Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Roddenberry Vault - kommande Blu-ray med tidigare opublicerat material

Av Pjotr'k , skriven 2 september 2016 kl. 22:00
Kategori(er): Quarks: DVD, TOS

The Roddenberry Vault är en ny blu-ray på 3 skivor som innehåller över 10 timmars material. Utgivningen presenteras som en unik produkt, och vi kan inte annat än hålla med. Det lilla vi har fått se av innehållet ger mersmak. Så många scener som aldrig tidigare visats för någon större publik. 

 

I materialet finns bland annat bortklippta scener, dialoger som ändrats, originalspecialeffekter som ändrades innan sändning samt tre helt nya dokumentärer med intervjuer med skådespelare, producenter, kända Star Trek-fans och andra som arbetat med Star Trek.

 

Den ges ut på den svenska marknaden den 5 december och det är redan nu möjligt att boka den på exempelvis  Cdon för 299 kr. Se längre ner för två videoklipp.

roddenberry_vault_160902.jpeg

7 vinnare i 8 september-tävlingen

Av Pjotr'k , skriven 2 september 2016 kl. 21:17
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek 50 år

Vi vill härmed gratulera sju vinnare i tävlingen som ordnades av Star Trek Databas i samarbete med Fox Paramount Home Entertainment. Samtliga har vunnit antingen två biljetter till Star Trek-eventet i Göteborg, Stockholm eller Malmö, eller en Completebox med samtliga avsnitt i en Star Trek-serie. 

 

Vinnarna (som dessutom precis har fått vinnarmejl) är Tomas Olsson, Daniel Hendin, Per-Erik Johansson, Björn Ehrby, Helena Riihiaho, Thomas Rydén och Patrick Zacarias. Grattis till samtliga!

 

Nya affischer för Beyonds kinapremiär

Av loghaD , skriven 2 september 2016 kl. 15:09
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

beyond_kina_160902.jpg

Idag hade Star Trek Beyond premiär i Kina. Den kinesiska marknaden har över de senaste åren blivit mer och mer avgörande för filmers finansiella framgång, och i Star Trek Beyonds fall kan det bli räddningen efter filmens överraskande låga biljettintäkter i Europa och Nordamerika.

 

Filmen har haft en bra premiärdag, då den redan har dragit in mer än 50 miljoner yuan (7,5 miljoner amerikanska dollar), men dess verkliga framgång kommer att avslöja sig under de kommande fem dagarna, då den måste öka sina intäkter till 25,8 miljoner dollar för att nå upp till samma nivå som Star Trek Into Darkness. En sådan framgång skulle kunna bidra till en säkrare framtid för Star Trek XIV, som redan är inne i förproduktionsstadiet.

 

 

Oavsett hur det går för Star Trek Beyond i Kina så har premiären bjudit på några riktigt snygga affischer, bland annat den som syns lverst i artikeln. Ytterligare två finns att skåda i två Twitter-inlägg (detta och detta) av kontot @StarTrekChina.

 

Den kinesiska versionen av filmen kommer även att ha en ny sång som ersätter Rihannas Sledgehammer. Den nya låten, Lost in the stars, framförs av den kinesiske popstjärnan Zhang Jie och finns att lyssna på här.

Star Trek Beyond har premiär i Kina

Av Aike , skriven 2 september 2016 kl. 10:22
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

I dag har Star Trek Beyond premiär i Kina. Mittens rike kommer att avgöra huruvida filmen blir en besvikelse eller åtminstone en någorlunda framgång.

 

Paramount, Bad Robot och Skydance är namn trekkers känner igen från förtexterna för Kelvinfilmerna. I Beyond fick trion även sällskap av Alibaba Picture och Huahua, två kinesiska bolag som har investerat i filmen. Något som är ett tidens tecken, då den kinesiska biomarknaden har exploderat under 10-talet. Star Trek (2009) spelade in 8,9 miljoner dollar i Kina, medan Into Darkness sålde biljetter för hela 57 miljoner dollar fyra år senare, skriver Boxofficemojo.

 

Nu hoppas Paramount och filmbolagets kinesiska partners på att Beyond skall fortsätta trenden och välta biokassorna i Kina.

Det är något som skulle vara välbehövligt för filmen som har underpresterat, både i USA och Europa så här långt. I princip alla viktiga marknader har tappat rejält jämfört med Star Trek (2009) och Into Darkness

 

I dag står Beyond på 244 inspelade miljoner dollar, enligt Boxofficemojo. Mycket pengar för all del, men med tanke på att filmen kostade 185 miljoner dollar att filma och att biografer, partners samt distributörer också skall ha sin del av kakan så har Paramount knappast tjänat några pengar på filmen ännu.

 

Dessutom om Beyond ens skall bryta 300 miljoner inspelade dollar behövs en framgång i Kina i paritet med Into Darkness. Paramount har i alla fall valt ett bra datum för Beyond, då filmen är ensam ny blockbuster nu under början av september i Kina. 

 

Fotnot. Skydance är också ett produktionsbolag som investerar i filmer. Bakom bolaget står skådespelaren David Ellison, vars far är Oracles grundare och ägare Larry Ellison. Så om vi får gissa så är det fadern som står för kulorna som har roat trekkers de senaste tio åren.

Beyond kan släppas redan 20 september på dvd och blu-ray

Av Aike , skriven 1 september 2016 kl. 11:20
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond kan komma att släppas rekordtidigt på dvd och blu-ray, skriver Thedigitalbits.com.

Enligt uppgifter sajten har tagit del av kan filmen släppas redan den 20 september.

 

Uppgifterna gäller i första hand för USA. Ännu listar emellertid inga stora shoppingsajter som Amazon eller våra svenska motsvarigheter något releasedatum för Beyond.

 

En sak som kan tala emot ett såpass tidigt datum är att filmen har kinesisk premiär imorgon den 2 september. Frågan är därmed om Paramount vill riskera att piratkopior av hög klass skall finnas i Kina, som var föregångaren Into Darkness näst bästa marknad.

 

Uppdatering: Enligt Trekcore är uppgifterna om den 20 september inte sanna. 

Star Trek: Originalserien är tillbaka på Netflix

Av loghaD , skriven 30 augusti 2016 kl. 23:25
Kategori(er): TOS

netflix_tos_160830.png

Det var en sorglig dag när Star Trek: The Original Series försvann från Netflix, men nu är det dags att torka tårarna; serien som startade det hela är tillbaka, vilket bådar gott för framtiden. Som bekant har Netflix ingått i ett avtal med CBS om att sända alla tidigare Star Trek-serier (eventuellt med undantag för den animerade) samt den kommande serien Star Trek: Discovery. Således kan vi nog vänta oss att även The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager och Enterprise gör originalserien sällskap innan året är slut.

Fuller avslöjar mer detaljer om Discovery

Av Aike , skriven 29 augusti 2016 kl. 15:37
Kategori(er): Discovery (2017)

Star Trek Discoverys skapare Bryan Fuller har nu avslöjat ytterligare detaljer om serien, skriver Trekcore.com.

 

Här följer dessa:

  • Huvudfiguren, som är en kvinna ombord på Discovery, kommer att kallas för "Number One" efter Majel Barrett Roddenberrys rollfigur i TOS-piloten The Cage och vara försteofficer ombord på skeppet. Om hon kommer att ha ett annat namn är ännu oklart.
  • Serien kommer att ha flera andra rollfigurer som har viktiga roller utöver Number One.
  • Handlingen i Discovery kunde lika gärna ha utspelats i Kelvintidslinjen, men Fuller och seriens medskapare Alex Kurtzman ville skilja serien från de nya filmerna. Därför valdes den gamla tidslinjen.
  • Gamla kända utomjordiska arter kommer att omtolkas utseendemässigt.
  • Premiäravsnittet blir ett dubbelavsnitt. Det första avsnittet skrivs av Alex Kurtzman, medan Nicholas Meyer skriver det andra avsnittet.
  • Fuller ville inte göra 26 avsnitt utan bara tio avsnitt för Discoverys första säsong. CBS valde till sist att beställa tretton avsnitt. Anledningen till att Fuller vill göra färre avsnitt än tidigare serier är för att han inte vill trötta ut publiken.
  • Man har inte ännu bestämt hur musiken för serien skall låta.
  • Fuller har träffat skådespelare som kan komma att vara med i serien, men mer än så vill han inte säga om castingen.

 

(Tack till Joakim Ekdahl)

Beyond visas bara i Stockholm nu på bio

Av Aike , skriven 29 augusti 2016 kl. 12:08
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond visas numera bara på SF:s biografer i Stockholm.

 

Filmens bioresa är över huvud taget betydligt kortare än föregående filmer. Till exempel i Göteborg och Malmö visades Beyond bara i en månad vilket kan jämföras med nästan två månader för Star Trek (2009).

 

Fram till den 21 augusti hade Beyond spelat in 924 000 dollar i Sverige, skriver Boxofficemojo. Det är också en rejäl minskning jämfört med föregående filmer.

Ny tävling - du kan vinna Star Trek-boxar och biljetter till 8 september!

Av Pjotr'k , skriven 23 augusti 2016 kl. 18:30
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Databasen & forumet

Tävlingen görs i samarbete med Fox Paramount Home Entertainment. Du har chansen att vinna en av sex boxar med Star Trek eller en biljett till Star Trek-eventet den 8 september i någon av städerna Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det finns även något tröstpris!

 

Du hittar alla svar någonstans på Star Trek Databas, men den inbitne trekkern sätter säkert alla svar direkt. 

 

Tävlingen är öppen till den 1 september!

Bio Roy och Spegeln har släppt biljetterna till Star Trek-eventet den 8 september

Av Pjotr'k , skriven 23 augusti 2016 kl. 18:28
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar

Nu har Bio Roy i Göteborg och Spegeln i Malmö släppt biljetter till det roliga eventet den 8 september. Även Bio Rio i Stockholm och Röda kvarn i Helsingborg borde släppa biljetter inom ett par dagar. 

 

I  Svenljunga, Torsås och Krokstrand (Strömstad) är inte hemsidorna särskilt uppdaterade, men det går säkert att boka på plats. 

 

Nu är det dessutom klart vilket avsnitt som vid sidan om The Man Trap får förgylla biobesökarna. Det blir Frame of mind, något vi i redaktionen redan gissat oss till

Star Trek Beyond sålde 40 000 biljetter i juli

Av Aike , skriven 20 augusti 2016 kl. 17:19
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond sålde nästan 40 000 biljetter under juli i Sverige, skriver SFI.

 

Det exakta antalet var 39 390 stycken, vilket innebar att filmen drog in 5 miljoner svenska kronor fram till och med den 31 juli. Beyond var det sjätte mest sedda filmen på svensk bio i juli. Etta blev Legenden om Tarzan med 277 652 besök.

Även Independence Day 2 sålde fler biljetter under månaden (cirka 126 000).

 

Boxofficemojo skriver att Beyond har dragit in 897 000 dollar (ungefär 7,5 miljoner kronor) fram till och med den 14 augusti. Således bör filmen ha sålt omkring 60 000 biljetter fram till mitten av augusti månad. Med tanke på att antalet visningar minskar vecka för vecka för Beyond kan man nog anta att antalet besök hamnar i slutändan på mellan 60 000 - 70 000 stycken. Med andra ord en klar försämring jämfört med Into Darkness 103 471 besökare och Star Treks dryga 85 000 besökare.

 

Vad tror ni besöksraset beror på?

Star Trek-fest på bio över hela landet den 8 september

Av Pjotr'k , skriven 18 augusti 2016 kl. 20:25
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar

tumme_fhp_riks_kvadrat_svart_1__160818.jpgDen 8 september på kvällen genomför ett antal biografer tillhörande Folkets hus och parker ett riktigt roligt Star Trek-evenemang. De kommer att visa två avsnitt från Star Trek där det ena avsnittet kommer att vara det allra första avsnittet av Star Trek, The Cage

 

The Cage var det första pilotavsnittet men som först avvisades innan de gjorde en ny pilot som slog bättre hos publiken. Sett i efterhand har just detta avsnitt nog blivit mer kultförklarat än den andra piloten, så att få chansen att se detta avsnitt på storduk kan ju bli riktigt bra. 

 

Det andra avsnittet som kommer att visas blir ett avsnitt ur The Next Generation. Vilket det är vet vi i nuläget inte, men journalisten Roger Wilson har fått uppdraget att välja ett avsnitt som han anser vara ett av de bättre. Kan det kanske bli Frame of mind, som han gav full pott i betyg? Eller kanske The Game som han gav 9 av 10 i betyg? Men det blir säkert inte The perfect mate eller Code of honor, avsnitt som han gav absolut sämsta betyg.

 

Det här är inte första gången som Folkets hus och parker satsar på nördiga saker. För ett par år sedan hade de exempelvis en jättesatsning på Doctor Whos femtioårsavsnitt, och de har tagit som vana att visa sådant som är lite smalare än Hollywoodfilmer med målet att föra ut bra saker som annars inte får så stor spridning på biografer samt att även få ut det till mindre orter i Sverige. Mathias Holtz på Folkets hus och parker är den drivande i just detta projekt och han gör det för att han själv också älskar Star Trek. Visst är det perfekt att vi har en sådan engagerad på en så bra plats! 

 

Så till platserna för denna händelse. Det vi vet i nuläget är att åtminstone 7 biografer i södra landet kommer att visa denna specialhögtid. Priset på kvällens begivenheter kommer att variera men ligger gissningsvis runt 150 kronor. När man köper en biljett så får man dessutom första säsongen av Star Trek: Originalserien på DVD-box! Och sedan hoppas Folkets hus och parker att de får lite prylar av Fox Paramount Home Entertainment, som samarbetar genom att släppa rättigheterna för visning av dessa avsnitt. 

 

Biograferna i nuläget: Göteborg (Bio Roy), Stockholm (Bio Rio), Malmö (Spegeln), Helsingborg (Röda kvarn), Svenljunga, Torsås och Krokstrand/Strömstad (Bio Rollo). Biljetterna har ännu inte släppts. När de släpps ligger det på oss trekkers att visa att satsningen från biografkedjan inte var fel, utan att allt slår väl ut. Fyll biograferna, vet ja!!

Fuller avslöjar varför han valde just den tidseran för Discovery

Av Aike , skriven 17 augusti 2016 kl. 19:15
Kategori(er): Discovery (2017)

Bryan Fuller avslöjade vilken tidsepok Star Trek: Discovery kommer att utspela sig under förra veckan. Nu berättar han varför han valde så, skriver Denofgeek.

 

Många trekkers har önskat att den nya serien skulle utspela sig efter Voyager, men Fuller valde i stället att placera Discovery på 2250-talet. Med andra ord några år före TOS. Så här säger Fuller:

 

-Jag tror att eftersom vi gör den här serien 2016 och alla andra serier har producerats i en tidslinje som inte är så sofistikerad som vad vi kan göra produktionsmässigt nu, så kommer vi att återskapa hela utseende för Star Trek. Inte bara för den här serien, utan också vad vi försöker åstadkomma med Star Trek bortom Discovery. Så vi måste starta tidigt med en beröringspunkt som människor förstår, för att visa dem hur vi föreställer  oss Star Trek nu. Förhoppningsvis kommer vi dra in dem i en rad olika varianter av olika tidslinjer bortom vad vi har sett förut. 

Suicide Squad har spelat in mer än Beyond och Ghostbusters tillsammans

Av Aike , skriven 17 augusti 2016 kl. 15:00
Kategori(er): Filmer: 03 Search for Spock, Filmer: 13 Beyond, Övrigt: Fantasy

Nu har Suicide Squad sålt biobiljetter för 471 miljoner dollar runt om i världen. Star Trek Beyond och Ghostbusters har bara mäktat med 406 miljoner dollar. Tillsammans. Det skriver Boxofficemojo.com.

 

Beyond har dragit in 212,5 miljoner dollar mot Ghostbusters knappa 194 miljoner dollar. Trekkers kan i alla fall glädja sig mot att Star Trek tar revansch mot spökjägarna som krossade Star Trek III 1984. Då spelade trean in 76 miljoner dollar mot Ghostbusters 295 miljoner dollar

Sista numret i en femårig Star Trek-serie

Av Pjotr'k , skriven 14 augusti 2016 kl. 19:03
Kategori(er): Quarks: Litteratur

Det sista av serietidningen Star Trek: 5-year mission har getts ut, när det absolut sista numret når butikerna i USA nu på onsdag. Efter 60 nummer och 5 år är deras femårsuppdrag nu helt slut. Det här har alltid varit ett ambitiöst projekt och det som från början kallades Star Trek Ongoing och var tänkt att ges ut under ett par år, till sist blev en riktigt lång serie, en av de längsta i Star Treks historia. 

 

Seriens sista två nummer överbryggar gapet mellan originaltidslinjen och Kelvintidslinjen och låter de två Enterprisebesättningarna möta varandra. Detta är ett sätt av IDW Publishing att ge sitt bidrag till firandet av Star Trek 50 år. 

 

I september är första gången på många år som ingen Star Trek från Kelvintidslinjen publiceras - men misströsta inte, redan i oktober ser vi starten av Star Trek: Boldly go. Den nya serien är av okänd livslängd, men kommer fokusera på helt nya berättelser, i jämförelse med den tidigare serien som väldigt ofta tittat på originalserien för att skapa varianter av dessa ursprungliga avsnitt. 

boldly_go_nr_1_till_6_160814.jpg

Newsthump: "Huvudfigurerna i Discovery kommer vara en trilling som sitter ihop"

Av Aike , skriven 14 augusti 2016 kl. 15:23
Kategori(er): Discovery (2017)

Humorsajten Newsthump kan nu avslöja att Star Trek Discovery kommer att ha en mycket ovanlig huvudfigur: en trilling där alla tre sitter ihop. En av dem kommer att vara svart, en är Klingon och en är en cyborg. Detta för att ta hänsyn till de krav på jämlikhet som Hollywood numera måste ta hänsyn till.

 

Newsthump skriver vidare:

 

"The triplets will be male, female and ‘prefer not to say’ in gender; fat, thin and slightly above average in size; Jewish, fundamentalist Muslim and Buddhist in faith; and gay and straight and ‘with animals’ in sexuality."

 

De har också talat med seriens producent som säger:

 

“The equality angle is our real USP. One of the main characters will be a person of restricted height, one suffer from giganticism and the other central character will have both female, male and unicorn genitalia.

“And we’re planning on them each having an affliction of some sort ‘to promote awareness’. These are expected to be OCD, bipolar disorder and dyspraxia."

 

Newsthump kan även avslöja flera andra sensationella saker, bland annat hur serien kan komma att ändras om Donald Trump vinner det amerikanska presidentvalet. Du läser vidare här. Om det blir verkligen blir så här i Discovery återstår se...:)

Star Trek Beyond spelar in 200 miljoner dollar

Av Aike , skriven 14 augusti 2016 kl. 07:41
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond har nu sålt biobiljetter för 200 miljoner dollar runt om i världen, rapporterar Boxofficemojo.com.

Det är ungefär samma summa som Star Trek (2009) spelade in på tre veckor bara i USA.

 

Beyond går som Star Trek Databas rapporterat om tidigare sämre än de två föregående filmerna på bio. Dock skall det påpekas att 200 miljoner inspelade dollar uppnåddes tidigare än när Boxoffficemojo uppdaterade, då sajten inte ännu listar alla aktuella resultat från den internationella marknaden. I stället kommer de senare än de amerikanska. Ibland så mycket som två veckor. 

Kenny Baker, mannen inuti R2-D2, är död

Av loghaD , skriven 13 augusti 2016 kl. 21:06
Kategori(er): Övrigt: Star Wars

kenny_baker_force_awakens_160813.jpg

Den engelske skådespelaren var med i bland annat Willow, The Elephant Man och Amadeus, samt de sex första Star Wars-filmerna.

 

Kenny Baker föddes i Birmingham den 24 augusti 1934. Baker var mycket kortväxt, och fick i tidig ålder att detta skulle få leda till hälsoproblem som gjorde det osannolikt att han skulle överleva puberteten.

 

År 1951 fick Baker ett erbjudande om att gå med i en teatertrupp bestående enbart av kortväxta, vilket blev hans introduktion till nöjesbranschen. Under många år framträdde han som cirkusartist och deltog även som skridskoartist i flera isskådespelningar.

 

Under 60- och 70-talet fick Baker ett fåtal smärre roller i film och TV, men hans fokus låg framför allt på scenframträdanden, och under mitten av 70-talet hade han en framgångsrik musikalisk komediföreställning tillsammans med skådespelaren Jack Purvis. År 1976 fick Baker reda på att ett produktionsbolag letade efter en kortväxt skådespelare som kunde spela en robot i en science-fiction-film. Kenny Baker anmälde sig och tog sig till studion för en provspelning. Provspelningen blev dock mycket kort, för han fick rollen som R2-D2 direkt efter att han hade introducerat sig för George Lucas, med motivationen att den 112 cm långa skådespelaren var den kortaste de hade träffat. Även Bakers komedipartner Jack Purvis fick en roll i filmen, som hövding för jaworna i scenerna på Tatooine.

 

kenny_baker_r2-d2_160813.jpg

Kenny Baker äter lunch inuti R2-D2-dräkten under en inspelning.

 

Baker tackade ursprungligen nej till rollen tre gånger efter att han fick lära sig att hans ansikte inte skulle synas, vilket han var rädd skulle göra det till ett sämre karriärsval än att fortsätta med sin komediföreställning, som nyligen hade började synas i TV. Den lite udda rekryteringsprocessen till trots så skulle bägge parterna bli mycket glada över beslutet, för trots att R2-D2 inte kunde vare sig tala eller grimasera så gjorde den lilla roboten en stor succé med sitt pipande och blinkande, och Kenny Baker skulle återvända i rollen även i de kommande fem episoderna (samt den ökända julspecialen, men den pratar vi inte om).

 

Utöver R2-D2 så var det tänkt att Baker skulle spela den unga ewoken Wicket, som blir vän med prinsessan Leia Organa i Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. Baker drabbades dock av matförgiftning under inspelningen, och fick därför en mindre roll som ewoken Paploo, som stjäler en speeder bike för att distrahera stormtrupperna på planeten Endor.

 

 

Bakers bakslag skulle få oväntat positiva efterverkningar, även för Baker själv. Rollen som Wicket gick nämligen istället till den 12-åriga Warwick Davis, vilket blev början på en lång och framgångsrik karriär inom Hollywood. År 1995 startade Davis en egen agentur, Willow Management, som specialiserar sig på kortväxta skådespelare och bland annat har representerat Baker själv.

 

 

Kenny Baker fortsatte att agera i filmer och TV i många år, och hans sista krediterade skådespelarroll är som en bartender i kortfilmen One Night at the Aristo från 2013. På senare år har han dessvärre drabbats en långvarig sjukdom, vilket gjorde att han inte kunde delta i Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Hans namn syns dock i eftertexterna, där han beskrivs som en R2-D2-konsult.

 

 

Under morgonen idag upptäcktes Kenny Baker död i sitt hem av sin brorson, som har tagit hand om honom medan han har varit sjuk. Han blev 81 år gammal.

Barry Jenner har gått bort

Av Aike , skriven 13 augusti 2016 kl. 14:54
Kategori(er): DS9, Övrigt: Personer

Barry Jenner, känd som amiral Ross i DS9, har avlidit, skriver Expressen.se. Jenner blev 75 år och avled i cancer.

 

Armin Shimerman (Quark) twittrade följande om Jenners bortgång.

"Mitt hjärta har krossats. Mina tankar är i sorg och oförståelse. Mina goda vän Barry Jenner har dött. Jag skickar alla mina kondoleanser till Suzanne och alla som älskade honom",

 

Barry Jenner hade under karriär som sträckte sig tillbaka till 1970-talet även stora roller i serier som Dallas och Family Matters.

Beyonds intäkter mer än 50 miljoner dollar lägre än Into Darkness efter tre veckor

Av Aike , skriven 13 augusti 2016 kl. 14:43
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyonds biointäkter är ingen munter läsning för Paramount. Efter de första 21 dagarna på biograferna är filmens intäkter cirka 53 miljoner dollar lägre än Into Darkness 2013 i USA, skriver Boxofficemojo.com.

 

Beyond hade spelat in knappt 133 miljoner dollar mot knappt 187 miljoner dollar för Into Darkness.

Filmen har bara slagit Into Darkness per dag intäkter tre av 21 dagar. 

 

Jämför vi med Star Trek (2009) är resultatet ännu dystrare. Star Trek (2009) hade efter 21 dagar spelat in nästan 197 miljoner dollar.

 

Med tanke på att biljettpriser är högre för 3d och imax visar statistiken att Star Trek-filmerna sedan 2009 inte bara tappat intäkter, utan också antal sålda biobiljetter ganska markant. Detta på grund av att Star Trek (2009) bara visades i 2d.

Senast i forumet

Aktuella träffar


Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Google+ Twitter