Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek-kampanj på Cdon

Av Pjotr'k , skriven 11 september 2016 kl. 22:37
Kategori(er): Quarks: DVD

Om du är en av alla de som ämnar köpa in Blu-ray-boxen Star Trek 50th Anniversary kanske det nu kan vara av intresse att Cdon fram till den 22 september kör en kampanj att de som förhandsbokar denna box också får välja valfri utgåva av Star Trek Beyond som då gratis medföljer. Värdet på erbjudandet blir isåfall mellan 149 och 249 kr, och priset på hela paketet blir därför 1499 kronor. 

Forbes: "Beyond borde haft premiär den 8 september"

Av Aike , skriven 11 september 2016 kl. 17:56
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond borde haft premiär den 8 september när Originalserien fyllde 50 år. Det hävdar Forbes skribent Scott Mendelson.

 

Mendelson ger följande skäl varför han har den åsikten:

 • Paramount hade kunnat utnyttja 50-årsjubileumet i högre grad, vilket James Bond-filmen Skyfall gjorde.
 • Filmen hade fått gratis marknadsföring via alla fans som både postat online om jubileumet och premiären.
 • Beyond hade mött mindre konkurrens på biograferna från andra blockbusters.

Nu kan du uppleva National Air and Space Museum på klingonska

Av loghaD , skriven 10 september 2016 kl. 19:02
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

vaghmaH ben Hov leng much wa'DIch lablu'ta'. qoSvam potlh lopmeH SepjIjQa' chal logh je boSwI' qach, jav Dujmey potlhqu' bopbogh tlhIngan Hol much'e' 'oghta'.

 

För dig som inte kan klingonska så betyder texten ovan: "För femtio år sedan sändes det första Star Trek-avsnittet. För att fira denna viktiga födelsedag har USA:s himmel- och rymdsamlingsbyggnad skapat en klingonsk presentation om sex mycket viktiga farkoster."

 

Smithsonian National Air and Space Museum har aldrig hymlat med sin kärlek till Star Trek. På senare år har de bland annat ägnat sig åt tribbelforskning, skapat dokumentärer om Star Trek och restaurerat den berömda "elvafotingen", det vill säga den första studiomodellen av stjärnskeppet USS Enterprise (inget jädra A, B, C eller D).

 

Därmed är det kanske inte så konstigt att museet valde att bjuda Marc Okrand, skapare av det klingonska språket, för att översätta deras höjdpunktsvisning, som tar upp sex viktiga flygfarkoster, från bröderna Wrights historiska första motordrivna flygare till befälsmodulen från den första månlandningen.

 

De översatta beskrivningarna finns att lyssna på  museets hemsida, och finns även att läsa i deras nysläppta GO FLIGHT-app.

 

Klingonsktalare - som ständigt är ivriga efter nya källor att tillföra språkets kanon - har upptäckt flera nya ord i beskrivningen. Bland annat finns ordet wabDo, som bokstavligen betyder "ljudhastighet" och verkar användas som en enhet på samma sätt som machtal. Det finns även ett par verb - tur, chIq och vItlh - som medlemmar av Klingonska Språkinstitutet fortfarande försöker avtyda.

Fuller avslöjar vilket Star Trek-avsnitt som Discovery skall mätas mot

Av Aike , skriven 10 september 2016 kl. 00:23
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller tweetade under fredagen vilket avsnitt ur Originalserien som Discoverys berättelse skall mätas mot, skriver Trekmovie.com.

 

Det är inget mindre än det klassiska avsnittet Balance of Terror, där Enterprise möter romulaner för första gången, som Fuller avser. Så här skriver han:

 

A FAVORITE TOS EPISODE "BALANCE OF TERROR" IS A TOUCHSTONE FOR THE #STARTREKDISCOVERY STORY ARC#STARTREK50 #LLAP50

 

Huruvida berättelsen i Balance of Terror och Discovery kommer att vara sammanlänkade är emellertid oklart.

Chris Pine om homosexuella karaktärer i Star Trek: "Det är fasiken på tiden."

Av loghaD , skriven 9 september 2016 kl. 21:30
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer (av trekkers)

kirk_sulu_160909.jpg

Star Trek har alltid varit en progressiv franchise, men under sina femtio år har serierna innehållit överraskande få HBTQ-personer. Med Star Trek Beyond och Star Trek: Discovery blir det ändring på detta, och i Chris Pines mening är det inte en minut för tidigt.

 

I Star Trek Beyond fick vi för första gången se ett långlivat samkönat äktenskap i Star Trek-multiversumet. Det var ingen mindre än herr Sulu som visade sig ha både man och barn ombord stjärnbasen Yorktown, vilket gjorde filmens konflikt desto mer angelägen för honom.

 

Beslutet att göra Sulu homosexuell har fått både ris och ros, bland annat från självaste George Takei. Den ursprungliga Sulu-skådespelaren, som själv är öppet homosexuell, kritiserade beslutet, som han ansåg bröt mot Gene Roddenberrys vision för Sulu. Takei hade istället uppmuntrat John Cho och produktionslaget att skapa en ny homosexuell protagonist som publiken aldrig har sett förr. I ett Facebook-inlägg förtydligade han dock att även om han tycker att det hade varit bättre att introducera en ny karaktär så var han fortfarande glad att HBTQ-personer fanns representerade i Star Trek.

 

"Star Trek har alltid tänjt gränserna och öppnat nya möjligheter för skådespelare, inklusive mig själv. Jag är oändligt tacksam till alla som har varit en del av denna fantastiska och växande familj. Jag önskar John Cho all lycka i den roll jag en gång spelade, och gratulerar Simon Pegg för hans vågade och banbrytande berättelse. Även om jag hade valt att använda en ny karaktär i just det här tillfället så förstår jag och uppskattar det arbete de gör; som alltid far de djärvt dit ingen har farit förr. Star Trek kommer att leve länge och väl."

 

Star Trek har flörtat lite med genus och sexualitet tidigare. I TNG-avsnittet The Outcast träffar vi Soren, som arresteras eftersom hon identifierar sig som kvinna i ett androgynt samhälle där könsidentitet av något slag betraktas som en kriminell perversion, vilket somliga har betraktat som ett (eventuellt oavsiktligt) sätt att förklara könsdysfori på ett sätt som är relaterbart för cispersoner. I Star Trek: Deep Space Nine skulle somliga argumentera för att vi fick se franchisens första bi- eller pansexuella karaktär, då Jadzia Dax förälskar sig i och attraheras av klingonska män, trillska kvinnor och kaptener med genomskinliga huvuden. Skådespelaren Terry Farrell har även berättat att hon uppfattade sin karaktär som könsfluid, eftersom Dax-symbionten hade levt både som kvinna och som man.

 

 

I mångas åsikt är dock dessa instanser lite för få och för kortvariga. Men det kanske det snart blir ändring på. Nästa år kommer nämligen Star Trek: Discovery, och serieskaparna lägger stor vikt vid representationen av kvinnor och minoritetsgrupper. Som en del i detta har Bryan Fuller förklarat att det kommer att finnas minst en homosexuell karaktär i serien, och en av de som glädjer sig av detta beslut är Kirk-skådespelaren Chris Pine. "Det är fanimej på tiden,", säger skådespelaren till The Hollywood Reporter, där han även uttrycker att han är stolt över att vara med i en franchise som lägger fokus på hoppfullhet och optimism.

 

I Pines mening innebär det faktum att det fortfarande pågår en diskussion om detta bevis för att det finns arbete kvar att göra med att normalisera homosexualitet. Han menar också att det är hans jobb som skådespelare att hjälpa folk att känna sig mindre ensamma, och att "om det finns ett enda barn i USA som känner någon nivå av självförakt eftersom han känner sig annorlunda, eller mobbas eftersom han känner sig annorlunda eller låter annorlunda eller ser annorlunda ut, och om vår film kan ge honom någon tröst eller få honom eller henne att känna sig mindre ensam, då ska vi definitivt göra det hela tiden, varje dag i veckan."

Star Trek i rubrikerna - 50-årsspecial

Av loghaD , skriven 9 september 2016 kl. 20:56
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek 50 år

star_trek_50_160909.jpgIgår firade vi Star Treks 50-årsjubileum, och redan då fanns det en hel del nyhetsartiklar och radioinslag att gå igenom. Nu när dagen är över kan vi blicka tillbaka och glädjas över att Star Trek fick många minuter i rampljuset, och därmed även många av dess fans.

 

 • Hanna Fahl på Dagens Nyheter har skrivit en artikel om "Star Treks oförtröttliga optimism".
 • Hos Dagens Nyheter finner vi även ett Star Trek-quiz av Greta Thurfjell.
 • Star Trek-bloggaren Roger Wilson hadde en fullspäckad dag. Efter flera framträdanden i radio och TV var han också värd för en Star Trek-visning på Bio Rio i Stockholm.
  • I Gomorron Sverige pratar Wilson om 50-årsjubileumer och hans projekt att blogga om varje avsnitt av Star Trek. Hoppa fram till 30:00 (kl. 6.54) för att se inslaget.
  • I SR P1-programmet  Studio Ett pratar han bland annat om Star Treks begynnelse och seriens förhållande både till samtiden och framtiden. Hoppa fram till 34:30 för att lyssna på inslaget.
  • I PP3 pratade han också om bloggprojektet och de gemensamma dragen i Star Trek. Inslaget börjar 20 minuter in i programmet.
  • Fredag i P3 hade under sitt vanliga fredagsquiz en Star Trek/Star Wars-special där de tävlande fick gissa vilket ljud som hörde till vilken produktion.
  • I Svenska Dagbladet skriver han om hur fansen har bidragit till Star Treks framgång, och uttrycker både optimism och oro om de nya riktlinjerna för fanfilmer.
  • Han talar även ut om hur bloggprojektet har hjälpt honom att bli kvitt sin "nördfobi".
 • Sveriges Radio P4 hade flera inslag med svenska Star Trek-fans i centrum:
  • I P4 Extra talar Olof och Anna från West Coast Trekkers om deras favoritserier, svensk fandom och hur man kan introducera sig till den här massiva franchisen. Hoppa fram i programmet till ungefär 1:17:50 för att komma till inslaget.
  • I P4 Jämtland pratade man med Liza Israelsson om hennes favoritfilmer, svensk fandom, och skillnaden mellan trekkies och trekkers. Scrolla ner lite på sidan för att lyssna på långversionen av intervjun.
  • I P4 Uppland talade Zrajm och Felix från Klingonska Akademien om deras något annorlunda språkintresse.
  • P4 Malmöhus intervjuar TSS ordförande Jan Kivisaar om Star Treks storhet. 
 • I SVT Västerbotten gjorde man ett reportage om Star Trek och trekkern Joakim Mäki, tillika ordförande i Umeås science fiction-förening.
 • Göteborgs-Posten hade en intervju med Louise Löwenspets från West Coast Trekkers.

Star Trek-skådisar gratulerar Star Trek

Av Aike , skriven 8 september 2016 kl. 23:53
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS

Flera kända Star Trek-skådespelare gratulerar Star Trek i dag när serien och fenomenet fyller 50 år. Ni ser gratulationerna nedan.

 

Kvinnan bakom saltmonstret i The Man Trap talar ut

Av Aike , skriven 8 september 2016 kl. 23:46
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TOS

I dag den 8 september sändes det första avsnittet av Star Trek 1966. Alltså som vi alla vet för exakt 50 år sedan.

Men vad få vet är att rollen som saltmonstret i The Man Trap spelades av Sandra Gimpel.

 

Gimpel, som numera är 77 år, har en lång karriär som stuntwoman i Hollywood och hade även en roll som en talosian i den allra första Star Trek-piloten The Cage. I en intervju med Startrek.com berättar hon om arbetet med Star Trek och hennes karriär i stort. Nedan följer ett utdrag ur intervjun med fokus på The Man Trap.

 

What was your reaction when you saw this costume? It's so ugly.

I know. I know. It was kind of funny to me. I enjoyed all that crazy stuff anyway, so…
 

Did you talk to Wah Chang, who created the costume, about it?

I think I did. I think so, because he was there with the costumes. The hard part about the costume was you couldn't see, because you had no peripheral vision, and then you couldn't look down. When you're walking towards your mark, you couldn't see your mark on the floor, where to stop, because the nose was in the way.
 

How hot was it?

It was hot and heavy. But the nice thing about that particular costume was you could take the head off.
 

What do you remember of your director, Marc Daniels? He needed a performance. He wasn’t just directing a stunt person.

Yep, and I had studied acting when I went to college. I took Theater Arts. At that time, L.A. City College was "the" prime place to go for theater. So, I had done a lot of acting. I did a lot of impromptu classes and stuff like that. So when he started telling me what to do, and I didn’t have any troubles. I could listen and do what he said. We rehearsed two or three times, to make sure I could hit my mark in costume. We did it without the head on, so I knew where I was going. And it worked out fine.
 

How did you enjoy working with William Shatner?

Oh, it was great. I mean, it was hard for me, because here was this star, and I had to put me hands all over him, all over his face, with these suction cups. But it worked out fine. He was a good scene partner. When they did the reverse shots, he was there, and some actors aren't.
 

This was one job among the many you had done. When did you realize that your appearance had started to take on a life of its own?

I didn’t realize until this 50th anniversary, if you want to know the truth. I had no idea.

Star Trek Beyond släpps 21 november på dvd och blu-ray i Sverige

Av Aike , skriven 8 september 2016 kl. 23:30
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond har nu fått ett preliminärt släppdatum för dvd och blu-ray. Den 21 november är dagen ni skall notera i era kalendrar, uppger Cdon.se

 

I USA släpps filmen redan den 1 november, enligt Dvdreleasedates.com.

Star Trek 50 år i svenska tidningar

Av Aike , skriven 8 september 2016 kl. 13:54
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Allmänt om Star Trek

I dag firar Star Trek 50 år och svenska tidningar uppmärksammar förstås jubileumet. Här är några artiklar.

 

 • GP intervjuar West Coast Trekkers redaktör Louise Löwenspets angående årsdagen. (+)
 • TT har intervjuat Jerry Määttä, filosofie doktor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet som säger följande om att Star Trek fyller 50: "Den röda tråden är optimismen och humanismen, att man tror på tekniken, samhällsutvecklingen och det goda i människan. Särskilt nu när dystopier och postapokalyps har haft ett sådant genomslag de senaste 15 åren så känns "Star trek" fortfarande fräscht. Även om serier som "Deep space nine" gick mot det mörka så finns det fortfarande en optimism i grunden."  ( +)
 • DN har skrivit en lång artikel under rubriken "Star trek är ljuset i en svartsynt rymd", där man bland intervjuar Roger Wilson. (+)
 • Sydsvenskan har skapat ett Star Trek-quiz. ( +)

There be whales here - Knölvalen blir allt mindre utrotningshotad

Av loghaD , skriven 8 september 2016 kl. 11:43
Kategori(er): Filmer: 04 Voyage Home

kna_lvalsfinish_160908.jpg

Det är inte bara Star Trek: Originalserien som jubilerar i år: Den 26 november är det 30 år sedan premiären av Star Trek IV: The Voyage Home, det vill säga filmen där de räddar valarna. Men vi behöver inte vänta på 2200-talet för att rädda jordens utrotningshotade arter, och nu finns det nya siffror som tyder på att vi kan göra det riktigt väl.

 

Star Trek IV: The Voyage Home är mångas favorit bland Trek-filmerna, och det är inte så svårt att förstå varför. Filmen var Leonard Nimoys andra omgång i regissörsstolen, och den här gången hade han fått betydligt friare tyglar. Tillsammans med Harve Bennett och Nick Meyer skapade han en berättelse helt utan någon egentlig antagonist, som istället lade fokus på samarbete och samtidskritik. Det är också en film där samtliga medlemmar av Enterprise-besättningen får någonting att viktigt att göra, och med ett humorspäckat manus som har lämnat ett tydligt avtryck på vår tids populärkultur.

 

 

Den fjärde Star Trek-filmen såg över människans förödande inverkan på moder natur och ställde sig frågan: Vad händer om vi förstör idag vad vi förlitar oss på imorgon?

 

Mer specifikt rörde det sig om knölvalar, vars unika sång behövdes för att rädda jorden från en främmande rymdsond med en något problematisk kommunikationsstrategi. Dessvärre skedde detta år 2268, och i Star Treks annars framtidsoptimistiska framtid hade knölvalar varit utrotade sedan någon gång på 00-talet. Som tur är hade våra hjältar tillgång till en klingonsk Bird-of-Prey och en beprövad metod för att resa i tiden, så det var möjligt för dem att resa tillbaka i tiden, hämta 2½ knölvalar och rädda världen ännu en gång.

 

resan_hem_timewarp_160908.jpg

Let's do the time warp agaaaain!

 

I verkligheten är det dock än så länge oklart om det finns vare sig klingoner eller sätt att resa bakåt i tiden, men faran i att förstöra jordens ekosystem och minska vår världs biologiska mångfald är precis lika verkligt. För att vara på den säkra sidan borde vi därför ta steg för att försäkra att färre arter utrotas, så att vi slipper skicka någon stackars testpilot rakt in i solen och hoppas att det funkar.

 

Därför är det så glädjande att just knölvalarna ser ut att leva längre och frodas bättre än vad Nimoy och kompani hade befarat. I tisdags offentliggjorde nämligen den amerikanska myndigheten National Marine Fisheries Service (NMFS) en rapport som säger att av de 14 identifierade knölvalspopulationerna på våran jord så är det 9 som inte längre är att betrakta som utrotningshotade.

 

Det har länge varit känt att knölvalar som art har återhämtat sig en hel del sedan 1966, då antalet knölvalar var nere på så lite som 5000 individer, men att se att det finns flera i stort sett självständiga populationer kommer ändå som en glädjande nyhet. Denna mångfald inom arten gör bland annat knölvalen mer säker från utrotning på grund av sjukdomar, miljöförstöring och andra ekologiska faror, eftersom en population kan överleva faror som är förödande för andra, och det är även enormt intressant från ett forskningsperspektiv att se hur olika populationer anpassar sig till sina olika miljöer. NMFS:s assisterande fiskeriadministratör Eileen Sobeck kallar den nya datan för en "sann ekologisk framgångshistoria", och säger att identifieringen av flera friska populationer kommer att hjälpa naturvårdare att skräddarsy deras planering av knölvalsskyddsprojekt i olika delar av världen.

 

kna_lvalar_karta_160908.jpg

NMFS:s kartläggning av 14 olika knölvalspopulationer visar på problem i områden mer höga befolkningstätheter och en stor mängd fiske, framför allt i norra Stilla Havet.

 

Sammanlagt uppskattar man att det finns omkring 80 000 knölvalsindivider i världens vatten, och de nio populationer som har visats vara trygga kommer inte längre att täckas av USA:s Endangered Species Act, som bland annat reglerar jakt och transport av hotade arter och populationer samt hur myndigheter ska ta hänsyn till deras naturliga miljöer. Knölvalar som art kommer dock fortfarande att täckas både av nationella och internationella lagar och konventioner, såsom International Whaling Commissions förbud mot all knölvalsjakt i kommissionens 88 medlemsländer. Ett förbud som förresten också fyller femtio år i år!

 

Trots allt detta så finns det många faror - såsom fisknät, klimatförändringar, vattenföroreningar och tjuvjakt - som utöver att skada de fem sårbara populationerna också skulle kunna torpedera de framsteg som har gjorts under de senaste 50 åren.

 

Star Trek IV förutspådde att människans girighet och kortsynthet skulle förorsaka knölvalarnas totala utrotning innan år 2100. Det är ännu 84 år kvar tills vi får veta om den förutsägelsen kommer att gå i sanning, men om vi lär oss av valräddarnas outtröttliga kamp så vore det ett tecken på att vi en dag kan uppnå - eller kanske till och mer överträffa - Star Treks optimistiska framtidsvision; en framtid som präglas av respekt, lärande och oändlig mångfald i oändliga kombinationer.

Star Trek 50 år uppmärksammas i Ulricehamn

Av Pjotr'k , skriven 8 september 2016 kl. 08:54
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Allmänt om Star Trek: Star Trek 50 år

Vår chefredaktör och storamiral Pjotr'k jobbar som skolbibliotekarie i Ulricehamn. Ett 50-årsfirande av Star Trek kunde självklart inte gå tyst förbi utan en utställning fick ordnas fram. Se alla bilderna på Facebook - om ni själva vill ordna en utställning så kan Star Trek Databas pdf-utställning vara en bra grund. Bara att tanka hem och skriva ut!

 

Om ni vill lyssna på en av våra andra redaktörer, Mr Trek, så kommer han att prata om Star Trek i P4 Extra vid kl 14:20 idag, tillsammans med Anna från styrelsen i West Coast Trekkers, där han också sitter med.

 

utsta_llning_om_star_trek_50_a_r_(0)_160908.jpg

Så fick Thatcher rollen som punkaren i Resan Hem

Av Aike , skriven 7 september 2016 kl. 22:21
Kategori(er): Filmer: 04 Voyage Home

Det är inte bara TOS som jubilerar i år, utan även Star Trek IV: Resan Hem som fyller 30 år senare i höst. En av de mest minnesvärda scenerna i filmen är när Spock utför en "nerve pinch" på en aggressiv punkare som inte vill sänka musiken på sin bergsprängare. Nu berättar skådespelaren Kirk Thatcher om hur han fick rollen som punkare för Wired.

 

Kuriosa är att Thatcher även var regissören Leonard Nimoys assistent under inspelningen av filmen, spelade den vulcanska datorrösten i testet som Spock utför i början av filmen på Vulcan samt att han även skrev och sjöng punklåten "I hate you" punkaren lyssnar på i filmen. Hela intervjun, som avslöjar den rätt osannolika historien om hur Thatcher fick rollen, läser du här. Nedan kan du njuta av den klassiska scenen.

 

De hundra mest viktiga besättningsmedlemmarna listade

Av Aike , skriven 7 september 2016 kl. 22:08
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, ENT, TNG, TOS, VOY

Wired har listat de hundra mest viktiga besättningsmedlemmarna i Star Trek. Listan innehåller en del överraskningar, som du i sin helhet läser här.

 

Topp tio ser du nedan:

10. Commander T’Pol (ENT)
9. Captain Jonathan Archer (ENT)
8. Captain Kathryn Janeway (VOY)
7. Colonel Kira Nerys (DS9)
6. Commander William Riker (TNG)
5. Dr. Leonard “Bones” McCoy (TOS)
4. Captain Spock (TOS)
3. Captain Jean-Luc Picard (TNG)
2. Captain Benjamin Sisko (DS9)
1. Captain James T. Kirk (TOS)

Specialavsnitt i P1 Kultur om Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 6 september 2016 kl. 19:06
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek 50 år

Med anledning av femtioårsfirandet hade radioprogrammet P1 Kultur igår ett specialavsnitt på 15 minuter om just Star Trek. Roger Wilson intervjuar manusförfattaren Fred Bronson och vi får även en rapport från det stora Star Trek-konventet i New York den föregående helgen. 

Star Trek 50 år - en utställning att ladda hem

Av Pjotr'k , skriven 6 september 2016 kl. 14:47
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek 50 år

Om ni vill sprida nyheten om Star Treks 50 årsfirande på er skola eller er arbetsplats, får ni gärna använda den enkla pdf-utställning som Star Trek Databas tagit fram. Självklart helt fri att använda. 

 

Pdf-filen är på 5 sidor och beskriver Star Treks historia med start i originalserien 1966, därefter en kort resumé av alla serier och filmer och en liten teaser om den nya serien Discovery. Sist men inte minst en beskrivning över vilka svenska Star Trek-föreningar som är aktiva idag. 

Lyckad premiärhelg för Star Trek Beyond i Kina

Av loghaD , skriven 5 september 2016 kl. 02:21
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

beyond_kina_160902.jpg

Det har nu gått en och en halv månad sedan Star Trek Beyond hade premiär, men trots positiva recensioner har filmen dragits med  låga biljettintäkter både i USA och i många andra länder. Kina ser ut att kunna bli avgörande för filmens finansiella framgångar, och lyckligtvis har filmen fått en fantastisk premiärhelg i mittens rike.

 

Sedan sin premiär i fredags har Star Trek Beyond sålt biljetter för 31,3 miljoner amerikanska dollar (drygt 200 miljoner kinesiska yuan). Detta innebär att filmen har dragit in 7% mer under sin premiärhelg än Star Trek Into Darkness, till skillnad från i många andra marknader där filmen har sålts sämre än sin föregångare.

 

 

Totalt så Star Trek Beyond dragit in 37 miljoner dollar i 40 olika marknader under helgen, uppger The Hollywood Reporter, vilket innebär att filmen har dragit in totalt 285,4 miljoner dollar sedan sin premiär. Då filmens produktionsbudget låg på 185 miljoner dollar verkar detta ha blivit en lönsam affär för Paramount Pictures, men man ska komma ihåg att den siffran inte inkluderar marknadsföringsutgifter, som kan påverka filmens lönsamhet drastiskt. Dessutom måste filmen jämföras med Star Trek Into Darkness, som drog in 467,4 miljoner dollar på samma budget.

 

Förhoppningsvis visar sig filmen ändå vara lönsam nog för att motivera Paramount Pictures att fortsätta utveckla filmens uppföljare, som redan är i förproduktionsstadiet.

NASA firar Star Treks 50-årsjubileum

Av loghaD , skriven 4 september 2016 kl. 19:03
Kategori(er): Allmänt om Star Trek

Det är nu bara fyra dagar kvar till den 8 september, vilket kommer att markera Star Treks 50-årsjubileum. Detta kommer att firas på flera olika sätt, såväl i Sverige som i resten av världen. NASA deltar just nu i Star Trek: Mission New York, och idag har de även släppt en video där hundratals astronauter, forskare, ingenjörer och administratörer hyllar Star Trek för den optimistiska och vetenskapsdrivna framtidsvision som har inspirerat miljontals människor i snart ett halvt sekel.

 

Videon finns att se här. Rymdintresserade Star Trek-fantaster (vilket väl torde utgöra sisådär 99,7% av våra läsare) kan även spana in NASA:s temasida om deras relation med Star Trek.

Beyer avslöjar ytterligare saker om Discovery

Av Aike , skriven 4 september 2016 kl. 13:34
Kategori(er): Discovery (2017)

Manusförfattaren Kirsten Beyer avslöjade igår att Star Trek Discovery även kommer att bli en serietidning från IDW samt en romanserie från Simon and Schuster. Det berättade hon på Mission: New York, skriver Trekmovie.com.

 

Första romanen skrivs av David Mack.

Andra småavslöjanden som framkom på Mission: New York var:

 

-Det kommer att finnas nya utomjordingar och intressanta livsformer som är en del av den ordinarie ensemblen. 

-Serien kommer att vara en kombination av följetong och fristående avsnitt. 

-Progressiva värderingar kommer att finnas med i serien.

Nytt avsnitt av Star Trek Continues - "Embracing the Winds"

Av loghaD , skriven 4 september 2016 kl. 01:30
Kategori(er): Filmer (av trekkers)

stc_embrace_the_winds_160904.jpg

De nya riktlinjerna för fanfilmer har tvingat många fanproduktioner att lägga ner eller göra andra stora ändringar. Exempelvis har skaparna av fanserien Renegades bestämt sig för att fortsätta serien fast utan Star Trek-relaterade inslag, medan skaparna av Starship Valiant, Starship Saladin och Farragut m.fl. har bestämt sig för att färdigställa de avsnitt de redan har påbörjat och sedan lägga ner.

 

Även skaparna av Star Trek Continues planerar att lägga ner serien, men först vill de använda de pengar de har samlat in för att ge serien ett värdigt slut. I ett blogginlägg skriver huvudmannen Vic Mignogna att serien kommer att avslutas med en fantastisk berättelse som sträcker sig över flera avsnitt.


Kanske är seriens sjunde avsnitt, Embracing the Winds, det första ledet i den här berättelsen. I det nya avsnitt står kapten Kirk framför ett svårt beslut samtidigt som resten av Enterprise-besättningen står inför ett mysterium, och när eftertexterna börjar får man en känsla av att det finns det en hel del kvar att fundera över på bägge fronterna.

 

Mer än så tänker jag inte säga! Avsnittet finns att se på Vimeo och YouTube.

Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter