Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Discovery

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Voq

Voq

Voq, klingonsk krigare och fackelbärare i T'Kuvmas tjänst.

 

Bakgrund

Voq har ett mystiskt förflutet. Medan de flesta klingoner lägger stor vikt vid deras börd introducerar sig Voq som "Voq, ingens son" (voq pagh puqloD).

 

Voqs hy är betydligt blekare än de flesta klingoners, vilket många skulle betrakta som ett defekt.

 

Karriär

År 2256 erbjöd han sig som frivillig att efterträda Rejac till uppdraget som fackelbärare. T'Kuvma uttryckte först att Voqs arvlöshet gjorde honom ovärdig, men Voq hävdade att hans värdighet uppenbara sig i hans starka övertygelse. För att demonstrera detta placerade han sin hand inuti en brinnande eld och höll lugnt kvar den trots att han fick allvarliga brännskador.

 

T'Kuvma kände igen sig i Voq, och valde att utse honom till den nya fackelbäraren. Eftersom Voq inte hade ett eget familjesvärd fick han bära T'Kuvmas bat'leth.

 

Alternativ verklighet

I den alternativa verkligheten mer känd som spegeluniversat finns det en Voq även där. Voq (spegel) var där en frihetskämpe och ledare för rebellerna och var känd under namnet Eldvargen. Han hade slutit de klingonska husen till sig och tillsammans med övriga arter i det kända universat kämpade han mot Terranimperiets brutala krafter. (The Wolf Inside)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av Javid Iqbal

 

På romaniserad klingonska stavas hans namn voq.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter