Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Elim Garak

Elim Garak

Garak var tidigare en agent i den cardassiska underrättelsetjänsten, Obsidian Order, men år 2368 så blev han landsförvisad till rymdstationen Terok Nor (The Wire). Han var den enda cardassiern som blev kvar på stationen när cardassierna lämnade det bajoranska systemet år 2369, vid vilket tillfälle som stationen döptes om till Deep Space 9.

Garak öppnade en klädaffär på promenaden och jobbade där som en skräddare. Oftast så varken pratade eller nämnde han sitt förflutna och kallade sig själv för "plain, simple Garak". Några personer såg ändå honom som en spion, en av dem var doktor Julian Bashir, som Garak senare blev nära vän med. (Past Prologue)

 

Sin första utbildning genomgick han på Bamarreninstitutet, en tre år lång och svår utbildning till han fick besked om att han blev omplacerad för att utbildas inom säkerhetstjänsten. Han lärde sig där hur man på bästa sätt kan undvika att bli sedd även på platser som är helt öppna eller bland mycket folk. Enabran Tain var då instrumental i utformandet av utbildningen. (A Stitch in Time)

 

Under sin tid i Obsidianorden gick han med på att operera in ett kraniumimplantat som skulle hjälpa honom att motstå tortyr om han skulle bli tillfångatagen. När exilen på Terok Nor blev för mycket för honom lät han implantatet vara aktiverat, först i omgångar, men sedan hela tiden. Implantatet utlöste kroppens naturliga endorfiner i sådana mängder att Garak till slut blev helt beroende av dem. Under år 2370 havererade implantatet, vilket först orsakade Garak stora smärtor och med tiden hotade hans liv. Doktor Bashir lyckades stänga av implantatet och motverka bieffekterna av det konstanta endorfinflöde som förändrat Garaks vita blodkroppar. (The Wire)

 

Garaks far var Enabran Tain, som var chef över Obsidian Order. Tain var den person som gav order om att Garak skulle landsförvisas och han hade även försökt döda Garak. Garak spenderade större delar av sitt liv till att försöka göra sin far till lags, medan Tain försökte hålla sin son borta. Det var först när Tain var nära döden, liggandes på en brits i ett Jem'Hadariskt fängelse, som Tain erkände att han var stolt över sin son. (In Purgatory's Shadow)

 

När Tain under år 2371 försökte attackera grundarna av Dominion med hjälp av både Obsidian Order och romulanska Tal Shiar, så åkte Garak gärna med dem. Den gemensamma attacken gick katastrofalt dåligt och Garak antas vara den enda överlevande cardassiern. (Improbable Cause, The Die Is Cast)

 

Under 2371 så återvände Garak till Cardassia under en kort tid för att kunna rädda Kira som hade tagits tillfånga av Obsidian Order. (Second Skin)

 

När Defiant år 2372 besökte grundarnas hemvärld så försökte Garak med hjälp av Defiants kvantumtorpeder att utplåna deras planet. Om han hade lyckats så skulle alla grundare ha dödats, men han upptäcktes och kommendör Sisko dömde honom till sex månaders fängelse. (Broken Link)

 

Under den sista delen av Dominionkriget så återvände Garak till Cardassia, med Kira och Damar, för att hjälpa till med att skapa den motståndsrörelse som spelade en stor roll i att vinna över Dominionen och avsluta kriget. (The Dogs of War)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Fader: Enabran Tain

Yrke: skräddare, spion, lönnmördare

 

Spelas av: Andrew Robinson

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter