Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Manusförfattaren Orci avslöjar vilka som inte är fienderna i nästa film *Spoiler*

12-06-26 kl. 18:19 av Aike
Kategori(er): DS9, Filmer: 08 First Contact, Filmer: 12 Into darkness, TNG, TOS, VOY

Manusförfattaren Roberto Orci avslöjade häromdagen att fyra kända Star Trek-fiender inte är med i Star Trek 12. Till radioprogrammet Ask Mr. Kern listade han dem, skriver Cinemablend.com.

 

Listan är följande:

 

 

Han sa dock inte huruvida Khan är med i filmen eller inte. Han berättade också att figuren Janice Rand från TOS första säsong inte kommer att vara med i filmen. Dessutom är det 75 procents chans att filmens titel innehåller "Star Trek".


Frakes: Riker var väldigt stel i början av TNG

12-06-21 kl. 08:46 av Pjotr'k
Kategori(er): TNG

Jonathan Frakes berättar för LA Times att han i början av Star Trek: The next generation inte förstod vad han gett sig in på. Star Trek som kulturellt fenomen hade han inte grepp om men han lärde sig väldigt snabbt!

 

När det väl gick upp för honom försökte han att leva upp till Gene Roddenberrys vision vilket gjorde, och detta beklagar han nu, att hans karaktär William Riker var väldigt stel i de tidiga säsongerna. Det var först när han för en av manusförfattarna nämnde sin kärlek till jazzmusiken som saker och ting började att utvecklas för karaktären. Sammantaget är Frakes dock nöjd över sin medverkan i Star Trek:

Det var underbart att vara en del av det. Riker utvecklades och ändrades under åren och det blev en verklig gåva till mig. 


Trailer för TNG-bioeventet i juli

12-06-18 kl. 08:06 av Pjotr'k
Kategori(er): TNG

Som vi berättat tidigare kommer ett urval av Star Trek: The next generations avsnitt att visas på amerikanska biografer den 23 juli, tillsammans med en hel del material kring arbetet med Blu-ray-versionen av serien, en version som ges ut med start den 24 juli. Nu har CBS och StarTrek.com släppt en trailer för eventet, som är minst sagt lockande. Bara inte resan till USA kostade så mycket... Se den på StarTrek.com.


Star Trek i rubrikerna 5 juni 2012 *Uppdaterad med länkar*

  • Star Trek II: Khans Vrede fyllde 30 år igår den 4 juni. Filmen hade amerikansk biopremiär detta datum 1982 och blev snabbt en succé både bland fans och kritiker. Så vi gratulerar med ett fyrfaldigt: "Khaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan". Läs gärna mer om filmen på Trekmovie.com där Star Trek-författaren Dayton Ward minns filmen 30 år senare.
  • Alla fem Star Trek-kaptenerna från tv-serierna var på scen för första gången någonsin tillsammans på Wizard World Philadelphia Comic Con igår. Se en bild på dem tillsammans här.
  • Tio anledningar till varför First Contact förstörde borgerna presenterar Whatculture.com här. Några anledningar är att First Contact var mer som en Alien-film än som Star Trek samt att borgerna förvandlades från farliga fiender i TNG till rymdvampyrer i filmen.
  • Trekkern Rick Chambers är mycket glad. Orsaken är att han har författat ett avsnitt till den prisade fanserien Star Trek: Phase II. "Att få skriva för Star Trek är en dröm som blir sann", säger han till Mlive.com. Chambers har tidigare skrivit en sf-roman samt flera egna noveller. Men detta blir nog ändå hans största projekt någonsin, eftersom Phase II är en makalös framgångssaga med mer än 90 miljoner nedladdningar. Hans avsnitt heter Bread and Savagery och är en uppföljare till TOS-avsnittet Bread and Cirucuses. (+)
  • Star Trek 12-producenten Damon Lindelof är inte glad över att det har släppts bilder och korta filmsnuttar från inspelningen av Star Trek 12. Det berättar han för Trekmovie.com. Han säger också att han hoppas att de ska ha en officiell teasertrailer på Comic Con i San Diego i slutet av juli, men bara om de kan presentera något riktigt bra. Lindelof berättar också att 85 procent av alla ändringar i manuset man gjorde under inspelningen handlade om karaktärerna. "Det handlade om relationerna mellan figurerna. Vi ändrade dialoger och ökade intensiteten i konflikter. Vi byggde också upp vänskapen mellan dem på ett starkare sätt". Hela intervjun finns här.

Hundratals amerikanska biografer visar The Next Generation

12-06-03 kl. 10:47 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, TNG

Den 23 juli visar hundratals amerikanska biografer TNG-avsnitten "Where No One Has Gone Before" och "Datalore". Detta för att hylla serien som fyller 25 år i år och att den släpps på blu-ray, skriver Marysue.com.

 

Utöver avsnitten kommer också filmer om hur det gick till att uppdatera TNG för blu-ray att visas. Hela listan på biografer finns här.

 

En uppdaterad trailer för blu-rayversionen av TNG ser du här.


Se studenter skicka Picard och Kirk ut i rymden med luftballong

12-06-03 kl. 10:32 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, TNG, TOS

De amerikanska ingenjörstudenterna Logan Kugler och Shannon Downey genomförde nyligen ett drömprojekt. De skickade upp Star Trek-actionfigurer med luftballong 30 000 meter i luften.

-Picard och Kirk är de mest enastående stjärnskeppskapterna som har existerat. De är hjältar i den här otroligt inspirerande påhittade världen, och de har aldrig varit i rymden på riktigt, så jag tyckte att det var dags att sända dem där, säger Kugler. Det skriver Daily Mail.

 

Kugler och Downey kommer att överlämna actionfigurerna till Patrick Stewart, William Shatner samt övriga skådespelare vars figurer som flög senare i år.

 

Discovery Channel dokumenterade när projektet genomfördes och du kan se det nedan. Fler stillbilder kan du se här.

 


När Spiner mötte Cumberbatch

12-06-01 kl. 11:06 av Aike
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, TNG

Podcastprogrammet Nerdist träffade nyligen Brent Spiner på Comic Con i Phoenix. Hör Spiner berätta när han och Patrick Stewart mötte Benedict Cumberbatch på en restaurang i London vid nyår.

 


En timme med TNG-skådisar

12-05-30 kl. 19:58 av Aike
Kategori(er): TNG

Michael Dorn, Wil Wheaton, Marina Siritis, LeVar Burton och Brent Spiner gjorde igår en gemensam panel på Comic Con i Phoenix. Se det nedan.

 


Rösta på Star Trek-spelet

12-05-28 kl. 18:16 av Aike
Kategori(er): Quarks: Spel, TNG

Star Trek-spelet kan bli det mest efterlängtade spelet som presenteras på E3-mässan senare i år. Allt du behöver göra är att rösta på det på Computerandvideogames.com här.

 

På samma sida kan du också läsa en tre sidor lång förhandstitt på spelet som utspelas mellan Star Trek (2009) och Star Trek 12.


Michael Dorn vill producera tv-film med Worf

12-05-27 kl. 10:34 av Aike
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, TNG

Michael Dorn vill göra en en tv-film med Worf i huvudrollen. Det berättar han för Trekmovie.com.

-Jag är seriös. Jag tror att det finns en marknad för det. Antingen direkt till dvd eller på kabel-tv, säger han.

 

Han har redan skrivit delar av manuset, och avslöjar att Worf numera är kommendör på ett Federationsskepp som jagar terrorister. Dorn kommer att träffa Rick Berman, som producerade bland annat TNG, för att höra vad han tycker om idéen.

-Och jag känner folk på SyFy. Jag har precis börjat samla information. Om något händer så kommer det att ske nästa år, eftersom jag är upptagen detta året.

 

Michael Dorn berättar också att han kunde ha fått en roll i Star Trek 12. Han blev kontaktad i slutet av förra året för att spela en okänd roll som beskrevs som en officer eller soldat. Men att det rann ut i sanden när teamet som producerar filmen senare ändrade sig.


NASA sågar förslaget att bygga Enterprise

12-05-24 kl. 17:31 av Aike
Kategori(er): TNG, Övrigt: Teknik och vetenskap

En amerikansk ingenjör föreslog för några dagar sedan att bygga ett fullskaligt Enterprise. NASA och andra forskare tror dock inte på idéen, skriver Pravda.

 

-Det är en cool idé, men inte särskilt praktisk och den är alltför optimistisk att genomföra i den nära framtiden, säger Johan Elliott, som är chef för NASAs ingenjörsavdelning som bygger rymdsonder som ska sändas till Jupiters och Saturnus månar.

 

Det första problemet, enligt Elliott, är att bygga kärnreaktorn.

-Att skydda den från strålning och värme i rymden blir en stor utmaning.

 

Det andra problemet är jonmotorn. Det är möjligt med dagens teknik att få skeppet att färdas med 320 000 kilometer per timma. Men motorerna är svaga, vilket gör accelartionen för långsam. En tremånadsfärd till Mars skulle kräva ett stort antal motorer i ett komplext system.

 

Ett tredje problem, som forskare vid Stanford, pekar på är gravitationen. De är osäkra på om lösningen som den amerikanske ingenjören presenterade är möjligt att genomföra eftersom den är mycket komplicerad.

 

Det fjärde problemet är att transportera upp material till rymden för att bygga skeppet. Med dagens teknik skulle det krävas 650 rymdfärder för NASA att föra allt som behövs upp i rymden.

 

John Elliott vid NASA är dock positiv till att idéer som att bygga Enterprise-D tas fram.

-Om det får människor att tänka okonventionellt och hitta orginella lösningar så är det inte så dåligt.

 

Mer om om projektet kan du läsa på Buildtheenterprise.org.


Så många miljarder kostar det att bygga Enterprise-D

12-05-22 kl. 15:17 av Aike
Kategori(er): TNG

En amerikansk ingenjör vill bygga Enterprise-D från The Next Generation, skriver Dagens Industri. Bygget skulle kunna genomföras på tjugo år. Kostnaden är dock mycket hög.

 

Ingenjörens egna beräkningar landar på en miljard dollar eller cirka sju miljarder svenska kronor. En orsak till den höga prislappen på bygget är att han vill konstruera Enterprise i rymden.


"Gud" har avlidit

12-05-11 kl. 10:27 av Aike
Kategori(er): Filmer: 05 Final Frontier, TNG, Övrigt: Personer, Övrigt: SF

George Murdock som spelade varelsen som hävdade att han var Gud i Star Trek V har avlidit. Det skriver Kansascity.com.

 

Murdock gjorde en rad roller i tv-serier som The Twillight Zone, Chicago Hope och The X-files under en karriär som varade mellan 1961 fram tills i år. Han hade också en gästroll i The Next Generation, där han spelade amiral J.P. Hanson i dubbelavsnittet The Best of Both Worlds. Murdock blev 81 år och avled den 30 april i Burbank, Kalifornien.


Alla kaptenerna kommer till London i oktober

12-04-16 kl. 11:49 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, DS9, ENT, TNG, TOS, VOY, Övrigt: Personer

William Shatner, Patrick Stewart, Avery Brooks, Kate Mulgrew och Scott Bakula besöker London i höst. Alla fem deltar vid det nya Star Trek-konventet som hålls den 19-21 oktober. Det skriver Reuters.

 

Enligt arrangörerna Media Tio och CBS Consumer Products är det första gången någonsin alla kaptenerna deltar tillsammans på scen vid ett konvent. Konventet som heter Star Trek London är också det första officiella Star Trek-konventet i Storbritannien på tio år.

-Antalet Star Trek-fans i Storbritannien är bland de största i världen, och de har väntat länge, så vi ville vara säkra på att göra det rätt, säger Liz Kalodner, general manager vid CBS Consumer Products.

 

Under våren kommer fler gäster från serierna att presenteras och flera scenbyggen kommer att byggas upp för konventet.

-Besökare kommer att kunna sitta på bryggan med skådespelare ur serierna, säger Rob Nathan, marknadschef vid Media 10.

 

Biljetterna kommer att börja säljas den 30 april, och arrangörerna räknar med att 10 000-15 000 besökare kommer. Under dagen kommer också konventets hemsida att lanseras.


Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter