Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Lindelof: "Det kommer massor av nya Star Wars-filmer"

12-11-11 kl. 13:01 av Aike
Kategori(er): Filmer, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Star Trek Into Darkness-manusförfattaren Damon Lindelof tror att Star Wars kommer att bli mer som Star Trek-filmerna. I alla fall sett till antalet, säger han till Rolling Stones, enligt Entertainmentwise.com.

 

Lindelof:

-Som jag förstår det så kommer det att komma ut en film vartannat eller var tredje år, och de kallar det inte ens för en ny trilogi. Jag tror att man se på det på samma sätt som Star Trek-filmerna. Man har gjort tolv sådana. Det kommer att bli en berättelse som fortsätter, och den kommer att hoppa runt så mycket som den vill på samma sätt som Marveluniversumet.


JJ Abrams tror inte att han regisserar Star Wars 7

12-11-10 kl. 12:50 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

JJ Abrams har nämnts som en tänkbar regissör för nästa Star Wars-film. Men han är skeptisk till att han kommer att bli det, säger han till Hollywood Life, skriver Comicbookreview.com.

 

Abrams:

- Kolla, Star Wars är en av mina favoritfilmer genom tiderna. Jag känner uppriktigt att det kommer att vara en stor börda för vem som än regisserar filmen, eftersom det är en ikonisk film och filmserie. Jag var inget stort Star Trek-fan när jag växte upp, så jag kände inte att arbeta med Star Trek var som att begå ett helgerån. Så jag ser fram emot mer än någon annan till nya Star Wars, men jag tror att kommer att se filmerna som en vanlig biobesökare.


Star Trek i rubrikerna 9 november 2012

12-11-09 kl. 20:45 av Aike
Kategori(er): Discovery (2017), TOS, Webbserier, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars
 • JJ Abrams kan regissera den sjunde Star Wars-filmen. Han och andra regissörer som Brad Bird och Steven Spielberg kommer snart att få ta del av ett femtio sidor långt utkast om handlingen i filmen. Författare till detta är Michael Arndt, som bland annat skrivit Toy Story 3, The Hunger Games och Little Miss Sunshine. Källor säger också att Luke Skywalker, Leia, och Han Solo kommer att återvända. Både Mark Hamill (Luke) och Harrison Ford (Han) har uttryckt intresse för att vara med, rapporterar Vulture.
 • Det finns ingen chans att den tecknade Star Trek-serien Final Frontier som utspelar sig efter Voyager, och som presenterades för några år sedan blir verklighet. Inte ens som fanprojekt. Producenten Doug Mirabello säger följande till Trekweb: "Att göra den som en oberoende webbserie skulle vara för dyrt. Plus för att slippa bli stämda skulle ingen kunna ta betalt för den. Det var kul att skriva, men tyvärr betalar det inte räkningarna. Sedan när det gäller att det skulle bli en verklig tv-serie eller en riktig webbserie så finns det ingen chans att regimen som styr Trek skulle låta oss göra det någonsin. Star Trek är i nya händer nu och Paramount gör rätt som fokuserar på de nya filmerna."
 • Den förste mannen på månen Neil Armstrong, som avled tidigare i år, hade velat vara med i fanfilmsprojektet Star Trek: Of Gods and Men och spelat en amiral, berättar producenten Sky Conway för Trekweb. "Han var dock inte i USA och kunde inte passa in det i sitt upptagna schema." Nu kommer i stället nästa stora fanfilmsprojekt Star Trek: Renegades att dedikeras till Neil Armstrong. 
 • Originalseriens uniformer släpps som pyjamas. Se dem här.

JJ Abrams om de nya Star Wars-filmerna: "Thrillified"

12-11-01 kl. 10:48 av Aike
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Star Trek Into Darkness regissör JJ Abrams är ett stort Star Wars-fan. Han har nu kommenterat att det kommer nya Star Wars-filmer.

 

Så här säger han till Entertainment Weekly:

-Part of me? Thrilled. Part of me? Terrified. Most of me? Thrillified.

 

Hans kollega Damon Lindelof som skrev manuset till Star Trek Into Darkness säger att hans "hjärta slog betydligt snabbare när han hörde om det".


"Reaktionerna på Star Wars-försäljningen togs emot med en gäspning till skillnad från senaste Star Trek-filmen"

12-11-01 kl. 09:11 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Star Wars

Att Disney har köpt Star Wars togs emot med "en gäspning och självklarhet", menar Svenska Dagbladets krönikör Anton Samuelsson. Det är stor skillnad mot hur trekkies reagerade när Star Trek (2009) släpptes.

 

Anton Samuelsson jämför reaktionerna på följande vis:

"”Star wars” har däremot aldrig haft ett lika självklart nördfölje som den ständige konkurrenten ”Star trek”, vars fans stolt kallar sig ”trekkies”. Om den förra är en klassisk saga så är den senare ett rymdpolitiskt drama med lågt tempo. ”Star trek”-nysatsningen regisserad av JJ Abrams, mannen bakom tv-serien ”Lost”, hade premiär 2009 och arga ”trekkies” hävdade att den actionbetonade långfilmen var en dolk i ryggen.

Reaktionerna på att Disney tar över ”Star wars”-produktionen är inte lika upprörda, på sin höjd är det någon som förvirrat undrar om Leia nu är en Disney-prinsessa. Annars är samarbetet en gäspning och en självklarhet."

 

Även Göteborgs-Posten uppmärksammar affären. Men här varnar krönikören Maria Domellöf-Wik under rubriken "Rör inte min Yoda" för att Disney kommer att överexploatera Star Wars-varumärket:

Vi som kände oss mätta på Star wars redan efter putslustige Jar Jar Binks entré i Episod 1 – Det mörka hotet (1999) har anledning att känna oro. Antalet plastleksaker, legofigurer och spel kommer att öka. Samtidigt lär sagan med tiden bli en allt mer urvattnad soppa på en rymdgalaktisk spik.

 

Domellöf-Wik tillhör emellertid den skara fans som växte upp med den första Star Wars-filmen från 1977. Så här skriver hon:

Jag var tio år 1977 när den första Star wars-filmen kom. Efter Kapten Zoom och hans "galaxer i mina braxer", medan förälskelsen i Star Treks Mr Spock växte sig allt starkare, var jag öppen för nya galaktiska äventyr. Vad passade bättre än en medryckande, nyskapande saga om två syskon i en dysfunktionell familj?


Årtusendefalken byggs i fullskala

12-10-31 kl. 10:07 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Ni får ursäkta att ytterligare en Star Wars-nyhet. Men den här är för bra för att inte uppmärksammas. I Tennessee i USA bygger Chris Lee, tillsammans med andra Star Wars-fantaster, en fullskalig kopia av Han Solos skepp Årtusendefalken.

 

Skeppet blir 34 meter långt och Lee räknar med att det tar sju år att färdigställa. Hittills har bara en del av inredningen från cockpiten och några av laserkanonerna monterats ihop.

 

Chris Lee är dock orolig för att Lucasfilm försäljning till Disney kan äventyra projektet. Han skriver:

"Vi har haft en utmärkt relation med Lucasfilm. Disney däremot skyddar sina rättigheter mycket mer."

 

Undersök hela projektet samt se bilder här.


Star Wars i rubrikerna 31 oktober 2012

12-10-31 kl. 09:55 av Aike
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Star Wars

George Lucas försäljning av livsverket Lucasfilm till Disney igår har rönt stor uppmärksamhet runt om i världen.

 • George Lucas själv får 27 miljarder kronor från Disney. Men vi kan inte räkna med att han kommer att skapa en ny filmstudio eller andra kreativa projekt, spår The Hollywood Reporter. I stället ska han ägna sig åt välgöranhet. Hans favoritområden är utbildning och sjukvård.
 • George Lucas berättar här i en videointervju om de framtida Star Wars-filmerna som Disney kommer att göra. De kommer att produceras av Kathleen Kennedy, medan Lucas enbart kommer att vara konsult.
 • Vad händer i episod sju? frågar sig Cinemablend. Det finns i bokform berättelser som beskriver vad som hände Luke, Leia och Han Solo efter Jedins återkomst. Bland annat blir Leia en jediriddare och gifter sig med Han. Tillsammans får de tre barn. Luke blir också pappa. Han har även en kort flirt med den mörka sidan när en klonad kejsar Palpatine återvänder.
 • Cinemablend undrar också om Star Trek Into Darkness-regissören JJ Abrams kommer att bli den som tar över Star Wars. Sidan tror inte det är troligt, eftersom han är knuten till att göra ytterligare en tredje Star Trek-film.
 • Cinemablend spekulerar också huruvida Disney även kommer att göra nya Indiana Jones-filmer eftersom dessa rättigheterna också ägs av Lucasfilm. Något klart svar får vi dock inte.

Ny Star Wars-film kommer 2015

12-10-30 kl. 21:58 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Walt Disney Company har köpt hela bolaget Lucasfilm för 4 miljarder USD (=28 miljarder SEK) och har stora planer. Bland annat planeras en ny Star Wars-film till år 2015.

 

Det gäller filmen Star Wars: Episode VII med förhoppningen att vartannat eller vart tredje år därefter komma ut med Episode VIII och Episode IX. I köpet av Lucasfilm ingår även bolagen Skywalker Sound och Industrial light & magic, vilket är avgörande då dessa tre bolag idag arbetar med väldigt många olika filmer och därmed har haft ett stort grepp om filmmarknadens olika delar i USA. George Lucas säger i ett pressmeddelande:

De senaste 35 åren har en av mina största nöjen varit att se hur Star Wars förs vidare från en generation till nästa. Det är nu dags för mig att föra vidare Star Wars till en ny generation filmskapare. Jag har alltid trott att Star Wars kunde leva vidare utan mig, och jag kände att det var viktigt att denna övergång skedde under min livstid.

 

Kathleen Kennedy blir chef för Lucasfilm och hon kommer även att vara den exekutiva producenten för den kommande filmen. Det är här skönt att höra att George Lucas kommer att vara knuten till filmerna som en kreativ konsult. 


Svensk Star Trek-fantast ställer ut USS Reliant byggt i Lego

12-10-24 kl. 22:04 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Övrigt: Star Wars

Star Trek-fantasten Christer Nyberg har byggt USS Reliant i Lego. Skeppet kommer att ställas ut den 27 oktober på hotell Gothia Towers nära Liseberg i Göteborg.

 

Bygget ingår i utställningen Swebricks Event 2012, där även rad Star Wars-modeller kommer att visas. Öppettiderna för utställningen är 13.00-17.00 nu på lördag. Du kan se bilder på Reliant och diskutera med Christer i den här tråden på forumet.


Nu kan du träffa en Star Trek- eller Star Wars-skådis via Gatekeeper

12-08-04 kl. 01:26 av Aike
Kategori(er): Filmer (av trekkers), Övrigt: Star Wars

Det nordiska fanfilmsprojektet Gatekeeper låter nu fans köpa ett personligt möte med de skådespelare som har varit med i Star Trek eller Star Wars  samt ska vara med i filmen. Det skriver Thomas Dahl på Gatekeepers fansida på Facebook.

 

Just nu finns det två olika typer av möten: 15 minuter för 500 kronor eller 30 minuter för 1000 kronor. Mötena kommer antingen att vara personliga i Stockholm där Gatekeeper spelas in eller via Skype. Dahl listar inga skådespelare, men med tanke på att namn som Denise Crosby (Yar) och Mark Allan Shepard (Morn) finns i rollistan så finns det en del rätt tunga namn.

 

Max 40 stycken möten kommer att säljas. För att få en plats ska man skicka ett mejl till 4fatherproductions@gmail.com och beskriva vilket typ av möte man är intresserad av och om skådisen man vill träffa ska komma från Star Trek eller Star Wars. Alla intäkter går till att sponsra Gatekeeperfilmen.


Carrie Fischer slår tillbaka

11-11-17 kl. 14:30 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

Carrie Fischer, som spelade prinsessan Leia i de tre första Star Wars-filmerna, ger nu William Shatner svar på tal i frågan Star Trek vs. Star Wars. I en video tidigare i höst sa Shatner att Star Trek är bäst, men Fischer ger förstås det motsatta svaret. Se henne nedan.

 


Shatner: "Därför är Star Trek bättre än Star Wars"

11-09-17 kl. 01:47 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: Star Wars

William Shatner berättar nu det som alla trekkers vet: Att Star Trek är bättre än Star Wars.

 


Star Wars-liknande planet funnen

11-09-16 kl. 16:08 av Fleetadmiral
Kategori(er): Övrigt: Star Wars, Övrigt: Teknik och vetenskap

Ett larm ljuder i skymningen och en ängslig Luke Skywalker kliver ut från sin farbrors sandhydda och tittar upp mot Tatooines dubbla solnedgång med håret fladdrande i vinden. Det är en oförglömlig scen från Star Wars - men nu har forskarna för första gången hittat en planet i ett binärt solsystem.

 

Med hjälp av data från rymdobservatoriumet Kepler har vetenskapsmän vid Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics och SETI hittat en planet med två stjärnor som passerar över himlen, och därmed ger dubbla soluppgångar och solnedgångar. Planeten med smeknamnet Tatooine (!) (det verkliga namnet är Kepler-16b) liknar Saturnus, vilket förstås gör det svårt att uppleva solarna från ytan. Men det finns goda chanser att planeten har en eller två ismånar och därifrån skulle det knappast vara några problem. Kepler-16b kretsar på samma avstånd från solarna som Venus gör från solen, vilket i det här fallet betyder att planeten ligger inom den "beboeliga zonen".


Lucas förlorade hjälmstrid

11-07-27 kl. 20:31 av Aike
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

Star Wars-upphovsmannen George Lucas förlorade i dag i rätten mot stormtrooperhjälmens brittiske skapare Andrew Ainsworth. Fallet som avgjordes i Storbritanniens högsta domstol handlade om huruvida Ainsworth har rätt att tillverka och sälja replikor av hjälmarna till samlare, skriver E24.se.

 

Hjälmtvisten har varit uppe i rätten två gånger tidigare. 2006 förlorade Ainsworth i en kalifornisk domstol och Lucas fick ett skadestånd på cirka 20 miljoner dollar. Men eftersom Ainsworth saknade tillgångar i USA valde Lucas att stämma honom i hans hemland Storbritannien. Här vann dock Ainsworth den första rättegången som hölls 2009. 

I dagens dom slog domstolen fast att Lucasfilm, bolaget som äger Star Wars, inte kunde hävda att hjälmtillverkningen hade brutit mot copyrightlagar, eftersom konstverket var filmerna i sig, och att hjälmarna bara var en mindre del av dessa.


Senast i forumet

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
DVD Region 2:
 • 18:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (UK version)
Blu-ray:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)
DVD Region 2:
 • 25:e november -19
  Star Trek: Discovery Season Two (nordisk utgåva)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter