Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Rom

Rom

Rom hjälpte sin bror att driva baren "Quark´s Bar" på Deep Space Nine. (Emissary)

Bror till Quark och far till Nog. Rom växte upp på Ferenginar med sin far, Keldar, och mor, Ishka, som han kallade för "Moogie". Efter att Quark hade lämnat sitt hem så stannade Rom kvar hemma under 10 år och flyttade till slut under 2361. (Family Business) Han levde 5 år under ett äktenskapskontrakt med Prindora och fick Nog med henne. Han blev under tiden kär i Prindora och förlängde sitt äktenskapskontrakt med henne, men tyvärr så missade han att läsa det finstilta vilket gjorde att Prindoras far kunde lura Nog på alla hans pengar. (Doctor Bashir, I Presume?)

 

När Keiko O'Brien år 2369 öppnade en skola på DS9, så var Rom i början emot att låta sin son Nog gå i skolan, men gav tillslut efter. (A Man Alone)

 

Under år 2372 gick Rom emot hela den ferengiska kulturen och startade en fackförening kallad "Guild of Restaurant And Casino Employees", detta pga att Quark hade hanterat sina arbetare illa. FCA (Ferengi Commerce Authority) reagerade snabbt och våldsamt och ville stänga ner fackföreningen. Rom upplöste föreningen efter att Quark hade gått med på arbetarnas krav. Fackföreningen blev kvar men mer i en ej officiell kapacitet. Strax efter denna incident så slutade Rom på baren och började arbeta på stationen som en diagnostik- och reparationstekniker. (Bar Association) Det visade sig att Rom var utomordentligt skicklig på att diagnositera, felsöka och reparera tekniska system. (The Assignment)

 

Under 2373 blev Rom romantiskt attraherad av Leeta som jobbade som daboflicka i Quarks bar. Han hade problem med att uttrycka sina känslor för henne och förlorade henne nästan då hon nästan accepterade erbjudandet om att sköta kaffet på stjärnflottans Jupiter Station. (Doctor Bashir, I Presume?)

 

Rom och Leeta förlovade sig år 2373. Som alla andra ferengier så ville Rom att Leeta skulle skriva under "Waiver of Property and Profit", men då Leeta vägrade så trodde Rom att hon endast ville gifta sig med honom för hans pengar. Men efter att Rom donerade alla sina pengar till "Bajoran War Orphans Fund" så ville hon ändå gifta sig med honom. (Ferengi Love Songs) Rom och Leeta gifte sig på stjärndatum 50975. Deras bröllopsceremoni utfördes av Emissary, Benjamin Sisko, och bevittnades av Nog och Quark. (Call to Arms)

 

Under början av Dominionkriget så uppfann Rom de självreplikerande minor som placerades framför det bajoranska maskhålet. Dessa förhindrade ett stort Dominionintrång i alfakvadranten. (Call to Arms)

 

Under år 2375 så utsågs Rom till ferengi alliansens nästa stornagus av den dåvarande stornagusen Zek. (The Dogs of War)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Ferengi

Föräldrar: Keldar och Ishka

Syskon: brodern Quark

Fruar: Prinadora (skild) och Leeta

Barn: Nog

 

Spelas av: Max Grodénchik

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter