Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Art directors guild hyllar Star Trek-designers

The Art Directors Guild kommer att hylla dem som designat hur framtiden ser ut i Star Trek under 45 år den 27 september. På plats kommer bland annat TNG-veteranen Herman Zimmerman och Star Trek-filmens Scott Chambliss att vara.
Evenemanget hålls i Los Angeles och är öppet för allmänheten. En biljett kostar tio dollar.

Två Voyagermanus inbringade nästan 2000 dollar till välgörande ändamål

09-08-09 kl. 03:07 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, VOY, Övrigt
Originalmanus till avsnitten Distant Origin och Basics del ett signerade av kapten Janeway själv, Kate Mulgrew, såldes för cirka 2000 dollar på eBay i slutet av juli. Basics såldes för 1225 dollar, medan slutbudet för Distant Origin hamnade på 760 dollar. Pengarna går till välgörenhet. Enligt Mulgrews officiella hemsida, Totallykate.com, kommer fler manus att auktioneras ut senare under året.

Star Trek-påan från 1998 och trekkande bibliotekarier

09-04-23 kl. 13:12 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer
Henrik Bennetter har för en halvtimme sedan lagt upp sin påannons för Star Trek: Voyagers premiäravsnitt från den 15 juni 1998. Den finns tillgänglig via Youtube och han berättar en del om bakgrunden till påannonseringen i sin blogg. Det här får ni inte missa och vi skriver självfallet mer så fort som vi hör talas om att andra påannonseringar dyker upp på Youtube.

En annan blogg, denna från Högsbo bibliotek i Göteborg, handlar mycket om rymden. I inlägget från idag finns två videointervjuer med bibliotekarierna iklädda Star Trek-kostymer.

Picardo om det ironiska med Doktorn

09-03-16 kl. 21:57 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY
Robert Picardo berättar för SciFi Pulse att han, vid en ny roll, alltid reflekterar över karaktärens historia, fyller i tomma delar om ungdom och utbildning och på annat sätt skapar sig en bild av karaktären. Därför var det med stor ironi som han tog sig an rollen som Doktorn i Star Trek: Voyager, en karaktär som hade "noll personlig historia". Läs mer (och även om rollen i Stargate Atlantis) i intervjun på SciFi Pulse.

Star Trek i rubrikerna - 26 december 2008

08-12-26 kl. 17:00 av Pjotr'k
Kategori(er): Quarks: Litteratur, VOY, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
 • William Shatner arbetar tillsammans med Bluewater Productions med 24 utgåvor av serietidningen Tek War Chronicles. Han har tidigare arbetat med Tek War och är upp över öronen glad över möjligheten. Han meddelar dock att Star Trek-böckerna inom det s.k. Shatnerverse är ett helt avslutat kapitel. (+)
 • En planerad fortsättning av filmen Iron Man verkar vara på gång och enligt EW.com kommer John Cho (Sulu i Star Trek XI) att inta rollen som den mystiske skurken. (+)
 • Ronald D. Moore menar att man måste återuppfinna Star Trek-konceptet och är starkt kritisk mot TV-serien Star Trek: Enterprise då den enligt honom missuppfattade vad originalserien egentligen handlade om. (+)
 • Spoiler om Voyager-böckerna: Kirsten Beyer intervjuas av Trekzone.de och berättar om beslutet att döda Kathryn Janeway i boken Full Circle. En ny bok i Voyagerserien kommer under 2009 och Beyer menar att karaktärerna, nu med Janeway borta, får möjlighet att fördjupas mer än vad som tillåtits tidigare. Hon är också fascinerad över möjligheterna i kommande böcker efter Destiny-seriens omvälvande förändringar. (+)
 • William Shatner minns Majel Barrett-Roddenberry som en mycket god medskådespelare. Barrett-Roddenberry var enligt Shatner den perfekta personen att spela mot Leonard Nimoy i en av originalseriens scener som han nu drar sig till minne. (+)

Mulgrew: Det skakade i den manligt dominerade filmvärlden

08-11-07 kl. 22:15 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY, Övrigt: Personer
Kate Mulgrew, som spelade Kathryn Janeway i Star Trek: Voyager, framträdde nyligen vid ett panelföredrag på Women & Hollywood och ur hennes tal saxas följande:

Jag lärde mig något om det manliga samhället när jag spelade kommendör Janeway, det skakade i dem när de satte en kvinna i befäl [över ett rymdskepp]. Det krävs inget större snille för att förstå att det handlar om sex. [...] Jag argumenterade att jag inte ville att hon skulle ligga med någon, som den första kvinnliga kommendören, för jag ville inte riskera att gå samma väg som ledande kvinnliga skådespelare har gått tidigare - att bli ett sexobjekt. Jag sade att jag inte tänkte göra det, för om jag inte kan övertyga dem som ett befäl är jag inte den skådespelare som jag själv tror mig vara. De accepterade det. Men den första fråga som jag får vid varje konvent är "varför hade du inte en kärleksaffär med Chakotay?".

Star Trek: Voyager på svensk TV igen

08-07-26 kl. 18:41 av Pjotr'k
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, VOY
Star Trek: Voyager gör sällskap med Star Trek: Deep Space Nine in på TV-kanalen TV4 Science Fiction. Den 4 augusti börjar serien att visas, och självfallet startar de med pilotavsnittet Caretaker. Visningstiden blir 17:55 på måndagar och övriga vardagar kl 18:00 och tanken är att de skall sända hela serien. Repriseringar sker av alla veckans fem avsnitt under lördagarna.

10 år av svensk Voyager

08-06-13 kl. 22:58 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY

För 10 år sedan, denna helg, sändes det första avsnittet av Star Trek: Voyager på SVT. Två dagar senare började undertecknad titta på serien och kommer alltså den 17 juni att räkna sig som tioårsjubilerande trekker. Många har säkert i likhet med mig funnit Star Trek genom just denna TV-serie, så vi är därför glada över SVTs engagemang under flera år att faktiskt fortsätta visa TV-serien.


Kate Mulgrew fick Obie-priset

08-05-20 kl. 14:55 av Pjotr'k
Kategori(er): Prisutdelningar, VOY
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway i VOY) fick igår kväll ett pris för sin medverkan i teaterframträdandet Iphigenia 2.0 under 2007. Priset, som är kallat Obie, delas ut av nyhetstidningen Village Voice och riktas gentemot personer engagerade i produktioner strax utanför Broadwayscenerna. Kate Mulgrew adresserade en del av sitt tacktal till kommittén genom att säga "Jag har aldrig mött er. Jag vet inte vilka ni är. Men jag vill att ni alla skall veta detta: Jag gillar er enormt."

TV4 lanserar en egen hemsida för TV4 Science Fiction

08-02-22 kl. 13:57 av Tuvok
Kategori(er): DS9, VOY, Övrigt: SF
TV4 har lagt upp en egen hemsida för sin nya Science Fiction kanal. Du hittar sidan här. Där kan du förutom att spela interaktiva spel även läsa lite mer utförlig information om några av dom serier som kanalen kommer att visa. Vidare så informeras det att TV4 Science Fiction för närvarande distribueras av följande tv-leverantörer:

Viasat (www.viasat.se)

Canal Digital (www.canaldigital.se)

Telia IP (www.telia.se)

Kontakta din tv-leverantör för mer information.

Robert Picardo får en fast roll i Stargate Atlantis

08-02-06 kl. 14:51 av Tuvok
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, VOY
TV Guide skriver i en artikel att Robert Picardo kommer få en återkommande roll som Richard Woolsey i den femte säsongen av Stargate Atlantis. Han kommer att leda expeditionen då Amanda Tapping som spelar karaktären Samantha Carter kommer att spela in 13 avsnitt av serien Sanctuary för Sci Fi Channel och således inte kommer få lika mycket tid över till att spela sin karaktär i den femte säsongen, det är dock sagt att hon kommer att medverka till och från under säsongen.

(Tack till Joakim)

Canal Digital distribuerar TV4 Science Fiction

08-02-06 kl. 14:37 av Tuvok
Kategori(er): DS9, VOY, Övrigt: SF
Newsdesk skriver i en artikel att Canal Digital och TV4-Gruppen har tecknat ett nytt 2-årigt distributionsavtal.

Avtalet innebär bland annat att Canal Digitals kunder får tillgång till den nya kanalen TV4 Science Fiction från och med starten den 29 februari.

"Vi är mycket glada att vi har säkerställt att alla våra kunder fortsatt får se TV4:s kanalutbud. Canal Digital och TV4 har haft ett långt och gott samarbete som nu fortsätter i och med vårt nya avtal samt våra gemensamma satsningar kring fotbolls-EM i sommar, säger Patrik Hofbauer, vd för Canal Digital Sverige.

Distributionsavtalet gäller för alla Canal Digitals plattformar, dvs. parabol, kabel och IP och omfattar kanalerna TV4, TV4 Plus, TV4 Film, TV400, TV4 Fakta, TV4 Sport och TV4 Science Fiction. Canal Digital och TV4-Gruppen har sedan tidigare ett avtal gällande kanalerna TV4 Guld, TV4 Komedi och TV4 HD.

"Det är mycket glädjande att få avtalet mellan Canal Digital och TV4-Gruppen på plats och verkligen kul att TV4 Science Fiction från start också distribueras via Canal Digital. Science fiction är en spännande genre med hängivna tittare i en bred målgrupp. Avtalet är också ett stort steg för det nordiska samarbetet, säger TV4:s distributionschef Märta Rydbeck.

(Tack till Henrik)

Sändningstider på TV4 science fiction

08-01-27 kl. 15:48 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY, Övrigt: SF
TV4 science fiction, som har premiär den 29 februari, har nu släppt sändningstiderna för vissa av serierna som skall visas där.
 • Masters of science fiction, premiär onsdagen den 5 mars klockan 21.00
 • Star Trek: Voyager, sänds måndag-fredag klockan 18.15 med premiär den 29 februari
 • Månbas Alpha, premiär måndagen den 3 mars klockan 20.00
 • Gene Roddenberry's Andromeda, sänds måndag-fredag klockan 23.00 med premiär den 29 februari
 • 7 days, premiär tisdagen den 4 mars klockan 22.00
 • Thunderbirds, premiär fredagen den 29 februari klockan 22.00

(Tack till Erik)

Lyssna till intervjuer med Wang & Picardo

07-07-24 kl. 23:00 av Pjotr'k
Kategori(er): VOY

James Madison Show är en s.k. talkshow som sänds via TalkRadioX Internetradio. De kommer inom de närmaste veckorna ha besök av både Garrett Wang (Harry Kim) och Robert Picardo (Doktorn), dock vid olika tillfällen. Ni kan e-posta frågor till radioredaktionen.

 

Garrett Wang kommer att möta James Madison nu på lördag den 28 juli kl 22:00 svensk tid och två veckor senare, den 11 augusti, är det dags för Robert Picardo vid samma tid. Lyssna gör ni på TalkRadioX (det går att lyssna på via webbplatsen, Real One, Windows Media Player, iPod eller Winamp).


Senast i forumet

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 21:a oktober -19
  Star Trek: Picard Movie & TV Collection
 • 21:a oktober -19
  Star Trek - Picard Movie & TV Collection
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
DVD Region 2:
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
Blu-ray:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)
DVD Region 2:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter