Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Discovery

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Sarek

Sarek, ambassadör vid Federationsrådet och far till Spock. Som vulcansk ambassadör till Federationen har han blivit legendarisk. Sarek föddes år 2164 och i hans släkt finns bland annat hans farfar Solkar, en individ som var den första ambassadören på Jorden.

 

2164-2270

Sarek var, innan hans första äktenskap, involverad med och eventuellt gift med en vulcansk kvinna vid namn T'Rea. De fick en son tillsammans, Sybok, år 2224. En tid därefter dog T'Rea och Sybok kom för att leva med Sarek, dennes mor och hans halvbror. Senare gifte han sig med Amanda Grayson, en människa. Efter Amandas död gifte han sig med Perrin, också hon människa, som levde med honom resten av hans liv. Sareks andra son, den välkände Spock, gick med i stjärnflotteakademin, något som Sarek inte ville, och det blev en splittring dem emellan så att de inte såg varandra förrän många år senare. Detta var när när Spock räddade Sareks liv med hjälp av besättningen ombord USS Enterprise, och de slöt vid detta tillfälle fred (Journey to Babel). Kort efter händelserna kring Spocks död (The Wrath of Khan) och dennes senare återkomst (The Search For Spock) åkte Sarek tillbaka till Jorden för att tillsammans med presidenten förhöra Kirk och hans besättning för att de bröt så många regler för att rädda Spock. Sarek och Spock fick vid detta tillfälle möjligheten till ett mindre samtal om hur stolt Sarek var över sin son (The Voyage Home).

 

2270-2368

Sarek fortsatte att arbeta som ambassadör och förhandlare för Federationen i ytterligare mer än ett århundrade. Sarek och Picard blev goda vänner efter att Sarek år 2366 fått skjuts av USS Enterprise-D tillsammans med sin fru Perrin, och Sarek vid tillfället fick mentalt stöd av Picard (Sarek). Innan Sarek dog i en ålder av 203 år ville han att Picard skulle berätta för Spock hur stor hans kärlek var till sonen (Unification, del I).

 

Alternativ verklighet

I den alternativa verklighet mer känd som spegeluniversat var vulcanerna en av många arter som förtrycktes av terranerna (människorna) i Terranimperiet. Sarek stod nära rebelledaren Voq och hade hans fulla förtroende.  (The Wolf Inside)

 

 

 

Konfederationens tidslinje

I konfederationens tidslinje halshöggs han av Jean-Luc Picard  på trappan till planeten Vulcans vetenskapsakademi inför en större folkmassa. Bland folket hade även hans fru och son placerats.  (Penance)

Informationen om denna karaktär kommer från två eller flera serier och/eller filmer.
Text markerad med denna färg är ej kanon

Levde: 2164-2368

Familj: gift två gånger, första frun hette Amanda Grayson och andra frun hette Perrin, sönerna Sybok och Spock

Befattning: ambassadör för Vulcan vid Federationsrådet

 

Spelas av: Mark Lenard

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter