens avslutning och detaljerad information om figurerna, kostymer, skeppen med mera.

-Syftet är att definiera Star Trek för kommande generationer, säger han.

  

Serien som går under kodnamnet S.E.T.I. kommer inte att ta hänsyn till händelserna i Star Trek (2009).

-Vi vill gå tillbaka till Star Treks ursprung samtidigt som vi går framåt med den gamla tidslinjen genom att intergrera de bästa aspekterna av de föregående serierna.


Orci och Kurtzman vill producera en ny animerad Star Trek-serie

11-08-07 kl. 03:39 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek 12:s manusförfattare Alex Kurtzman och Roberto Orci vill göra en ny animerad Star Trek-serie.

Det berättar de i en intervju med My Geek Time radio show, skriver Trekmovie.com.

 

Orci säger i intervjun:

-Vi har frågat om det. Vi har frågat vilka rättigheter som gäller och vem som äger dem och vilka möjligheter det finns. Det är fortfarande mycket tidigt som om "är detta möjligt?" och vi väntar på svar. Men vi skulle älska att göra det.

 

Kurtzman fyllde i:

-Vi har precis känt hur det har varit att producera Transformers: Prime of The Hub. Vi har lärt oss mycket och det vore coolt att göra något som det baserat på Trek.

 

Fotnot. Transformers: Prime of The Hub är en animerad tv-serie som släpptes tidigare i år. 


Borgerna kommer inte vara med i Star Trek 12

11-07-27 kl. 13:21 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 12 Into darkness

Borgerna kommer inte att medverka i Star Trek 12. Det berättade manusförfattaren Damon Lindelof på Comic Con, skriver Trekmovie.com.

-Vi vet vad filmen handlar om. Vi vet vilka nyckelrelationerna är. Vi vet vad som står på spel. Vi vet vem som är skurken, det är inte borgerna.

 

Däremot uteslöt han inte Khan.

-Jag tror att ha med Khan eller inte var frågan vi utgick ifrån. Vi gjorde faktiskt en lång lista med fördelar och nackdelar om det. Vi vägde det fram och tillbaka, och fattade ett stort beslut och när vi gjort det beslöt vi att respektera det.

 

Lindelof sa också att han är ointresserad att skriva för en eventuell Star Trek-serie, eftersom han föredrar att hitta på egna idéer när det gäller tv-serier.


Star Trek i rubrikerna 27 april 2011

11-04-27 kl. 19:39 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), TNG, VOY, Övrigt: Personer
 • Patrick Stewart berättar för BBC att hans höjdpunkt i sin skådespelarkarriär var rollen som Picard i The Next Generation 1987-1994. Han menar att den rollen förändrade allt för honom. "Utan Picard hade jag aldrig blivit känd utanför The Royal Shakespeare Company". Han säger också eftersom han förlorade sitt hår som ung trodde han att han aldrig skulle bli en skådespelare som hade huvudroller. Dessutom får vi veta att han drömmer om att vara en konsertpianist, men att han inte kan spela något instrument. Se hela intervjun här.
 • Chris Pine är en av USAs 25 mest vältränade män. Detta enligt Mens Fitness där Pine säger att han gillar att träna på gym, spela basket och boxas, rapporterar Starpulse.
 • Voyager kunde ha fått en ny medlem i rollbesättningen redan under säsong tre. Sarah Silverman, som spelade astronomen Rain Robinson, i dubbelavsnittet Future´s End från 1996 var aktuell för en fast roll, skriver Trekmovie.com. Enligt Voyagers producent Bryan Fuller ville producenten Brannon Braga att Silvermans rollfigur som levde på 1990-talet skulle följa med besättningen tillbaka till 2300-talet.
 • Till sist kan vi berätta att Jonathan Frakes förslag för en ny Star Trek-serie aldrig presenterades för CBS/Paramount. Enligt Frakes var det ett missförstånd och hans uttalanden misstolkades i en intervju med UGO, skriver Afterelton.com.

Tio saker som skulle få en ny Star Trek-serie att fungera

11-04-23 kl. 15:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Ignorera JJ Abrams-film, låt det handla om USS Enterprise och inse att mörkare handling inte är detsamma som bra. Det är några förslag Simon Gallagher vid Obsessedwithfilms.com har för att göra en ny Star Trek-serie till en framgång.

 

Han listar följande tio saker som väsentliga:

 

1. Gör inte en reboot, dvs. fortsätt i den gamla tidslinjen

2. Sluta med att låta människor vara oövervinnerliga och låt huvudfigurer dö

3. Ta tillbaka Q

4. Låt oss få se fler utomjordingar som inte är humanoider

5. Ignorera den senaste filmen

6. Välj ett bra ledmotiv för serien, undvik att göra som i Enterprise

7. Rollbesätt serien på ett intelligent sätt och undvik skådespelare från andra sf-serier

8. Inse att mörka berättelser inte är detsamma som bra

9. Gör det inte till en berättelse om ett skepp som är isolerat

10. Låt det handla om USS Enterprise

 

Hela texten kan du läsa här.


Senast i forumet

Bokutgivningar

Mars 2017:
April 2017:
Maj 2017:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter