Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Surak

Surak

Surak levde under det 4:e århundradet, i tidsperioden som refereras till som "Uppvaknandets tid" (Time of Awakening), och arbetade med filosofi, vetenskap och logik. Han anses vara den viktigaste individen inom vulcansk historia, och tillskrivs äran för att ha skapat det moderna vulcanska samhället. Han anses också vara den vulcanska logikens fader.

 

Kort historia om Surak:

Under uppvaknandets tid genomled det vulcanska samhället ett antal fruktansvärda krig som nästen förstörde hela planeten. När ytterligare ett krig hotade att blossa upp, skickade Suraks anhängare ut fredssändebud till de stridande parterna. Många av dessa dödades, men deras offer var inte förgäves, och Vulcan fick så småningom fred.

 

Surak själv dog i den sista striden mot "de som marscherar under Rovfågelns vingar". Han avled till följd av strålskador från atomvapen, som användes mot berget Seleya.

 

Innan Surak avled så utvanns han Katra och placerades i en Katrisk Ark. Denna ark återfanns 2137 av Syrran, som införlivande Suraks Katra i sig själv, och startade grupp som kallade sig Syrraniter. Syrran "sinnesblandade" (mindmeld) med sina följeslagare och gav dem på så sett en chans att uppleva Surak och hans läror. Syrran dog i en "sandeld", men innan han avled så överförde han Suraks Katra till kommendör Jonathan Archer. Detta medförde att Archer fick hallucinationer eller uppenbarelser från Surak.

 

Med hjälp av den information som uppenbarelserna gav honom, kunde Archer hitta T'Karath och Suraks Kir'Shara. (Se nedan)

Efter att ha funnit Kir'Sharan överförde Archer Suraks Katra till en vulcansk präst.

 

Suraks Kir'Shara:

Suraks skrev ner sina samlade läror och verk i en bok han kallade Kir'Shara. Originalboken troddes vara försvunnen långt in på det 22:a århundradet, även om många kopior hade sparats. Dessa läror fick majoriteten av det vulcanska folket att utplåna sina känslor, men en grupp som kallades V'tosh ka'tur hävdade att Surak aldrig menat att det vulcanska folket skulle utrota sina känslor, utan snarare bemästra sina känslor. Denna grupp hade sin höjdpunkt under det 22:a århundradet.

 

När Kir'Sharan återfanns år 2154 hjälpte denna till att leda det vulcanska folken in i en ny tidsålder som kallas "Den Vulcanska Reformationen".

 

Avsnitt: The Forge, Awakening, Kir'Shara

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter