Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Discovery

Varning! Denna sida kan innehålla spoilers.

Gabrielle Burnham

Gabrielle Burnham

Mor till Michael Burnham. Ingenjör och astrofysiker, och i hennes arbete blev hon och hennes man snart involverade i Section 31 och tjänstgjorde under Lelands befäl. Dödförklarad tillsammans med hennes man efter klingonernas attack mot Doctori Alpha år 2236, där de var stationerade.  (Battle at the Binary StarsThe Red Angel)

 

Familj

Gift med Mike Burnham som arbetade som xenoantropolog. De hade tillsammans en dotter, Michael Burnham, som överlevde attacken mot Doctori Alpha. (Battle at the Binary StarsThe Red Angel)

 

2257

År 2257 upptäcks att Burnham var densamma som den röda ängeln, i ett exoskelett som hon själv skapade på Doctori Alpha (The Red Angel).

 

Hon hade vid klingonernas attack år 2236 gjort ett försök att skicka sig själv tillbaka i exoskelettet en timme, för att de skulle kunna ta skydd från klingonerna, men hamnade 950 år framåt i tiden istället, i en tid när hela Universums liv är dödat. Med stöd av stark teknologi blandad med mörk materia lyckades Discoverys besättning under några timmar hålla Burnham och hennes dräkt kvar i vår tid, i en dragkamp med universum som till sist krävde henne tillbaka till framtiden. (Perpetual Infinity)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: Sonja Sohn

 

Död: Dödförklarad 2236 på Doctori Alpha, senare förklarad saknad i strid men återfunnen år 2257. 

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter