Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek XI med på listan över mest nedladdade filmer

11-11-04 kl. 15:27 av Pjotr'k
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Tidningen PC för alla har i sitt senaste nummer, i butikerna snart, en lista över nätets tio mest olagligt nedladdade filmer och Star Trek har där en kanske icke så hedrande sjätteplats. Källan är statistik inhämtat från Torrentfreak för perioden 2006-2010. Hela listan är som följer:

 1. Avatar (2009)
 2. The dark night (2008)
 3. Transformers (2007)
 4. Inception (2010)
 5. Baksmällan (2009)
 6. Star Trek (2008)
 7. Kick-Ass (2010)
 8. The departed (2006)
 9. Hulken (2008)
 10. Pirates of the caribbean : Vid världens ände (2007)

Nu hoppas vi ju självfallet att de som laddade ner den tyckte att den var så bra att de sedan gick och köpte den som DVD eller Blu-ray, allt för att Star Trek som filmserie skall ha ekonomi att finnas kvar i många filmer till!


Star Trek XI belönas med S.E.T. Award

11-11-01 kl. 23:48 av Fleetadmiral
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Enligt pressmeddelandet: "Priset S.E.T. Award som ges ut av Entertainment Industries Council, Inc. (EIC) tillsammans med The Boeing Company hedrar produktioner som uppmärksammar fälten vetenskap, ingenjörskonst och teknik".

 

Star Trek XI belönas tillsammans med tio andra filmer inom science fiction, bl.a. Avatar och Iron Man 2.

The entertainment industry is magical in reaching within the popular culture, and accurate depictions are key to having young people be entertained and informed about the wonders of science, engineering and technology and how to make the world a better place.

(Brian Dyak, ordförande, VD och grundare av Entertainment Industries Council, Inc.)


Star Trek 12 i rubrikerna 26 oktober

11-10-26 kl. 15:02 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Det har inte hänt så mycket på nyhetsfronten för nästa Star Trek-film på länge, men nu kommenterar flera av skådespelarna filmen, trots att de inte har läst manuset ännu.

 

 • Anton Yelchin säger till MTV att det är otänkbart att föreställa sig nästa film utan JJ Abrams som regissör. Därför är han mycket glad att Abrams återvänder. Han säger också att han ser fram emot att på nytt se igenom TOS för att förbereda sig för rollen som Chekov. (+)
 • I samma intervju med MTV är Zachary Quinto nyfiken på när nästa film kommer att utspela sig i förhållande till Star Trek (2009). Detta på grund av att det avgör hur han ska förbereda sig för att spela Spock igen. (+)
 • Zoe Saldana känner sig upprymd inför att återvända till Star Trek. Hon är också nyfiken på manuset, men är säker på att det kommer att vara fantastiskt, berättar hon för Accesshollywood.com.

 

Således inte mycket nytt, men några konkreta nyheter finns det. Filmen kommer inte heta Star Trek 2, och den kommer att börja spelas in i mitten på januari, skriver Accesshollywood.com.


Drygt 350 000 såg Star Trek-filmen på TV4

11-10-02 kl. 11:12 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

356 000 tittare såg på Star Trek (2009) när den sändes på TV4 den nionde september, skriver MMS.

 

Nästan 50 000 tittare valde dock att inte återvända efter pausen när Nyheterna sändes en timma in i filmen. Filmen blev det sjätte mest sedda programmet på kanalen den kvällen. Filmen vann emellertid kampen om titeln mest sedda utländska program på fyran. Etta på TV4 totalt sett blev Idol med nästan 700 000 tittare. Sett till alla de stora svenska kanalerna under kvällen hamnade Star Trek-filmen först på tjugoförsta plats.

 

Star Trek-filmen sändes 21.00.


Att läsa de nya TOS-serietidningarna ger ledtrådar inför nästa film

Precis som med serietidningen Countdown, som släpptes inför Star Trek (2009), kommer det att löna sig att läsa de tecknade omtolkningarna av klassiska TOS-äventyr.

Mycket beroende på att manusförfattaren Roberto Orci har arbetat med teamet bakom serietidningarna.

-Bob och jag har diskuterat de stora dragen i nästa film, vilket är till stor hjälp för att plantera ledtrådar för nästa film i serietidningen, säger Mike Johnson, som skrev omtolkningen av Where no man has gone before, till Startrek.com.

 

Det är dock inte nödvändigt att läsa serierna för att förstå nästa film.

-Nej, men det kan förstärka upplevelsen, skriver Orci i en kommentar på Trekmovie.com.


Star Trek får nypremiär på bio

11-10-01 kl. 00:09 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Star Trek (2009) slutades visa hösten 2009 på bio, men från och med igår kan amerikaner se den igen på bio, på utvalda IMAX-biografer, skriver Trekmovie.com.

 

Filmen kommer att visas fram till den sjätte oktober under vinjetten fanfavoriter tillsammans med Fast 5 och Inception.


Star Trek på svensk tv

Fredagen den 9:e september kl 21:00 sänder TV4 den senaste Star Trek-filmen. Missa nu inte att se den om du ännu inte gjort det!

 

 

 

 


Quinto tror att Kirk och Spocks konflikt fortsätter i nästa film

11-08-04 kl. 02:52 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Zachary Quinto (Spock) ser fram emot att få veta vad som har hänt med Kirk och Spocks relation i Star Trek 12.

-Är de goda vänner? Jag föreställer mig att eftersom de bägge har så starka viljor att det kommer att finnas friktion mellan dem fortfarande, säger han till IO9.

 

Han är också nyfiken vem som är filmens fiende.

-Vad slåss vi mot, vad är vårt uppdrag? 

 

Quinto tror också att Spocks relation med Uhura fortsätter och att Spock kommer att vara mer logisk än känslosam i nästa film. Men han vet inget om manuset än.

-Jag har ett starkt förtroende för Damon, Bob and Alex, och J.J. Jag känner att de kommer ta oss dit vi behöver färdas. Och vi följer dem helhjärtat.


Shatner: "Jag har inte läst scenen som skrevs för mig i Star Trek-filmen"

11-07-24 kl. 18:53 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

William Shatner besöker just nu Comic Con i San Diego för att göra reklam för sin dokumentär The Captains. Där fick han frågan om han har läst scenen som skrevs till honom i Star Trek (2009).

-Det finns ingen scen som jag har läst, så jag förväntade mig aldrig att vara med i den filmen, säger han till Trekmovie.com.

 

Några flera uttalanden från Shatner:

 

 • Han har inte sett Star Trek (2009) ännu, men har sett ett klipp med Leonard Nimoy och Chris Pine.
 • Från det han såg så tycker han att Pine är "underbar" och är en "utmärkt Kirk".
 • Shatner har inte heller sett något från de andra Star Trek-serierna. "Jag har knappt sett det jag har varit med i själv".
 • Han är osäker om vilket avsnitt i TOS han gillar bäst, men sa att fansen verkar gilla "City on the Edge of Forever" och "the Trouble with Tribbles".
 • Att han inte längre får några förfrågningar att skriva Star Trek-romaner.
 • Och om han skulle ändra något om Kirk så skulle det vara att han dog. "Det skulle ha varit kul att följa hans åldrande".

Star Trek på lista över de 50 bästa sf-filmerna

11-07-19 kl. 14:32 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: SF

Star Trek (2009) är den sjuttonde bästa science fiction-filmen någonsin. Det anser Totalfilm.coms läsare som har röstat fram de femtio bästa filmerna i genren.

 

Ingen annan Star Trek-film placerade sig på listan. Etta blev Blade Runner.


Orci: "Det nya Star Trek-spelet ska passa in i kanon"

11-07-02 kl. 14:01 av Aike
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Spel

Star Trek-spelet som släpps 2012 ska passa in i kanon, säger manusförfattaren Roberto Orci till Gamepro.

- Vi skulle vilja tänka att spelet och allt vi gör mellan [filmerna] är så nära kanon som du kan komma, eftersom vi tar hänsyn till var filmerna befinner sig. Så jag skulle säga att vad som är annorlunda med det här spelet är att det kommer att passa in i vårt nya universum. Det kommer att passa in i den Star Trek vi är lyckliga att få skapa, och det kommer att vara en berättelse som utspelar sig i det universumet och berättelsen kommer inte att vara fanfiction.

 

Han fortsätter:

-Sakerna som vi arbetar med i detta spelet kommer mycket väl handla om det som ska hända mellan de två filmerna, och det är spännande för mig som trekker.

 

Orci berättar också att han har spelat de flesta tidigare Star Trek-spelen, och att han gillade de flesta. En av hans favoriter var Bridge Commander.


Trailer för The Captains ute nu

11-06-24 kl. 10:52 av Aike
Kategori(er): DS9, ENT, Filmer: 11 Star Trek, TNG, TOS, VOY

William Shatners dokumentär The Captains, där han intervjuar de övriga fem Star Trek-kaptenerna har premiär i juli. Nu finns trailern för den ute.

 


Nya Star Trek-besättningen i serieomtolkningar av klassiska TOS-avsnitt

IDW avslöjade i dag att de kommer att släppa Star Trek-serietidningar med besättningen från Star Trek (2009), där äventyren är baserade på klassiska TOS-avsnitt. Det skriver Trekmovie.com.

 

Det första numret som släpps i september kommer att bygger på den andra TOS-piloten Where No Man Has Gone Before. Manusförfattaren till Star Trek-filmen Roberto Orci kommer att samarbeta med IDW:s team som skapar serietidningarna.


Gamla och nya Kirk duellerar i armbrytning

11-06-14 kl. 00:24 av Aike
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 11 Star Trek, TOS

Gamla och nya Kirk ska duellera i armbrytning. Nej, det är inte en scen ur Star Trek 12, utan från dokumentären The Captains, där William Shatner och Chris Pine tävlar. Det skriver Toronto Sun.

 

I dokumentären The Captains möter Shatner alla kaptener från de olika serierna samt Pine från den senaste filmen.

- Han är blyg, säger Shatner om Pine. Så sättet jag startade intervjun var genom att sätta fram ett bord och två stolar framför Paramounts grindar och tävla i armbrytning med honom. Det var i början av intervjun med honom. Jag tror att det helt säkert bröt isen.


Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter