Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Vash

Vash var en arkeolog som hade varit en medlem i Federationens arkelogiråd, men hade blivit utslängd. Många ansåg att hon endast var en profitör, som endast var ute efter att tjäna pengar på de gamla arkeologiska föremål hon hittade. Hon använde ofta tveksamma metoder för att tjäna pengar. Bland annat besökte hon flera arkeologiska platser som utomstående inte fick besöka som tex Sarthong V.

 

Under fem år i mitten på sin karriär så jobbade hon med Dr. Samuel Estragon och hjälpte honom i sökandet efter den legendariska Tox Uthat. Efter att han dog under 2360-talet så fortsatte hon själv sökande med hjälp av hans anteckningar. När hon var på planeten Risa sökandes efter Tox Uthat så träffade hon Jean-Luc Picard, som var där på semester. Efter att i början ha bråkat och inte kommit överrens så märkte de att de på sätt och vis var lika och de påbörjade en romantisk relation. Vash tog till vara på Picards närvaro genom att lura ferengin Sovak, som också letade efter Tox Uthat. Vad ingen av dem visste var att Vash redan hade hittat Tox Uthat. Picard lyckades senare komma på detta och förstöra Tox Uthat. (Captain's Holiday)

 

Ett år senare återvände Vash till Enterprise-D och Picard för att vara med på Federationens arkelogiråds årliga symposium. Vid samma tidpunkt dök även Q upp på Enterprise-D. Han ville återbetala en skuld till Picard genom att göra något snällt för honom. Då Picard inte ville ta emot denna gåva och Q upptäckte att Vash och Picard hade känslor för varandra så skapade han en Robin Hood-fantasi. I denna fantasi fick Picard välja mellan att rädda Vash, som spelade jungfrun Marian, eller låta henne dödas av Sir Guy of Gisbourne. Picard lyckades slutligen rädda Vash. Under äventyret med Q så blev han fascinerad av henne och erbjöd henne att följa med honom på en resa och utforska universumet. (QPid)

Hon reste med honom ett tag och under denna tid så utforskade de några av galaxens mest otroliga arkeologiska platser. De besökte bla Errikang VII, Brax och Erabus Prime.

 

Under 2367 så tog hon och utforskade gammakvadranten på egen hand under två år. Hon hittades senare av USS Ganges och åkte tillbaka till Deep Space 9. Hon återvände inte tomhänt och tillsammans med Quark så auktionerade hon ut flera häpnadsväckande föremål.

Q fann henne på Deep Space 9 och försökte locka tillbaka henne genom att erbjuda henne att utforska platser som Teleris Cluster, Lantarnebulosan och Vadris III. Hon tackade dock nej till erbjudandet.

 

Under en kort tid så funderade hon på att bli en föreläsare på Daystrom Institute. Institutet var intresserad av henne då hon hade kunskaper om den då outforskade gammakvadranten. Hon var frestad att ta erbjudandet, men Quark övertalade henne till att fortsätta vara hans affärspartner. (Q-less)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Jennifer Hetrick

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter