Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

T'Pol

T'Pol

Vulcanerna insisterade på att T'Pol övervakade Enterprises resor och de vägrade att lämna ut sina stjärnkartor om inte en vulcan följde med på resan. T'Pol gick inte frivilligt med på att ta denna position.

Hennes skicklighet som vetenskapsofficer är obestridd, men att leva tillsammans med de primitiva och irrationella människorna är en pågående lektion för T'Pols tålamod. (Broken Bow)

 

När Enterprise och dess besättning besökte templet vid P'jem och upptäckte att vulcanerna där hade en hemlig avlyssningsstation som spionerade på andorianerna, så lämnade T'Pol över en skanner som visade för andorianerna att deras misstankar om att denna avlyssningsstation fanns var riktiga. Efter att ha fått denna information så förstörde andorianerna templet och på grund av detta så blev T'Pol återkallad till Vulcan. (The Andorian Incident)

Innan de skulle möta ett vulcanskt skepp så blev hon och Archer kidnappade av Coridian rebeller. Under ett räddningsförsök av en kombinerad människa/andorian och en vulcansk räddningsstryka, så offrade T'Pol sig själv när Sopek, en medlem av den vulcanska räddningsstyrkan, blev beskjuten och hon fick livshotande skador.

Tack vare detta så förde Sopek T'Pols talan med vulcanska högkommandot och de lät henne vara kvar på Enterprise. (Shadows of P'jem)

 

Även om man kan tycka att T'Pol har mindre känslor än människor så har hon fler känslor än en normal Vulcan. Vilket hon visar när Enterprise träffar på V'tosh ka'tur (Vulcaner utan logik) som utforskar sina känslor mer.

En av gruppens medlemmar, Tolaris, som var attraherad av T'Pol genomförde en "mind-meld" med T'Pol. Tolaris hoppades att detta skulle frigöra T'Pols känslor. Efter detta så började hon drömma och få återblickar. Tillslut så tyckte hon att denna upplevelse var både störande och överväldigande och beslöt för att avbryta, men Tolaris fortsatte att smälta ihop med henne vilket gjorde att hon blev väldigt svag. (Fusion)

Denna upplevelse visade sig senare ha en långvarig effekt. T'Pol hade blivit infekterad med Pa'nar syndromet, en obotlig vulcansk sjukdom. (Stigma)

 

En gång så berättade hon för Archer och Trip om sin förfader T'Mir som var med i en grupp av vulcaner som kraschlandande i Carbon Creek, Pennsylvania i oktober 1957. Enligt hennes berättelse så maskerade sig dessa vulcaner som människor i den lilla gruvstaden och gjorde enligt henne då den första kontakten långt innan den dokumenterade händelsen år 2063 (se ST: First Contact).

Även om hon senare sa att detta enbart var en påhittad historia så finns det ändå vissa saker som indikerar att den kan vara sann. När T'Pol var stationerad i Sausalito, innan hon kom till Enterprise, så besökte hon Carbon Creek under fem dagar. (Carbon Creek)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Rank: Sub-Commander (Vulcansk hierarki) / Commander (2154, stjärnflottan)

Befattning: Vetenskapsofficer

 

Födelseort: Vulcan

Födelseår: 2088

Familj: Modern T'Les

Civilstånd: Gifte sig med Koss 2154 och skilde sig samma år

 

Spelas av: Jolene Blalock

 

Bilder på T'Pol

 

Diskutera: T'Pol

 

Citat

"You'd be surprised what a disciplined mind could accomplish." (Carbon creek)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter