Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Discovery

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Airiam

Airiam

Airiam, örlogskapten i Stjärnflottan ombord USS Discovery år 2256. Delvis människa och delvis augmenterad teknik gjorde att hon hade en beräkningshastighet långt över det normala för en humanoid. 

 

airiam-innan-augmenteringen.jpg
Airiam och hennes man Stephen

En okänd tid före hennes tjänstgöring ombord USS Discovery skulle hon färdas hem i en skyttel tillsammans med sin nyblivne man, från Hawaii där de gift sig. Skytteln kraschade på vägen och hennes man förlorade livet. Det var efter detta som hon blev augmenterad. (Project Daedalus)

 

Familj

Änka efter äktenskapet med Stephen. 

 

Fritidssysselsättningar

Bland hennes favoritspel finns Kadis-kot. Hon brukade under sin tid ombord USS Discovery spela spelet med bl.a. Sylvia TillyJoann Owosekun, och Keyla Detmer, där Tilly och Airiam var de vanligast förekommande vinnarna (Project Daedalus). 

 

Hon tränade även vid flera tillfällen med Gen Rhys (Project Daedalus).

 

airiam-under-veckogenomgangen-av-minnen.jpg
Airiam under en veckogenomgång år 2257

Till följd av hennes augmentering var hon även tvungen att en gång i veckan gå igenom den gångna veckans minnen för att rensa så att hon får plats för fler. Hon kunde vid denna rensning även välja att spara ner minnen till skeppets dator, för framtida användning. Det var en långsam och omständlig process, enligt vad hon själv sade till Sylvia Tilly vid ett tillfälle, men det gav henne en regelbunden möjlighet att sortera bland hennes minnen. (Project Daedalus)

 

Hennes sista tid

År 2257, i samband med ett försök av Discovery att undersöka en tidsreva orsakad av den s.k. Röda ängeln lyckades någon plantera en digital närvaro i Airiam (Light and Shadows). Senare upptäcktes att det var Section 31 och dess artificiella kommandocentral som placerat viruset i henne, och de tog även över henne vid flera tillfällen. 

 

airiams-sista-bild.jpg
Airiams sista synintryck i livet

Vid Discoverys besök till Section 31:s kommandocentral togs hon slutligen helt över av kommandocentralen. Hon lyckades med tydlig smärta i hennes röst förmedla att hon, om besättningen inte dödade henne, skulle bryta sig loss och döda samtliga ombord. Kommendörkapten Nhan släppte då ut henne genom luftslussen, precis som Airiam själv önskade, och Airiam dog efter att ha blivit utsatt för rymdens vakuum (Project Daedalus). 

 

Eftermäle

Efter Airiams död raderades hennes digitala minne, främst för respekt för den avlidne, men även för att skydda hennes information från kommandocentralen. Bland talen vid hennes begravning kan nämnas att Sylvia Tilly betraktade henne som en nära vän och att Keyla Detmer med hjälp av Airiam lärt sig förstå hur det är att leva som en ny person när man är augmenterad. Dessutom sjöng Saru en traditionell minnessång från Kaminar till Airiams minne. (The Red Angel)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter