Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Silik

Silik

Silik var en av de ledande figurerna i sulibanernas "Cabal" och deras temporala kalla krig under 2150-talet. Han arbetade för en mystisk figur från framtiden som hjälpte honom och hans "Cabal" med genetiska förbättringar.

 

Två av hans agenter jagade Klaang till Jorden, men dödades där av klingonen. Silik och hans agenter anföll senare Enterprise när de transporterade Klaang tillbaka till klingoneras hemvärld. Klaang jagades för att han hade viktig information om det inbördeskrig som "Cabalen" försökte starta i det klingonska imperiet. Klaang hade fått denna information från Sarin som tidgare hade varit en medlem i "Cabalen".

 

Silik och Archer träffades för första gången på Rigel X, där Silik dödade Sarin, och senare på Sulibanernas Helix. Archer begav sig till deras Helix för att rädda Klaang. Silik försökte här döda Archer, men Archer lyckades fly och även rädda Klaang. (Broken Bow)

 

För sitt misslyckande med Klaang så straffades han av framtidsfiguren genom att bli av med sin förbättrade syn. Han blev lovad att få tillbaka den om nästa uppdrag lyckades.

 

Silik infiltrerade Enterprise som en pilgrim som reste för att se "Great Plume of Agosoria". Hans uppdrag var att stjäla tidsobservatoriet från Daniels. Archer lyckades omkullkasta hans plan, men Silik lyckades fly till ett väntande skepp genom att hoppa rakt ut i rymden. (Cold Front)

 

Under mars år 2151 försökte Silik tillfångata Archer genom att ockupera Enterprise på order från den framtida figuren, men Archer blev räddad till 3000-talet av Daniels. Enterprise-besättningen lyckades senare dock befria sig själva genom att tillfångata Silik. (Shockwave, del I, Shockwave, del II)

 

Silik fick under februari 2154 order om att infiltrera Enterprise då den framtida figuren hade fått reda på att Daniels tänkte skicka skeppet till jorden år 1944 för att förhindra Vosks planer. Den framtida figuren ville ha den tidskanal Vosk höll på att bygga så att han äntligen själv kunde resa i tiden. Silik lyckades få tag på ritningarna till tidskanalen men haffades av Archer och blev tvungen att hjälpa till med att förstöra tidskanalen. Silik blev tyvärr senare skjuten av nazi-soldater. (Storm Front, del I, Storm Front, del II)

Text markerad med denna färg är ej kanon

Spelas av: John Fleck

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter