Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Ezri Dax

Ezri Dax

Ezri Dax kom till Deep Space 9 år 2375 (Shadows and Symbols).

Hon föddes som Ezri Tigan, ett familjenamn som hon efter sammanfogningen med symbionten Dax nu inte längre använder.

Hon är kurator, utbildad vid stjärnflottans akademi, och dotter till Yanas Tigan, en gruvägare. Ezri växte upp på New Sidney och hon har två bröder (Prodigal Daughter).

 

Hon flörtar en del med doktor Bashir och blir i slutet av år 2375 tillsammans med honom (What You Leave Behind).

 

I slutet av år 2376 avslutar de sitt förhållande, när Ezri insåg att känslorna för henne i huvudsak berodde på hans ursprungliga känslor för Jadzia (Trill: Unjoined).

 

Vidare karriär

År 2380 har Ezri Dax hunnit bli befordrad till örlogskapten och innehar en tjänst som andreofficer ombord USS Aventine (Greater than the sum), ett experimentellt skepp av Vesta-klass, och i borgattacken mot planeten Acamar får hon överta befälet över skeppet efter att både kaptenen och försteofficeren dödas. Hon befordrades till kommendör och fick kvarstå som befäl över USS Aventine. (Gods of night)

 

När de genomsökte vraket efter NX-02 Columbia år 2381 (Gods of night), ett vrak som Jadzia Dax hade varit med om att finna i gammakvadranten åtta år tidigare, upptäckte de en underrymdstunnel som lyckades föra dem till Azur-nebulosan där USS Enterprise attackerades av borgerna. (Mere mortals)

 

Karaktär

Hon har sedan hon tog befälet över USS Aventine visat sig mycket kapabel till att föra befäl och är även omtyckt av många.

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kapten (2381: kommendör)

Befattning: Kurator (2381: kapten ombord USS Aventine)

 

Art: Trill

Föräldrar: Modern Yanas Tigan

Syskon: Bröderna Norvo och Janel

 

Spelas av: Nicole de Boer

 

Bilder på Ezri Dax

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter