Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Soval

Soval

Vulcans ambassadör till Jorden. Soval började sin karriär som underrättelseofficer men insåg snart att han passade bättre för diplomatisk tjänst.

 

När han kom till Jorden som ambassadör på 2120-talet hade han inte avfyrat ett vapen på 30 år.

 

På sin regerings uppdrag bidrog ambassaden inte nämnvärt till människornas planer på att bygga djuprymdsfarkoster, något som orsakade mycket förtret på Jorden. Mycket av missnöjet kom att riktas direkt mot Soval som vulcanernas ansikte på Jorden.

 

När rymdskeppsprojektet lyckades och det första var på väg att rymdsättas försökte Soval använda en uppflammande konflikt med klingonerna för att hålla kvar fartyget i rymddockan. Trots att han placerade sin vetenskapsattaché, T'Pol, ombord för att bevaka vulcanska intressen kunde han inte hindra hennes resa. (Broken Bow)

 

Avsnitt:

Broken Bow, Shadows of P'Jem, Shockwave, del II, Cease Fire, The Expanse, Twilight, Home, The Forge, Awakening, Kir'Shara, Terra Prime

Text markerad med denna färg är ej kanon

Född: Före år 2032

Art: Vulcan

 

Spelas av: Gary Graham

 

När Gary Graham kom för att provspela för rollen som Soval hade han precis lämnat den omdiskuterade, välgjorda men oerhört fria inspelningen av Alien Nation. Att komma till en Star Trek-produktion, som är väldigt ordningsam, där man inte får komma med lika många inspel och idéer från skådespelarnas sida - det var en väldig kontrast, minns Graham. När han väl fått rollen och suttit i sminket i några timmar var det dags för inspelning. Med 20 minuter till godo inser han plötsligt att han inte har en aning om hur vulcaner är, vilket han säger till Rick Berman. Berman tar då ut honom på en promenad en stund och förklarar allt - till Gary Grahams oerhörda lättnad. (Källa)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter