Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Kadin: Kvinnor och minoritetsgrupper kommer att finnas representerade i Star Trek: Discovery

16-07-25 kl. 17:20 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

När Bryan Fuller och ett gäng Star Trek-veteraner introducerade Star Trek: DiscoveryComic-Con stod mångfald och framtidstro högt på agendan. Nu har en av seriens verkställande producenter, Heather Kadin, gett oss en lite djupare inblick av vad det kommer att innebära för den kommande TV-serien.

 

Heather Kadin är ett nytt namn för TV-tittare, men hon är inte någon gröngöling. I många år arbetade hon som inom chefspositioner på ABC, där hon bland annat arbetade som dramachef för JJ Abrams' TV-serie Alias. I den egenskapen fick hon samarbeta med manusförfattarna Alex Kurtzman och Bob Orci, och när duon år 2009 startade sitt egna produktionsbolag, K/O Paper Products, rekryterade de Kadin som chef för TV-enheten.

 

Sedan dess har Kadin arbetat som verkställande producent för några av bolagets största TV-satsningar, såsom Matador, Sleepy Hollow och Limitless. Därmed var det kanske inte så konstigt att Alex Kurtzman rekryterade henne som verkställande producent för hans och Bryan Fullers nya Star Trek-serie, Star Trek: Discovery.

 

Än så länge vet vi väldigt lite om vilka som kommer att medverka i serien, men av det dryga tjog namn som har offentliggjorts så är Kadin en av bara tre kvinnor, och den enda bland åtta verkställande producenter. Under en presskonferens ställde TrekMovie frågan om hon känner ett ansvar för att se till att kvinnor finns representerade i TV-serien, och det svarade hon att hon gör.

 

"Någonting jag har märkt när jag har hållit i Comic-Con-paneler och dylikt för Sleepy Hollow är att det finns väldigt många kvinnliga fans som ser på mig och känner att wow, det är en fantastiskt att ha kvinnliga skådespelare i vår genre, men det är även viktigt att ha kvinnor bakom kulisserna i den här genren, och det är någonting som jag bär med mig. Så det är någonting jag tar på stort allvar, och som tur är gör även Bryan [Fuller] det, [...] och det är någonting som ni kommer att märka av när ni får veta mer om serien."

 

 

Efter presskonferensen hade TrekMovies korrespondent en kort intervju med Kadin, där hon beskrev sin syn på dagens TV-landskap och vad hon vill göra annorlunda.

 

"Det är sorgligt nog så att om man ser på TV idag så är det framför allt vita personer som syns, och jag har haft nöjet att arbeta med Sleepy Hollow, och i första säsongen hade vi fler afroamerikaner bland våra skådespelare än vad det fanns vita, och det var någonting som blev väldigt omtalat. Jag tror att det ansågs vara ganska banbrytande just då, vilket är rätt sorgligt, eftersom det var en balanserad skildring av dagens samhälle, så i någon mån lever dagens TV-program inte upp till Gene Roddenberrys ursprungliga vision. Så förhoppningsvis så kommer vår serie att påminna folk om att det är så det ska vara, och vi förhoppningsvis går mot en framtid där vi alla kan vara en del i samma gemenskap."

 

TrekMovie frågade även om serien HBTQ-personer kommer att finnas representerade i TV-serien, på vilket Kadin svarade att det är någonting som hon tar på stort allvar, och som ligger TV-seriens medskapare Bryan Fuller mycket nära om hjärtat. Hon syftar sannolikt på det faktum att Bryan Fuller själv är öppet homosexuell, och tidigare har stött på motgångar när han har försökt inkludera HBTQ-personer i sina produktioner.

 

Hela intervjun finns att se på TrekMovie.com, där Kadin även pratar mer om sitt arbete med serien och om stjärnskeppet USS Discovery. Där finner man även intervjuer med Michael Dorn, Rod Roddenberry och Trevor Roth.


Shatner vill vara med i Discovery

16-07-24 kl. 14:20 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

Om Kirk kan återupplivas, så är William Shatner gärna med i Star Trek Discovery. Det beskedet gav han på gårdagens Star Trek-panel på Comic Con, skriver Cbs.com.

 

När Shatner fick frågan svarade han:

-Hell, yes.

 

Mer från panelen, där bland annat Brent Spiner, Scott Bakula och Michael Dorn deltog, hittar du här.


Positiva vibbar vid Comic-Cons Star Trek-panel - och namnet på den nya TV-serien är...

16-07-24 kl. 00:10 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller inledde paneldiskussionen om Star Trek att bekräfta att Star Treks kärna varit och kommer att vara att fira mångfalden. Det här kändes direkt som en trygghet inför den nya TV-serien som han tillsammans med Alex Kurtzman kommer att basa över. Han fortsatte med att säga att den nya serien också måste påminna människor om Star Treks budskap, den behöver vara progressiv och gå över gränser. "Vi behöver fira att vår art utvecklas. Och just nu behöver vi lite hjälp". 

 

William Shatner, som också befann sig i panelen, valde att fokusera på Star Trek-kanon och hur grundläggande den är: "Det är basen för lag och ordning. Den är basen för all civilisation". Shatner har tidigare gjort klart att han gillar de nya filmerna, men att han har svårt med att kanon inte följts, och kanske är detta nya uttalande en förhoppning om att den nya TV-serien följer den etablerade tidslinjen. 

 

Men nu till de mer spännande nyheterna. Det har ryktats i några dagar att titeln på den nya TV-serien skall utannonseras här på denna panel, och självklart drar de ansvariga ut på det för att förhöja spänningen. 

 

Star Trek Discovery är namnet! Ett namn som borgar för utforskning som det främsta i serien, att djärvt färdas dit ingen har färdats tidigare! Ni kan se en minuts introduktion, tillsammans med det nya skeppet, på CBS Twittersida. Det är också klart att Discovery kommer att utspela sig i den ursprungliga tidslinjen, och inte i Kelvintidslinjen. 

tumme_discovery_160724.jpg

 

 

I panelen fanns Scott Bakula, William Shatner, Jeri Ryan, Bryan Fuller, Michael Dorn och Brent Spiner. Här presenteras hela panelen:

När paneldiskussionen nästan var över bad Bryan Fuller att alla i H-hallen skulle hålla varandras händer och lova varandra och sig själva att de skulle ta ansvar för att stötta de goda krafterna i samhället så att vi n år fram till Gene Roddenberrys framtidsvision. 

 

Hela nyhetsartikeln är baserad på livefeed från Twitter.


David Semel regisserar första avsnittet i den nya Star Trek-serien

16-07-23 kl. 19:35 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

David Semel kommer att regissera och producera premiäravsnittet för den nya Star Trek-serien, skriver Deadline.

 

Semal har en lång bakgrund av att regissera pilotavsnitt för tv-serier på CBS, däribland Heroes, Legends, American Dreams, No Ordinary Family, Madam Secretary, Code Black samt Pure Genius.


Rykte: Nya TV-seriens titel avslöjas idag

16-07-23 kl. 03:08 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Igår hade Star Trek Beyond premiär i USA, och som om det inte fanns nog att prata om på San Diego Comic-Con så verkar det nu som att vi kommer att få veta mer om den nya TV-serien som börjar 2017. I torsdags deltog Rod Roddenberry och Trevor Roth - som båda är verkställande producenter för de nya TV-serien - i ett firande av Star Treks 50-årsjubileum, och då antydde de att vi borde se till att inte missa lördagens paneldiskussion, där bland annat Bryan Fuller kommer att delta.

 

Roth: Vi kan inte berätta vad ni kommer att kunna höra där, för då skulle CBS bli väldigt arga.

 

Roddeberry: Men vi kan säga att det kanske är värt att gå på.

 

Roth: Vi rekommenderar att ni deltar, för ni kommer att få lära er en del saker, och höra nyheter som vi tror att vi alla kommer att finns spännande.

 

De sade alltså inte exakt vad vi kommer att få veta på dagens paneldiskussion, men Colliders chefredaktör Steve Weintraub har ett något mer konktret besked:

 

 

Vi kommer således troligtvis att kunna sluta kalla den nya TV-serien för "den nya TV-serien"!


Netflix kommer att visa den nya Star Trek-serien

16-07-18 kl. 18:14 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Den nya Star Trek-serien kommer att visas i Sverige på Netflix, skriver sajten i dag i ett pressmeddelande.

 

Netflix har fått rättigheterna till alla Star Trek-serier, inklusive den kommande, till 188 länder. Det är med andra ord alla länder som sajten verkar i förutom Kanada och USA.

 

Svenska tittare kommer att se den nya Star Trek-serien inom 24 timmar efter den amerikanska premiären i januari 2017. Redan i slutet av detta året kommer alla de gamla Star Trek-serierna även att kunna ses exklusivt på Netflix.

Med andra ord vet vi nu vad som blir alla svenska trekkers julklapp...


Gamla Star Trek-skådespelare marknadsför den nya serien på Comic Con

16-07-07 kl. 12:27 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), Filmer: 13 Beyond

Den nya seriens medskapare Bryan Fuller kommer tillsammans med flera stora Star Trek-skådespelare ha en paneldiskussion på Comic Con i San Diego den 23 juli. Målet är att skapa intresse för den kommande serien, skriver Variety.

 

Panelens stjärna är William Shatner som deltar tillsammans med Michael Dorn, Brent Spiner, Jeri Ryan och Scott Bakula.

 

Eventet är bara ett av många som är Star Trek-relaterade på Comic Con. Andra paneldiskussioner är:

  • “Trek Talks: Science, the Smithsonian and ‘Star Trek'”
  • “‘Star Trek’: The Rodenberry Vault”
  • “‘Star Trek’: Five Decades of Comics”
  • “‘Star Trek’ the Official Starships Collection: Designing and Filming Starships”
  • “Trek Talks: ‘Star Trek’ and NASA Boldly Go”

 

Dessutom kommer det hållas en Star Trek-konstutställning med namnet “50 Artists. 50 Years”.

 

Till sist kan även trekkers njuta av Star Trek Beyonds världspremiär just på Comic Con i San Diego.


Bryan Fuller: Antologiserieryktena är falska

16-06-29 kl. 16:05 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Det är mindre än en månad kvar till Comic-Con San Diego, då vi förhoppningsvis kommer att få mer konkret information om den nya TV-serien. Under den långa väntan har många rykten florerat, men nu förklarar Bryan Fuller att två av de mest populära ryktena är falska.

 

Det har gått mer än tio år sedan Star Trek: Enterprise lämnade TV-tablån, och därmed markerade slutet för 18 oavbrutna år med Star Trek på TV. Den nya TV-serien har plockat medverkande från franchisens alla hörn, från Alex Kurtzman till Nick Meyer. Just Nick Meyer har nämnt att Star Trek VI: The Undiscovered Country är "en startpunkt för nästa serie", vilket många har tolkat som att serien kommer att utspela sig efter den filmen men innan Star Trek: The Next Generation, alltså någon gång mellan 2293 och 2364. I en intervju med Moviefone avslöjar dock medskaparen Bryan Fuller att sådant inte är fallet, och han passar samtidigt på att avblåsa ryktet om att den nya serien skulle vara en säsongsantologi.

 

"Det är rätt skojigt. Jag har läst att serien skulle utspela sig före The Next Genration men efter The Undiscovered Country, vilket är falskt. Jag har läst att det skulle vara en antologiserie, vilket inte stämmer. Så det är intressant att se de där påståendena, och se sanningen ihopblandad med myter. Man tänker, "Åh, just den där biten fick de rätt." Men det är som sanningsmätaren på PolitiFacts; det är en del som är delvis sant, och annat som är "pants on fire"-falskt."

 

Fuller säger även att han har pratat med Mae Jemison, som var den första svarta kvinnan i rymden, och som listar Nichelle Nichols' roll i originalserien som en av sina viktigaste inspirationskällor. Han säger att han vill fortsätta att skildra en inklusiv framtid med plats för alla, vilket han säger kommer att märkas både i seriens rolltillsättning och i dess karaktärsskildringar. På frågan om serien kommer att involvera några redan etablerade karaktärer svarade han "Tids nog. Tids nog."


Bryan Fuller: Nya Star Trek-serien kommer att vara progressiv

16-06-23 kl. 22:14 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

bryan_fuller_collider_2016-06-23_liten_160623.jpg

Idag tilldelades Nichelle Nichols ett Lifetime Achievement Award på Saturn Awards för sina bidrag både till science-fiction och till verklig vetenskap och rymdutforskning. Många Star Trek-legendarer var på plats, och en av dem var Bryan Fuller, som avslöjade lite information om den kommande Star Trek-serien.

 

Det har varit ganska tyst om den nya Star Trek-serien som har premiär 2017, men det kan snart vara slut på det. I en intervju med Collider berättar Bryan Fuller att vi kanske kommer att få mer konkret information om seriens tidslinje och tidsålder på Comic-Con. Han specificerade inte vilken Comic-Con, men han syftade sannolikt på Comic-Con International: San Diego, som går av stapeln den 21 juli, och där Star Trek Beyond kommer att ha en av sina världspremiärer.

 

Han berättade även att den första säsongen av den nya TV-serien kommer att bestå av 13 avsnitt med en övergripande handling. Avsnitten kommer att vara uppemot en timme långa, men eftersom serien streamas via nätet kan avsnitten komma att ha en varierande längd, eftersom den inte begränsas av TV-kanalers sändningsscheman.

 

Fuller säger att de har planerat de första sex avsnitten och börjat intervjua skådespelare. Han säger att den nya TV-serien kommer att fortsätta Star Treks tradition som en socialt progressiv TV-serie, och som en del av detta försöker de vara både färgblinda och könsblinda i rollsättningen.

 

Inspelningar för den nya TV-serien kommer att börja i september och kommer troligtvis att fortsätta fram till i mars.

 

Hela intervjun finns att se och läsa på Collider.com.


Joe Menosky klar som manusförfattare för nästa Star Trek-serie

16-06-08 kl. 11:30 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-veteranen Joe Menosky skriver manus till nästa Star Trek-serie. Det avslöjade Larry Nemecek på Comic Con i Phoenix, rapporterar Screencrush.

 

Menosky har skrivit totalt 56 avsnitt för The Next Generation, Deep Space Nine och Voyager. Bland avsnitten som han har skrivit finns Darmok, Time´s Arrow, The Chase, Year of Hell och Scorpion. Menosky är också upphovsmannen till de ständigt återkommande 47:orna i TNG-erans Star Trek-serier.

 

Nemecek berättade också att Aron Coleite, som har skrivit manus för Heroes, också blir manusförfattare till serien.


Nathan Fillion som kommendör i den nya TV-serien?

16-05-23 kl. 14:33 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Nu börjar det att gå rykten om rolltillsättning för den nya Star Trek-serien, vilken skall ha premiär i januari 2017. SOm vanligt kan vi väl inte räkna med att det blir som ryktena säger, men vi kommer under sommaren säkert fånga upp flera möjliga personer som kan komma att ta plats i den efterlängtade TV-serien. 

 

tumme_nathan_fillion_160523.jpgFörst ut har vi Nathan Fillion, mest känd som Richard Castle i TV-serien Castle. Det som ligger till grund för detta rykte är att han nu vid Castles avslut har fria händer att se sig om efter nya projekt. Men om vi ser på de roller som han tidigare har haft, har flera varit med science fiction-anknytning, såsom Green Lantern (en röstroll), Guardians of the galaxyLost, Firefly och Serenity. Han har även synts i Big Bang Theory, något som tydliggör hans engagemang i allehanda nördigheter, bland annat science fiction. Han har ofta roller som har ett stort engagemang, även om hans rollprestationer samtidigt ofta har haft fokus på det humoristiska. Det finns självfallet undantag, såsom hans roll i Much ado about nothing

 

Ryktet säger att han kan fån kommendörsrollen i den nya TV-serien, vilket med hans bakgrund i Firefly väl skulle passa bra. Men vad säger ni trekkers - finns det en risk att den nya TV-serien blir en mer humorbetonad serie med Fillion vid rodret? Skulle det vara okej, eller vill vi ha det något mer seriöst? Skulle Fillion klara av en mer seriös utmaning?


Variety: Nya Star Trek-serien kommer inte bara att heta "Star Trek"

16-05-20 kl. 00:59 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017), Övrigt: Fantasy

När någon säger "Star Trek" är det inte alltid lätt att veta om de menar originalserien eller franchisen som helhet, eller kanske den elfte Star Trek-filmen. Nu är det många som undrar om den nya TV-serien också kommer att heta "Star Trek", men enligt uppgifter som nöjestidskriften Variety har tagit del av kommer serien att ha "en mer specifik titel som kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle".

 

Det lär dröja ett tag innan vi få veta mer om den nya TV-serien. CBS vill sannolikt inte konkurrera om rampljuset med Star Trek Beyond, vars marknadsföringskampanj kommer att gå in i högvarv från och med imorgon, då bland annat en ny trailer kommer att visas på ett fanevent i Los Angeles. CBS VD och ordförande Les Moonves har även sagt att det är för tidigt för att offentliggöra rollistan.

 

Många fans har dock kollat noggrant på den nya teasern som släpptes igår, i hopp om att finna ledtrådar. Somliga menar att den gröna planeten som ser ut att vara Romulus precis innan planeten slukas av Hobus-supernovan, vilket skulle tyda på att TV-serien utspelar sig efter Star Trek: Nemesis. Andra menar att man ser både stjärnan Amargosa och spillrorna av Praxis i trailern, vilket skulle kunna tyda på att serien utspelar sig efter Star Trek VI: The Undiscovered Country men innan Star Trek: Generations, vilket skulle stämma väl överens med ett rykte som har florerat på senare tid.


Se första teasern för nya Star Trek-serien

16-05-19 kl. 00:32 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

I januari är det äntligen dags: En ny besättning (eller flera?) tar sina första steg på det yttersta gränslandet, för att finna nya världar, nya livsformer och nya civilisationer...

 

...men tills vidare får vi nöja oss med en ny logga och ett nytt typsnitt! För en dryg timme sedan släpptes den första teasern för den kommande Star Trek-serien, och internets invånare är redan i färd med att diskutera varje minsta detalj. Vad är det för blå himlakropp? Varför är det där ordet pluraliserat? Varför är det nya typsnittet så spetsigt?

 

 

Vad tror du själv? Har du hittat några "easter eggs"? Hojta till på vårt forum!

 

Uppdatering: CBS har även lanserat en ny hemsida för TV-serien, där man kan anmäla sig för att få uppdateringar via epost.


Nya TV-serien visas veckovis

16-05-05 kl. 15:22 av loghaD
Kategori(er): Discovery (2017)

Den nya Star Trek-serien kommer att visas med ett nytt avsnitt varje vecka, avslöjade CBS' VD Les Moonves på en presskonferens i tisdags. Detta är kanske inte vidare överraskande, men samtidigt ingenting som kan tas för givet. Många nätsända TV-serier släpps som hela säsonger åt gången, till exempel Marvel-serien Daredevil, medan andra följer ett mer traditionellt sändningsschema, såsom Marvel-serien Agent Carter.

 

Genom att dela upp serien på det här sättet kan CBS bygga upp spänning och diskussion mellan avsnitt på samma sätt som Star Trek ofta har gjort förr. Dessutom innebär det att alla som vill se avsnitten så fort de kommer ut kommer att behöva prenumerera på CBS All Access utan avbrott under hela säsonger.

 

Den nya Star Trek-serien har premiär i januari 2017. I USA kommer det första avsnittet att sändas i TV på kanalen CBS, medan resten av TV-serien kommer att sändas via deras streaming-tjänst CBS All Access. Det är ännu okänt hur serien kommer att distribueras i Sverige.


Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter