Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Enterprise

Lorian

Lorian

Lorian, människa/Vulcan hybrid och barn till Trip och T'Pol i en alternativ tidslinje.

 

Lorian föddes på NX-01 efter skeppet kastats tillbaka från år 2154 till år 2037 när det passerade genom en subrymdskorridor på väg till ett möte med Degra som en del i uppdraget att rädda jorden undan från förintelse av Xindi. Enterprise NX-01:s skadade impulsgrenrör destabiliserade korridoren och fick den att skifta i tid och transporterade istället Enterprise till det förflutna.

 

Lorian växte upp och lärde sig att balansera sina mänskliga känslor med Vulcans logik. Vid 14 års ålder dog hans far och han lärde sig teknik genom att studera sin fars gamla logganteckningar.

När kapten Archer låg på sin dödsbädd lovade Lorian att fortsätta uppdraget att stoppa Xindis sond och när Archer dog övertog han befälet på NX-01. Han lyckades dock inte förhindra att Xindi avfyrade sonden år 2153. Han hade planerat att ramma sonden men tvekade för länge att ge ordern eftersom den ordern skulle innebära att hela besättningen skulle få sätta livet till.

 

År 2154 mötte han det ursprungliga Enterprise NX-01 just innan dess inträde i korridoren. Han erbjöd Archer ny teknik som genom modifierade plasmainjektorer skulle tillåta dem att uppnå Warp 6,9 i kortare perioder.

 

T'Pol såg brister i konstruktionen och rådde Archer att inte anta Lorians erbjudande eftersom det riskerade att förstöra skeppet, istället föreslog hon en omkonfigurering av impulsgrenrören så att de inte skulle destabilisera korridoren. Lorian, som inte trodde att T'Pols metod skulle fungera fruktade att Enterprise återigen skulle misslyckas. Han stal Enterprise plasmainjektorer och planerade att själv fortsätta när Archer efter en kort skottväxling lyckades övertyga honom att ansluta sig till deras plan. De två skeppen samarbetade och lyckades med att skicka ursprungliga Enterprise genom korridoren. ()

 

Lorians öde, liksom resten av besättningen är okänd. Det spekuleras i att hans skepp förstördes, lyckades fly eller genom att undvika den ursprungliga olyckan raderats från tidslinjen.

 

 

Trivia:

Enligt Mike Sussman, författaren till avsnittet var namnet Lorian en hyllning till Lórien ur JRR Tolkiens Sagan om Ringen. Sussman menade att Trip var en stor beundrare av filmatiseringen och när "Trip fick ett barn med spetsiga öron var namnet självklart".

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter