Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

5 nya skärmbilder till Star Trek: Online

09-03-12 kl. 09:42 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Cryptic Studios har lämnat ut 5 skärmbilder ytterligare till spelet Star Trek: Online, ett spel som beräknas ha premiär under 2009. Det är en bild på en grupp klingoner och därutöver bilder på bland annat rymdscener. Ni hittar bilderna i större format i vår speldatabas.


Star Trek i rubrikerna - 8 mars 2009

  • Brannon Braga inser att avslutningen av Star Trek: Enterprise, med avsnittet These are the voyages..., inte blev så bra som han trodde när avsnittet gjordes. "Jag tror att intentionerna med avsnittet var att skicka en hjärtlig hälsning till alla Star Trek-serier, för vi visste att Star Trek skulle vara borta från TV för en lång, lång tid". Han fortsätter: "Jag vet inte vad jag skulle ha gjort, för då tyckte jag att den var riktigt cool, det först när den kom ut som jag insåg 'det här fungerar inte'.". Om han skulle ha gjort det på ett annat sätt skulle han troligtvis bara ha avslutat serien. (+)
  • Terry Farrell (Dax i Star Trek: Deep Space Nine) har under februari medverkat i en teaterpjäs tillsammans med sin man Brian Baker och det är deras första gemensamma arbete. Pjäsen är A R Gurneys Love Letters från 1988. (+)
  • Willie Rivera, den skomakare som gjorde skorna till samtliga skådespelare i de första Star Trek-filmerna, är nu 91 år och fortsätter att leverera skor till kända och mindre kända. Riveras skomakeri har nu sålts vidare till en yngre förmåga, men Rivera är fortfarande med i arbetet, och till den elfte Star Trek-filmen finns de med på ett hörn även där. Vill man köpa skor som är identiska med skorna i den första Star Trek-filmen kostar dessa 800 USD per par, vilket enligt skomakarna själva är ett kap då materialet och arbetstiden är dyrbar. (+)
  • 5 nya skärmbilder från Star Trek: Online har dykt upp på zam.com (+)
  • Anthony Montgomery (Travis Mayweather i Star Trek: Enterprise) berättar i en intervju för Trekweb.com om sitt nya hip hop-album A.T. Montgomery har haft ett par gästroller i Navy: CIS (marinsoldat) och House (socialarbetare), han har börjat på en barnbok och har skapat en tecknad TV-serie. Han såg aldrig det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise och vill inte diskutera vad han kände med det avsnittet. Det finns mer som sägs i intervjun, för er som är intresserade. (+)

Ny klingonsk skeppsklass i Star Trek Online

09-03-03 kl. 09:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Teamet bakom spelet Star Trek: Online har lämnat ut uppgifter om en ny klingonsk skeppsklass, Raptor, som är en klingonsk förstörare (eng. destroyer) vilken stod färdig år 2397. Efter spelet utspelar sig i början av 2400-talet är denna klass således en av de allra senaste skeppsklasserna i denna tidsera. Skeppsklassen grundar sig på 2100-talets skeppsklass med samma namn som enligt Star Trek: Online kunde vinna en strid, men aldrig ett krig. Denna nya klass är dock avsevärt uppdaterad. Läs mer i vår skeppsdatabas.

Nya skärmbilder till Star Trek Online

09-01-30 kl. 07:12 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Vi har fått tag på ytterligare tre skärmbilder från Star Trek Online. De första, som mer verkar vara fråga om första sketcher, finns här och här. Den sista innehåller en bild på en warpkärna (troligen i en forskningsanläggning av något slag), och den hittar ni här. Alla skärmbilder och mer information om spelet hittar ni självfallet i vår spelavdelning.

Sedan har "Ask Cryptic" från igår svarat på frågor "blir det joystick-kontroll", "finns det icke-humanoider med" och frågor om den falaktiska ekonomin i början av 2400-talet. Läs mer här.

Kan du lösa dilemmat?

09-01-23 kl. 22:07 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Star Trek Online kommer framöver att genomföra flera veckolånga tävlingar där forumiter på Star Trek Online blir tillfrågade om att lösa svåra dilemman. Den första veckans utmaning, "Kobayashi Maru, volume 1" låter så här:
You have been assigned to take refugees to Starbase 187 when you receive a distress signal from a medical ship ferrying critical supplies to Pacfica, which has been struck by a plague of unknown origin. When you reach the medical ship, you find that the ship is surrounded by two Gorn Cruisers and five Gorn frigates. The medical supplies must reach Pacifica, but not only are you carrying innocent civilians on your ship; you limited weapons capability.

Will you assist the medical ship that has medicine on board that may save thousands, or ensure the safety of your passengers? Choose quickly or all is lost!

Star Trek Online: Planet Exploration Contest

09-01-20 kl. 07:22 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Kreativa och spelsugna trekkers bör spetsa öronen nu (- ja, alla vulcaner har väl en liten fördel).

Inför Star Trek Onlines betatest har utvecklarna bestämt sig för att utlysa en tävling där man kan vinna en garanterad plats när betatestningen drar igång. Tävlingen går ut på att skriva en kort historia på max 500 ord som beskriver planeten man ser på bilden i länken. Det kan handla om att beskriva en dag i en invånares liv, skriva en vetenskaplig redogörelse till Stjärnflottan eller helt enkelt vilken typ av text man vill.

Senast den 29 januari skall bidragen vara inne. Det domarna bedömer är originalitet, kreativitet, presentation samt stavning och grammatik. Bedömningen pågår fram till den 3:e februari då man kan anta att vinnarna presenteras. Tävlingsregler finns här.

(Tack till Thomas)

Några nya skepp ur spelet Star Trek: Online

09-01-03 kl. 07:23 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Vi har tidigare publicerat bilder på det nya flaggskeppet NX-91001, efterföljaren till USS Enterprise-E. Nu släpper sajten MMOZONE bilder på ytterligare tre skepp från spelet. Se nedan.

[Klicka för förstoring]


Efterföljaren till USS Enterprise-E

08-12-26 kl. 05:33 av Fleetadmiral
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Cryptic Studios presenterar en julklapp för alla som inväntar det nya Star Trek-spelet: Federationens prototypskepp NX-91001 en skeppstyp som är avsedd att ta över efter Sovereign-klassen.

Intervju med textförfattaren till Star Trek Online

08-12-12 kl. 07:23 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Christine Thompson är författaren till Star Trek Online, alltså den som står bakom storyn och försöker att få allt att hänga samman. På Star Trek Onlines webbplats finns nu en intervju med henne och efter att ha läst intervjun känns det skönt att en trekker står bakom textförfattandet.

Atari köper Cryptic Studios

08-12-09 kl. 18:42 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Ataris huvudägare, Infogrames Entertainment, har köpt Cryptic Studios, det företag som gör Star Trek: Online. Infogrames har senast 2006 haft ekonomiska problem, men har nu en starkare soliditet och köpte således Cryptic Studios för 27,6 miljoner USD (cirka 229 miljoner SEK). Förhoppningsvis ger övertagandet en kraftsamling för Star Trek-spelet, då bonusar kommer att delas ut till de ansvariga för spelet om det blir en större succé än vad som hittills har beräknats.

Star Trek Online är inkonsekvent gentemot litteraturen

08-12-08 kl. 08:15 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Litteratur, Quarks: Spel: Star Trek Online
Star Trek: Online och Cryptic Studios har släppt deras tidslinje för år 2382. Den berättar detaljer om romulanernas utveckling, Klingonernas övertagande av Khitomer täcks och Doktorn hotas av att bli av med sin mobila emitter, till förmån för Owen Paris och stjärnflottans forskare. Doktorn övertygar domstolen att hindra detta, men beslutet är temporärt. Ro Laren återvänder till Deep Space Nine och blir chef för säkerheten där.

Det som är tråkigt är att Star Trek Online plockar uppgifter som etablerats i litteraturen men ändrar den på små men avgörande detaljer. Som exempel kan nämnas att Ro Laren ersatte Odo redan år 2376 (Avatar-böckerna från 2001), något som är mer logiskt - varför vänta 6 år efter att Odo slutat innan en beständig säkerhetschef sätts på posten? Frågan om romulanernas splittring har också beskrivits i boken Articles of the Federation (från 2005), med större detaljer såklart, men det avgörande är att händelserna enligt litteraturen ägde rum under 2380.

Man kunde ju ha trott att de skulle byggt samman respektive tidslinjer, men Cryptic Studios väljer att gå sin egen väg samtidigt som de stjäl uppgifterna från litteraturen. Det är fegt och tråkigt, tycker redaktören.

Nya bilder till Star Trek Online

08-10-11 kl. 19:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Så här ser de nysläppta bilderna till Star Trek Online ut. Spännande att nu få se något av de möjligheter som finns att skapa sina egna karaktärer, grundat på samma avatar. Klicka på bilderna så får du tillgång till större bilder, hämtade ur vårt uppdaterade bildarkiv.


Nimoy vill se mer humor

08-09-30 kl. 21:02 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Spel: Star Trek Online
Leonard Nimoy skulle gärna vilja se mer av humor i spelet Star Trek: Online, men har själv inga idéer om hur detta skulle inkorporeras i spelet. Han är övertygad om att detta är oerhört viktigt för trekkers och att det var en av anledningarna till att Star Trek blivit ett så lyckat koncept. Star Trek IV var bäst i detta avseende, och han berättar med ett skratt om hur William Shatner försökte dränka honom i slutet av den filmen. Någon journalist trodde att trekkers skulle överge Star Trek, pga all humor, men Nimoy hade då svarat att det skulle bli tvärtom, något som visade sig stämma.

I Star Trek XI, där Nimoy spelar den äldre Spock, har han en scen där han faktiskt talar med den yngre Spock, spelad av Zachary Quinto. Nimoy var oerhört nöjd med Quintos insats i filmen, särskilt efter att han sett en del av det inspelade materialet.

Fler detaljer kring Star Trek Online

08-09-08 kl. 14:37 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
I Cryptic Studios blogg ”Ask Cryptic” har svarat på ytterligare frågor rörande Star Trek Online, som är under stark utveckling:

Då Star Trek, både avseende grundberättelsen och karaktärerna, är i det närmaste ikoniskt, hur kommer berättelsen [i Star Trek Online] att levereras? Kommer det att bli röster [från de tidigare skådespelarna] eller inklippta scener [från serierna]?
Star Trek Online äger rum runt år 2409, nästan 30 år efter händelserna i Star Trek: Nemesis och Star Trek: Voyager. Många av karaktärerna har därför gått i pension, avlidit eller på annat sätt gått vidare. Självklart finns det karaktärer med lång livslängd, eller som har barn. Förvänta er därför att få se några ättlingar till dessa karaktärer, vänskaper utvecklas och gamla fiender återvända. Och räkna självfallet med välkända platser såsom stjärnflotteakademin, Deep Space 9, Qo'noS och Vulcan tillsammans med helt okända världar.” (Källa)

Vidare berättar bloggen att psi-kapabla karaktärer (vulcaner, betazoider, ocampaner, etc), kommer att finnas med och att deras förmågor självfallet blir en del av försvar (ex: vulcaners förmåga att klara av psi-attacker bättre) eller som spelelement med telekinesis (såsom ocampanerna). Det är intressant att de nämner just ocampanerna, då dessa inte finns med i Federationen, utan befinner sig 70.000 ljusår bort. Den enda ocampan som funnits i närheten var Kes, men hon var gammal (ca 6 år, om jag inte minns fel) när vi senast såg henne. Kanske har några ytterligare ocampaner tagit sig till alfa- och betakvadranten? (Källa)

Teamet bakom Star Trek Online arbetar just nu bland annat på att storleken på samtliga skepp skall vara korrekt, så gott som alltid. De har gjort några få undantag, men vill inte få kritik från trekkers, något som skett vid tidigare utgivna Star Trek-spel, och väljer därför att lägga ner mycket tid på detta. Det kommer också en möjlighet att göra egna personliga loggar, för att öka attraktionen för spelet. (Källa)

Cryptic Studios har dessutom lagt upp den framtida historien för åren 2379-2380, men den innehåller tyvärr inga överraskningar. Det är Star Treks historia som redan fastställts genom böckerna och innefattar allt som hände det första dryga året efter praetor Shinzons fall i Star Trek Nemesis. Bland annat redogörs för Tal'auras övertagande som praetor, med stöd av flottkommendör Tomalak (känd från TNG). En stor del av Enterprises besättning har flyttat till andra uppdrag, bland annat Riker och Troi som gått till USS Titan. Dessutom har den kvinnliga grundaren (känd från DS9) åtalats, samtidigt som Federationen pumpar in resurser för att bygga upp Cardassia, bland annat genom ett jordbruksprojekt lett av Keiko O'Brien. Som sagt var, inga överraskningar, men ändå bra att få det samlat. De får nog ett mer omfattande arbete med att fastställa historien för åren 2380-2408. (Källa)

Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter