Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Vic Fontaine

Vic Fontaine

Hologram som är skapat av Felix, en vän till Julian Bashir.

Sångare och underhållare på en holografisk replika av Las Vegas på 1960-talet. Ett intelligent hologram som har god förmåga att läsa av personer och hjälpa dem på bästa sätt. Han har dessutom möjligheten att fritt vandra mellan olika holosviter och använda sig av dessa miljöer.

 

Besättningen på Deep Space 9 började nästan se honom som verklig då hologrammet var så avancerat. Vic hjälpte Odo att förklara för Kira att han älskade henne. (His Way)

 

När Nog blev av med sitt ben på AR-558, så tog han sin sjukledighet hos Vic. Nog hjälpte till med att sköta ekonomin, men efter en tid insåg Vic att Nog använde holosviten för att undvika verkligheten. Då Nog inte ville återvända så avslutade Vic sitt program och Nog kunde inte komma åt det igen. När väl Vic aktiverade sitt program igen så lyckades han övertala Nog att återvända till det verkliga livet igen. Som tack för detta så ordnade Nog så att Vics program kunde vara igång hela tiden. (It's Only a Paper Moon)

 

År 2375 så aktiverades en så kallad "Jack-in-the-box" i Vics program. Denna ändring i handlingen var något som Felix ursprungligen hade lagt in i holoprogrammet.

Vic sparkades från sin bar och maffian kom in och tog över. Sisko och hans besättning fick hjälpa Vic. De kom på ett sätt att lura maffian och lyckades sparka ut dem så att holoprogrammet återställdes till sitt gamla ursprung. (Badda-Bing Badda-Bang)

 

När kriget med Dominionen var över så anordnade Vic en sista konsert med besättningen på Deep Space 9. (What You Leave Behind)

 

Trivia: Frank Sinatra Jr. närmades från början för rollen som Vic, men ville bara spela en utomjordisk karaktär.

 

Viktigare avsnitt: His Way, The Emperors New Cloak, It's Only a Paper Moon, Badda-Bing Badda-Bang och What You Leave Behind

Text markerad med denna färg är ej kanon

Art: Hologram

Befattning: Sångare och underhållare i Quarks holosvit

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter