Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Shran

Shran

Ledde den andorianska gruppen som letade efter en förbjuden sensor i det vulcanska klostret på planeten P'Jem. Shran ansåg sedan att han stod i skuld till Archer, när han fick hjälp av honom att hitta sensorn.

 

När en mindre sammandrabbning utbröt mellan vulcaner och andorians på en planet så begärde Shran att Archer skulle medla i konflikten.

 

Enterprise fick sedan se Shran och hans besättning igen i jakten på xindiernas massförstörelsevapen, som Shran hade fått i order att föra till Andoria och användas i deras krig mot vulcanerna.

 

Ett krig bröt senare också ut, och då leddes den andorianska försvarsflottan av Shran. Shran hade även en betydande roll i fredförhandlingarna mellan andorianer och tellariter.

 

 

Enligt biografin om Jonathan Archer som visas i avsnittet "In a Mirror, Darkly, del II" så heter han "Thy'lek" i förnamn och han har fått ranken general år 2164.

 

Viktigare avsnitt: The Andorian Incident, Shadows of P'Jem, Cease Fire, Proving Ground, Zero Hour, Kir'Shara, Babel One, United, The Aenar, These Are the Voyages...

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Kommendörkapten

 

Art: Andorian

Syskon: Åtminstone en äldre bror

Fru: Jhamel

Barn: Talla

 

Spelas av: Jeffrey Combs

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter