Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Jadzia Dax

Jadzia Dax

Jadzia hade sedan hon var ett barn velat bli värd åt en trillsymbiot och arbetade väldigt hårt för att få den äran. Varken hennes föräldrar eller syster var värdar (Invasive Procedures). Innan hon förenades med Dax symbioten så var hon en briljant men blyg kvinna (Dax).

 

Det gick väldigt bra för henne i inledningsprogrammet, men hennes träning under Curzon Dax gick dåligt och Curzon rekommenderade att hon inte skulle godkännas för förening. Detta gjorde att Jadzia insåg att hon behövde hitta sitt syfte i livet innan hon kunde bli en Trill värd (Playing God).

Vad Jadzia inte visste var att Curzon var kär i henne och hade därför tagit detta beslut då det var olämpligt att ha detta förhållande mellan en lärare och elev (Facets). Curzon kände sig skuldmedveten till sin behandling av Jadzia och gick därför senare med på att hon fick bli värd åt Dax symbioten, då Curzon dog år 2367 (Playing God).

 

Som Curzon så hade Dax symbioten varit en nära vän till Benjamin Sisko, men Jadzia märkte att sådan vänskap oftast kan vara svår att behålla när en symbiot får en ny värd, speciellt då den nya värden är av ett annat kön (Emissary).

 

Kort efter att Starfleet tog över Deep Space 9, under 2369, så blev hon placerad på stationen som vetenskapsofficer (Emissary).

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Örlogskapten

Befattning: Vetenskapsofficer, DS9; rorsman, U.S.S. Defiant

 

Födelsedatum: 2341

Födelseort: Trill

Moder: Kela

 

Status: Dog år 2374

 

Spelas av: Terry Farrell

 

Bilder på Jadzia Dax

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter