Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Wesley Snipes kunde ha spelat Geordi La Forge

10-08-26 kl. 20:05 av Aike
Kategori(er): DS9, TNG, VOY, Övrigt: Personer

Actionhjälten Wesley Snipes kunde ha fått rollen som Geordi La Forge i The Next Generation. Även Tim Russ (Tuvok) var aktuell för samma roll. Det skriver Trekmovie.com som har kommit över ett internt dokument från Paramount skrivet i april 1987 som visar vilka skådespelare som var aktuella för rollerna i serien.

 

Dokumentet visar även att Denise Crosby, som spelade Tasha Yar, egentligen var tänkt för rollen som Deanna Troi, och att Rosalind Chao (Keiko) var huvudfavorit för rollen som just Yar. Dokumentet kan du se här.


Shatner ska intervjuva de övriga Star Trek-kaptenerna

William Shatner producerar just nu en ny dokumentär som heter The Captains. I den kommer intervjuer med de övriga Trek-kaptenerna Patrick Stewart, Avery Brooks, Kate Mulgrew, Scott Bakula samt Chris Pine finnas med, skriver Vancouver Sun.

 

Redan igår träffade han Scott Bakula (Archer) i Los Angeles, uppger Trekmovie.

-Jag hoppas att upptäcka saker om dem som de själva inte känner till, och under den processen lära mig mer om mig själv.

 

Shatner säger också till Vancouver Sun att det delvis var hans förtjänst att Star Trek blev en tv-serie över huvud taget. Han såg den första piloten The Cage, men tyckte att den var "dödligt seriös".

 

-Så jag föreslog [för NBC] en mer humoristisk ton. De höll med, och den var såld.

 

Shatner själv befinner sig i Vancouver för att vara gäst på ett konvent tillsammans med Leonard Nimoy.


Nytt tecknat Farragutavsnitt med Tim Russ i en av rollerna

10-05-11 kl. 23:38 av Aike
Kategori(er): DS9, Filmer (av trekkers), TOS, VOY, Övrigt: Personer
Fanfilmsteamet bakom den prisbelönta Farragutserien släppte i dag ytterligare ett tecknat avsnitt. I rollistan finns bland annat Tim Russ (Tuvok), Chase Masterson (Leeta) samt Chris Doohan, son till James Doohan (Scotty).

Avsnittet heter "The Needs of the Many" och är en uppföljare till det klassiska TOS-avsnittet Arena. Med andra ord, så återvänder besättningen ombord på Farragut till Cestus III för att hindra Gorns från att invadera Federationen. "The Needs of the Many" är skrivet av DS9-manusförfattaren Jack Treviño and NEO f/x’s Michael Struck. I en liten cameo finns även Lou Scheimer som var medproducent för TAS samt grundare och ägare till Filmation som gjorde serien.

Till skillnad från andra fanserier finns hela avsnittet att se nu. Så det är bara att klicka vidare när de första tio minuterna är över.


Tim Russ: "Nej, det blir ingen Voyagerfilm"

10-05-03 kl. 15:39 av Aike
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer
I förra veckan rapporterade vi att Tim Russ (Tuvok) hade postat på Facebook att det kanske skulle bli en Voyagerfilm.
Nu säger Russ att både ryktet och Facebooksidan där uppgiften postades är oäkta, skriver Trekmovie.

I stället är det någon skämtar som har startat fansidan. Den riktige Russ har i stället för att planera en Voyagerfilm, i första hand gästspelat i tv-serier under det senaste året. Dessutom har han regisserat filmen Night at the Silent Movie Theater med bland annat Tony Todd (Gowron) i en av rollerna.

Star Trek Voyager fyller femton år

10-01-16 kl. 03:38 av Aike
Kategori(er): VOY
I år är det femton år sedan Janeway och besättningen ombord på Voyager hamnade i deltakvadranten. För den sextonde januari 1995 sändes premiäravsnittet Caretaker i USA.

Nästan nio miljoner amerikaner såg avsnittet på den för året nystartade tv-kanalen United Paramount Network (UPN). Voyager var kanalens flaggskeppsserie och Paramount hoppades att serien skulle bli lika populär som The Next Generation som hade slutat våren 1994.

Nu blev det dock inte så. Voyager fick aldrig lika bra tittarsiffror, trots att de var höga de första åren och var den enda serien från UPN:s premiärvår 1995 som överlevde mer än en säsong. Ett problem var att kanalen UPN inte fanns i hela USA. Ett annat var att Voyager konkurrerade med Deep Space Nine och repriser av TNG samt en våg av sci-fiserier under andra hälften av 90-talet.

Säsong efter säsong sjönk tittarsiffrorna och inför den fjärde, 1997, behövde något drastiskt göras. Producenterna beslöt därför att introducera en ny besättningsman: den sexiga borgen Seven of Nine som skulle locka yngre manliga tittare. Sevens och borgernas intåg i serien stabiliserade tittarsiffrorna under de sista fyra säsongerna av serien. Men någon större ökning märktes inte. Snittet låg på ungefär 3-4 miljoner jämfört med nästan det dubbla det första året.

I stället var det nu Voyager blev populär i Sverige. Enstaka svenska trekkers hade introducerats redan sommaren 1995 genom att importera brittiska VHS-band. Men Voyager nådde inte storpublik förrän i juni 1998, då serien lockade över 700 000 tittare på SVT och ökade intresset för Star Trek rejält i Sverige. Bland annat härstammar Star Trek Databas och Star Trek-föreningarnas glansdagar från samma tid.

Våren 2001 kom Voyager hem i avsnittet Endgame och en sju år lång resa var över. Voyager var kanske inte lika populär i USA som DS9 och TNG, men jämfört med det mesta annat inom science fiction var Voyager ändå en succé . De flesta serier under 00-talet som Battlestar Galactica, Stargate och till och med Enterprise kunde bara drömma om seriens tittarsiffror. Och i Sverige är Voyager överlägset mest populär bland Star Trek-serierna. När folk i USA förknippar Star Trek med Kirk, Spock och Picard, så är det nog nästan fler här som tycker att Trek är Janeway, Doktorn och Seven.

Så grattis, Voyager!

Hela Kate Mulgrews framträdande från Dragon Con

09-09-08 kl. 09:22 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Allmänt om Star Trek, VOY, Övrigt: Personer
Kommendör Janeway eller Kate Mulgrew som hon heter i verkligheten var en av gästerna på Dragon Con i helgen. Se hennes framträdande här.

Art directors guild hyllar Star Trek-designers

The Art Directors Guild kommer att hylla dem som designat hur framtiden ser ut i Star Trek under 45 år den 27 september. På plats kommer bland annat TNG-veteranen Herman Zimmerman och Star Trek-filmens Scott Chambliss att vara.
Evenemanget hålls i Los Angeles och är öppet för allmänheten. En biljett kostar tio dollar.

Två Voyagermanus inbringade nästan 2000 dollar till välgörande ändamål

09-08-09 kl. 03:07 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, VOY, Övrigt
Originalmanus till avsnitten Distant Origin och Basics del ett signerade av kapten Janeway själv, Kate Mulgrew, såldes för cirka 2000 dollar på eBay i slutet av juli. Basics såldes för 1225 dollar, medan slutbudet för Distant Origin hamnade på 760 dollar. Pengarna går till välgörenhet. Enligt Mulgrews officiella hemsida, Totallykate.com, kommer fler manus att auktioneras ut senare under året.

Star Trek-påan från 1998 och trekkande bibliotekarier

09-04-23 kl. 13:12 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer
Henrik Bennetter har för en halvtimme sedan lagt upp sin påannons för Star Trek: Voyagers premiäravsnitt från den 15 juni 1998. Den finns tillgänglig via Youtube och han berättar en del om bakgrunden till påannonseringen i sin blogg. Det här får ni inte missa och vi skriver självfallet mer så fort som vi hör talas om att andra påannonseringar dyker upp på Youtube.

En annan blogg, denna från Högsbo bibliotek i Göteborg, handlar mycket om rymden. I inlägget från idag finns två videointervjuer med bibliotekarierna iklädda Star Trek-kostymer.

Picardo om det ironiska med Doktorn

09-03-16 kl. 21:57 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY
Robert Picardo berättar för SciFi Pulse att han, vid en ny roll, alltid reflekterar över karaktärens historia, fyller i tomma delar om ungdom och utbildning och på annat sätt skapar sig en bild av karaktären. Därför var det med stor ironi som han tog sig an rollen som Doktorn i Star Trek: Voyager, en karaktär som hade "noll personlig historia". Läs mer (och även om rollen i Stargate Atlantis) i intervjun på SciFi Pulse.

Star Trek i rubrikerna - 26 december 2008

08-12-26 kl. 17:00 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Litteratur, VOY, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
  • William Shatner arbetar tillsammans med Bluewater Productions med 24 utgåvor av serietidningen Tek War Chronicles. Han har tidigare arbetat med Tek War och är upp över öronen glad över möjligheten. Han meddelar dock att Star Trek-böckerna inom det s.k. Shatnerverse är ett helt avslutat kapitel. (+)
  • En planerad fortsättning av filmen Iron Man verkar vara på gång och enligt EW.com kommer John Cho (Sulu i Star Trek XI) att inta rollen som den mystiske skurken. (+)
  • Ronald D. Moore menar att man måste återuppfinna Star Trek-konceptet och är starkt kritisk mot TV-serien Star Trek: Enterprise då den enligt honom missuppfattade vad originalserien egentligen handlade om. (+)
  • Spoiler om Voyager-böckerna: Kirsten Beyer intervjuas av Trekzone.de och berättar om beslutet att döda Kathryn Janeway i boken Full Circle. En ny bok i Voyagerserien kommer under 2009 och Beyer menar att karaktärerna, nu med Janeway borta, får möjlighet att fördjupas mer än vad som tillåtits tidigare. Hon är också fascinerad över möjligheterna i kommande böcker efter Destiny-seriens omvälvande förändringar. (+)
  • William Shatner minns Majel Barrett-Roddenberry som en mycket god medskådespelare. Barrett-Roddenberry var enligt Shatner den perfekta personen att spela mot Leonard Nimoy i en av originalseriens scener som han nu drar sig till minne. (+)

Mulgrew: Det skakade i den manligt dominerade filmvärlden

08-11-07 kl. 22:15 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer
Kate Mulgrew, som spelade Kathryn Janeway i Star Trek: Voyager, framträdde nyligen vid ett panelföredrag på Women & Hollywood och ur hennes tal saxas följande:

Jag lärde mig något om det manliga samhället när jag spelade kommendör Janeway, det skakade i dem när de satte en kvinna i befäl [över ett rymdskepp]. Det krävs inget större snille för att förstå att det handlar om sex. [...] Jag argumenterade att jag inte ville att hon skulle ligga med någon, som den första kvinnliga kommendören, för jag ville inte riskera att gå samma väg som ledande kvinnliga skådespelare har gått tidigare - att bli ett sexobjekt. Jag sade att jag inte tänkte göra det, för om jag inte kan övertyga dem som ett befäl är jag inte den skådespelare som jag själv tror mig vara. De accepterade det. Men den första fråga som jag får vid varje konvent är "varför hade du inte en kärleksaffär med Chakotay?".

Star Trek: Voyager på svensk TV igen

08-07-26 kl. 18:41 av Pjotr'k
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, VOY
Star Trek: Voyager gör sällskap med Star Trek: Deep Space Nine in på TV-kanalen TV4 Science Fiction. Den 4 augusti börjar serien att visas, och självfallet startar de med pilotavsnittet Caretaker. Visningstiden blir 17:55 på måndagar och övriga vardagar kl 18:00 och tanken är att de skall sända hela serien. Repriseringar sker av alla veckans fem avsnitt under lördagarna.

10 år av svensk Voyager

08-06-13 kl. 22:58 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY

För 10 år sedan, denna helg, sändes det första avsnittet av Star Trek: Voyager på SVT. Två dagar senare började undertecknad titta på serien och kommer alltså den 17 juni att räkna sig som tioårsjubilerande trekker. Många har säkert i likhet med mig funnit Star Trek genom just denna TV-serie, så vi är därför glada över SVTs engagemang under flera år att faktiskt fortsätta visa TV-serien.


Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter