Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space Nine

Quark

Quark är en ferengi som har drivit baren på Deep Space 9 ända sedan cardassierna hade den som en gruvkoloni (på den tiden hette stationen Terok Nor). Han är bror till Rom och son till Ishka, som han kallar "moogie".

 

När cardassierna drog sig tillbaka och övergav stationen var Quark beredd att ta sitt pick och pack o bege sig iväg själv, men blev utpressad av Benjamin Sisko och stannade kvar. (Emissary)

 

Ferengi som han är så lever han efter de 285 förvärvsreglerna och missar aldrig ett tillfälle att tjäna latinum, och gör allt han kan för att tjäna stornagusen (eng: The grand Nagus).

Men trots all girighet så har han ett gott hjärta och visat att han kan vara riktigt hjälpsam och pålitlig under vissa extrema situationer (Sacrifice of Angels) och alla duster han har haft med stationens konstapel Odo så märker man efter några år att vad som börja som hat mellan dem mynnar ut i något som kan likna vänskap. (The Ascent)

 

Vid ett tillfälle blir han utnämnd till Nagus utan vetskap att han bara blir utnyttjad för den riktiga nagusens syften. (The Nagus)

 

En annan väldigt intressant händelse i Quarks liv är också att han vid ett tillfälle åkte tillbaka i tiden till 1900-talet på Jorden och blev del av den myten vi idag kallar "Area 51". (Little Green Men)

 

Trots att större delen av folket på Deep Space 9 tycker att Quark är störande så har de någon sorts hatkärlek till honom och skulle sakna honom om han inte fanns där.

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Yrke: Ägare och bartender/värd för Quark's Bar

 

Födelseår: 2333

Hemort: Ferenginar

Civilstånd: Frånskild (två gånger)

Familj: Mor Ishka, bror Rom, brorson Nog

 

Spelas av: Armin Shimerman

 

Bilder på Quark

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter