Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Orci och Kurtzman vill producera en ny animerad Star Trek-serie

11-08-07 kl. 03:39 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek 12:s manusförfattare Alex Kurtzman och Roberto Orci vill göra en ny animerad Star Trek-serie.

Det berättar de i en intervju med My Geek Time radio show, skriver Trekmovie.com.

 

Orci säger i intervjun:

-Vi har frågat om det. Vi har frågat vilka rättigheter som gäller och vem som äger dem och vilka möjligheter det finns. Det är fortfarande mycket tidigt som om "är detta möjligt?" och vi väntar på svar. Men vi skulle älska att göra det.

 

Kurtzman fyllde i:

-Vi har precis känt hur det har varit att producera Transformers: Prime of The Hub. Vi har lärt oss mycket och det vore coolt att göra något som det baserat på Trek.

 

Fotnot. Transformers: Prime of The Hub är en animerad tv-serie som släpptes tidigare i år. 


Borgerna kommer inte vara med i Star Trek 12

11-07-27 kl. 13:21 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 12 Into darkness

Borgerna kommer inte att medverka i Star Trek 12. Det berättade manusförfattaren Damon Lindelof på Comic Con, skriver Trekmovie.com.

-Vi vet vad filmen handlar om. Vi vet vilka nyckelrelationerna är. Vi vet vad som står på spel. Vi vet vem som är skurken, det är inte borgerna.

 

Däremot uteslöt han inte Khan.

-Jag tror att ha med Khan eller inte var frågan vi utgick ifrån. Vi gjorde faktiskt en lång lista med fördelar och nackdelar om det. Vi vägde det fram och tillbaka, och fattade ett stort beslut och när vi gjort det beslöt vi att respektera det.

 

Lindelof sa också att han är ointresserad att skriva för en eventuell Star Trek-serie, eftersom han föredrar att hitta på egna idéer när det gäller tv-serier.


Star Trek i rubrikerna 27 april 2011

11-04-27 kl. 19:39 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017), TNG, VOY, Övrigt: Personer
  • Patrick Stewart berättar för BBC att hans höjdpunkt i sin skådespelarkarriär var rollen som Picard i The Next Generation 1987-1994. Han menar att den rollen förändrade allt för honom. "Utan Picard hade jag aldrig blivit känd utanför The Royal Shakespeare Company". Han säger också eftersom han förlorade sitt hår som ung trodde han att han aldrig skulle bli en skådespelare som hade huvudroller. Dessutom får vi veta att han drömmer om att vara en konsertpianist, men att han inte kan spela något instrument. Se hela intervjun här.
  • Chris Pine är en av USAs 25 mest vältränade män. Detta enligt Mens Fitness där Pine säger att han gillar att träna på gym, spela basket och boxas, rapporterar Starpulse.
  • Voyager kunde ha fått en ny medlem i rollbesättningen redan under säsong tre. Sarah Silverman, som spelade astronomen Rain Robinson, i dubbelavsnittet Future´s End från 1996 var aktuell för en fast roll, skriver Trekmovie.com. Enligt Voyagers producent Bryan Fuller ville producenten Brannon Braga att Silvermans rollfigur som levde på 1990-talet skulle följa med besättningen tillbaka till 2300-talet.
  • Till sist kan vi berätta att Jonathan Frakes förslag för en ny Star Trek-serie aldrig presenterades för CBS/Paramount. Enligt Frakes var det ett missförstånd och hans uttalanden misstolkades i en intervju med UGO, skriver Afterelton.com.

Tio saker som skulle få en ny Star Trek-serie att fungera

11-04-23 kl. 15:58 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Ignorera JJ Abrams-film, låt det handla om USS Enterprise och inse att mörkare handling inte är detsamma som bra. Det är några förslag Simon Gallagher vid Obsessedwithfilms.com har för att göra en ny Star Trek-serie till en framgång.

 

Han listar följande tio saker som väsentliga:

 

1. Gör inte en reboot, dvs. fortsätt i den gamla tidslinjen

2. Sluta med att låta människor vara oövervinnerliga och låt huvudfigurer dö

3. Ta tillbaka Q

4. Låt oss få se fler utomjordingar som inte är humanoider

5. Ignorera den senaste filmen

6. Välj ett bra ledmotiv för serien, undvik att göra som i Enterprise

7. Rollbesätt serien på ett intelligent sätt och undvik skådespelare från andra sf-serier

8. Inse att mörka berättelser inte är detsamma som bra

9. Gör det inte till en berättelse om ett skepp som är isolerat

10. Låt det handla om USS Enterprise

 

Hela texten kan du läsa här.


Mer om Singers Star Trek-serie

11-04-17 kl. 12:08 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Nu finns det mer detaljerad information om Bryan Singers påtänkta Star Trek-serie. Bland annat skulle serien vara en följetong och huvudpersonen heta Alexander Kirk. Detta skriver Trekmovie.com.

 

Serien som gick under namnet Star Trek: Federation byggde på att göra Star Trek konkurrenskraftigt igen. Därför skulle den likna formatet i The West Wing, Lost, The X-Files, Desperate Housewives och Battlestar Galactica. Med andra ord skulle serien ha en grundhistoria och vara en följetong i stället för enskilda avsnitt med fem akter, vilket blivit mindre och mindre populärt under 90-talet och inledningen av 00-talet. Dessutom skulle Star Trek: Federations berättelser bygga på aktuella händelser från vår värld snarare än att handla om Star Trek-världen i sig.

 

Andra förändringar skulle vara att mänskligheten hade blivit latare och mindre intresserade av upptäcktsresor. I stället skulle vi fokusera mer på att rättfärdiga vår egen kultursyn. Dessutom skulle en ny okänd fiende vid namn "The Scourge" ha dykt upp och hotat Federationen. Dessa två saker skulle ha fått många mindre medlemmar i Federationen att lämna den, bland annat Vulcan, Betazed och Bajor med flera. Federationen skulle därför bara bestå av tjugo planeter omgivna av klingons, ferengis och cardassians.

 

Singer tänkte sig som huvudfigur ingen mindre än en sentida ättling till Kirk som hette Alexander. Hans uppdrag var att återupprätta och rädda Federationen genom att hitta sanningen om den nya fienden "The Scourge".  Till sitt förfogande hade han det första skeppet på trehundra år som burit namnet Enterprise.

 

Seriekonceptet togs fram 2006 och enligt Trekmovie.com fick aldrig CBS, som äger Star Trek, se det, eftersom Paramount skrev kontrakt med JJ Abrams att göra Star Trek (2009) samma år. Mycket mer om konceptet går att läsa här.


Så här ville Bryan Singer att Star Trek skulle fortsätta

11-04-12 kl. 22:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

X-menregissören och trekfantasten Bryan Singer ville skapa en ny Star Trek-serie för några år sedan. CBS sa nej, men nu kan vi avslöja vad Singer hade för planer för Star Trek-världen.

 

Enligt Aintitcool.com skulle serien utspela sig bortom 2900-talet och fortsätta i den klassiska tidslinjen. Vilket i och för sig inte var så konstigt, eftersom utkastet till serien skrevs före JJ Abrams omstart och nya tidslinje i Star Trek (2009). I serien skulle klingonerna vara mindre krigiska och mer politiska. En annan förändring var att romulanerna och vulcans skulle ha återförenats.

 

Dessutom skulle Federationen ha vuxit så mycket i Vintergatan att det skulle ta år att sända meddelanden till gränsen från Stjärnflottans huvudkontor på jorden. Skepp som sänds till dessa regioner av rymden är därför nästan helt ensamma och måste möta och lösa de hinder de ställs inför på egen hand. Det var ett sådant skepp som serien skulle handla om, skriver Aintitcool.com. Däremot avslöjar sidan inget om vilka huvudfigurerna skulle ha varit i serien.

 

Vad tycker ni: låter det som en bra eller dålig idé?


Frakes har försökt sälja ny Star Trek-serie till CBS

11-04-09 kl. 17:38 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Jonthan Frakes (Riker) avslöjade i torsdags att han har försökt sälja in en ny Star Trek-serie till CBS.

-Vi fick veta att de hade sagt nej till Bryan Singers Star Trek-idé och William Shatners förslag tidigare, säger Frakes till IGO.

 

Orsaken var att CBS inte vill urvattna varumärket genom att producera filmer och en tv-serie samtidigt.

-Det var det som hände med Nemeis, och det är därför jag inte tror att Enterprise sändes så länge som de planerade. Det var klassisk girighet som fick dem att tänka att "vi har något bra, så låt oss fortsätta att mjölka det", och vi mjölkade det så mycket att fansen saknade intresse för filmen.

 

Frakes berättar också att han var "imponerad" av den senaste filmen och tyckte att den var lojal till Roddenberrys filosofi. Han menar dock att det finns vissa inom "Star Trek-familjen" som ogillade vad Abrams har gjort med Star Trek. Vilka dessa är nämner han dock inte.


Russ: "Jag vill göra en Star Trek-film i en parallell tidslinje"

10-11-28 kl. 14:42 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), DS9, Filmer: 12 Into darkness, TNG, VOY, Övrigt: Personer

Om Tim Russ (Tuvok) var regissör och producent för Star Trek skulle han göra en film i en parallell tidslinje. Huvudrollsinnehavarna skulle komma från The Next Generation, Voyager och Deep Space Nine. Det berättar han för IndyStar.com.

 

-Jag skulle vilja göra en parallell tidslinje-film, gå framåt, inte bakåt. Jag skulle ta med ett antal figurer från varje serie. Det skulle jag föredra framför en prequel. På det sättet skulle man kunna ha med figurer från Next Generation som Patrick Stewart och Kate Mulgrew från Voyager. Sedan skulle jag ha med andra figurer från Voyager och Deep Space Nine. Vilken som helst av figurerna från serierna skulle fansen älska. De har alla sina favoriter. Det har jag verkligen lärt mig.

 

ÿEnligt Russ finns det också folk i Hollywood som försöker sälja in en ny Star Trek-serie och andra Star Trek-relaterade projekt. En av dem är en före detta Star Trek-skådespelare, men vem det är ville Russ inte avslöja. Om det blir en ny serie skulle han kunna tänka sig att vara med i den.

-Det beror på vilken sorts roll det är. Det är säkert möjligt att om jag erbjöds en roll att jag skulle tänka på det med tanke på att det är ett jobb...jag har inga stora projekt just nu.


Varumärkesexperter vill se Star Trek som TV-serie igen

10-09-24 kl. 16:34 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Discovery (2017)

Globala varumärkexperter vill att Star Trek återvänder till rutan. I en enkät med 450 deltagare i ville 24 procent att det ska bli en ny serie. Orsaken är att de anser att serien erbjuder goda möjligheter för att skapa licensierade produkter och tjänster. Det skriver Trekmovie.com.

 

Star Trek var dock inte den mest populära serien att återuppväcka, utan den äran tillföll Mupparna, som fick 35 procent av rösterna.

Experterna deltar på The Brand Licensing Europe Conference som startar i helgen i London.


Namnunderskrifter sökes även för en Star Trek: Titan-miniserie

10-06-09 kl. 19:38 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), TNG

Ett sant fan av Star Trek: The Next Generation hoppas på att CBS/Paramount skall göra en miniserie grundad på konceptet Star Trek: Titan, där Jonathan Frakes och Marina Sirtis naturligt skulle få huvudrollerna. Initiativtagaren har pratat med Jonathan Frakes och fick höra orden "I wish" säkert 7 gånger!

 

Klicka på "Källa" nedan och om ni väljer att skriva under så får ni direkt upp en sida där man önskar få en donation till den gratistjänst som tillhandahåller servicen, men om ni väljer att inte gå vidare med en betalning kommer ändå ert namn med i listan.


Orci tror att Star Trek kan fungera som tv-serie igen

09-11-24 kl. 08:47 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-filmens ene manusförfattare Roberto Orci är positiv till en ny Star Trek-serie.

- Bra berättelser är bra berättelser och några av berättelserna i Treks kassavalv är några av det bästa över huvud taget. Det är bara en fråga om energin och sammanhanget för att få det att fungera, säger han till Trekmovie.

 

Han är intresserad av att producera och skapa en ny serie, men vill inte sköta det dagliga arbetet. I stället tycker han att Enterpriseproducenten Manny Coto vore ett bra val för det.


JJ Abrams är öppen för ny Star Trek-serie

09-10-25 kl. 02:15 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek-producenten JJ Abrams har inget emot en ny Star Trek-serie.

- Det har pratats om det, men ingen idé har varit min. Jag är dock öppen för allt. Nyckeln för att göra ytterligare en tv-serie är att den är värdig sin publik. Finns det en bra idé så är det fantastiskt, säger han till MTV Movie Blogs.

 

Abrams anser att en tv- och filmserie definitivt kan samexistera, och att de kan utforska olika saker i Star Trek-världen.

-Det är uppenbart att vad du kan göra i film [effektmässigt] kan du inte göra i en tv-serie. Fördelen med en serie -- när du tittar på något som är såpass bra som till exempel Battlestar Galactica är att det kan finnas karaktärsdrama och personliga relationer som som aldrig kan inträffa i en film.

 

Han har dock inte fått någon förfrågan från CBS/Paramount om att producera en ny serie och är osäker på om de skulle fråga honom.


Star Trek-nyheter från Comic Con

I helgen hölls San Diego Comic Con för fyrtionde året i rad. Här är några Star Trek-relaterade nyheter från mässan.

 

Serietidningen Star Trek innehåller mer material än filmen

IDW Publishing som ska ge ut serieversionen av Star Trek-filmen berättade att serietidningen kommer att innehålla material som inte fanns i filmen. Man kommer inte bara att titta i det slutgiltiga manuset utan också kanske hämta material från tidigare utkast.+

 

Brannon Braga är säker på att Star Trek blir tv-serie igen

I en paneldiskussion fick medskaparen till Enterprise, Brannon Braga, frågan om han tror att Star Trek blir tv-serie på nytt. Han svarade:

 

-In my opinion well ABSOLUTELY see Star Trek on Tv again.+

 

Cho, Nimoy, Spiner, Saldana och Quinto med flera var där

Flera skådespelare från den senaste filmen och andra Trekserier besökte mässan.

Trekmovie har samlat bilder och filmsnuttar på dem på sin hemsida.+


Bryan Fullers förhoppningar fortgår om en ny serie

09-03-24 kl. 18:51 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller, en manusförfattare i Hollywood som tidigare arbetat med Star Trek, arbetar fortsatt på planerna för en ny Star Trek-serie. Detta rapporterade Star Trek Databas om i september 2008 och Aftonbladet skriver idag att Fuller håller på att skriva manus till den första säsongen av en ny Star Trek-serie som kommer att utspela sig efter den nya filmen som har premiär i maj. Författaren vill återvända till originalseriens själ, men vill att handlingen utspelar sig på ett annat skepp och i ett annat äventyr. Han har pratat med Abrams team om funderingarna men i artikeln nämns inget om att situationen faktiskt skulle vara närmare en sjunde serie i nuläget.

 

(Tack till Göran "Thalaxian")


Räkna inte med någon ny Star Trek-serie på ett bra tag

09-03-22 kl. 19:50 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)
James Hibberd på Hollywood Reporter har gjort en omfattande studie över frågan om det finns en chans till en ny Star Trek-serie den närmaste tiden, och responsen från berörda parter (CBS i huvudsak) är bedövande stum. Även om flera är intresserade så blir PR-folket irriterade över sådana frågor. De verkar första vilja veta om den kommande filmen blir bra för att kunna bestämma om fortsatt TV-produktion. Sedan är det förvirring över olika licenser där CBS Paramount Television har licensen för Star Trek i sin helhet (där TV-serierna ingår) och Paramount Pictures (som inte har något att göra med CBS Paramount, namnet till trots) äger rättigheterna till filmerna. Samtidigt är Paramount Pictures de som historiskt sett gjort det mesta inom Star Trek, med undantag för de numera insomnade produktionsföretagen Desilu och Norway Productions från 1960- och 1970-talen.

Bryan Fuller vill ha en ny TOS-serie

08-09-24 kl. 09:13 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017)
Bryan Fuller, som skrivit avsnitt för TV-serier som Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager och Heroes och som var hjärnan bakom bl.a. Dead like me, anser att det vore dags för en modern version av Star Trek: Originalserien.
Jag skulle gärna göra en annan Star Trek-serie, en där du kan gå tillbaka till känslan och färgen i det urprungliga Star Trek, för på något sätt blev [genren] kall allt som åren gick. Jag älskar Next Generation, men den är lugnare än den från 60-talet, som var så dynamisk och pasionerad. Star Trek måste återskapa sig själv. I annat fall så kommer karaktärerna att börja kännas som upprepande och likadana. Du har alltid en kommendör, en läkare och en säkerhetsofficer och har alltid samma argument baserat på dessa perspektiv. Det börjar kännas igen, så alla dessa paradigmer om hur saker och ting sker på ett rymdskepp måste skakas om.

Intervju med Karl Urban

08-08-05 kl. 13:08 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), Filmer: 11 Star Trek
I en intervju för SFX Magazine berättar Karl Urban (som spelar doktor Leonard McCoy i Star Trek) om hur avundsjuk han var på Zachary Quinto för dennes möjlighet att träffa originalskådespelaren för sin karaktär, när originalskådespelaren till Leonard McCoys karaktär, DeForest Kelley, avled 1999. Även om han hade sett alla avsnitt tidigare tittade han genom allt igen, för at fördjupa sin kunskap om den karaktär som han skulle spela och han upplever att det nu är den bästa tiden för att komma tillbaka till det första rymdskeppet och få en bättre bakgrund till varför allt blev som det senare blev.

Urban berättare vidare att han är oerhört intresserad av att få fortsätta inneha rollen som Leonard McCoy i fortsatta filmer, alternativt en ny TV-serie och tror att filmen ger goda förutsättningar för det.

Shatners idé förverkligas som bokserie

05-03-28 kl. 18:56 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), Quarks: Litteratur
William Shatner (Kirk) lämnade in en idé till Paramount förra året om att det skulle skapas en ny TV-serie grundad på Kirks, Spocks, och McCoys år på stjärnflotteakademin. Denna idé blir nu en ny bokserie i stället, vilket Shatner tillsammans med författarna Judith och Garfield Reeves-Stevens, författare som arbetet nära med William Shatner tidigare. Serien, inledningsvis kallad The Academy, kommer omfatta två böcker och beräknas ges ut under 2006.

George Takei fortsätter kritisera

05-01-01 kl. 13:58 av Pjotr'k
Kategori(er): Discovery (2017), ENT
Att George Takei (Sulu i TOS) är kritisk mot Star Trek: Enterprise kommer kanske inte som en total överraskning, och nu fortsätter han att kritisera serien som han tycker har förlorat på så många punkter. Han framhäver idogt sitt förslag att skapa en serie med U.S.S. Excelsior och dess kapten Hikaru Sulu, även om detta torde vara tämligen överspelat vid det här laget.

Glöm inte att hjälpa de drabbade i Asien - läs mer!

Darren till London, Takei önskar Excelsior-serie, recensioner av böcker

James Darren (Vic Fontaine i DS9) kommer till Creation Entertainments Star Trek-konvent i London kommande April. Han är den tredje annonserade gästen där Colm Meaney (Miles O'Brien i TNG & DS9) och Jonathan Frakes (Riker i TNG) tidigare har annonserats.

George Takei (+) (Sulu i TOS) tror inte att Gene Roddenberry skulle vara så nöjd med hur Enterprise är i dag. Han föreslår därför att en ny serie skapas, grundad på Excelsior-besättningen där han var kaptenen. Läs mer på GM TV där han för några dagar sedan var med i en videotjatt.

Böcker: After the Fall, The Lives of Dax
After the Fall recenseras på TrekNation av Jacqueline Bundy som menar att Peter David är mycket bra på att skapa oanade vändningar i storyn, men att skrivarstilen är fullständigt förväntad. Boken tar sig i framtiden, vilket ännu inte har gjorts i bokserien New Frontier.

The Lives of Dax har här recenserats av Jakob Törneke. Tack för bidraget!

Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter