Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Discovery

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Michael Burnham

Michael Burnham

Michael Burnham, försteofficer och örlogskapten. 

 

Karriär

Hon tjänade under kommendör Philippa Georgiou i sju år på skeppet USS Shenzhou, varav det sista året (Desperate Hours) som försteofficer och kommendörkapten, innan hon blev avskedad (The Vulcan Hello) och sedermera överförd till USS Discovery (Context is for Kings).

 

Familj och uppväxt

Burnham växte upp på Doctori Alpha, en forskningsstation som bestod av mestadels människor och vulcaner. Efter en attack av klingonerna på forskningsstationen, dog hennes föräldrar och hon togs om hand av Sarek och Amanda Grayson vilka utsågs till hennes fosterföräldrar, vilket även gör henne till Spocks fostersyster. (The Vulcan Hello)

 

Under uppväxten läste hennes fostermor Amanda boken Alice i underlandet för henne, vilket enligt Burnham stärkte hennes förmåga att allt inte är logiskt och att man bör förvänta sig det oväntade i många situationer (Context is for Kings). 

 

Utbildning

I sin barndom blev Burnham den första människan som utbildades vid Vulcan Learning Center, och senare i livet blev hon även den första människan som antogs till den vulcanska vetenskapsakademien. Vid akademien utbildades hon i avancerad kvantfysik och fick även en ingående upplärning i olika kampsporter, såsom den vulcanska kampsporten Suus Mahna. (Context is for Kings)

 

Striden mot T'Kuvma 2256
På stjärndatum 1207.3 for USS Shenzhou på Stjärnflottans uppdrag till ett binärt stjärnsystem i Federationens utmarker för att undersöka och eventuellt reparera ett kommunikationsrelä. Väl där ser de att kommunikationsreläet har skadats av en trolig fientlig makt. När de upptäcker ett objekt av okänt ursprung, vilken undgår direkt eller indirekt skanning, färdades Burnham med en jetpack dit. Väl där finner hon en antik konstruktion med okänt syfte. Vid landning ombord konstruktionen aktiverades flera av konstruktionens delar och en krigare kommer fram. Efter att hennes dator konstaterat att det är en klingon hälsar hon varpå den klingonska krigaren inleder en hand till hand-kamp. Hon skadas vid striden, men lyckas döda klingonen (senare känd som fackelbäraren Rejac). Hon fick genomgå en antiprotonbehandling i en kammare i sjukhytten. Först efter tre timmar vaknade hon till och valda då att lämna innan rekombineringsprocessen var fullständig, detta för att varna bryggan för att klingoner är i närheten. Efter att ha gjort detta beordras hon åter till sjukhytten. (The Vulcan Hello)


Striden får ett annat utfall än vad örlogskapten Burnham hade kunnat tänka sig från början, och det är att hon väljer att gå emot kommendörens order om att inte attackera klingonerna, vilket leder till att hon arresteras.  Efter att tillfälligt ha frisläppts från sitt fängsel deltog hon i en närstridskamp tillsammans med kommendör Philippa Georgiou mot T'Kuvma och andra klingoner ombord T'Kuvmas skepp. Innan hon lyckades döda T'Kuvma, hann denne döda kommendör Georgiou. Burnham döms slutligen till livstids fängelse för att bland annat ha brutit mot order och attackerat ett högre befäl. (Battle at the Binary Stars)

 

Karaktär

Saru, kollega till Burnham ombord både USS Shenzhou och USS Discovery, påtalade en gång för kommendör Lorca att Burnham vid sidan om myteriet är den smartaste officer han träffat. (Context is for Kings)

 

Alternativ tidslinje

I den alternativa tidslinjen mer känd som spegeluniversat var år 2256 ISS Shenzhou ett av Terran-imperiets främsta verktyg för att finna och döda rebeller. Det hade tidigare varit under kommendör Michael Burnhams befäl men hon försvann i samband med ett attentat mot kejsaren, ett attentat åsamkat av Gabriel Lorca. (Despite yourself)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Föräldrar: Gabrielle och Mike Burnham

 

Spelas av Sonequa Martin-Green (vuxen), Arista Arhin (12 år) och Kyrie Mcalpin (5 år, Short Treks).

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter