Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Jaro Essa

Jaro Essa
Jaro Essa, minister i Bajors regering år 2370. Han var även den hemliga ledaren för sällskapet "Allians för global enhet", även kallad "Cirkeln".

På 2320-talet var Jaro officer i den bajoranska militären och arbetade i Korto-provinsen tillsammans med Darrah Mace. Allians för global enhet var redan då en växande kraft på Bajor men det är okänt om Jaro vid detta tillfälle var sympatisör till rörelsen. (Day of the Vipers)

År 2370 satte han Li Nalas, en krigshjälte på Bajor, som högste bajoranske officer på Deep Space 9 med avsikten att föra undan Li från Bajor så att Jaro kunde avsätta regeringen. Han ville själv ta över Bajors ledarskap och lät kidnappa Kira Nerys när hon kom för nära sanningen. Jaros planer bestod bland annat i att införskaffa vapen genom kressarierna och ha möjligheten att försvara sitt eget territorium utan Federationens hjälp. Han stöttades av vedek Winn, överste Day och general Krim. Kira och Jadzia Dax kunde till slut uppvisa bevis på att cardassierna använde kressarierna som bulvaner för att underminera Bajors regering. (The Homecoming, The Circle, The Siege)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Befattning: Minister (avsatt)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter