Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Arik Soong

Arik Soong

Vetenskapsman och genetiker. Arik Soong var särskilt intresserad av konsten att förädla mänskliga gener, en forskning som var starkt reglerad efter det förödande Genkrigen på 2000-talet då genetiska supermänniskor, augmenter sökte erövra världsherraväldet.

 

Som chef på Cold Station 12 lyckades Arik komma över 19 superembryon från kriget som han stal. Med hjälp av orionerna lyckades Arik bygga en bas på Trialas IV där han uppfostrade de förädlade barnen. När de var 10 år gamla greps Arik på en resa utanför systemet och sattes i fängelse på Jorden, men utan att berätta något om sina fosterbarn.

 

Sin tid i fängelset spenderade Soong med att genomföra invecklade rymningsförsök och skriva ner sina vetenskapliga rön på papper. Hans tid i fångenskap fick ett plötsligt slut då han skickades med kommendör Archer att undersöka några underliga överfall

 

Arik Soong spelas av Brent Spiner som spelade Data i TNG. Arik Soong är tänkt att vara farfarsfar till Datas skapare Noonien Soong som också spelades av Spiner.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter