Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Q

Q kommer från Q-kontinuet där det finns flera av hans sort. Men det är främst en Q som olika kaptener och besättningar har haft kontakt med. Hans namn är kort och gott Q. Det som är speciellt med denna ras är dess allsmäktiga, gudslika krafter som ger dem förmåga att resa var och när som helst samt att kunna uppträda som vem som helst. De kan också förflytta rymdskepp och personal dit det behagar dem. De lever enligt uppgift oändligt länge och har skaffat sig all kunskap som står att få. Detta gör dem odrägliga i kontakt med lägre stående och okunniga raser som människan. Dock torde vår Q även med Q mått mätt kunna anses som dryg och "ouppfostrad" när han kommer i kontakt med människor, även om detta förbättras efterhand och han blir mer och mer ödmjuk och förstående...

 

Picard med besättning träffade för första gången på Q när Q ifrågasatte mänsklighetens existensberättigande och krävde att Picard skulle försvara mänskligheten. (Encounter at Farpoint) Även om det lyckades så fortsatte denna "rättegång", vilket avslöjades nästan 7 år senare där Q faktiskt hjälpte Picard att rädda mänskligheten undan en tidsparadox som Picard skapat själv. (All good things...) Däremellan har Q bland annat visat sig på Enterprise utan krafter och samtidigt begärt asyl (Déjà Q) samt fundersamt beklagat sig att han inte visade sig för Picard som kvinna istället då detta troligen skulle ha underlättat deras samvaro...

 

Q var även den som introducerade borgerna för mänskligheten och Picard (Q Who?), vilket mänskligheten hade stor nytta av när borgerna senare anföll. (Best of both worlds)

 

Endast en gång har han stött på Benjamin Sisko, kommendör ombord Deep Space 9, men han fann Sisko vara mycket tråkig och "inte alls som Picard". (Q-less)

 

Q har även gjort några besök hos kommendör Janeway ombord USS Voyager. Bland annat fick hon äran att bli den första människan att besöka Q:s hem. (Death Wish) Dessutom har hon "hjälpt" Q att få en son för att gjuta nytt blod ibland Q:rna under ett inbördeskrig bland Q:s. (Q and the grey) Till sist så har hon även agerat barnuppfostrare. (Q2)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Q

 

Spelas av: John de Lancie

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter