Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Orci: "Vi har ingen titel för nästa film ännu" *Liten spoiler*

12-06-04 kl. 17:30 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Star Trek 12 har inget namn ännu.

"Vi debatterar fortfarande vad den ska heta", skriver manusförfattaren Roberto Orci till läsare på Trekmovie.com.

 

Orci, som frekvent skriver i kommentatorsfältet på nämnda sida, skrev häromdagen en rad saker om nästa film:

 

 • Klingonerna är kanske med i nästa film, och om de är med så kommer de ha samma pannor som de hade i de bortklippta scenerna i Star Trek (2009)
 • Han hoppas på att en teasertrailer är klar mycket snart
 • Star Trek 12 var svårare att skriva än Star Trek (2009) på grund av högre förväntningar
 • Idéen att skapa en animerad Star Trek-serie för tv lever fortfarande
 • En hel del om nästa film har avslöjats i serietidningarna om den nya TOS-besättningen, det vill säga Star Trek: Ongoing-serierna där gamla avsnitt nytolkas
 • Harry Mudd är inte skurken i nästa film
 • Han ville inte kommentera om Nimoy som Spock Prime är med i filmen
 • Han såg om hela TOS och alla sex filmerna för att förbereda sig för uppföljaren
 • Tom Hanks, som är en stor trekker, kommer inte vara med i filmen
 • Han är inte på något sätt inblandad i Paramounts nya nöjespark i Spanien där en del är Star Trek-inspirerad, men skriver att han arbetar med något som är mycket likt och avslöjas snart
 • Scotty kommer att ha mer att göra i nästa film, och det är därför Pegg ser glad ut på alla bilder
 • Han är intresserad av att producera en ny Star Trek-serie för tv
 • Han tycker det är svårt att säga om nästa film är mörkare precis som Rymdimperiet slår tillbaka var jämfört med Stjärnornas krig. Detta för att man i Star Trek (2009) sprängde Vulcan och att Spocks mor omkom
 • Han tror inte att vetenskapen i nästa film kommer att ifrågasättas, eftersom det inte finns några tidsresor med i filmen
 • Det finns inga idéer för Star Trek 12 ännu
 • Man kommer att känna som att Enterprise är filmens mittpunkt och besättningens hem, mycket beroende på att scenbygget är mer påkostat denna gång
 • Han prisar Cumberbatchs insats:"Han får oss att framstå som briljanta manusförfattare"

Bryan Fuller hoppas på ny Star Trek-serie efter nästa film

12-04-21 kl. 15:45 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 12 Into darkness

Voyagermanusförfattaren Bryan Fuller hoppas att han och regissören Bryan Singer kan börja arbeta med JJ Abrams efter Star Trek 12 har haft premiär nästa år. För att tillsammans skapa en ny Star Trek-serie.

-Bryan och jag är stora trekkers och har diskuterat vad vi skulle göra, och vi skulle älska att få göra det. Men inget kommer att hända officiellt förrän efter nästa film släpps. Och jag är säker på att JJ Abrams kommer att vara inblandad. Han är Star Treks väktare just nu, säger Fuller till EW.com.

 

Bryan Fuller har tidigare talat om att han vill göra en ny serie i originalseriens anda, medan Singer har varit inblandad i idéer för en serie som skulle utspelas efter Nemesis, men med en Federation som fallit samman.


Fuller och Singer kan komma att arbeta med ny Star Trek-serie

12-02-07 kl. 13:54 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Brian Fuller (Voyager och DS9) och Bryan Singer (X-Men) har bägge försökt skapa nya Star Trek-serier efter Enterprise las ner. Nu säger Fuller att han vill samarbeta med Singer, skriver Aintitcool.com.

 

Inget är klart men de har diskuterat att slå samman sina resurser för att skapa ett nytt förslag för en serie.


Forbesmedarbetare vill se tre nya Star Trek-serier på samma gång

11-11-27 kl. 23:54 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Mellan 1993-1999 sändes alltid två Star Trek-serier samtidigt. Först TNG och DS9. Sedan DS9 och Voyager. Men nu vill Alex Knapp, skribent vid tidskriften Forbes, att det ska sändas tre på samma gång. Syftet är att utforska olika delar av Federationens arbete.

 

Han vill se totalt 32 avsnitt per säsong, men att de ska fördelas på följande tre serier:

 

1. Star Trek: To Boldly Go (12 avsnitt)

Denna serie ska utspelas ombord på Enterprise under TNG-eran. Men det ska vara en ny kapten, medan Picard numera är amiral. Avsnitten ska vara fristående och fokusera på utforskning. Men den ska undvika den så kallade resetknappen, där allting som har hänt figuererna glöms bort till nästa gång.

 

2. Star Trek: Office of the president (10 avsnitt)

Här står Federationens president i fokus och Knapp tänker sig att serien ska vara som the West Wing (Vita huset) The Next Generation. Handlingen ska ta upp saker som frågor som hur man löser problem i en ekonomi utan pengar, kulturella tvister mellan de 150 medlemsvärldarna och hur det politiska systemet fungerar.

 

3. Star Trek: Section 31 (10 avsnitt)

Serien ska som namnet antyder handla om den hemliga polisen inom Federationen: Section 31. Huvudpersonen i serien ska vara en ung för detta Stjärnflotteofficer, Wu Zhuangzi, som har rekryterats in i Section 31. Men börjar arbeta för att förstöra gruppen inifrån.

 

Knapp anser en fördel med sin idé är att det finns möjligheter till crossovers mellan serierna. Inte nödvändighetsvis att skådisarna i en serie dyker upp i en annan, utan att till exempel vad som händer Enterprise i en serie påverkar presidenten i en annan.


Star Trek i rubrikerna 22 oktober 2011

11-10-22 kl. 14:46 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), DS9, VOY, Övrigt: Personer
 • Som Star Trek Databas berättat tidigare i veckan, fast då i form som ett obekräftat rykte, kom Zachary Quinto ut som homosexuell i tidningen New York Magazine. Nyheten uppmärksammades även här i Sverige och Aftonbladet satte följande rubrik: "Spock: Jag är gay". (+)
 • Seth MacFarlane, upphovsman till den animerade komediserien Family Guy, vill producera en ny Star Trek-serie för tv. Han är dock osäker om det finns ett intresse så länge som filmerna producerade av JJ Abrams görs. Men han säger att han skulle älska att se Star Trek som det var på 90-talet igen. (+)
 • Manusförfattaren Lisa Klink berättar om sin osannolika väg till att skriva manus till både Deep Space Nine och Voyager i en längre intervju med Startrek.com. (+)

David Foster har utarbetat ett förslag för en ny Star Trek-serie

11-08-25 kl. 12:01 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Produktionsbolaget 1947 Entertainment med producenten David Foster i spetsen håller nu på att ta fram ett nytt förslag för en ny Star Trek-serie, säger han till Trekweb.com.

Serien ska utspelas efter Voyager med en betydligt yngre besättning än vi sett tidigare och innehålla klassiska arter som klingoner, ferengier, andorians, vulcans, trills med flera.

 

Till skillnad från de flesta andra förslag för en ny serie som har lagts fram har Foster och hans team skrivit betydligt mer detaljerat om serien. De har tagit fram en plan för en serie som omfattar 5-7 år, de har ett pilotmanus, idéer för seriens avslutning och detaljerad information om figurerna, kostymer, skeppen med mera.

-Syftet är att definiera Star Trek för kommande generationer, säger han.

  

Serien som går under kodnamnet S.E.T.I. kommer inte att ta hänsyn till händelserna i Star Trek (2009).

-Vi vill gå tillbaka till Star Treks ursprung samtidigt som vi går framåt med den gamla tidslinjen genom att intergrera de bästa aspekterna av de föregående serierna.


Orci och Kurtzman vill producera en ny animerad Star Trek-serie

11-08-07 kl. 03:39 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek 12:s manusförfattare Alex Kurtzman och Roberto Orci vill göra en ny animerad Star Trek-serie.

Det berättar de i en intervju med My Geek Time radio show, skriver Trekmovie.com.

 

Orci säger i intervjun:

-Vi har frågat om det. Vi har frågat vilka rättigheter som gäller och vem som äger dem och vilka möjligheter det finns. Det är fortfarande mycket tidigt som om "är detta möjligt?" och vi väntar på svar. Men vi skulle älska att göra det.

 

Kurtzman fyllde i:

-Vi har precis känt hur det har varit att producera Transformers: Prime of The Hub. Vi har lärt oss mycket och det vore coolt att göra något som det baserat på Trek.

 

Fotnot. Transformers: Prime of The Hub är en animerad tv-serie som släpptes tidigare i år. 


Borgerna kommer inte vara med i Star Trek 12

11-07-27 kl. 13:21 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 12 Into darkness

Borgerna kommer inte att medverka i Star Trek 12. Det berättade manusförfattaren Damon Lindelof på Comic Con, skriver Trekmovie.com.

-Vi vet vad filmen handlar om. Vi vet vilka nyckelrelationerna är. Vi vet vad som står på spel. Vi vet vem som är skurken, det är inte borgerna.

 

Däremot uteslöt han inte Khan.

-Jag tror att ha med Khan eller inte var frågan vi utgick ifrån. Vi gjorde faktiskt en lång lista med fördelar och nackdelar om det. Vi vägde det fram och tillbaka, och fattade ett stort beslut och när vi gjort det beslöt vi att respektera det.

 

Lindelof sa också att han är ointresserad att skriva för en eventuell Star Trek-serie, eftersom han föredrar att hitta på egna idéer när det gäller tv-serier.


Star Trek i rubrikerna 27 april 2011

11-04-27 kl. 19:39 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), TNG, VOY, Övrigt: Personer
 • Patrick Stewart berättar för BBC att hans höjdpunkt i sin skådespelarkarriär var rollen som Picard i The Next Generation 1987-1994. Han menar att den rollen förändrade allt för honom. "Utan Picard hade jag aldrig blivit känd utanför The Royal Shakespeare Company". Han säger också eftersom han förlorade sitt hår som ung trodde han att han aldrig skulle bli en skådespelare som hade huvudroller. Dessutom får vi veta att han drömmer om att vara en konsertpianist, men att han inte kan spela något instrument. Se hela intervjun här.
 • Chris Pine är en av USAs 25 mest vältränade män. Detta enligt Mens Fitness där Pine säger att han gillar att träna på gym, spela basket och boxas, rapporterar Starpulse.
 • Voyager kunde ha fått en ny medlem i rollbesättningen redan under säsong tre. Sarah Silverman, som spelade astronomen Rain Robinson, i dubbelavsnittet Future´s End från 1996 var aktuell för en fast roll, skriver Trekmovie.com. Enligt Voyagers producent Bryan Fuller ville producenten Brannon Braga att Silvermans rollfigur som levde på 1990-talet skulle följa med besättningen tillbaka till 2300-talet.
 • Till sist kan vi berätta att Jonathan Frakes förslag för en ny Star Trek-serie aldrig presenterades för CBS/Paramount. Enligt Frakes var det ett missförstånd och hans uttalanden misstolkades i en intervju med UGO, skriver Afterelton.com.

Tio saker som skulle få en ny Star Trek-serie att fungera

11-04-23 kl. 15:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Ignorera JJ Abrams-film, låt det handla om USS Enterprise och inse att mörkare handling inte är detsamma som bra. Det är några förslag Simon Gallagher vid Obsessedwithfilms.com har för att göra en ny Star Trek-serie till en framgång.

 

Han listar följande tio saker som väsentliga:

 

1. Gör inte en reboot, dvs. fortsätt i den gamla tidslinjen

2. Sluta med att låta människor vara oövervinnerliga och låt huvudfigurer dö

3. Ta tillbaka Q

4. Låt oss få se fler utomjordingar som inte är humanoider

5. Ignorera den senaste filmen

6. Välj ett bra ledmotiv för serien, undvik att göra som i Enterprise

7. Rollbesätt serien på ett intelligent sätt och undvik skådespelare från andra sf-serier

8. Inse att mörka berättelser inte är detsamma som bra

9. Gör det inte till en berättelse om ett skepp som är isolerat

10. Låt det handla om USS Enterprise

 

Hela texten kan du läsa här.


Mer om Singers Star Trek-serie

11-04-17 kl. 12:08 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Nu finns det mer detaljerad information om Bryan Singers påtänkta Star Trek-serie. Bland annat skulle serien vara en följetong och huvudpersonen heta Alexander Kirk. Detta skriver Trekmovie.com.

 

Serien som gick under namnet Star Trek: Federation byggde på att göra Star Trek konkurrenskraftigt igen. Därför skulle den likna formatet i The West Wing, Lost, The X-Files, Desperate Housewives och Battlestar Galactica. Med andra ord skulle serien ha en grundhistoria och vara en följetong i stället för enskilda avsnitt med fem akter, vilket blivit mindre och mindre populärt under 90-talet och inledningen av 00-talet. Dessutom skulle Star Trek: Federations berättelser bygga på aktuella händelser från vår värld snarare än att handla om Star Trek-världen i sig.

 

Andra förändringar skulle vara att mänskligheten hade blivit latare och mindre intresserade av upptäcktsresor. I stället skulle vi fokusera mer på att rättfärdiga vår egen kultursyn. Dessutom skulle en ny okänd fiende vid namn "The Scourge" ha dykt upp och hotat Federationen. Dessa två saker skulle ha fått många mindre medlemmar i Federationen att lämna den, bland annat Vulcan, Betazed och Bajor med flera. Federationen skulle därför bara bestå av tjugo planeter omgivna av klingons, ferengis och cardassians.

 

Singer tänkte sig som huvudfigur ingen mindre än en sentida ättling till Kirk som hette Alexander. Hans uppdrag var att återupprätta och rädda Federationen genom att hitta sanningen om den nya fienden "The Scourge".  Till sitt förfogande hade han det första skeppet på trehundra år som burit namnet Enterprise.

 

Seriekonceptet togs fram 2006 och enligt Trekmovie.com fick aldrig CBS, som äger Star Trek, se det, eftersom Paramount skrev kontrakt med JJ Abrams att göra Star Trek (2009) samma år. Mycket mer om konceptet går att läsa här.


Så här ville Bryan Singer att Star Trek skulle fortsätta

11-04-12 kl. 22:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

X-menregissören och trekfantasten Bryan Singer ville skapa en ny Star Trek-serie för några år sedan. CBS sa nej, men nu kan vi avslöja vad Singer hade för planer för Star Trek-världen.

 

Enligt Aintitcool.com skulle serien utspela sig bortom 2900-talet och fortsätta i den klassiska tidslinjen. Vilket i och för sig inte var så konstigt, eftersom utkastet till serien skrevs före JJ Abrams omstart och nya tidslinje i Star Trek (2009). I serien skulle klingonerna vara mindre krigiska och mer politiska. En annan förändring var att romulanerna och vulcans skulle ha återförenats.

 

Dessutom skulle Federationen ha vuxit så mycket i Vintergatan att det skulle ta år att sända meddelanden till gränsen från Stjärnflottans huvudkontor på jorden. Skepp som sänds till dessa regioner av rymden är därför nästan helt ensamma och måste möta och lösa de hinder de ställs inför på egen hand. Det var ett sådant skepp som serien skulle handla om, skriver Aintitcool.com. Däremot avslöjar sidan inget om vilka huvudfigurerna skulle ha varit i serien.

 

Vad tycker ni: låter det som en bra eller dålig idé?


Frakes har försökt sälja ny Star Trek-serie till CBS

11-04-09 kl. 17:38 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Jonthan Frakes (Riker) avslöjade i torsdags att han har försökt sälja in en ny Star Trek-serie till CBS.

-Vi fick veta att de hade sagt nej till Bryan Singers Star Trek-idé och William Shatners förslag tidigare, säger Frakes till IGO.

 

Orsaken var att CBS inte vill urvattna varumärket genom att producera filmer och en tv-serie samtidigt.

-Det var det som hände med Nemeis, och det är därför jag inte tror att Enterprise sändes så länge som de planerade. Det var klassisk girighet som fick dem att tänka att "vi har något bra, så låt oss fortsätta att mjölka det", och vi mjölkade det så mycket att fansen saknade intresse för filmen.

 

Frakes berättar också att han var "imponerad" av den senaste filmen och tyckte att den var lojal till Roddenberrys filosofi. Han menar dock att det finns vissa inom "Star Trek-familjen" som ogillade vad Abrams har gjort med Star Trek. Vilka dessa är nämner han dock inte.


Russ: "Jag vill göra en Star Trek-film i en parallell tidslinje"

10-11-28 kl. 14:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), DS9, Filmer: 12 Into darkness, TNG, VOY, Övrigt: Personer

Om Tim Russ (Tuvok) var regissör och producent för Star Trek skulle han göra en film i en parallell tidslinje. Huvudrollsinnehavarna skulle komma från The Next Generation, Voyager och Deep Space Nine. Det berättar han för IndyStar.com.

 

-Jag skulle vilja göra en parallell tidslinje-film, gå framåt, inte bakåt. Jag skulle ta med ett antal figurer från varje serie. Det skulle jag föredra framför en prequel. På det sättet skulle man kunna ha med figurer från Next Generation som Patrick Stewart och Kate Mulgrew från Voyager. Sedan skulle jag ha med andra figurer från Voyager och Deep Space Nine. Vilken som helst av figurerna från serierna skulle fansen älska. De har alla sina favoriter. Det har jag verkligen lärt mig.

 

ÿEnligt Russ finns det också folk i Hollywood som försöker sälja in en ny Star Trek-serie och andra Star Trek-relaterade projekt. En av dem är en före detta Star Trek-skådespelare, men vem det är ville Russ inte avslöja. Om det blir en ny serie skulle han kunna tänka sig att vara med i den.

-Det beror på vilken sorts roll det är. Det är säkert möjligt att om jag erbjöds en roll att jag skulle tänka på det med tanke på att det är ett jobb...jag har inga stora projekt just nu.


Varumärkesexperter vill se Star Trek som TV-serie igen

10-09-24 kl. 16:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

Globala varumärkexperter vill att Star Trek återvänder till rutan. I en enkät med 450 deltagare i ville 24 procent att det ska bli en ny serie. Orsaken är att de anser att serien erbjuder goda möjligheter för att skapa licensierade produkter och tjänster. Det skriver Trekmovie.com.

 

Star Trek var dock inte den mest populära serien att återuppväcka, utan den äran tillföll Mupparna, som fick 35 procent av rösterna.

Experterna deltar på The Brand Licensing Europe Conference som startar i helgen i London.


Namnunderskrifter sökes även för en Star Trek: Titan-miniserie

10-06-09 kl. 19:38 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), TNG

Ett sant fan av Star Trek: The Next Generation hoppas på att CBS/Paramount skall göra en miniserie grundad på konceptet Star Trek: Titan, där Jonathan Frakes och Marina Sirtis naturligt skulle få huvudrollerna. Initiativtagaren har pratat med Jonathan Frakes och fick höra orden "I wish" säkert 7 gånger!

 

Klicka på "Källa" nedan och om ni väljer att skriva under så får ni direkt upp en sida där man önskar få en donation till den gratistjänst som tillhandahåller servicen, men om ni väljer att inte gå vidare med en betalning kommer ändå ert namn med i listan.


Orci tror att Star Trek kan fungera som tv-serie igen

09-11-24 kl. 08:47 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-filmens ene manusförfattare Roberto Orci är positiv till en ny Star Trek-serie.

- Bra berättelser är bra berättelser och några av berättelserna i Treks kassavalv är några av det bästa över huvud taget. Det är bara en fråga om energin och sammanhanget för att få det att fungera, säger han till Trekmovie.

 

Han är intresserad av att producera och skapa en ny serie, men vill inte sköta det dagliga arbetet. I stället tycker han att Enterpriseproducenten Manny Coto vore ett bra val för det.


JJ Abrams är öppen för ny Star Trek-serie

09-10-25 kl. 02:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-producenten JJ Abrams har inget emot en ny Star Trek-serie.

- Det har pratats om det, men ingen idé har varit min. Jag är dock öppen för allt. Nyckeln för att göra ytterligare en tv-serie är att den är värdig sin publik. Finns det en bra idé så är det fantastiskt, säger han till MTV Movie Blogs.

 

Abrams anser att en tv- och filmserie definitivt kan samexistera, och att de kan utforska olika saker i Star Trek-världen.

-Det är uppenbart att vad du kan göra i film [effektmässigt] kan du inte göra i en tv-serie. Fördelen med en serie -- när du tittar på något som är såpass bra som till exempel Battlestar Galactica är att det kan finnas karaktärsdrama och personliga relationer som som aldrig kan inträffa i en film.

 

Han har dock inte fått någon förfrågan från CBS/Paramount om att producera en ny serie och är osäker på om de skulle fråga honom.


Star Trek-nyheter från Comic Con

I helgen hölls San Diego Comic Con för fyrtionde året i rad. Här är några Star Trek-relaterade nyheter från mässan.

 

Serietidningen Star Trek innehåller mer material än filmen

IDW Publishing som ska ge ut serieversionen av Star Trek-filmen berättade att serietidningen kommer att innehålla material som inte fanns i filmen. Man kommer inte bara att titta i det slutgiltiga manuset utan också kanske hämta material från tidigare utkast.+

 

Brannon Braga är säker på att Star Trek blir tv-serie igen

I en paneldiskussion fick medskaparen till Enterprise, Brannon Braga, frågan om han tror att Star Trek blir tv-serie på nytt. Han svarade:

 

-In my opinion well ABSOLUTELY see Star Trek on Tv again.+

 

Cho, Nimoy, Spiner, Saldana och Quinto med flera var där

Flera skådespelare från den senaste filmen och andra Trekserier besökte mässan.

Trekmovie har samlat bilder och filmsnuttar på dem på sin hemsida.+


Bryan Fullers förhoppningar fortgår om en ny serie

09-03-24 kl. 18:51 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller, en manusförfattare i Hollywood som tidigare arbetat med Star Trek, arbetar fortsatt på planerna för en ny Star Trek-serie. Detta rapporterade Star Trek Databas om i september 2008 och Aftonbladet skriver idag att Fuller håller på att skriva manus till den första säsongen av en ny Star Trek-serie som kommer att utspela sig efter den nya filmen som har premiär i maj. Författaren vill återvända till originalseriens själ, men vill att handlingen utspelar sig på ett annat skepp och i ett annat äventyr. Han har pratat med Abrams team om funderingarna men i artikeln nämns inget om att situationen faktiskt skulle vara närmare en sjunde serie i nuläget.

 

(Tack till Göran "Thalaxian")


Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter