Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

JJ Abrams hoppas på en till Star Trek-film

16-07-14 kl. 23:34 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Bild via @TikiAmbassador på Twitter: https://twitter.com/TikiAmbassador/status/753658720567996416

JJ Abrams, Justin LIn och Doug Jung på en presskonferens i Los Angeles. (bild via @TikiAmbassador på Twitter)

 

Än så länge är det bara några lyckligt utvalda som har fått se Star Trek Beyond, men det hindrar oss inte från att ställa frågan: Får den en uppföljare?

 

Det pratas ofta om filmerna i Kelvin-universumet som en trilogi, trots att flera av filmens medverkande har förnekat att det skulle vara planen. Många tror således att Star Trek Beyond blir den sista gången vi får träffa Chris Pine med besättning ombord stjärnskeppet Enterprise, och det finns en del saker som tyder på att de har rätt, såsom det faktum att Star Trek Beyond har en lägre budget (150 miljoner dollar) än Star Trek Into Darkness (185 miljoner dollar), och förväntas dra in mindre pengar. Dessutom lär Anton Yelchins bortgång göra det mindre lockande för skådespelarna att återvända, eftersom det skulle kännas tomt utan honom.

 

Nu verkar det dock som att det finns planer på en till film, även om det är långt ifrån bekräftat att det blir en. På en presskonferens i Los Angeles idag fick JJ Abrams frågan om det fanns planer på en till film, på vilket han svarade:

 

"Det är förhoppningsvis någonting som vi kommer att diskutera väldigt snart. Svaret är 100% ja och det är väldigt spännande."

 

 

Det bör påpekas att filmskapare och skådespelare nästan alltid säger att de är intresserade av att göra uppföljare, eftersom det är bra PR ifall att en faktiskt blir av. Dock är det anmärkningsvärt att Abrams gav ett så entusiastiskt svar, vilket skulle kunna vara ett bra tecken.


Star Trek Databas och Stockholm Trekkers ordnar förhandsvisning i Stockholm *Tävlingen avslutad*

16-07-14 kl. 14:09 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Databas och Stockholm Trekkers, i samarbete med UIP, ordnar en förhandsvisning av Star Trek Beyond den 20 juli kl 10:00. Platsen är Filmstaden Scandinavia i Solna och formatet är inget mindre än IMAX 3D. 

 

19 personer kommer att få möjligheten att gå på denna förhandsvisning som blir tillsammans med den officiella pressvisningen. Observera att tävlingstiden kommer att vara ytterst knapp för att tävla, så se denna nyhet som en uppmaning för alla i Stockholmstrakten att hålla sig alerta och vaket kolla in denna sida för uppdateringar.

 

De första 19 personerna som svarar rätt får en biljett till förhandsvisningen. Ni får besked via e-post och kan inte överlåta biljetten till någon annan. Värdet på detta är obetalbart - du blir först i Stockholm och bland de första i Sverige att få se filmen! 

Som tröstpris till de 5 som kommer närmast segrarna erbjuder Stockholm Trekkers ett gratis medlemskap för resten av året i föreningen - fritt inträde på alla trekdagar till ett värde av 600 kronor per person. 

 

Tävlingen pågår som längst till kl 12 imorgon söndag. Men så fort som vi fått ihop rätt antal vinnare så stängs tävlingen. 

 

Detaljer

Plats: Filmstaden Scandinavia, Solna

Tid: 20 juli kl 10:00

Pris: Gratis - ha med er en legitimation för att säkerställa er vunna plats

 

Tävlingen är nu i gång!!! Tävlingen är nu avslutad, ca 4 timmar efter att den startade! Alla tävlande har fått e-brev om det - om det inte syns så ligger det troligtvis i skräpposten - hör annars av er till peter@startrekdb.se.

 

Vinnare (uppdateras fortlöpande)

 1. Johan M
 2. Tomas O
 3. Kristoffer S
 4. Bengt E
 5. Magnus N
 6. Elisabeth S
 7. Jessica D
 8. Ricki G
 9. Niclas F
 10. Adam K
 11. Eva F
 12. Solange M
 13. Maria S
 14. Morten J
 15. Mikael T
 16. Kristoffer E
 17. Maria (Saga) S
 18. Johan A
 19. Urban A

Positiva kommentarer efter Beyonds första amerikanska pressvisning

16-07-14 kl. 12:45 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond får genomgående positiva reaktioner efter filmens första amerikanska pressvisning.

 

Här är några Twitter-kommentarer ur flödet efter visningen, som hölls i Los Angeles:

 

"Just saw Star Trek Beyond. I am allowed to say I really, really enjoyed it. Way better than Into Darkness & closest to spirit of TOS.

 

#StarTrekBeyond feels like a TOS episode in a way that gives this new Trekverse a really long future. Fun, pretty dark, lots of fan moments

 

No idea what the hardcore will think, but I reeeeeally enjoyed STAR TREK BEYOND. This should have been the sequel to '09.

 

STAR TREK BEYOND does something magical: has big, bold action but puts these characters in, basically, a TOS episode. For me it was a dream."

 

Fler kommentarer finns på Trekmovie.com (klicka på källa för att komma dit).


Scotty möter Jaylah i ett nytt klipp

16-07-13 kl. 21:32 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Det är bara en vecka kvar tills Star Trek Beyond har premiär i Sverige, och nu duggar reklamfilmerna tätt. Idag var dock första gången vi fick se en hel oavbruten minut av filmen.

 

Det 62 sekunder långa klippet heter "Scotty meets Jaylah", och den handlar just om hur Scotty träffade Jaylah för första gången. Scenen innehåller inga allvarliga spoilers, men eftersom det ser ut att vara taget direkt ur filmen utan någon extra klippning så säger den kanske mer om filmens tonläge än en vanlig trailer.

 

Klippet finns att se på YouTube.


Första inofficiella recensionen för Beyond ute

16-07-13 kl. 12:02 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Trekbbs-användaren Andypandy såg Star Trek Beyond i Australien på galapremiären i Sydney. Och han är mycket positiv.

 

Här är några citat från honom om filmen:

 

"I do believe this is the strongest of the three new-Gen films, and may be my favourite of all 13 - though this might be from the excitement of seeing the film for the first time.

 

It felt a lot more TOS at its best - and the one thing that comes to mind more than any other is the dynamic of the crew in the Search for Spock where they all play an integral role in the theft of the Enterprise. The team dynamic is definitely strongest in this of the three new-Gen films.

 

My personal belief is that it's the strongest of the three films both as a standalone story and as a "Star Trek" film. ​"

 

För er som vill spoilas lite mer rekommenderas att läsas tråden på Trekbbb, där Andypandy postar. Klicka på källa för att komma till den.


Beyond får 11-årsgräns

16-07-13 kl. 11:07 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond har 11-årsgräns, står det nu på Sf.se när biljetterna har släppts. Tidigare har samma sajt uppgett att filmen är tillåten från 15 år, men en ändring har skett i sista stund, vilket vi välkomnar.


Nu har biljetterna till Beyond släppts på SF

16-07-13 kl. 11:05 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Från och med nu i förmiddag går det att boka biljetter över hela landet för Star Trek Beyond på SF.se. Premiären är den 20 juli.

 

Än så länge finns det gott om biljetter och filmen går upp i en mängd salonger i våra största städer. Bland annat  kommer filmen visas på imax i Stockholm och i vip-salong i Göteborg.

 

Tipsa gärna här på Databasen om ni är grupper som skall gå på premiären och vill ha med andra trekkers, så kan vi sprida ordet.


Justin Lin gör cameo i Beyond (Spoilers)

16-07-13 kl. 10:56 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyonds regissör Justin Lin gör en cameo i filmen. I en trailer som har släppts i Sydkorea avslöjas hans rollfigur, skriver Trektoday.

 

Lin dyker upp för ett ögonblick vid den tolfte sekunden, och spelar ingen mindre Sulus partner i filmen.


Dags att köpa biljetter till Star Trek Beyond

16-07-12 kl. 20:49 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

startrek_beyond_160712.jpgImorgon någon gång under förmiddagen släpps biljetterna på SF-biograferna runtom i landet, men för er som bor i Stockholm så finns det fortfarande 257 biljetter kvar till iMax-bion i Solna, där biljetterna började säljas för några dagar sedan. 

 

I Göteborg finns det möjlighet att i samarbete mellan West Coast Trekkers och Bio Capitol att nu köpa biljetter till landets absolut första officiella visning vid midnatt den 20 juli. Det är inte annat än att undertecknad redaktör funderar på att gå även till denna och på så sätt avklara 3 visningar på ett dygn... Priset för denna visning är 100 kr per biljett - men det krävs att ni bor i Göteborg då alla hotell redan är fullbokade med anledning av Gothia Cup. 

 

Men på orter som inte har SF Bio kan biljettförsäljningen redan ha varit igång sedan några veckor (som i Ulricehamn, där denna redaktör bor). Så se till att boka era favoritplatser i biografen direkt!


Se livesändningen från London

16-07-12 kl. 19:51 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

beyond_live_london_160712.jpg

Idag har Star Trek Beyond sin galapremiär i London. Just nu pågår en livesändning från röda mattan.

 

Uppdatering: Livesändningen är nu över, men du kan se hela inspelningen här här.


Idris Elba pratar om Krall (SPOILERS)

16-07-11 kl. 15:00 av loghaD
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

idris_elba_krall_telegraph_160711.jpg

Det är nu bara nio dagar kvar tills Star Trek Beyond har premiär, så ni som undviker spoilers behöver inte vänta så mycket längre till! ...och ni som inte undviker spoilers borde spana in den här intervjun, där Idris Elba, Chris Pine och Justin Lin pratar om Idris Elba karaktär Krall.

 

Någonting som vi nog kan berätta utan att spoila för någon är att Idris Elba lider av klaustrofobi, vilket man skulle kunna tro vore ett problem när han ska framträda med så kraftiga ansiktsproteser. Elba säger dock att det har varit en värdefull upplevelse som har lärt honom mycket om att arbeta med proteser och hur de påverkar ens framträdande.


Biljetterna till Beyond släpps den 13 juli

16-07-11 kl. 13:34 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Från och med den 13 juli kommer alla att kunna köpa biobiljetter till Star Trek Beyond, uppger Sf.se.

Sedan några dagar tillbaka går det att boka filmens imax-visningar i Stockholm via Sf.


Cupcake lever

16-07-11 kl. 13:27 av Aike
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Cupcake eller löjtnant Hendorff lever. Det säger skådespelaren Jason Matthew Smith som spelar honom. Beviset får vi se i Star Trek Beyond, skriver Trekcore.

 

Cupcake är kanske inte den mest kände figuren i Kelvintidslinjen. Men de flesta minns nog att Kirk var med i ett barslagsmål i Star Trek (2009). Hans huvudmotståndare var just Cupcake. I Into Darkness var Cupcake en av rödskjortorna som följde med Kirk och company till Kronos. Och här trodde de flesta, inklusive Smith själv, att Cupcake omkom i striden mot klingonerna. 

 

Men scenen, som faktiskt filmades, där Cupcake dukar under klipptes bort ur bioversionen av Into Darkness.

Inte heller var scenen med i dvd-versionen. Så Smith epostade till Beyonds manusförfattare Simon Pegg.

-Han svarade mig direkt och skrev: "Vi har något för dig i den nya filmen, och vi skulle älska att träffa dig i Vancouver. Vi måste hålla ihop gänget. Jag var överväldigad, och uppskattade det väldigt mycket. Jag kan fortfarande inte tro att jag har varit med i tre Star Trek-filmer, säger Smith.


Tävlingen om biljetter till Star Trek Beyond är avgjord

16-07-11 kl. 09:39 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

De senaste två veckorna har Star Trek Databas i samarbete med UIP och Paramount haft en tävling där vinsten var 2 biljetter var till filmen Star Trek Beyond

 

Tävlingen är nu avgjord. Dessa 5, som nu har fått mejl om vinsten, har glädjen att tillsammans med en ytterligare få gå gratis på premiären av den efterlängtade Star Trek-filmen! 

 

1 Patrik Bjernhagen

2 Emelie Hassel

3 Åsa Holmkvist

4 Alexandra Holmqvist

5 Johan Bruce

 

Ett stort grattis till er alla! Vinnarna har nu fyra dagar på sig att svara med sin adress, så att biljetterna hinner komma fram innan premiärdagen! 


Senast i forumet

Bokutgivningar

Januari 2020:
Februari 2020:

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter