Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek-skådespelare i sommarens filmer

07-05-17 kl. 15:08 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt
Det är några Star Trek-skådespelare som är på gång i filmer denna månad och under resten av året. Här har vi några, välvilligt ihopsamlade av StarTrek.com:

Planet med fast yta funnen

07-04-25 kl. 09:27 av Supreme Comander JAF
Kategori(er): Övrigt
Forskare har för första gången funnit en planet utanför vårt solsystem med en fast yta till skillnad från de gasplaneter man hittils funnit. Planeten är betydligt större än jorden men bedöms ändå kunna ha atmosfär och hav. I takt med att tekniken att hitta planeter förbättras så kommer vi att få se fler och fler mindre planeter. Mänskligheten har ännu inte hittat någon klass M planet som kretsar runt en annan stjärna men det beror inte på att de inte finns utan på att vår teknik ännu inte klarar av att hitta så små planeter.

Jason Alexander i "Thank God you're here"

07-04-21 kl. 11:49 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt
Jason Alexander har kunnat ses i den amerikanska upplagan av "Tack Gode Gud" (ursprungligen var konceptet från Australien), där kända skådespelare sätts i en situation med improvisationsteater. Jason Alexander är mer känd som Costanza i Seinfeld men självklart även som Kurros i VOY-avsnittet Think Tank. Han är ett fan av Star Trek så självklart blev hans framträdande i en Star Trek-inspirerad miljö helt perfekt!

Klippet kan ses här

Star Trek-lägenheten på auktion igen

07-03-15 kl. 13:42 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt
För ett år sedan berättade vi om lägenheten i England som är till salu, en lägenhet som är byggd i Star Trek-stil. Han fick inte lägenheten såld då (till priset 16 miljoner SEK), men skall nu försöka igen. Enligt Aftonbladet är nu utgångspriset 2,7 miljoner kronor, vilket låter som en riktigt rejäl sänkning (det kan väl inte vara så att Aftonbladet har fel?).

Finsk politik talar klingonska

07-03-12 kl. 22:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Arter och grupperingar, Övrigt
Jyrki J. J. Kasvi, en finländsk politiker för Gröna förbundet försöker ännu en gång ta sig in i Finlands riksdag. Även denna gång använder han sig av Internet och det unika med denna satsning är att han beskriver sig själv på klingonska! Översättning finns till svenska, finska och engelska.

Hans viktigaste ståndpunkter sammanfattar han med:
pe'vIl parmaq vIvoq. qo' vIDub vIneH; motlhwI' vIqaD vIneH; ngoch ngachlu'taHvIS qechmey chu' vIchel vIneH.

Ja, man kan ju inte annat än hålla med honom. Det här är viktiga frågor.

Christer Fuglesang hyllas fredag kl 1700!

07-01-24 kl. 14:40 av Supreme Comander JAF
Kategori(er): Övrigt
Vår förste astrounat Christer Fuglesang tar emot allmänhetens hyllningar på Stockholm centralstation fredagen den 26/1 kl 1700.

Om ni som kommer dit vill synas (jag antar att TV kommer att sända) så rekommenderas påtagande av Star Trek uniform/klädsel.

Christer Fuglesang har landat.

06-12-24 kl. 13:15 av Supreme Comander JAF
Kategori(er): Övrigt
Rymdfärjan Discovery landade sent på fredagen svensk tid.
Den glada rymdfararens första komentar var att det överträffade alla (höga?) förväntningar.

Nasa och Esa är så nöjda med Christers prestation att Esa chefen mer eller mindre lovade Christer en flygning till på stående fot.

Christer Fuglesang landar i dag!

06-12-22 kl. 13:09 av Supreme Comander JAF
Kategori(er): Övrigt
Vi hälsar Christer fuglesang och de övriga astrounaterna på Discovery välkomna hem idag. Om allt går väl och vädret är bra landar de i Florida vid 21:30 tiden. I annat fall finns två reservlandningsplatser på USA:s västkust att ta till. Ett speciellt välkommet till den tyska astrounaten Tomas Richter som tillbringat sex månader vid ISS (den internationella rymdstationen).

Jobbiga låtar är som Khans maskar

06-12-12 kl. 12:02 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Övrigt
På Norrbotten-Kuriren jobbar visst en del personer som gillar Star Trek... I en artikel i dagens tidning talar de om låtar som fastnar i huvudet och som vi inte kan få tyst på:
I den andra Star Trek-filmen utpressar den onde Khan sina offer med hjälp av ett slags maskar, som äter sig in i fångarnas hjärnor via deras örongångar. Sakta, sakta, blir offren tokiga. Till slut går de med på vad som helst. Tänk efter: visst finns det vissa likheter mellan de där låtarna som inte går att stoppa - som bara äter sig längre och längre in i våra hjärnor - och Khans maskar? Några som snabbt fattade sambandet var tyskarna. Efter premiären 1982 på Khans Vrede, som Star Trek-filmen hette, började tyskarna öppet erkänna att radion och skurken Khan var en och densamme och att musiken var vårt solsystems motsvarighet till de elaka maskarna. "Ohrwurm", öronmask. Det blev tyskarnas nya ord för de låtar som är omöjliga att få ut ur huvudet.

Nedräkningen stoppad till söndag morgon

06-12-08 kl. 10:26 av Kathryn Archer
Kategori(er): Övrigt
Uppskjutningen av rymdfärjan stoppades under nedräkningen vid T-5 minuter. Orsaken till uppehållet var inte några tekniska problem med rymdfärjan utan väderleken. Den amerikanska rymdstyrelsen NASA förklarade att molnen över Space Kennedy Center var för låga och täcket för tjockt för att få en säker uppskjutning. Nästa försök kommer att ske på söndag morgon kl 02.47 svensk tid.

Uppdraget som kallas STS-116 eller Celsius kommer att vara ett 12 dagars uppdrag i rymden där besättningen kommer att fortsätta med utbyggandet av ISS.

TV4 har meddelat på sin hemsida att de kommer att fortsätta att bevaka Discoverys resa. Inom kort kommer mer detaljer om hur TV4 kommer att bevaka det andra försöket att skjuta upp rymdfärjan. Framöver kommer det dessutom att bli en exklusiv direktsänd intervju med Christer Fuglesang i rymden som kommer att göras när besättningen befinner sig på rymdstationen ISS.

I "Gomorron Sverige rymdspecial" bevakas uppskjutningen från kl 02.05 till 04.00, på söndag morgon, där följer SVT1 Christer Fuglesangs rymdäventyr i direktsändning från Cape Canaveral i Florida. För de morgontrötta kommer de även sända ett sammandrag i SVT1 kl 07:00.

Mer information om de olika stegen vid nedräkningen inför uppskjutningen av rymdfärjan finns på NASA:s hemsida.

Följ rymdäventyret live

06-12-06 kl. 20:17 av Kathryn Archer
Kategori(er): Övrigt
Följ kosmonauten och astronauten Christer Fuglesangs historiska rymdfärd med den amerikanska rymdfärjan Discovery till rymdstationen ISS i SVT 02.55-06.00 ”Rymdspecial” eller på TV4 03.00-04.00 ”Förste svensken i rymden – uppskjutningen”. Är du svårväckt kan du sms:a texten ”Godmorron rymden” så ringer Godmorron Sverige till dig och väcker dig i tid till sändningen.

Ikväll (den 6/11) kl. 21.30 till 22.00 visar SVT2 en dokumentär om rymdfärden. Programmet visas i repris 7/12 och 9/12. På TV4 visas ikväll en dokumentär med Christer i ”Drömmen om rymden” kl. 21.00-21.55. Enligt TV4:as hemsida kommer de även den 13 december att visa en direktsänd intervju från rymden.

Mer information finns på:
NASA
Rymdstyrelsen
Christers nyhetsbrev
SVT-rymdspecial
TV4-Christer Fuglesang

George Takei i kultserien "Heroes"

06-11-21 kl. 16:04 av Pjotr'k
Kategori(er): TOS, Övrigt
George Takei skall enligt rapporter medverka i den kultförklarade amerikanska tv-dramaserien Heroes. Skaparen bakom tv-serien, Tim Kring, har i en intervju för TV Guide magazine sagt att Takei skall spela Hiros far, där Hiro är en huvudkaraktär som är extremt engagerad i Star Trek.

Finansministern säger: "Resistance is futile"

06-11-19 kl. 19:58 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt
Henrik Wannheden har publicerat en "trevlig" bild på Anders Borg, vår nye finansminister. Bilden finns att beskåda bland Star Trek Databas bilder.

”Mänskligt liv finns på andra planeter”

06-10-18 kl. 15:59 av Pjotr'k
Kategori(er): Övrigt
Christer Fuglesang tror att människor kommer att bo på Mars om 15 år. Desutom är han övertygad om att det finns människoliknande liv på fler planeter än Jorden samt att det om tusen år kommer att bo människor på många ställen i denna och andra galaxer.

Planen är nu att Christer Fuglesang, Sveriges första astronaut, gör sin första rymdresa i början av december tillsammans med sex andra astronauter. Målet är att besöka rymdstationen ISS och där genomföra två rymdpromenader vid arbetet med att färdigställa stationen.

Senast i forumet

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 2:a juni -20
    Star Trek: Short Treks (Region 1)
DVD Region 1:
  • 2:a juni -20
    Star Trek: Short Treks (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter