Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Några höjdpunkter från Discoverys trailer

Av Pjotr'k , skriven 9 september 2020 kl. 22:02
Kategori(er): DIS
discovery-logo-sasong-3-300px_200909.png
Discoverys nya logga för säsong 3

Spoilervarning: Detaljerna ger möjliga spoilers om säsong 3 av Discovery

 

Ny logga

Vi har en ny logga för serien - enligt Discoverypanelen igår var det för att de ville komma bort från den mer klingoninspirerade loggan som fanns tidigare. Sedan har vi federationens flagga som har, vilket vi sett i tidigare teasers, endast 6 stjärnor vilket visar att det inte längre är lika många planeter med i Federationen. 

 

Personers utveckling

Denise "Jet" Reno, Paul Stamets och Tilly talar om att dysfunktionaliteten är det som definierar deras arbete. De arbetar runt en skärm där det står "CME DETECTED - CORONAL MASS EJECTOR, LIGHT MAGNITUDE". Coronal mass skulle kunna antyda något med solens yta där "coronal loop" är en del i ytans struktur. 

 

Burnham syns i ny flätad frisyr, på vad som antas vara bryggan av Discovery, betydligt längre än tidigare vilket antyder att det fått växa en bra tid sedan hon färdades framåt i tiden och att det därmed tagit lång tid för henne och skeppet att mötas. 

 

Sedan ser vi de nya karaktärerna Adira och Gray som håller varandra i händerna och tittar ömt på varandra. Som jag uppfattat det skulle den ena av komma med i det första avsnittet medan det dröjer innan den andre kommer - betyder detta att de finner varandra direkt när de möts?

 

I övrigt fanns dessa scener i turordning:

 • USS Discovery kraschar på planeten.
 • Michael Burnham lyfter fram ett paket som innehåller en faser, en skanner, en badge och något mer. 
 • Burnhams ofattbara glädje när hon får veta att många livsformer är upptäckta på planeten. 
 • Saru och Sylvia Tilly går ut från skeppet i en kylslagen miljö med lätt snö som faller. 
 • Cleveland Booker möter Michael Burnham för första gången. 
 • Resterna av ett förstört rymdskepp precis utanför en planets atmosfär. 
 • Utomjording av okänd art, med tydliga markeringar i huden som påminde om torra marker i öknen. 
 • Kvinna, människa, i något som liknar en djupblå uniform. 
 • FAR FROM HOME
 • Man ser vänskapen mellan Burnham och Booker utvecklas. 
 • THEIR FIGHT BEGINS
 • En man, människa, säger till agent Philippa Georgiou att hon inte har något att säga till om, vilket följs av att hon i en kampscen tydligt markerar vem som verkligen har makt att bestämma. 
 • USS Discovery gör ett sporhopp - det trodde jag var över och förbi, men icke. 
 • Booker använder en rund manick som skjuter ut först ljus och sedan en luftpuls som slår undan benen på flera motståndare. Burnham visar med stor glädje att hon gillar det hon ser. 
 • Ytterligare en ny karaktär ser vi här, en kvinna, vulcan, som hälsar Saru med den vulcanska hälsningen. 
 • Adira arbetar med någon slags vätska i en krypkanal ombord ett rymdskepp. 
 • I ett byggområde går Burnham och Georgiou tillsammans med en grönhudad man (orion?). 
 • En man, andorier, syns innan vi än en gång ser den nya loggan. 

Strange New Worlds får avslutande berättelser i varje avsnitt

Av Pjotr'k , skriven 9 september 2020 kl. 19:27
Kategori(er): LOW / LDS - Lower Decks, SNW - Strange New Worlds

Något som vi såg i princip i alla Star Trek-serier fram till Enterprise var ett fokus på en berättelse per avsnitt, även om mindre element kan placeras över en längre tid. Så har det definitivt inte varit med Discovery eller Picard, så när Henry Alonso Myers, exekutiv producent för Strange New Worlds, säger att den kommande serien skall återgå till denna modell är det en välkomnande nyhet för många. 

 

"Vi skall berätta de stora idéerna, science fiction-äventyren, på ett episodiskt sätt, så vi har tid och möjlighet att möta nya arter, se nya skepp, besöka nya kulturer." (Henry Alonso Myers, Star Trek Day, 2020-09-08)

Han markerar även att han tycker det är så spännande att The Cage som de ser som det första pilotavsnittet till Strange New Worlds var gjort så länge sedan. Han säger där att "detta är den längsta tid i TV-historien mellan en pilot till det att TV-serien plockas upp". Och det kan man ju inte annat än hålla med om - närmare 55 år tog det alltså...

 

Andra nyheter från gårdagens panel med Strange New Worlds är att vi äntligen kommer att få se mer av Unas bakgrund, något som fansen spekulerat kring tidigare och något som även tagits upp i ett par romaner. 

 

En tredje nyhet verkar vara ett skämt, och det handlar om att göra en crossover mellan Strange New Worlds (som utspelar sig på 2200-talet, med Rebecca Romjin i rollen som Number One) och Lower Decks (som är animerad och utspelar sig år 2380, med Romjins sambo Jerry O'Connel som spelar det skeppets Number One). Hur de skulle lösa detta är helt omöjligt att veta. Till saken hör att vi har hört detta tas upp i flera sammanhang tidigare - av O'Connel, Ethan Peck (som spelar Spock) och bland en del fans. Inget är omöjligt, men vi har svårt att se att det faktiskt skulle kunna ske. 

 

Strange New Worlds är i förarbetesfasen under 2020 och väntas påbörja inspelning som tidigast våren 2021, med en premiär på TV slutet av 2021 eller 2022. 

Ny trailer för säsong 3 av Discovery

Av Pjotr'k , skriven 9 september 2020 kl. 08:13
Kategori(er): DIS

Nu har den första ordentliga trailern för säsong 3 av Discovery äntligen släppts. Detta gjordes i samband med gårdagens Discovery-panel på Star Trek Day, och trailern är massiv! En mängd hintar om den kommande säsongen, även om vi självfallet inte får veta så mycket om handlingen. 

 

Vi vet i alla fall att de landar i år 3188, längre bort än någon varit tidigare. 

 

Ni kan se den i länken nedan, via StarTrek.com. 

Haley Joel Osment är med i Lower Decks

Av Pjotr'k , skriven 7 september 2020 kl. 17:47
Kategori(er): LOW / LDS - Lower Decks
Haley Joel Osment

Vid en större uppdatering idag av karaktärer och arter i Lower Decks och personer involverade i serien, upptäckte vi en trevlig sak, nämligen att Haley Joel Osment hade en av röstrollerna i seriens fjärde avsnitt, Moist Vessel

 

Han hade rollen som kapten O'Connor, en stjärnflotteofficer vars högsta önskan var att nå ett högre medvetande och lämna människokroppen bakom sig. Intressant då att han slog igenom som 10-åring i den mer skräckbetonade filmen Sjätte sinnet, där han spelar en pojke som ser döda människor. "I see dead people" är en av hans många kärnfulla uttryck i den filmen. 

 

Det är kul att se kända skådespelare från helt andra genrer dyka upp i Star Trek. 

Discovery får Star Treks första reguljära trans- och ickebinära roller

Av Pjotr'k , skriven 5 september 2020 kl. 14:49
Kategori(er): DIS

Spoilervarning: Inlägget innehåller information om kommande karaktärer i Discovery, dock utan att avslöja den möjliga handlingen. Följer ni länkarna kan mer information avslöjas.

 

Vi har tidigare sett båda androgyna (könlösa) personer och transpersoner i Star Trek, antingen som nämns i en passus eller något man får se i mycket korta sammanhang. Aldrig har en huvudkaraktär eller på annat sätt reguljär karaktär varit ickebinär eller transperson, men nu kommer detta att ändras. 

 

adira_200905.png
Adira sedd i säsong 3-trailern

I säsong 3 av Star Trek: Discovery, med premiär den 15 oktober i USA och troligen den 16 oktober i Sverige, får vi redan i avsnitt 1 möta Gray, en transperson och trill som har ett huvudmål i livet, vilket är att bli förenad med en symbiont. Gray spelas av Ian Alexander som själv är transperson och som vi tidigare sett i TV-serien OA

 

I det tredje avsnittet kommer ännu en ny karaktär till skeppet och bildar sig ett hem där, och det är Adira, en ickebinär som har ett mycket högt intellekt och ett starkt självförtroende. På skeppet får hen en stark relation till särskilt några i besättningen. Adira spelas av Blu del Barrio.

 

Representation gör skillnad. Star Trek står för diversitet och mångfald och det är hög tid att transpersoner och ickebinära syns på ett naturligt sätt i Star Trek. 

Missa inte DragonCon idag

Av Pjotr'k , skriven 5 september 2020 kl. 09:59
Kategori(er): DIS, VOY

dragon-con-lila_200905.pngDragonCon pågår i Georgia, USA, digitalt denna helg och dessa saker hittade vi som var särskilt intressanta för oss trekkers: 

 

Idag lördag

14:30: Science of Star Trek Discovery

Vi får lyssna på den vetenskapliga rådgivaren doktor Erin MacDonald och doktor Mohamed Noor.

 

22:00: Besättningen från Star Trek Discovery

Mary Chieffo, Jason Isaacs, Kenneth Mitchell och Anthony Rapp under ledning av moderatorn Marc Lee.

 

Imorgon söndag

20:30: Star Trek Voyager 25 år

Robert Beltran, Robert Duncan McNeill, Tim Russ och Garrett Wang. Wang är också den som är moderator för panelen. 

 

Allt går att se på Dragon Con TV - om det går att se i efterhand är osäkert. 

Fira Star Trek Day den 8 september

Av Pjotr'k , skriven 5 september 2020 kl. 08:23
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, DS9, ENT, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, SNW - Strange New Worlds, TNG, TOS, VOY

Star Trek Day, som varit en viktig dag i många år för Star Trek, kommer firas på ett särskilt sätt detta år. Star Trek Day markerar att det var den 8 september 1966 som Star Trek såg sitt första ljus med visningen av The Man Trap, det första visade avsnittet av Star Trek

 

Inget slår självfallet firandet år 2016, 50 år, men i år kommer CBS All Access erbjuda för alla fans världen över: Paneler med skådespelare och andra från de flesta av Star Trek-serierna. Det här blir betydligt mer än vad som erbjöds vid San Diego Comic-con för ett tag sedan och även om vi inte kan kalla det tillfället för en besvikelse så var det ändå bara tre relativt korta paneler med inte särskilt mycket information. 

 

Men denna gång kan vi räkna med 3½ timme med material, så visst blir det mer. Tiderna ger dock mer att önska, för oss i Sverige, iallafall om man har ett jobb att sköta dagen efter. Så här är planen: 

 

Tisdag 8 september

21.00 Discovery - Sonequa Martin-Green och David Ajala tillsammans med Alex Kurtzman och Michelle Paradise.

21.30 Deep Space Nine - Terry Farrell, Alexander Siddig, Armin Shimerman, Nana Visitor och Cirroc Lofton tillsammans med producenten Ira Steven Behr.

22.00 Strange New Worlds - Anson Mount, Rebecca Romijn och Ethan Peck tillsammans med producenterna Akiva Goldsman, Henry Alonso Myers, Akela Cooper och Davy Perez.

22:30 Originalserien - George Takei och sonen till Great Bird of Galaxy, Rod Roddenberry.

23:00 Voyager Kate Mulgrew, Robert Picardo, Robert Duncan McNeill, Garrett Wang, Tim Russ och Ethan Phillips.

23:20 Enterprise - Scott Bakula, Linda Park, John Billingsley, Dominic Keating, Anthony Montgomery och Connor Trinneer.

23:40 Lower Decks - Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells och Eugene Cordero tillsammans med seriens skapare  och producent Mike McMahan.

00:05 Picard och The Next Generation - Patrick Stewart och Jonathan Frakes.

 

Allt binds samman av formatet The Ready Room under ledning av Wil Wheaton och Mica Burton. 

 

Tittare i USA kommer dessutom, innan panelerna, att få se nästan ett helt dygn av utvalda avsnitt från Star Treks historia, helt fritt. 

 

Star Trek i rubrikerna, 1 september 2020

Av Pjotr'k , skriven 1 september 2020 kl. 21:13
Kategori(er): DS9, Kommande serier, Övrigt: Personer, Övrigt: SF, Övrigt: Teknik och vetenskap

Här är ett axplock av nyheter från de gångna dagarna, som kan vara intressanta för oss trekkers. 

 

Robert Picardo i ny science fiction-film

Filmen To Meet the Faces You Meet, som börjar spelas in på senhösten har knutit Robert Picardo till sig i rollen som amiral Gillette, en krigshungrig officer som försöker skapa det mest kraftfulla massförstörelsevapen som någonsin har funnits. (Trektoday)

 

James Darren sjuk i Covid-19

Den sjungande Vic Fontaine, James Darren har hunnit bli 84 år och har enligt hans agent fått Corona men beräknas bli helt återställd från sjukdomen. (Daily Star Trek News)

 

Siddig och Robinson framför kärleksfulla texter

Alexander Siddig och Andrew Robinson, som spelade doktor Bashir och Garak i DS9 har på Siddigs YouTube-kanal Sid City Social Club tillsammans spelat upp en del av den fan fiction på nätet som anspelar på att de hade romantiska undertoner i deras relation. Kul att se dem igen i en scen som utspelar sig 20 år efter DS9. (Sid City Social Club)

 

Vilka ranker skall den amerikanska rymdstyrkan använda sig av?

Ja, om William Shatner får bestämma så bör det bli samma som i Star Trek, alltså som den amerikanska flottan använder sig av. Självklart håller vi med - det är ju det enda rimliga! :) (Military Times)

 

Lyssna på William Shatner när han sjunger blues tillsammans med andra sångare

Den 2 oktober kommer William Shatners nya musikalbum ut och denna gång är det blues som gäller för hela slanten. Shatner har gjort stor succé med sina tidigare utgivningar och även om han rent musikaliskt oftast sjunger helt förfärligt kommer troligen även detta album bli en stor succé som går dit ingen har färdats tidigare. Håll utkik efter albumet vid namn The Blues som förhoppningsvis kommer även på musiktjänster såsom Spotify. (ABC News Radio Online)

 

Yeoh pitchade idén om en Section 31-serie

Michelle Yeoh var enligt Alex Kurtzman den som gav idén om att starta en Section 31-serie. Inget är helt klart kring detta i skrivande stund, men enligt Kurtzman arbetas det fortfarande med grunderna till en sådan serie. Det finns en skrivargrupp som avser att bygga ihop en serie som kommer att överraska. (TrekMovie)

Delta i diskussioner om Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 23 augusti 2020 kl. 15:50
Kategori(er): Databasen & forumet

87297395-10157258685208090-2379443441403691008-o-1-_200823.jpgSom tidigare har vi vårt Star Trek-forum där alla trekkers kan diskutera allt som har med Star Trek att göra. Det var fram till för ett par år sedan en mycket välbesökt plats, men tiderna ändras. Vi kommer fortfarande ha kvar detta forum, då det har fyllt en viktig funktion och vi tror att den fortsatt kan göra det. 

 

Men nu har vi inlett ett samarbete med den Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordic discussion page) där de flesta av våra nyheter publiceras och diskussionen ibland kan vara riktigt intensiv. Kanske inte lika intensiv som den var i vårt forum för några år sedan, men då hade vi ju ändå flera hundra aktiva där. I Facebookgruppen finns det just nu 87 personer som är med, så det finns utrymme för betydligt fler. 

 

Välkommen att delta i diskussionerna i både Star Trek-forum och på Facebook!

Destination Star Trek Germany flyttas till 2021

Av Pjotr'k , skriven 23 augusti 2020 kl. 14:21
Kategori(er): Aktiviteter

Höstens stora Star Trek-konvent på europeisk mark, Destination Star Trek Germany, har flyttats pga Coronapandemin till den 25-27 juni 2021. 

 

Huvudtemat kommer fortfarande vara på 25-årsfirandet av Star Trek Voyager, även om det då blir 26 år. Vi komemr även att få se de flesta av Voyagers skådespelare på plats - samtliga har tackat ja till att medverka på detta senare datum. 

 

Destination Star Trek Germany är det enda officiella Star Trek-konventet i Europa och äger rum den 25-27 juni 2021 i Westfalenhallen i Dortmund, Tyskland. 

Arbetet med Star Trek 14 pausas

Av Pjotr'k , skriven 23 augusti 2020 kl. 13:57
Kategori(er): Filmer: 14
tumme_800px-noah-hawley-(15042030244)-1-_200823.jpg
Noah Hawley​

Noah Hawley, som sedan i höstas arbetat med manus till en fjortonde Star Trek-film, gör inte detta längre. Enligt Deadline beror detta på att Paramounts nya filmchef, Emma Watts, vill bestämma sig för hur de går vidare med Star Trek-filmer. Enligt rykten var manuset som Noah Hawley tänkt att handla om ett dödligt virus, något som inte är något som Hollywood nu vill exploatera mitt i en pågående pandemi då de är rädda för att det agerandet skall slå tillbaka på något sätt. 

 

Det är 4 år sedan vi såg en Star Trek-filmen på bioduken, och med denna film i pausläge samtidigt som vi sedan 2017 inte hört något värdefullt om Quentin Tarantinos planerade Star Trek-film, gör att vi nog tyvärr kan räkna med minst 3 års väntan innan vi får se en film på den stora duken. 

Ben Cross har avlidit

Av Aike , skriven 20 augusti 2020 kl. 21:17
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Den brittiske skådespelaren Ben Cross är död. Han spelade Spocks far, Sarek, i Star Trek (2009). Det skriver BBC.com.

 

Cross avled den 18 augusti i Wien efter en tids sjukdom. Han hade en gedigen skådespelarkarriär bakom sig med roller i filmer som The Exorcist: the begininng och just nämnda Star Trek-film. Mest känd var hand dock för rollen som den engelske friidrottaren Harold Abrams i Triumfens vilja.

 

Ben Cross blev 72 år.

Sammanfattning av Lower decks-panelen

Av Pjotr'k , skriven 13 augusti 2020 kl. 21:45
Kategori(er): LOW / LDS - Lower Decks

lower-decks-panel-200813_200813.jpgNew York Comic Cons Metaverse, som pågår just nu på webben, avslutade precis sin panel vid namn Behind the Scenes of Star Trek - Lower Decks. Om man skall sammanfatta den mycket kort så är det att det kreativa teamet bakom serien verkligen älskar Star Trek och de karaktärer som de lyckats skapa. En annan sak som stack ut var att skaparen av serien, Mike McMahan, var den som tog mest utrymme, med sin entusiasm, visioner och energi. Ibland tog han kanske över lite för mycket, men man kan verkligen se att han brinner för serien.

 

Flera i teamet hade sina favoritavsnitt lite senare i serien, så de ser vi fram emot när de väl kommer till den svenska marknaden. 

 

Intressant att notera är att Mike McMahan just nu arbetar med manuset till finalavsnittet av säsong 2, så i princip allt är färdigskrivet för säsong 2 redan. Så då får vi hoppas att det blir en sådan säsong!

 

Vi fick även se första scenen av avsnitt 3, Temporal Edict

Prodigy börjar hitta nyckelpersoner

Av Pjotr'k , skriven 13 augusti 2020 kl. 19:46
Kategori(er): PRO - Prodigy

ben-hibon_200813.jpgDet har nu bestämts att Ben Hibon, som troligen mest är känd för att ha skapat den Oscarsnominerade animationen Sagan om tre bröder, vilken sågs i filmen Harry Potter och dödsrelikerna, del 1, blir den kreativa ledaren för Star Trek: Prodigy, som är tänkt att ha premiär under 2021. Han kommer även regissera och vara medexekutiv producent för serien. 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter