Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Jonathan Archer

Jonathan Archer

Jonathan Archer, en charmerande och djärv man, som är född upptäckare. Archers far var den som hjälpte till att bygga den Warp 5-motor som var en nödvändig del av Enterprise NX-01. 

 

Han hyser agg mot vulcanerna som han anser har hållit tillbaka mänskligheten och sett till så att de har stannat kvar på Jorden. Nu när hans vetenskapsofficier är vulcan så måste han lära sig att komma överens med dem (Broken Bow).

 

En av Archers gamla flickvänner hade en beagle och när den blev dräktig och fick valpar så fick Archer den valp som hette Porthos, döpt efter musketörerna. Han har haft Porthos sedan Porthos var sex veckor gammal.

Archer växte upp bland hundar och har varit i närheten av dem så länge han kan minnas (A Night in Sickbay).

 

INFORMATION HÄMTAD FRÅN SÄSONG 4

Enligt uppgifter hämtade från dataskärmen i avsnittet In a Mirror, Darkly, del II samt en del av vad som nämns i avsnittet: Archer intog presidentskapet över federationen (United Federation of Planets) år 2184. Han levde ett långt och rikt liv och är den enda människan som har två planeter uppkallade efter sig. Planeterna är Archers Planet i Gamma Triangulisektorn och Archer IV som cirkulerar 61 Ursae Majoris. Archer IV var den första M-klassplaneten som Archer utforskade och vilken då var obeboelig beroende på ett giftigt ämne i atmosfären. Den var fortsatt obeboelig genom hela 2100-talet men ett botemedel togs fram i början av 2200-talet och 100 år senare levde mer än 100 miljoner där.

 

Kommendör ombord Enterprise NX-01 åren 2151-2160, ambassadör till Andoria 2169-2175, federationsrådsman 2175-2183 och president över federationen 2184-2192. Vid pensioneringen (år 2169?) från stjärnflottan hade han han uppnått graden av amiral. Han fick ett flertal medaljer, däribland ett hedersmedlemskap i den andorianska vakten som han erhöll från general Thy'tok Shran år 2164.

 

Archer insomnade i frid i sitt hem norr om New York år 2245, dagen efter att han deltagit i döpningsceremonin för det första federationsrymdskeppet Enterprise NCC-1701. Bland uppgifterna som fanns tillgängliga nämns här för första gången Jonathans mor Sally.

 

Andra kontinuiteten

I den andra kontinuiteten var Jonathan Archer omkring år 2257 amiral i stjärnflottan och hade fortfarande en beagle som husdjur. Montgomery Scott var ansvarig för att den uppskattade beaglen försvann i en transportörsolycka och han nämner senare i ett samtal med Spock och Kirk olyckan med "amiral Archers beagle". (Star Trek)

 

Archers hund återbördades sedermera av Montgomery Scott, till synes genom ett misstag. Hunden upplevdes vara vid god vigör, trots den långa tiden med atomerna utspridda i rymden. (Star Trek Ongoing: The truth about tribbles)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendör

Befattning: Befälhavare Enterprise NX-01

 

Födelseort: San Francisco, Nordamerika, Jorden

Föräldrar: Fadern Henry Archer och modern Sally Archer

 

Utmärkelser: Archer var en av fem kommendörer som år 2256 listades som de mest hyllade  och erkända kommendörerna genom tiderna. (Choose Your Pain)

 

Spelas av: Scott Bakula

 

Bilder på Jonathan Archer

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter