Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Benjamin Sisko

Benjamin Sisko

Benjamin Sisko, kommendör över Deep Space 9.

 

Tidig karriär

Sisko började på stjärnflotteakademin år 2350. Under de första veckorna av sin utbildning så brukade han stråla tillbaka till sitt familjehem i New Orleans varje kväll för att äta middag med sina föräldrar. (Homefront)

Under sitt andra år på stjärnflotteakademin så hade han ett fältstudieuppdrag på rymdbas 137. (The Ascent)

Under de första åren av sin stjärnflottekarriär så handleddes han av Curzon Dax, en trill, som träffade Sisko på Pelios Station, innan de två tjänstgjorde på USS Livingston. (Invasive Procedures)

 

Okinawa till Wolf 359

Sisko tjänstgjorde senare på skeppet Okinawa under kommendör Leyton. Sisko var intresserad av ingenjörsvetenskap, men Layton såg att Sisko hade bra ledaregenskaper och befordrade honom till örlogskapten, vilket gjorde honom till skeppets försteofficer. (Homefront, Paradise Lost) På Okinawa slogs Sisko och Leyton i kriget mellan Federationen och Tzenkethi. (The Adversary) Sisko tjänstegjorde som verkställande officer, med ranken örlogskapten ombord på USS Saratoga när skeppet förstördes i slaget om Wolf 359. (Emissary) Hans fru Jennifer dog även vid detta slag.

 

Wolf 359 till Deep Space 9

Därefter började Sisko på Utopia Planitia Fleet YardsMars där spenderade han tre år. (Emissary) Ett av hans projekt på Utopia Planitia var att jobba med designen på det experimentella stjärnskeppet Defiant. (Defiant) Sisko arbetade även på jorden med att sköta konstruktionen av boenden i omlopp.

 

Deep Space 9

Sisko blev senare befordrad till kommendörkapten och placerad på rymdstationen Deep Space 9. (Emissary)

 

Karaktär och intressen

Kommendör Siskos karriär har varit mycket imponerande. När Federationen i adminstrativt syfte tar över Deep Space 9 visar han vilken ledare han är och på SD 48962,5 (The Adversary) belönas han med kommendörsposten. Förutom sitt hårda arbete på rymdstationen så är han en utmärkt kock som hans far har inspirerat honom att vara. Utöver detta så är baseball hans största intresse trots att det är en sport som dog ut för 200 år sedan.

Han går även gärna till holosviten med sin son eller någon av de andra officerarna. När skeppet USS T'Kumbra med hans gamle ungdomsrival kommendör Solok kommer på besök på Deep Space 9 får man se exempel på hans brinnande intresse. (Take Me Out to the Holo-suite)

 

Benjamin Sisko har alltid haft svårt för kommendör Picard pga av att han var den som ledde anfallet vid Wolf 359, och har väl alltid hållit honom lite ansvarig för vad som hände med hans första fru. (Emissary) Efter den tragiska förlusten av hans fru vid Wolf 359 dröjer det lång tid innan han finner kärleken, men efter ett antal år träffar han till slut fraktskeppskaptenen Kassidy Yates (Family Business) som senare blir hans fru. (Til Death Do Us Part)

 

När Dominionkriget bryter ut får Sisko en central roll i händelsernas centrum och visar inte bara taktiskt expertis utan även mod utan dess like och blir för sina insatser belönad med Christoffer Pikes hedersmedalj. (Tears of the Prophets)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendör

Befattning: Befälhavare

 

Födelsedatum: 2332

Födelseort: New Orleans, Jorden

Föräldrar: Joseph och Sarah Sisko

Barn: Jake Sisko

 

Spelas av: Avery Brooks

 

Diskutera: Sisko

 

Bilder på Benjamin Sisko

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter